Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ »

Παιδες μου αρεσουν αρκετα οι πεζοναυτες. Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα επειδη δεν εχω βρει αρκετες πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα. Η εκπαιδευση ειναι δυσκολη; Ειναι πιο απαιτητικη απο τα Λ. Ο. Κ; Μοναδα πεζοναυτων εκτος απο το βολο εχει και αλλου; Γινονται συχνα ασκησεις ή μεταθεσεις;(ρωταω για το αν θα μπορεσω να κανω οικογενεια γιατι απο οτι διαβασα στις προηγουμενες σελιδες απο τα Λ. Ο. Κ. Ειναι λιγο δυσκολο) Οσο αφορα την σωματικη εκγυμναση ειναι απαιτητικη;(θελω να πω γυμναζονται αρκετα οι πεζοναυτες οπως τα Λ. Ο. Κ. ΤΑ Ε. Τ. Α, ΤΟΥΣ Ο. Υ. Κ; Ενταξει τα Ο. Υ. Κ. Δεν συγκρινονται ειναι πολυ πιο απαιτητικα) Ρωταω για τη γυμναστικη γιατι εχω δει πεζοναυτες αρκετα γυμναζμενους (πιο απλα ντουλαπες). Εχω υψος 1.78 θεωρουμαι κοντος για ειδικες δυναμεις; Δινω το 2012 πανελληνιες μακαρι να πανε ολα καλα γιατι δινω δευτερη φορα παντα βεβαια με το θεο μπροστα.
Άβαταρ μέλους
Titis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Titis »

KostasSSE έγραψε:
Titis έγραψε:
Βασίλης96 έγραψε: Παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Ειμαι δεκαεξι. Θελω να περασω ευελπιδων αλλα μετα θελω να μπω στις ΕΔ συγκεκριμενα ΟΥΚ (απ' οτι εχω καταλαβει ειναι οι καλυτεροι-αληθευει;) μονιμος. Γινεται κατι τετοιο; Και αν μπορειτε παρακλω εξηγηστε μου ποιοι εκπαιδευονται στο ΚΕΑΠ;
Για να πας στους ΟΥΚ του πολεμικού ναυτικού πρέπει να πας είτε από ΣΝΔ είτε από ΣΜΥΝ είναι από ΕΠΟΠ του πολεμικού ναυτικού. Η ΣΣΕ όπως και η ΣΜΥ είναι σχολές του στρατού και δεν μπορείς μέσω αυτονών να καταταγείς στους ΟΥΚ.
Κατσε δεν μπορεις να πας στα ΟΥΚ αν εχεις τελειωσει την ΣΣΕ; Εμενα γιατι καθε στρατιωτικος που εχω ρωτησει μου λεει οτι μπορω;
Μπορείς αν θες να πας να δοκιμαστείς στο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών του πολεμικού ναυτικού ή στο αντίσχοιχο του στρατού. Να γίνεις δηλαδή βατραχάνθρωπος. Αλλά μην μπερδεύεσαι. Στους ΟΥΚ πάνε μόνο βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού. Οι βατραχάνθρωποι του στρατού θα αξιωποιηθούν στις ειδικές δυνάμεις του στρατού π. Χ στους Αμφίβιους. Οι ΟΥΚ είναι του ναυτικού. Και κανένας από στρατό δεν μπορεί να πάει εκεί.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ »

Παιδια αν καποιος γνωριζει κατι ας μου απαντησει... Ευχαριστω...
BILL

Δημοσίευση από BILL »

Παιδια, υπαρχει περιπτωση καποιος αξιωματικος των ειδικων δυναμεων να παραμεινει μονιμα στους πεζοναυτες και ετσι να γλιτωσει πολλες μεταθεσεις;
Άβαταρ μέλους
Titis

Δημοσίευση από Titis »

Nassos έγραψε: Όταν υπηρετούσα είχα έναν Μόνιμο Λοχία (ΤΘ) από ΣΜΥ και μου έλεγε ότι για να κάνει μετάταξη από Τεθωρακισμένα σε Ειδικές Δυνάμεις έπρεπε να πάει Πεζικό για κάποους μήνες και μετά Ειδικές Δυνάμεις. Κοινώς φτου ξανά από την αρχή. Το αν είναι μ... Α ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω εγώ.
Αν κληρωθείς τεθωρακισμένα είτε από ΣΜΥ είτε από ΣΣΕ, τελειώνεις και το σχολείο τεθωρακισμένων υπάρχει κάποιος τρόπος να αφήσεις το όπλο σου και να πας στο πεζικό και να παρακολουθήσεις το σχολείο του πεζικού; Και πλέον αντί για τεθωρακισμένα να έχεις όπλο πεζικό?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αυτό δεν το ξέρω. Δεν ξέρω δηλαδή μετά από πόσα χρόνια υπηρεσίας μπορείς να κάνεις μετάταξη και αν γίνεται εύκολα.
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν »

Καλησπερα παιδες, εχω να κανω τις συγκεκριμενες ερωτησεις... Αυτες οι ψυχομετρικες εξετασεις τι περιλαμβανουν και γιατι κοβονται τοσοι πολλοι εκει; Αν δεν μπορειτε να το πειτε ανοιχτα πειτε μου να σας στειλο το μαιλ μου και επισης μετα τις στρατιωτικες σχολες μπορω να παω ΚΕΑΠ και υστερα σε καποιο σωμα ειδικων δυναμεων μονιμα; Ευχαριστω πολυ
Αποστολης...

Δημοσίευση από Αποστολης... »

Παιδια ειμαι μικρος σε ηλικια... Θελω να περασω στον στρατο και ιδιαιτερα στις ειδικες δυναμεις. Θελω να μεινω εκει μονιμος και μετα ως δοιηκητης... Ειμαι 1.83 85 κιλα... Οταν τελειωσω θελω να ασχοληθω με την γυμναστικη για να γινω ακομα πιο ετοιμος... Τι πιστευετε εσεις; Αν εχω κανει καποιο λαθος πειτε μου... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
Άβαταρ μέλους
Titis

Δημοσίευση από Titis »

Για να πας μόνιμος στις ειδικές δυνάμεις πρέπει πρώτα να γίνεις μόνιμος στον στρατό. Και αυτό θα το πετύχεις είτε με προκύρηξη ως ΕΠΟΠ είτε μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων σε κάποια παραγωγική σχολή (ΣΜΥ, ΣΣΕ). Ετσι θα είσε πλέον στέλεχος του στρατού ξηράς και μετά ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο για τις ειδικές δυνάμεις. Πρώτος σου στόχος μιας και είσαι μικρός είναι να μπεις σε στρατιωτική σχολή.
Άβαταρ μέλους
Shev
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Shev »

Άρα για να πας υπαξιωματικός-αξιωματικός Ειδικές Δυνάμεις, δηλώνεις ΣΣΕ και ΣΜΥ όπλα.
Μετά τι γίνεται;(με ενδιαφέρει για ΣΜΥ)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μετά πρέπει να "κληρωθείς" στο Όπλο του του Πεζικού και μετά πηγαίνεις Ειδικές Δυνάμεις.

Δεν ξέρω τις διαδικασίες και μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να αιτηθείς για μετάταξη από Πεζικό προς Ειδικές Δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Shev
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Shev »

Ας μπούμε πρώτα στη σχολή, ας την τελειώσουμε και βλέπουμε... Χαχα!
Ευχαριστώ Νάσσο.
Βαγγος

Δημοσίευση από Βαγγος »

Γεια σας θελω να γινω αξιωματικος και ειδικοτερα ειδικες δυναμεις στρατου ξηρας η σχολη που πρεπει να περασω ειναι ΣΣΕ και απο ποιες αλλες σχολες μπορω;

Ευχαριστω πολυ

pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pantzos4 »

Μπορεις και απο την ΣΜΥ φιλε μ... Τωρα αν απλα θελεις ν πας ΕΔ κ οχι ν τρεχεις απο εδω κ απο εκει μην ξεχνας υπαρχουνε κ οι γιατροι στεις ΕΔ.
Βαγγος

Δημοσίευση από Βαγγος »

Οι γιατροι των ειδικων δυναμεων περνανε ΣΣΑΣ η και αξιωματικοι νοσυλευτες

Ευχαριστω πολυ

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης