Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)
Ευχαριστώ πολύ xristofore απλά στο παραπεμπτικο μου γράφει ότι συστήνεται 3μηνη αναστολή κατάταξης γι αυτό ρώτησα και θέλω να δω αν θα μπω με την επόμενη ΕΣΣΟ ή όχι.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 10
Γεια σας. Περασα σημερα 29/7 Απο την Επιτροπη Απαλλαγων.6 μηνες μου εδωσαν. Το χαρτι της αναβολης απο που θα το παρω ; Θα μου ερθει με ταχυδρομειο ή θα πρεπει να το παρω εγω απο το ρουφ ;
Αν μπορείς πες μας τι σε ρώτησαν, αν σε ψαρωσαν κλπ
Καλησπέρα σε όλους. Μου ήρθε πριν λίγες μέρες το χαρτί για να κλείσω ραντεβού στην Επιτροπή Απαλλαγών. Μου είπανε ότι εντός 30 ημερών από την μέρα που βγήκε το χαρτί πρέπει να περάσω από την Επιτροπή. Ισχύει κάτι τέτοιο;30 μέρες έχω;
-
- Ανθυπασπιστής
Νίκος έγραψε:Αν μπορείς πες μας τι σε ρώτησαν, αν σε ψαρωσαν κλπ
Καθολου δεν με ψαρωσαν. Απλα με ρωτησε αυτος τι προβλημα υπαρχει, του λεω συνοπτικα οτι εχω προβλημα αγχους κλπ του εδωσα και την γνωματευση που ειχα του γιατρου. Τον ρωταω οτι μπορει μονο 6 μηνες να μου δωσει καθως εχω 18 μηνες αναβολη εως τωρα και μου λεει ναι δεν γινεται βαση νομου, οταν τελειωσει το 6μηνο το συζηταμε... Απλα μου ειπε αλλαξε και η κυβερνηση και ειναι καπως πιο αυστηρα με την προηγουμενη ηταν πιο χαλαρα. Αλλα την αναβολη/απαλλαγη την δινουν το ιδιο ευκολα. Απλά δεν ξέρω πως θα πάρω το χαρτί της αναβολής.
-
- Ανθυπασπιστής
xristoforos9119 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Μου ήρθε πριν λίγες μέρες το χαρτί για να κλείσω ραντεβού στην Επιτροπή Απαλλαγών. Μου είπανε ότι εντός 30 ημερών από την μέρα που βγήκε το χαρτί πρέπει να περάσω από την Επιτροπή. Ισχύει κάτι τέτοιο;30 μέρες έχω;
Συνήθως επειδή αργούν να πάνε τα χαρτιά απο την στρατολογία στην επιτροπή μπορεις να πας 4-5 μερες πριν απο καταληκτικη ημερομηνια που σου λεει το χαρτι οτι μεχρι τοτε μπορεις να περασεις απο επιτροπη. Καλού κακού όμως εσυ για πιο σιγουρα παρε ενα τηλεφωνο στα τηλεφωνα που σου εχει το χαρτι για να συννενοηθεις.
Α μάλιστα, οπότε και επιτροπή και στρατιωτικός γιατρός ήταν νορμάλ. Καλά αυτό με τις κυβερνήσεις κλασικά κάθε φορά τα ίδια λένε, και όταν ήταν ο Καμμένος κλπ, αλλά όπως έχουμε πει με το ζόρι δε σε πάει κανείς στρατό. Τεσπα εύχομαι να πάρεις αρκετά εύκολα και την απαλλαγή φίλε
Ναι, θα πάρω να συνεννοηθώ. Αλλά ισχύει αυτό, έχω περιθώριο δηλαδή.xristos1925 έγραψε:xristoforos9119 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Μου ήρθε πριν λίγες μέρες το χαρτί για να κλείσω ραντεβού στην Επιτροπή Απαλλαγών. Μου είπανε ότι εντός 30 ημερών από την μέρα που βγήκε το χαρτί πρέπει να περάσω από την Επιτροπή. Ισχύει κάτι τέτοιο;30 μέρες έχω;
Συνήθως επειδή αργούν να πάνε τα χαρτιά απο την στρατολογία στην επιτροπή μπορεις να πας 4-5 μερες πριν απο καταληκτικη ημερομηνια που σου λεει το χαρτι οτι μεχρι τοτε μπορεις να περασεις απο επιτροπη. Καλού κακού όμως εσυ για πιο σιγουρα παρε ενα τηλεφωνο στα τηλεφωνα που σου εχει το χαρτι για να συννενοηθεις.
Κι ελπίζω, με αυτά που είπες πιο πριν φίλε Χρήστο, να είναι όντως ευκολα να πάρει κανείς αναβολή. Είναι η πρώτη που θα πάρω, αν πάρω και έχω λίγο άγχος.
Καλησπέρα παίδες και καλό μήνα.
Λοιπόν, το θέμα μου έχει ως εξής, διέκοψα τη θητεία μου πρόσφατα στην ΕΛΔΥΚ για λόγους υγειας, δε την παλευα μου φύγε η όρεξη, μη τα πολυλογω οι άνθρωποι επειδή το κατάλαβαν αμέσως μου δώσανε ένα χρόνο αναβολή λόγω διαταραχής προσαρμογής και όπως καταλαβαίνετε θα το πάω μέσω Ι5, διότι βρήκα και μια καλή δουλειά και δε θέλω να την αφήσω.
Όταν γύρισα από ΕΛΔΥΚ πήγα μια μέρα Θήβα να πάρω την αναβολή-προσωρινο απολυτήριο. Ωστοσο όταν παρέδωσα τη στρατιωτική μου ταυτότητα, μου είπαν και από τη στρατολογία και παιδιά της πυροβολαρχίας ότι θα μου ρθει με συστημένο η πολιτική ταυτότητα σπίτι για να τη πάρω το αμέσως χρονικό διάστημα.
Έχουν περάσει 15 μέρες από τότε και τίποτα, λέτε να κάνω ένα τηλέφωνο στη στρατολογια; Γνωρίζω ότι καλοκαιριατικα οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Ευχαριστώ!
Λοιπόν, το θέμα μου έχει ως εξής, διέκοψα τη θητεία μου πρόσφατα στην ΕΛΔΥΚ για λόγους υγειας, δε την παλευα μου φύγε η όρεξη, μη τα πολυλογω οι άνθρωποι επειδή το κατάλαβαν αμέσως μου δώσανε ένα χρόνο αναβολή λόγω διαταραχής προσαρμογής και όπως καταλαβαίνετε θα το πάω μέσω Ι5, διότι βρήκα και μια καλή δουλειά και δε θέλω να την αφήσω.
Όταν γύρισα από ΕΛΔΥΚ πήγα μια μέρα Θήβα να πάρω την αναβολή-προσωρινο απολυτήριο. Ωστοσο όταν παρέδωσα τη στρατιωτική μου ταυτότητα, μου είπαν και από τη στρατολογία και παιδιά της πυροβολαρχίας ότι θα μου ρθει με συστημένο η πολιτική ταυτότητα σπίτι για να τη πάρω το αμέσως χρονικό διάστημα.
Έχουν περάσει 15 μέρες από τότε και τίποτα, λέτε να κάνω ένα τηλέφωνο στη στρατολογια; Γνωρίζω ότι καλοκαιριατικα οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Ευχαριστώ!
Καλό μήνα φίλε μου.Νικολας έγραψε:Καλησπέρα παίδες και καλό μήνα.
Πιθανώς να έχει κολλήσει λόγω καλοκαιριού, δε θα μου έκανε καμία εντύπωση. Πάρε ένα τηλ, δε χάνεις κάτι.
Μπράβο για την αναβολή που πήρες. Θέλω να σε ρωτήσω, στη δουλειά που βρήκες, σε ρωτήσανε αν έχεις εκπληρωμένες τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις και σου ζήτησαν κάποιο αποδεικτικό; Δεν τους πείραξε που ακόμα δεν έχεις ξεμπερδέψει από τον στρατό δηλαδή;
Καλησπέρα, τελικά πήρα τηλέφωνο σήμερα στη στρατολογία και μου είπαν ότι ακόμα δεν έχει καταφθάσει ο φάκελος μου, ίσως έρθει την επόμενη βδομάδα αν και θα ξαναπάρω τηλέφωνο βέβαια την άλλη Παρασκευή. Όχι δεν με επηρέασε πουθενά, στη δουλειά που βρήκα πολύ απλά στο ερωτηματολόγιο έγραψα εκπλήρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις (παρότι υπήρχε και η επιλογή Μη υπόχρεος,) δε ρώτησανκάτι άλλο, δεν επιμένει κανείς. Γενικά δε φαίνεται πουθενά η αναβολή ή η απαλλαγή μόνο άμα θες να διοριστεις σε σώματα ασφαλείας, το απολυτήριο που παίρνουν όλοι παίρνεις και εσύ.
Καλησπέρα. Εσύ έγραψες εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις αλλά δεν είναι ακόμα εκπληρωμένες, γι αυτό ρώτησα. Θέλω να πω, εσύ σκοπεύεις να πάρεις απαλλαγή ι5 και πήρες αναβολή ενός χρόνου, αλλά δεν τελείωσες με τον στρατό οριστικά, άσχετα που εκείνοι δε το ξέρουν. Σκέφτομαι απλά μήπως αντιμετωπίσω θέματα ενώ βρίσκομαι στις ετήσιες αναβολές, καθώς αν κάποιος μου ζητήσει απολυτήριο στρατού για να με πάρει σε μία δουλειά, δε θα έχω να του δείξω κάτι εφόσον θα είμαι σε αναβολή ακόμα κι όχι απαλλαγή.Νικόλας έγραψε: Καλησπέρα, τελικά πήρα τηλέφωνο σήμερα στη στρατολογία και μου είπαν ότι ακόμα δεν έχει καταφθάσει ο φάκελος μου, ίσως έρθει την επόμενη βδομάδα αν και θα ξαναπάρω τηλέφωνο βέβαια την άλλη Παρασκευή. Όχι δεν με επηρέασε πουθενά, στη δουλειά που βρήκα πολύ απλά στο ερωτηματολόγιο έγραψα εκπλήρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις (παρότι υπήρχε και η επιλογή Μη υπόχρεος,) δε ρώτησανκάτι άλλο, δεν επιμένει κανείς. Γενικά δε φαίνεται πουθενά η αναβολή ή η απαλλαγή μόνο άμα θες να διοριστεις σε σώματα ασφαλείας, το απολυτήριο που παίρνουν όλοι παίρνεις και εσύ.
Καλησπέρα σας. Πέρασα και εγώ από επιτροπή κτλ και πήρα αναβολή στις 10/6/19 Και τώρα περιμένω να δω πόσο καιρό. Μπαίνω στο γνωστό σάιτ και έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω και τηλεφωνικά αλλά τίποτα. Κάποιος που ήταν παρόμοια περίοδο με εμένα έχει κάποιο νεότερο ή έχουν παγώσει όλα;
Μιας και είδα αναφορά. Με δουλειά ούτε μεγάλες πολυεθνικές δεν ασχολουντε. Σε ρωτάνε μόνο να έχεις ξεμπερδέψει με το στρατό. Τίποτα άλλο
Μιας και είδα αναφορά. Με δουλειά ούτε μεγάλες πολυεθνικές δεν ασχολουντε. Σε ρωτάνε μόνο να έχεις ξεμπερδέψει με το στρατό. Τίποτα άλλο
Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ερώτηση σου αλλά η απάντηση είναι αυτονόητη, αν σε περίπτωση που ζητήσει να δει χαρτί και του δείξεις το προσωρινό απολυτήριο πολύ απλά πες του μια δικαιολογία όπως πχ παρουσιαστηκε προβλήμα υγείας στο σπίτι μου και πήρα αναβολή με σκοπό την απαλλαγή για να μη ξαναμπώ στρατό κλπ κλπ, παρότι όπως λέει το παιδί πριν από μένα, ούτε πολυεθνικές δε σου ζητάνε χαρτί στρατού, γράψε στο βιογραφικό σου ένα στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπλήρωμενες και τελειωσε, εγώ να φανταστείς τα τελευταία 3 χρόνια που έψαχνα δουλειά στην Ελλάδα όσες συνεντεύξεις κι αν έκανα ζήτημα 2-3 άνθρωποι να με ρώτησαν προφορικά άμα τελείωσα στρατό. Μην αγχώνεσαι, ειδικά άμα σκέφτεσαι να πας εξωτερικό εκεί κι αν δε ρωτάνε καν για το στρατό.
Σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά. Αυτές τις μέρες θα κανονίσω να περάσω επιτροπή κι εγώ.Νικολας έγραψε:Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ερώτηση σου αλλά η απάντηση είναι αυτονόητη, αν σε περίπτωση που ζητήσει να δει χαρτί και του δείξεις το προσωρινό απολυτήριο πολύ απλά πες του μια δικαιολογία όπως πχ παρουσιαστηκε προβλήμα υγείας στο σπίτι μου και πήρα αναβολή με σκοπό την απαλλαγή για να μη ξαναμπώ στρατό κλπ κλπ, παρότι όπως λέει το παιδί πριν από μένα, ούτε πολυεθνικές δε σου ζητάνε χαρτί στρατού, γράψε στο βιογραφικό σου ένα στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπλήρωμενες και τελειωσε, εγώ να φανταστείς τα τελευταία 3 χρόνια που έψαχνα δουλειά στην Ελλάδα όσες συνεντεύξεις κι αν έκανα ζήτημα 2-3 άνθρωποι να με ρώτησαν προφορικά άμα τελείωσα στρατό. Μην αγχώνεσαι, ειδικά άμα σκέφτεσαι να πας εξωτερικό εκεί κι αν δε ρωτάνε καν για το στρατό.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης