ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 42
Μεγάλε το ασφαλιστικό αλλάζει πάνε τα παλιά του στα 45 ήμουν συνταξιούχος θα αυξηθεί η συνταξιοδοτική ηλικία και καλά θα κάνει να αυξηθεί.
- Nikos Chatzoglou
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 10
Όχι των στρατιωτικών δεν θα αλλάξει. Εν πάση περιπτώσει φύγαμε απ' το θέμα.
-
- Α/ΓΕΑ
Οσο άδικο σύστημα και αν σου φαίνεται αυτός αυτός έχουμε ως χώρα. Η τριετία βελτίωσε την ακαδημαική εκαπίδευση των υπαξιωματικών και ήταν πάγιο αίτημα του ΓΕΕΘΑ.
- Nikos Chatzoglou
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 10
Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση βελτιώθηκε και το ζόρι πολλαπλασιάστηκε. Διότι + 1 ολόκληρος χρόνος σε στρατιωτική σχολή είναι μεγάλο μανίκι. Τώρα από την άλλη θα μου πεις ότι η μόνιμη δουλειά θέλει και θυσίες και εγώ θα συμφωνήσω.
-
- Α/ΓΕΑ
Περισσότερος ιδρώτας εν καιρό ειρήνης λιγότερο αίμα στον πόλεμο! Αυτό λέει και ο διοικητής της ΣΜΥ στην ημερήσια διαταγή του κατά την ημέρα ορκωμοσίας των τελειόφοιτων της ΣΜΥ
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 4
Παιδια εγω που εχω αρκετους φιλους που την εχουν τελειωσει την σχολη ειναι μετανιωμενοι που την επιλεξαν και σε συζητησεις που εχω κανει μου ειπαν αν ξαναδιδαν θα επιλεγαν αεροπορια η ναυτικο γιατι η ζωη εκει ειναι πιο καλυτερη !
-
- Α/ΓΕΑ
Καθόλου καλύτερα δεν είναι έχω γνωστό μου που τελείωσε ΣΤΥΑ και είναι στο Τατόι τώρα και τον αναγκάζουν οταν δεν είναι υπηρεσία κάποιες φορές Να πηγαίνει να βοηθάει. Οταν είσαι πιλότος θα αντιμετωπίσεις και προβλήματα υγείας απο τις μπουκάλες οξυγόνου γιατί όταν έχεις ώρες μάσκα σου δεσμεύει την αιμοσφαιρίνη απο το αίμα δημιουργώντας σου αργότερα σοβαρά προβλήματα και παθήσεις. Στο πολεμικό ναυτικό μπορεί να είναι μέρες ολόκληρες περιπολία στο Αιγαίο ή στον ναύσταθμο περιπολία ενώ ο στρατιωτικός της ξηράς όταν τελειώσει την υπηρεσία γυρνάει σπίτι του με εξαίρεση τις μεθοριακές περιοχές που συχνά εξαιτίας παραβιάσεων μένουν Οι αξιωματικοί στα στρατόπεδα κλεισμένοι.
Γεια σας και παλι! Εγραψα χαλια φετος και οταν λεω χαλια εννοω πολυ χαλια και μη ρωτατε γιατι... Τεσπα μπαινω στο ψητο. Θελω λοιπον να παρω αναβολη για να ξαναδωσω του χρονου με το καλο.Και ερωτω εγω τωρα. Αν δεν εχω περασει σε καμια σχολη(λεμε τωρα) και ουτε μηχανογραφικο κανω(γιατι ειναι τελειως τζαμπα κοπος αφου δεν εχω περασει εκει που θελω) τοτε μπορω να παρω αναβολη και αν ναι πως ακριβως την παιρνω; Παω στη στρατολογια και τους λεω οτι θελω αναβολη; Αυτο μονο?
Ευχαριστω πολυ και θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μου απαντουσατε γρηγορα γιατι πιεζει και ο χρονος!
Ευχαριστω πολυ και θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μου απαντουσατε γρηγορα γιατι πιεζει και ο χρονος!
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 12
Θανος έγραψε:Γεια σας και παλι! Εγραψα χαλια φετος και οταν λεω χαλια εννοω πολυ χαλια και μη ρωτατε γιατι... Τεσπα μπαινω στο ψητο. Θελω λοιπον να παρω αναβολη για να ξαναδωσω του χρονου με το καλο.Και ερωτω εγω τωρα. Αν δεν εχω περασει σε καμια σχολη (λεμε τωρα) και ουτε μηχανογραφικο κανω (γιατι ειναι τελειως τζαμπα κοπος αφου δεν εχω περασει εκει που θελω) τοτε μπορω να παρω αναβολη και αν ναι πως ακριβως την παιρνω; Παω στη στρατολογια και τους λεω οτι θελω αναβολη; Αυτο μονο;
πα σκαι τους λες θελω αναβολη γτ θα ξανα δωσω του χρονου αλλα θα πρεπει υποχρεωτικα να δωσεις ετσι θα παρεις για εναν χρονο αναβολη αν πεις οτι θα δωσεις και δν το κανεις η πληρωνεις 90ε η κανεις εναν μηνα επιπλεον θητεια
Γεια σας και επιτερψτε μου να σας ρωτησω μια σημαντικη, για μενα, ερωτηση... Φετος εδωσα 2η φορα πανελλήνιες με στοχο την ΣΙ Ιπτ... Αλλα δυστηχως εβγαλα μονο 16100... Ως 2η επιλογή λοιπον εχω την Ευέλπιδων αλλα ακομα και αυτή εινι στο οριο με βαση τα μορια μου... Για 3η επιλογή σκέφτομαι ΣΜΥ, αλλα αξιζει; Εννοω πως αφοτου περασουν τα 3 ετη τι ακριβως θα κανω; Θα είμαι μεσα σε στρατόπεδα συνεχεια εκπαιδεύοντας τα παιδια της Θητείας; Θα μπορεσω να αποφυγω το παραπανω με σκοπο να παω στις ΕΔ μεσα από τις οποιες θα μπορω να συμμετάσχω σε διεθνεις ασκησεις; Τι ακριβως; Σπιτι επικρατει ένα περιεργο κλιμα διοτι οι γονεις μου μου λενε ότι ως λοχιας από τη ΣΜΥ η σταδιοδρομεια μου θανε σαν μια συνεχομενη θητεια... Νομιζω χρειαζομαι βοηθεια...
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 12
NFLer έγραψε:Γεια σας και επιτερψτε μου να σας ρωτησω μια σημαντικη, για μενα, ερωτηση... Φετος εδωσα 2η φορα πανελλήνιες με στοχο την ΣΙ Ιπτ... Αλλα δυστηχως εβγαλα μονο 16100... Ως 2η επιλογή λοιπον εχω την Ευέλπιδων αλλα ακομα και αυτή εινι στο οριο με βαση τα μορια μου... Για 3η επιλογή σκέφτομαι ΣΜΥ, αλλα αξιζει; Εννοω πως αφοτου περασουν τα 3 ετη τι ακριβως θα κανω; Θα είμαι μεσα σε στρατόπεδα συνεχεια εκπαιδεύοντας τα παιδια της Θητείας; Θα μπορεσω να αποφυγω το παραπανω με σκοπο να παω στις ΕΔ μεσα από τις οποιες θα μπορω να συμμετάσχω σε διεθνεις ασκησεις; Τι ακριβως; Σπιτι επικρατει ένα περιεργο κλιμα διοτι οι γονεις μου μου λενε ότι ως λοχιας από τη ΣΜΥ η σταδιοδρομεια μου θανε σαν μια συνεχομενη θητεια... Νομιζω χρειαζομαι βοηθεια...
μια καλη περιηγηση στο φορουμ θα σε βοηθησει και στις εδ νας παλι εκει εκπαιδευση θα κανεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Θα πηγαινα εξαλλου οι εκ σμυ φτανουν μεχρι αντισυνταγματαρχες. Σαν στρατιωτικος και ειδικα απι σμυ καο σσε κυριως εκπαιδευση κανεις η οποια σαφως θα βοηθησει στις οποιοες ασκησεις λαβεις μερος ειτε εθνικου ειτε διεθνους επιπεδου... Παντως ν δεν κανω λαθος εχεις και την επιλογη τις σμυν. Δικη Σου η αποφαση ψαξτο και κανε το καλυτερο.
- johnny13
- Ταγματάρχης
- Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
- Επάγγελμα: Μαθητής
Ενδιαφερομαι για την ΣΜΥ -Οπλα. Γενικα θελω να γινω Υπαξιωματικος γιατι δεν μου αρεσει να καθομαι στα γραφεια οπως κανουν οι αξιωματικοι αλλα θελω να βρισκομαι εξω με τους φανταρους κλπ. Καταρχην μου αρεσει ο στρατος αλλα πιστευω πως η στρατιωτικη ζωη ειναι αρκετα δυσκολη. Ανα τακτικα χρονια και σε νεο μερος. Απλα εγω θελω να μπω Πεζικο και αυτο με τη κληρωση με ανγχωνει. Αν δεν μπω Πεζικο θα κανω κατι που δεν θα μου αρεσει καθολου και δεν θελω δουλεια-αγγαρια
Γεια σας,Θα ήθελα να μου πείτε την διαδικασία και τα δικαιολογητικά για να μπω στην στρατιωτική σχολή ΣΜΥ σωματα του χρονου στα Τρίκαλα. Ευχαριστώ 

-
- Α/ΓΕΑ
Κάτσε να δούμε τι θα ισχύσει του χρόνου και βλέπου Ιωάννα εσύ κάνε μια σωστή προετοιμασία αρχικά.
-
- Επιλοχίας
Terminator έγραψε:Κάτσε να δούμε τι θα ισχύσει του χρόνου και βλέπου Ιωάννα εσύ κάνε μια σωστή προετοιμασία αρχικά.
Τι εννοείς όταν λες τι θα ισχύσει του χρόνου; Τι θα μπορούσε να αλλάξει;
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης