Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπέρα σε ολους.
Μια ερώτηση και απο τη δικη μου μερια.
Έχω πάρει διετή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με σκοπο τη απαλλαγη.
Καλως η κάκος ειμαι μια απο τις περιπτώσεις οπου υπηρέτησα 4 μήνες και δεν αντεξα αλλο.
Θα ηθελα οποίος γνωριζει και μπορει να μου απαντησει εμπερηστατομενα.
Οταν παρω το Ι5 (ψυχολογικο) :
1) Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με το δίπλωμα οδήγησης μου;
2) Σε περίπτωση που μου αφαιρεθεί για οδική παράβαση, επιστρέφεται κανονικά;
Ρωτάω διότι κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες στο ιντερνετ που δημιουργούν σύγχυση και δε μπορώ να λάβω τεκμηριωμένη απάντηση. Επικοινώνησα με το υπουργείο μεταφορών αλλα δεν εβγαλα άκρη.
Ευχριστω
Καλως η κάκος ειμαι μια απο τις περιπτώσεις οπου υπηρέτησα 4 μήνες και δεν αντεξα αλλο.
Ρωτάω διότι κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες στο ιντερνετ που δημιουργούν σύγχυση και δε μπορώ να λάβω τεκμηριωμένη απάντηση. Επικοινώνησα με το υπουργείο μεταφορών αλλα δεν εβγαλα άκρη.
Ευχριστω
pantosdiver έγραψε:Καλησπέρα σε ολους.
Ευχριστω
Δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με το δίπλωμα.
2 χρόνια αναβολή πήρες με χαρτί ψυχίατρου;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Εχω παρει 2 χρονια αναβολης για αγχωδεις εκδηλωσεις.Δε προσκομισα καποιο χαρτι οταν πηγα στο 414, απλα τους είπα για το αγχος που ειχα και οτι δε θελω αλλο να υπηρετησω μου εγραψε μια γνωματευση οτι ειχα αγχωδεις εκδηλωσεις, πήγα στη επιτροπή, τους ειπα οτι δε θελω να ξαναυπηρετησω και μου εδωσαν 2 χρονια.
Το θεμα ειναι, όταν θα πάρω απαλαγη πχ διςπροσαρμογη ή αγχωδεις εκδηλωσεις. Αυτη η γνωματευση της απαλλαγης μπορει να επηρεάσει το διπλωμα οδηγησης μου;
Το θεμα ειναι, όταν θα πάρω απαλαγη πχ διςπροσαρμογη ή αγχωδεις εκδηλωσεις. Αυτη η γνωματευση της απαλλαγης μπορει να επηρεάσει το διπλωμα οδηγησης μου;
Καλησπέρα έχω να κάνω μια ερώτηση.. πήγα σήμερα στο 414 με ρώτησε εαν έχω χαρτί γιατρού και της είπα οτι δεν έχω.. και με έστειλε για τοξικολογηκες εξετάσεις.. τώρα αμα ξαναπαω αύριο που μου ειπες και της πάω χαρτί γιατρού λέτε να μου πει τίποτα που της το πήγα μια μέρα πριν ;
Καλησπερα σε ολους, Θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να υπηρετησω κανονικα την θητεια μου. Το προβλημα ειναι οτι πηρα Απαλαγη (ι5 για λογους ψυχικης υγειας. Εαν καποιος γνωριζει κατι αναλογο θα το εκτιμουσα πολυ.
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Τελείωσα φέτος το Λύκειο και έχω μια ευκαιρία για δουλειά κοντά στα Χριστούγεννα και φυσικά αν την αρχίσω δεν υπάρχει περίπτωση να την σταματήσω για να τρέχω να κάνω το χαμάλι για 9 μήνες και μετά να ψάχνω για δουλειά.
Με απλά λόγια δε θέλω να πετάξω στα σκουπίδια 9 μήνες από την ζωή μου στον Ε. Σ
Οπότε θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος-οι για να πάρω απαλλαγή από το στρατό;
Προς Ι5 μεριά θα πάω μάλλον.
Ξέρει κανείς την διαδικασία ακριβώς για να βγω ανίκανος λόγο ψυχολογικού κτλ.
Ευχαριστώ.
Τελείωσα φέτος το Λύκειο και έχω μια ευκαιρία για δουλειά κοντά στα Χριστούγεννα και φυσικά αν την αρχίσω δεν υπάρχει περίπτωση να την σταματήσω για να τρέχω να κάνω το χαμάλι για 9 μήνες και μετά να ψάχνω για δουλειά.
Οπότε θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος-οι για να πάρω απαλλαγή από το στρατό;
Ευχαριστώ.
Είχα κάνει τα χαρτιά μου για μια προκήρυξη σε ΔΕΚΟ, όπως καταλαβαίνετε έχω Ι5 ψυχολογικό, και παρόλο που κατέθεσα πιστοποιητικό τύπου α που ανέγραφε ότι δεν έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και δεν υπεχω στρατιωτική υποχρέωση με πήραν τηλέφωνο και με ζήτησαν έξτρα χαρτί. Τους είπα βεβαίως ότι αυτά είναι ευαίσθητα πρόσωπικα δεδομένα δεν ξεραν τι να με πούνε. Ρώτησα αν δεν το στείλω απορρίπτομαι; δεν ξεραν τι να με πουνε. Αναγκάστηκα ξαναπήγα στρατολογία (Θεσσαλονίκης) για να ζητήσω τύπου α πλήρες να αναγράφει το λόγο για το οποίο πήρα Ι5. Θέλω να ρωτήσω αν είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν το λόγο για το Ι5; και εάν απορρίφθω μπορώ να κάνω κάτι η είναι χαμένο παιχνίδι?
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 1
Papatroof έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Ευχαριστώ.
Ρε φίλε είναι εντυπωσιακό αυτό που κάνεις. Έρχεσαι σε στρατιωτικό φόρουμ για συμβουλές για το πώς να εξαπατήσεις τον στρατό;
Αυτό είναι ηλίθιο.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Κανένας καμία απάντηση?valkyrion έγραψε:Είχα κάνει τα χαρτιά μου για μια προκήρυξη σε ΔΕΚΟ, όπως καταλαβαίνετε έχω Ι5 ψυχολογικό, και παρόλο που κατέθεσα πιστοποιητικό τύπου α που ανέγραφε ότι δεν έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και δεν υπεχω στρατιωτική υποχρέωση με πήραν τηλέφωνο και με ζήτησαν έξτρα χαρτί. Τους είπα βεβαίως ότι αυτά είναι ευαίσθητα πρόσωπικα δεδομένα δεν ξεραν τι να με πούνε. Ρώτησα αν δεν το στείλω απορρίπτομαι; δεν ξεραν τι να με πουνε. Αναγκάστηκα ξαναπήγα στρατολογία (Θεσσαλονίκης) για να ζητήσω τύπου α πλήρες να αναγράφει το λόγο για το οποίο πήρα Ι5. Θέλω να ρωτήσω αν είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν το λόγο για το Ι5; και εάν απορρίφθω μπορώ να κάνω κάτι η είναι χαμένο παιχνίδι?
Φίλε δεν μπορούν να σε ρωτήσουν για ποιο λόγο απαλλάχτηκες από την θητεία σου αλλά βάση νόμου δεν μπορείς να εργαστείς σε ΔΕΚΟ αν δεν έχεις πάει στρατό. Βέβαια έχουν χαλαρώσει τα πράγματα και οι αντιλήψεις αλλά άμα βρεθεί κάποιος πιο ξύπνιος εκεί μέσα (γιατί απότι κατάλαβα έπεσες σε στόκους) θα απορριφθείς. Εσύ προσπάθησε το πάντως.
Παιδιά θα ήθελα μια διευκρίνηση.
Όταν πάρω το χαρτί και πάω στην στρατολογία και πάρω την αναβολή μετά τι γίνεται;
Ας υποθέσουμε ότι παίρνω 6μηνη αναβολή (αν θυμάμαι καλά έτσι γίνεται μέχρι να συμπληρωθούν 2 χρόνια σερί, σωστά;).
Παιρνάνε οι 6 μήνες και μετά τι πρέπει να κάνω; Πρέπει να ξανα πάω σε Ιατρό για να μου βγάλει καινούργιο χαρτί και να το ξανακαταθέσω; Με λίγα λόγια η ίδια διαδικασία;
Μπορώ να πάω με το αρχικό χαρτί;
Και αυτό γίνεται μέχρι να περάσουν τα 2 χρόνια και να πάρω οριστική απαλλαγή;
Υπάρχει ενδεχόμενο να μου το αρνηθούν και να μου πουν τίποτα σε φάση "Κύριε δεν γίνεται δεκτό το αίτημα αναβολής μπαίνετε με την ερχόμενη ΕΣΣΟ"
Θα ήμουν υπόχρεως αν απαντούσε κάποιος σύντομα γιατί πλησιάζει η ΕΣΣΟ μου...
Όταν πάρω το χαρτί και πάω στην στρατολογία και πάρω την αναβολή μετά τι γίνεται;
Ας υποθέσουμε ότι παίρνω 6μηνη αναβολή (αν θυμάμαι καλά έτσι γίνεται μέχρι να συμπληρωθούν 2 χρόνια σερί, σωστά;).
Παιρνάνε οι 6 μήνες και μετά τι πρέπει να κάνω; Πρέπει να ξανα πάω σε Ιατρό για να μου βγάλει καινούργιο χαρτί και να το ξανακαταθέσω; Με λίγα λόγια η ίδια διαδικασία;
Μπορώ να πάω με το αρχικό χαρτί;
Και αυτό γίνεται μέχρι να περάσουν τα 2 χρόνια και να πάρω οριστική απαλλαγή;
Υπάρχει ενδεχόμενο να μου το αρνηθούν και να μου πουν τίποτα σε φάση "Κύριε δεν γίνεται δεκτό το αίτημα αναβολής μπαίνετε με την ερχόμενη ΕΣΣΟ"
Θα ήμουν υπόχρεως αν απαντούσε κάποιος σύντομα γιατί πλησιάζει η ΕΣΣΟ μου...
-
- Στρατιώτης
Καλησπερα.Στις αρχες του μηνα εληξε και η δευτερη ετησια αναβολη που πηρα περισυ εν καιρο θητειας και μου ηρθε ξανα προ ολιγων ημερων το σημειωμα καταταξης και δεν εχω ουτε την οικονομικη ανεση αλλα ουτε την ψυχικη υγεια να ξαναπαω στο στρατο.
Πηρα συνολικα 2 αναβολες η καθε μια απο ενα ετος αφου υπηρετησα περιπου ενα μηνα καθε φορα πριν παρο αναβολη.
Και οι 2 αναβολες βγηκαν για τον λογω εμφανισεις αγχωδων διαταραχων/εκδηλωσεων πανω σε οικονομικα προβληματα και Πρωτογενη υπογοναδισμο (Συνδρομο kleinefelter).
Περισυ οταν πηρα και την δευτερη αναβολη ο ψυχιατρος στο στρατιωτικο νοσοκομειο του Δειδυμοτειχου μου ειπε οτι θα μου δωσουν απαλλαγη οταν με ξανακαλεσουν στον στρατο.
Το ερωτημα ειναι: Πρεπει να εχω χαρτι απο ψυχιατρο;(δεν εχω, γιατι ειμαι ανεργος ανασφαλιστος και δεν εχω λεφτα για τετοια εξεταση)
Η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ειναι η κλασσικη;(φρουραρχειο-παραπεμπτικο-424-επιτροπη);
Υπαρχει περιπτωση να αρνηθουν την απαλλαγη; Αν ναι εγω δεν μπορω ουτε οικονομικα ουτε ψυχικα να μπω σε ολη αυτην την διαδικασια
Πηρα συνολικα 2 αναβολες η καθε μια απο ενα ετος αφου υπηρετησα περιπου ενα μηνα καθε φορα πριν παρο αναβολη.
Και οι 2 αναβολες βγηκαν για τον λογω εμφανισεις αγχωδων διαταραχων/εκδηλωσεων πανω σε οικονομικα προβληματα και Πρωτογενη υπογοναδισμο (Συνδρομο kleinefelter).
Περισυ οταν πηρα και την δευτερη αναβολη ο ψυχιατρος στο στρατιωτικο νοσοκομειο του Δειδυμοτειχου μου ειπε οτι θα μου δωσουν απαλλαγη οταν με ξανακαλεσουν στον στρατο.
Το ερωτημα ειναι: Πρεπει να εχω χαρτι απο ψυχιατρο;(δεν εχω, γιατι ειμαι ανεργος ανασφαλιστος και δεν εχω λεφτα για τετοια εξεταση)
Η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ειναι η κλασσικη;(φρουραρχειο-παραπεμπτικο-424-επιτροπη);
Υπαρχει περιπτωση να αρνηθουν την απαλλαγη; Αν ναι εγω δεν μπορω ουτε οικονομικα ουτε ψυχικα να μπω σε ολη αυτην την διαδικασια
Έχω υπηρετήσει ήδη 6 μήνες στον στρατό, κανονικά θα έκανα 8 μήνες αλλά μου δώσανε αναγκαστική αναβολή 6 μηνών, και μετά ξανά πήρα αναβολή σχεδόν έναν χρόνο , τώρα την έκοψα και πρέπει σε 10 μέρες ν παρουσιαστώ αλλά έχω φοβερό ψυχολογικό θέμα και με τον εαυτό μου, είμαι πάρα πολύ χάλια στην ζωή μου, δεν έχω βοήθεια από κανένα και είμαι αρραβωνιασμένος και άνεργος, αλλά έχω θέμα και με τον στρατό διότι εκεί μέσα καταστράφηκε η ζωή μου, εκεί άρχισα να έχω ψυχολογικά προβλήματα παρά πολλά, και με κυνηγάνε ακόμη... Τι μπορώ να κάνω σύντομα για να μην πάω; Φοβάμαι πως αν πάω ίσως αυτοκτονήσω κιόλας, δεν αντέχω ποιά και είμαι ακόμη 21 ετών... Σας παρακαλώ, χρειάζομαι βοήθεια, δεν πρέπει ν πάω ξανά εκεί μέσα, φοβάμαι... Σας ευχαριστώ...
- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Nick95 κατ'αρχην δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και να επιβαρύνεις περαιτέρω την κατάσταση σου. Δεν έίμαι ειδικός επί του θέματος. Ίσως να υπάρχουν και άλλες επιλογές. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι όταν παρουσιαστείς και αναφέρεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις δεν παίζει να σε υποχρεώσουν να υπηρετήσεις σε αυτήν την κατάσταση. Μπορείς να αιτηθείς μία εξάμηνη αναβολή για λόγους ψυχικης υγείας, θα σου την δωσουν πιστεύω και απο εκεί και πέρα βλεπεις. Πιστεύω ότι πλέον στον στρατό υπαρχει κάποια κατανόηση για περιστατικά σαν το δικό σου. Καλή δύναμη και ποτέ μην απελπίζεσαι πάντα υπάρχει μια λυση. Φιλικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης