DiMiTrA P έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες dn24! Στο ΚΙΧΝΕ Θα πάω πρώτα, πήρα όλα τα χαρτιά απο τη μονάδα μου τα οποία χρειάζονται, απλώς ήθελα να μάθω αν τελειώσω απο εδώ η όχι... Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
Όχι, από το ΚΙΧΝΕ θα πάρεις εκ'νέου παραπεμπτικό για 424. Για Οιαδήποτε άλλη πληροφορία επί του θέματος εδώ είμαστε. Ευχαριστώ.
DiMiTrA P έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες dn24! Στο ΚΙΧΝΕ Θα πάω πρώτα, πήρα όλα τα χαρτιά απο τη μονάδα μου τα οποία χρειάζονται, απλώς ήθελα να μάθω αν τελειώσω απο εδώ η όχι... Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
Όλα καλά θα πάνε Δήμητρα! Αυτό άλλωστε είναι κάτι το οποίο αφορά εσένα και μόνο εσένα! Δεν θα υπάρξει καμία επιπλοκή μην ανησυχείς! Εύχομαι με το καλό να είσαι καλός πολίτης και καλή συνέχεια / σταδιοδρομία να έχεις απο δω και πέρα!
Τέλος παιδιά αυτό ήταν! Τελείωσα με όλες τις διαδικασίες... Μία ερώτηση έχω μόνο να κάνω. Αυτά τα τρία χρόνια μπορούν να μετρήσουν για προυπηρεσία; Και αν ναι με τι χαρτί και απο που μπορώ να την αποδείξω. Ευχαριστώ!
Έχω 11 χρόνια υπηρεσίας σαν ΕΠ. ΟΠ και θέλω να παραιτηθώ. Έχω διαβάσει εδώ μέσα απο μερικούς συνάδελφους που σκέφτονται το ίδιο με εμένα αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε υπέυθηνα απο κανένα αν παίρνουμε αποζημίωση, αν δίνουμε αποζημίωση γιατί υπάρχει ένας νόμος που το λέει ξεκάθαρα περί αποζημίωσης απο εμάς αν δεν υπηρετήσαμε 5 χρόνια απο την μονιμοποίηση μας (αναφέρει αυτός ο νόμος για υπαξιωματικούς που εισήλθαν στις ένοπλες δυνάμεις με μόρια Όπου έτσι εισήλθαμε όλοι μας). Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο απο αυτά που αναφέρω ας μας τα πει γιατί είναι παρα πολύ αυτοί που σκέφτονται να παραιτηθούν. Εγώ είχα συμβουλευτεί πολιτικό δικηγόρο είδε αυτόν τον νόμο και μου είπε να μην το συνεχίσω καθώς δεν συμπλήρωσα τα χρόνια μετα την μονιμοποίηση. Πάντως τα στρατιωτικά γραφεία δεν ξέρει κάποιος υπέυθυνα να απαντήσουν. Τα χρόνια αυτά ειναι πονηρά και κάθε κίνηση δεν έχει πισωγύρισμα. Δεν θέλω να παραπλανήσω, Θελω να φύγω και εγώ γιατί με οικογένεια, υπηρεσίες, αγήματα, ασκήσεις, αγγαρίες άσχετες με την ειδικότητα και 900 ευρ'ω προς το παρόν που μάλλον θα φτάσουν κάποια στιγμή 700-800 δεν είναι για να υπηρετείς. Συγνώμη αν κούρασα αλλά η κατάσταση για πολλούς απο εμάς είναι κρίσιμη και απο ότι καταλαβαίνω γιατί δεν είμαι κανένα παιδάκι με τον τρόπο τους θέλουν να μας ξεκάνουν έτσι και αλλιώς.
DiMiTrA P έγραψε:Τέλος παιδιά αυτό ήταν! Τελείωσα με όλες τις διαδικασίες... Μία ερώτηση έχω μόνο να κάνω. Αυτά τα τρία χρόνια μπορούν να μετρήσουν για προυπηρεσία; Και αν ναι με τι χαρτί και απο που μπορώ να την αποδείξω. Ευχαριστώ!
Ως χρόνος εμπειρίας αναγνωρίζεται και η απασχόληση που προκύπτει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών πρέπει να αναφέρει το είδος και τη διάρκεια της απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή η σχετική ειδικότητα πρέπει να έχει αποκτηθεί πριν την κατάταξη του υποψηφίου, ενώ στην περίπτωση που η ειδικότητα αποκτάται κατά τη διάρκεια της θητείας, η σχετική εμπειρία αναγνωρίζεται από την απόκτησή της και μετά. Όταν από την προκήρυξη απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή άλλη επαγγελματική άδεια, ο χρόνος της παραπάνω εμπειρίας υπολογίζεται μετά την απόκτηση της απαιτούμενης άδειας.
Σύμφωνα με το νόμο για την αναγνώριση προϋπηρεσίας από το στρατό κανονικά χρειάζεται βεβαίωση από τη μονάδα που να αναφέρει το είδος της εργασίας και το χρονικό διάστημα αυτής. Αν δεν υπάρχει μου είπαν ότι μπορεί να κατατεθεί το πιστοποιητικό τύπου Α, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα αναγνωριστεί βάσει αυτό, καθώς ο νόμος απαιτεί βεβαίωση και το τύπου Α αναφέρει την ειδικότητα και όχι και περιγραφή της εργασίας.
Καλησπέρα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Ο σύζυγος μου είναι ΕΠΟΠ και έχει υποβάλλει αναφορά παραίτησης στις 27/5/13. Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και ακόμη δεν έχει πάει στην μονάδα του το ΑΦΜ από την στρατολογία ώστε να προωθηθεί η αναφορά.
Από την μονάδα του λένε ότι η διαταγή της αποστρατείας θα βγει τέλη Οκτώβρη και όχι μέχρι 27/08 που λέει ο νόμος. Έχει μεγάλο υπόλοιπο άδειας και δεν του την δίνουν με αυτό το αιτιολογικό. Του δίνουν μερικές μέρες σπαστά και μας έχουν τσακίσει τα εισιτήρια.
Μήπως ξέρει κανείς αν μπορούμε να πάρουμε εμείς στην στρατολογία για να δούμε τι γίνεται ή ότιδήποτε άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;
giannad έγραψε:Καλησπέρα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Ο σύζυγος μου είναι ΕΠΟΠ και έχει υποβάλλει αναφορά παραίτησης στις 27/5/13. Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και ακόμη δεν έχει πάει στην μονάδα του το ΑΦΜ από την στρατολογία ώστε να προωθηθεί η αναφορά.
Από την μονάδα του λένε ότι η διαταγή της αποστρατείας θα βγει τέλη Οκτώβρη και όχι μέχρι 27/08 που λέει ο νόμος. Έχει μεγάλο υπόλοιπο άδειας και δεν του την δίνουν με αυτό το αιτιολογικό. Του δίνουν μερικές μέρες σπαστά και μας έχουν τσακίσει τα εισιτήρια.
Μήπως ξέρει κανείς αν μπορούμε να πάρουμε εμείς στην στρατολογία για να δούμε τι γίνεται ή ότιδήποτε άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;
Σας ευχαριστώ πολύ.
Η παραίτηση κάνει γύρω στους 3 μήνες μέχρι να βγει. Το ΑΦΜ τι σχέση έχει με την προώθηση της αναφοράς; Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Η αναφορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει προωθηθεί στο ΓΕΣ! Το ΑΦΜ το ψάχνουν και ενδουπηρεσιακά! Λογικά τέλη αυγούστου θα πάρει πολιτική ταυτότητα στα χέρια! Πάρτε όμως και ενα τηλ στην Στρατολογία ή περάστε και από εκεί ακόμη καλύτερα!