ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
elena-tzoulia
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από elena-tzoulia »

Που ειναι αυτο το θεμα με τις 37 σελιδες; και οταν λεω πληροφοριες για την ΣΣΕ εννοω για τι υψος χρειαζεται για τις γυναικες και τι κιλα, αν τα μαθηματα μεσα στην σχολη ειναι δυσκολα, αν μεσα στην σχολη υπαρχουν και αλλες κοπελες γιατι εχω ακουσει οτι εχει παααρα πολυ λιγες γυρω στις 3 με 4 και οτι δν περνανε πολλες γυναικες και αυτες που περνανε παρετουνται. γενικως εχω ακουσει οτι απο την πρωτη μερα που μπαινουν στν σχολη δεν αντεχουν και φευγουν. αυτο το 8εμα με ενδιαφερει παρα πολυ γιατι 8α ειναι κριμα να παω και μετα να μετανιωσω για κατι που εδωσα τοσο αγωνα για να καταφερω και μετα να φυγω. επισης εχω ακουσει οτι η εκπεδευση τους ειναι πααρα πολυ σκληρη και για αυτο δεν αντεχουν καποιοι απο αποψη ψυχολογιας! τελος με ενδιαφερει να μαθω για τν μισθο και τις μεταθεσεις. αυτα! ευχαριστω...

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Αποφοιτους νομικης παιρνει μονο η αεροπορια με την ειδικοτητα του διοικητικου-στρατολογου αξιωματικους μετα απο διαγωνισμο που γινεται καθε 3 χρονια

Αποφοιτους νομικης παιρνει και το δικαστικο σωμα του στρατου κατοπιν παλι προκηρυξης και εξετασεων και τελος αποφοιτους νομικης παιρνει καθε 3 χρονια το λιμενικο σωμα ως αξιωματικους γενικων καθηκοντων

Αν για καποιο απο αυτα δεν εχεις περασει τα ορια ηλικιας μπορεις να δωσεις

Για ΣΣΑΣ ξεχνα το

ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

elena-tzoulia έγραψε:Που ειναι αυτο το θεμα με τις 37 σελιδες; Και οταν λεω πληροφοριες για την ΣΣΕ εννοω για τι υψος χρειαζεται για τις γυναικες και τι κιλα, αν τα μαθηματα μεσα στην σχολη ειναι δυσκολα, αν μεσα στην σχολη υπαρχουν και αλλες κοπελες γιατι εχω ακουσει οτι εχει παααρα πολυ λιγες γυρω στις 3 με 4 και οτι δν περνανε πολλες γυναικες και αυτες που περνανε παρετουνται. Γενικως εχω ακουσει οτι απο την πρωτη μερα που μπαινουν στν σχολη δεν αντεχουν και φευγουν. Αυτο το 8εμα με ενδιαφερει παρα πολυ γιατι 8α ειναι κριμα να παω και μετα να μετανιωσω για κατι που εδωσα τοσο αγωνα για να καταφερω και μετα να φυγω. Επισης εχω ακουσει οτι η εκπεδευση τους ειναι πααρα πολυ σκληρη και για αυτο δεν αντεχουν καποιοι απο αποψη ψυχολογιας! Τελος με ενδιαφερει να μαθω για τν μισθο και τις μεταθεσεις. Αυτα! Ευχαριστω...

/forum/forum_posts.asp?TID=762 Πολλα απο αυτα που ροτας ειναι απαντημενα
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Παντου με στολη και στο πανεπιστημιο.
Μαθητης DST

Δημοσίευση από Μαθητης DST »

Γεια σας! Διαβασα τα μηνυματα που εχουν γραφτει πανω σε αυτο το θεμα και μου φανηκαν πολυ ενδιαφεροντα. Η αλήθεια ειναι οτι και εγω ενδιαφερομαι σοβαρα για τη ΣΣΑΣ και συγκεκριμενα για το ιατρικο. Το μονο μου προβλημα ειναι οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα αθλητικος τυπος και δε ξερω αν αυτο θα ειναι σοβαρο μειοενκτημα για μενα μεσα στη σχολη (αναφερομαι στη στρατιωτικη εκπαιδευση!).Πληροφοριακα να πω οτι πηγαινω (ή μαλλον πηγαινα πλεον... ) στη Γερμανική Σχολη Θεσ/νιλης και αυτο μου δινει Τη δυνατοτητα να σπουδασω ιατρικη στη Γερμανια και γενικα στην Ευρωπη ή να παρω ειδικοτητα εκει αν σπουδασω στην Ελλαδα και στη συνεχεια να εργαστω στο εξωτερικο.

Ευχαριστω εκ τω προτερων οποιον με βοηθησει Να αποφασισω τι να κανω... :)

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Πηγαινε Γερμανια, μεχρι να γυρισεις η ΣΣΑΣ δε θα υπαρχει θα παιρνουν γιατρους με διαγωνισμο και θα μπεις αν θες, αλλα αν πας Γερμανια δε θα γυρισεις πισω, οι σπουδες ειναι καταπληκτικες ειδικα σε ιατρικη και πολυτεχνειο και πολυ δυσκολες, θα εχεις αλλο κυρος.
fotis

Δημοσίευση από fotis »

Ρ, ειμαι μαθητης και ειμαι μεταξυ του να επιλεξω σχολη ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ και ΣΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ. Τι θα μου συστηνες απο τα 2 ; Καιτα 2 μου αρεσουν απλα προσπαθω να επιλεξω...
αν μπορεις αιτιολογησε μου.

Απο οσο μπορω να καταλαβω, αν επιλεξω ΣΣΑΣ :
1. Θα ειμαι σιγουρος οτι για παντα θα εχω δουλεια χωρις διαλειμματα ανεργιας
2. Θα ανταποδωσω στους γονεις μου οσα μου προσεφεραν, με το να τους δωθει Η δυνατοτητα να πηγαινουν
Σε στρατιωτικα νοσοκομεια (ανωτερα των πολιτικων) και να ερχονται σε διακοπες στα ΚΑΑΥ μαζι μου
3. Θα ανεξαρτητοποιηθω απο τους γονεις για παντα, διοτι θα ειμαι υπο την σκεπιν του στρατου. Σε αλλη πολη
(μενω αθηνα) δλδ στη θεσσαλονικη, με φαγητο ετοιμο, και ουτε θα τους επιβαρυνω οικονομικα.
4. Θα εχω κυρος αναμεσα στην κοινωνια. Αλλο 'γιατρος' και αλλο 'στρατιωτικος γιατρος'. Το δευτερο αποπνεει
Δεος καθως η κοινωνια ξερει οτι ειναι πολυ καλυτεροι των πολιτικων.
5. Γενικα δε νομιζω οτι θα χασω και τπτ ιδιαιτερο. Δεν ειμαι τυπος του καθε μερα μπουζουκια. Ουτε
Αντιδραστικος ειμαι. Οι μεταθεσεις τις βλεπω σαν ταξιδι απο μια πολη σε αλλη. Αλλωστε το να εισαι σε μεγαλες
Πολεις (κεντρικες κωμοπολεις) δεν ειναι και ασχημο. Γνωριζεις κοσμο και αλλαζεις και πολη μετα απο 2
Χρονια.

Συμφωνεις;
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 26
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Οι στρατιωτικοι γιατροι δεν ειναι καλυτεροι απο τους πολιτες, αυτο ειναι μυθος κατα την αποψη μου. Απλα ειναι εξ ισου καλοι. Αλλωστε μπορει να πας σε νησι η στο Αφγανισταν η σε καποιο αλλο μερος για καποιο διαστημα και να μη μπορεις να εχεις σχεση με συνεδρια κτλ.

Το καλο ειναι οτι στο στρατο υπαρχουν εξτρα ειδικοτητες πχ καταδυτικη η αεροπορικη ιατρικη, ειδικη ψυχιατρικη και βιοχημια, βιολογια ατομικος ραδιολογικος και βιοχημικος πολεμος που ολα αυτα σπουδαζονται αποκλειστικα εξω με χρηματα του κρατους.

Κοιτα και εγω μηχανικος ειμαι απο ΣΝΔ και κανω το μεταπτυχιακο στη ναυπηγικη, απο αυτα που βλεπω δεν αξιζει να γινεις πολιτης μηχανικος, το επαγγελμα απειλειται απο αποφοιτους ΤΕΙ και πανεπιστημιων εξωτερικου, θα σου προτεινα να πας ΕΜΠ μονο αν εισαι αρρωστος με το μηχανιλικι και σκεφτεσαι πρωι βραδυ υπολογιστες, ηλεκτρονικα, τηλεπικοινωνιες και ενεργεια.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

roverr24 έγραψε: Οι στρατιωτικοι γιατροι δεν ειναι καλυτεροι απο τους πολιτες, αυτο ειναι μυθος κατα την αποψη μου. Απλα ειναι εξ ισου καλοι. Αλλωστε μπορει να πας σε νησι η στο Αφγανισταν η σε καποιο αλλο μερος για καποιο διαστημα και να μη μπορεις να εχεις σχεση με συνεδρια κτλ.

Το καλο ειναι οτι στο στρατο υπαρχουν εξτρα ειδικοτητες πχ καταδυτικη η αεροπορικη ιατρικη, ειδικη ψυχιατρικη και βιοχημια, βιολογια ατομικος ραδιολογικος και βιοχημικος πολεμος που ολα αυτα σπουδαζονται αποκλειστικα εξω με χρηματα του κρατους.

Κοιτα και εγω μηχανικος ειμαι απο ΣΝΔ και κανω το μεταπτυχιακο στη ναυπηγικη, απο αυτα που βλεπω δεν αξιζει να γινεις πολιτης μηχανικος, το επαγγελμα απειλειται απο αποφοιτους ΤΕΙ και πανεπιστημιων εξωτερικου, θα σου προτεινα να πας ΕΜΠ μονο αν εισαι αρρωστος με το μηχανιλικι και σκεφτεσαι πρωι βραδυ υπολογιστες, ηλεκτρονικα, τηλεπικοινωνιες και ενεργεια.

καλα, αφου οι γονεις εχουν αλλη ασφαλιση, μπορουν να πηγαινουν και σε δημοσια και σε στρατιωτικα νοσοκομεια?
r

Δημοσίευση από r »

Οι γονεις του στρατιωτικου η συζυγος, τα τεκνα μεχρι την ηλικια των 25 ετων εκτος αν σπουδαζουν η ειναι ανασφαλιστα και ζητησουν παραταση
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

r έγραψε:Οι γονεις του στρατιωτικου η συζυγος, τα τεκνα μεχρι την ηλικια των 25 ετων εκτος αν σπουδαζουν η ειναι ανασφαλιστα και ζητησουν παραταση
Εικόνασε ευχαριστω

Κ

Δημοσίευση από Κ »

Οντας αποφοιτος της σχολης εχω να σου πω. το 99 % των μαθητων νοικιαζουν σπιτι, εστω και ως συγκατοικηση. οι ελευθερες ωρες σου θα ειναι παρα πολλες και θα χρειαζεται ενα σπιτι να αλλαζεις να βαζεις τα πολιτικα σου, να πας μια βολτα κτλ. αυτο βεβαια δε σημαινει οτι υποχρεωτικα πρεπει να νοικιασεις.an αποφασισεις να μενεις μεσα μονο τα σαβ-κα θα μπορεις να αλλαζεις και να βγαινεις εξω. συν το οτι και τις καθημερινες στο πανεπιστημιο θα εχεις ελευθερο χρονο. οταν τελειωσεις εισαι υποχρεωμενος να φορας συνεχεια τη στολη αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο. στο πανεπιστημιο ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα.
vicky

Δημοσίευση από vicky »

Καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τη θερινη διαβιωση στο ποσειδι. Γνωριζω πως διαρκει 21 μερες περιπου απο τα μεσα εως τα τελη ιουλιου. Φετος ομως ακουσα πως θα διαρκεσει μονο 2 εβδομαδες. Εχουν βγει οι ημερομηνίες; Μηπως μππορει καποιος να μου απαντησει ακριβως ποτε αρχισει και ποτε τελειωνει εκπαιδευση; Δηλαδη ποτε οι φοιτητες θα πανε στο ποσειδι και ποτε θα αρχισει η αδεια; Γνωριζω πως τα προηγουμενα χρονια η καλοκαιρινη αδεια αρχιζε 1η Αυγουστου, αλλα περισυ αρχισε 31 ιουλιου και φετος αμα μειωθει η εκπαιδευση στο ποσειδι θα αρχισει πολυ νωριτερα φανταζομαι! Ειναι πολυ σημαντικο να μου απαντησετε!

ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων!

vasw26

Δημοσίευση από vasw26 »

Θα σου πω εγώ που έχω γνωστή μου στα στρατολογικό

δουλεύει καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι 2 και μισή το μεσημέρι

άδειες πολύ σπάνια

έχει υποχρεωτικά 1 φορά την εβδομάδαολονύχτια υπηρεσία την οποία δεν πληρώνεται ως υπερωρία

το καλοκαίρι έχει 1 μόνο εβδομάδα άδεια

χρήματα 900-1000 το μήνα

οι μεταθέσεις ισχύουν και γι' αυτούς εάν υπάρξουν ανάγκες

πιο συγκεκριμένα παίρνουν μεταθέσεις για τις πρωτεύουσες των νομών

vasw26

Δημοσίευση από vasw26 »

Αν κοπεις σε μαθημα σε διωχνουν; δε σε πληρωνουν; τι γινεται;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης