GRS80 έγραψε:Παιδιά κι εγώ 28 και κάτι που είμαι, μετά από 10 χρόνια σπουδών θα μπω μέσα, τείνω να συμφωνήσω μαζί σας και να θεωρώ ως βέλτιστη την κατάταξη στα 19... Όχι μόνο γιατί μετά θα είσαι απερίσπαστος αλλά γιατί θα πήξει το μυαλό (με την καλή έννοια... ) και πιστεύω να αποφασίζεις με άλλα κριτήρια... Αυτό το είδα π. Χ στο Πανεπιστήμιο με τους Κύπριους οι οποίοι ήταν και είναι πάντα πιο συνειδητοποιημένοι φοιτητέςκαι τελείωνουν (το 90%) στην ώρα τους... Η κατάταξη στα 19 -θέλω να- πιστεύω να λειτουργήσει αποτρεπτικά και για τη βυσματοκρατία (θα γίνεται πιο ενδελεχής έλεγχος αφού θα αφορά κάποιες δεκάδες χιλιάδες κόσμο) ...
Αλλά αυτό να συνδεθεί άμεσα με πιο σύγχρονη εκπαίδευση (μαχιμότητα) ...
Για τους κύπριους ισχύει αυτό που λες, τώρα όσων αφορά τα βύσματα φοβάμαι ότι η βυσματομαχία θα εντανθεί, εδώ φοιτητές φεύγουν και η μαμάδες χτηπάνε μπιέλα Υπάρχει περίπτωση να την κάνουν για φανταριλίκι και να μην αρχίσουν τα τηλέφωνα για να υπηρετήσει δίπλα από το σπίτι ;
Ενδεχομένως όμως η κατάταξη στα 18-19 να μην είναι ενδεδιγμένη από πλευράς διαθεσιμότητας εξειδικευμένου προσωπικού (π. Χ. Γιατροί, μηχανικοί κ. Τ. Λ.). Ίσως να είναι καλύτερα να υπηρετεί κανείς μετά το 1ο πτυχίο.
Ξεφευγουμε απο το θεμα, αλλα προσωπικα και επειδη πριν 2 χρονια που εκανα ημουν συνεχεια με 18χρονα και 19χρονα...
ειμαι τελειως κατα της υποχρεωτικης στα 18... Στα 18 εισαι ακομα ευπλαστος και δεν εχεις διαμορφωσει συνειδησεις που διαμορφωνεις σαν φοιτητης... Πηγαινοντας σε αυτο το πραγμα που λεγεται στρατος οπως λειτουργει σημερα και υπακουοντας σε λοχιες και υπαξιωματικους αμορφωτους μαζι με οτι εξτρα λενε μπαινεις σε μια λογικη η οποια μπορει να σε επηρεασει αρνητικα κατα τη γνωμη μου στη ζωη σου σαν ανθρωπο
Καλησπέρα. Μπορεί να ειναι λιγάκι χαζή η ερώτηση μου απλά επειδή ακούω τα ίδια αυτές τις μέρες. Αν διακόψω την αναβολή τώρα και μπώ τον Μάϊο προλαβαίνω ακόμα το 9μηνο Ή ακομα ειναι "ρευστά" τα πράγματα; Επίσης αν την διακόψω τώρα που είναι ακόμα 9μηνο και τον Απρίλιο για παράδειγμα το κανουν 12μηνο θα κανω 12 Ή 9 μήνες. Ευχαριστώ
kosmas10 έγραψε:Καλησπέρα. Μπορεί να ειναι λιγάκι χαζή η ερώτηση μου απλά επειδή ακούω τα ίδια αυτές τις μέρες. Αν διακόψω την αναβολή τώρα και μπώ τον Μάϊο προλαβαίνω ακόμα το 9μηνο Ή ακομα ειναι "ρευστά" τα πράγματα; Επίσης αν την διακόψω τώρα που είναι ακόμα 9μηνο και τον Απρίλιο για παράδειγμα το κανουν 12μηνο θα κανω 12 Ή 9 μήνες.Ευχαριστώ
Συνηθως και το τονιζω αυτο οι αποφασεις πιανουν οσους καταταγουν μετα την ψηφιση τους οποτε εισαι σε ομιχλωδες τοπιο. Αν κοψεις την αναβολη αλλα πριν καταταγεις αλλαξη η διαρκεια της θητειας, αν τελικα γινει, θα σε πιασει μαλλον.
Μανολης έγραψε:Ξεφευγουμε απο το θεμα, αλλα προσωπικα και επειδη πριν 2 χρονια που εκανα ημουν συνεχεια με 18χρονα και 19χρονα...
ειμαι τελειως κατα της υποχρεωτικης στα 18... Στα 18 εισαι ακομα ευπλαστος και δεν εχεις διαμορφωσει συνειδησεις που διαμορφωνεις σαν φοιτητης... Πηγαινοντας σε αυτο το πραγμα που λεγεται στρατος οπως λειτουργει σημερα και υπακουοντας σε λοχιες και υπαξιωματικους αμορφωτους μαζι με οτι εξτρα λενε μπαινεις σε μια λογικη η οποια μπορει να σε επηρεασει αρνητικα κατα τη γνωμη μου στη ζωη σου σαν ανθρωπο
Μανόλη
Προτιμώ ένα... Ψαρωμένο φαντάρο, παρά έναν ψαρωμένο φοιτητή! Και το 80% των φοιτητών για να μη γελιόμαστε, στα 18-21 δεν ξερει που πάνε τα 4!
Και στα λέει ένας άνθρωπος που έφαγε το φοιτητιλίκι με το κουτάλι, βάζοντας και τον εαυτό μου στους ψαρωμένους 18άρηδες...
Καλησπερα. Ξερει κανεις τιποτα; Αυξανεται οντως η θητεια; Εγω πετυχα αυτο το λινκ στο ιντερνετ
που ειναι ενα αρθρο αλλα ειδα και το εξης pdf απο το στρατολογια. Γρ
Και απο οτι βλεπω αλλαξαν οι μειωμενες θητειες. Μαλλον θα μας πιασει τελικα. Ξερει κανεις τιποτα πιο συγκεκριμενο να ενημερωσει; Ευχαριστω προκαταβολικα
Αν δεν κάνω λάθος, η βασική στρατολογική νομοθεσία λέει τα εξής:
1. Η διάρκεια της πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης είναι εικοσιτετράμηνη και της μειωμένης εννεάμηνη ή εξάμηνη.
2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται η κατά κλάσεις ή κατηγορίες απόλυση οπλιτών από τις Ενοπλες Δυνάμεις και πριν από τη συμπλήρωση της πλήρους ή της εννεάμηνης ή της εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, όχι όμως πριν να συμπληρωθεί τουλάχιστον το ένα τέταρτο της πλήρους, το ένα τρίτο της εννεάμηνης και το ήμισυ της εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωση
Συμπεραίνω ότι το έντυπο αναφέρεται στη μειωμένη θητεία βάσει του βασικού ΦΕΚ που περιγράφει τη στρατολογική νομοθεσία, όπως παρέθεσα παραπάνω (επίσης από το site της στρατολογίας).