Παραίτηση Επαγγελματία Οπλίτη

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από DiMiTrA P »

Καλησπέρα! Όποιος ξέρεις ας μου απαντήσει παρακαλώ. Είμαι 8η σειρά, μπορώ στην 3ετία (τον Απρίλιο δλδ) να δηλώσω παραίτηση; Η πρέπει να αλλάξω το ι για να φύγω;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 35
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DiMiTrA P έγραψε:Καλησπέρα! Όποιος ξέρεις ας μου απαντήσει παρακαλώ. Είμαι 8η σειρά, μπορώ στην 3ετία (τον Απρίλιο δλδ) να δηλώσω παραίτηση; Η πρέπει να αλλάξω το ι για να φύγω;

Όχι Δήμητρα, δεν μπορείς να δηλώσεις παραίτηση, μόνο αλλαγή του "Ι" μπορείς να κάνεις. Για παραίτηση είσαι υποχρεωμένη να κλείσεις 4ετία. Ευχαριστώ.

DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

Τελικά οι απόψεις διίστανται για το θέμα... Ρώτησα στη μονάδα μου και είπαν οτι μπορώ, Διότι δεν είμαι άνδρας οπότε δε χρειάζεται να πάω φαντάρος, ρώτησα και σε άλλη μονάδα και είπαν οτι δε μπορώ πριν τη 4ετία... Έχω καταμπερδευτεί! Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DiMiTrA P έγραψε:Τελικά οι απόψεις διίστανται για το θέμα... Ρώτησα στη μονάδα μου και είπαν οτι μπορώ, Διότι δεν είμαι άνδρας οπότε δε χρειάζεται να πάω φαντάρος, ρώτησα και σε άλλη μονάδα και είπαν οτι δε μπορώ πριν τη 4ετία... Έχω καταμπερδευτεί! Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου

Στην μονάδα που ρώτησες και σου είπαν οτι μπορείς να παραιτηθείς, ρώτησες άτομο που δεν ήξερε την τύφλα του. Φιλικά πάντα, αλλά πρώην ΕΠΟΠ είμαι, αποκλείεται πάνω σε αυτό να κάνω λάθος, αν κάνω λάθος περιμένω απάντηση σου εδώ και να μου πείς ότι δεν είχα δίκιο. Να 'σαι καλά και καλή δύναμη εκεί που βρίσκεσαι.

DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

Έναν υπολοχαγό ρώτησα που είναι στη ΔΙΠΡΟ... Τι να πω θα δείξει... Θα μιλήσω και με δικηγόρο...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DiMiTrA P έγραψε:Έναν υπολοχαγό ρώτησα που είναι στη ΔΙΠΡΟ... Τι να πω θα δείξει... Θα μιλήσω και με δικηγόρο...

Επιμένω να λέω ότι ο Υπολοχαγός δεν ήξερε τι του γίνεται τουλάχιστον πάνω σε αυτό το θέμα. Επίσης επιμένω να λέω ότι αν μάθεις ότι (εκτος της αλλαγής "Ι") μπορείς να παραιτηθείς, θα περιμένω διάψευση από εδώ, είμαι μέλος του φόρουμ που μιλάω υπεύθυνα. Μια συμβουλή: Άλλαξε το "Ι" σου γιατί δικαιούσαι αποζημίωση ίση με περίπου 6 μισθούς+ τις επιστροφές σου από τον ΕΛΟΑς, ενώ αν παραιτηθείς μόνο τις επιστροφές σου από τον ΕΛΟΑΣ δικαιούσαι. Ευχαριστώ.

mairy
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από mairy »

Γεια σας. Θελω και εγω να φυγω απο το στρατο. Δεν εχω 4 χρονια και πρεπει να αλλαξω το ι Μου. Τι πρεπει να κανω για να το αλλαξω?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

mairy έγραψε:Γεια σας. Θελω και εγω να φυγω απο το στρατο. Δεν εχω 4 χρονια και πρεπει να αλλαξω το ι Μου. Τι πρεπει να κανω για να το αλλαξω;

Μαίρη Καλησπέρα. Αρχικά θα πας στον Ιατρό της μονάδας σου και θα του αναφέρεις αυτό που ζητάς. Θα πάρεις παραπεμπτικό για το στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκονται οι εν'λόγω υγειονομικές επιτροπές (401 ή 424) και θα τους ζητήσεις να βγεις Ι3. Από την στιγμή που θα ξεκινήσεις την διαδικασία, μέχρι να αποστρατευτείς,το αργότερο εντός 4 μήνου θα έχεις αποστρατευθεί. Για οποιαδήποτε άλλη απορία στην διάθεση σου.

mairy
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από mairy »

Ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση. Να ρωτησω κατι ακομα. Το ι3 μπορω μετα να το αλλαξω; Θα με επηρεαζει αργοτερα για ευρεση εργασιας?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από D.Y.K »

mairy έγραψε:Ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση. Να ρωτησω κατι ακομα. Το ι3 μπορω μετα να το αλλαξω; Θα με επηρεαζει αργοτερα για ευρεση εργασιας;

Όχι δεν σε επηρεάζει στην εύρεση εργασίας το Ι. Αυτό γίνεται καθαρά για υπηρεσιακούς λόγους για να μπορέσουν να σε αποστρατεύσουν νόμιμα πριν κλείσεις την 3ετία. Σχετικά με το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου ναι μπορείς να το αλλάξεις αλλά αν θες την γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος.

dimitris

Δημοσίευση από dimitris »

Καλησπερα, ειμαι εποπ 6η σειρα στο ΠΝ, τον απριλιο κλεινω 3 χρονια και θα δηλωσω παραιτηση. Εχω ομως 9 μηνες αναρρωτικη λογω ενος τροχαιου και ηθελα να ρωτησω εαν το διαστημα αναρρωτικης που εχω λαβει αφαιρειται απο την τριετια.

Παρατήρηση: Το μήνυμα σου επεξεργάστηκε διότι ρωτάς πράγματα που έχουνε απαντηθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις ή σε άλλο θέμα.Greek_Army
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dimitris έγραψε:Καλησπερα, ειμαι εποπ 6η σειρα στο ΠΝ, τον απριλιο κλεινω 3 χρονια και θα δηλωσω παραιτηση. Εχω ομως 9 μηνες αναρρωτικη λογω ενος τροχαιου και ηθελα να ρωτησω εαν το διαστημα αναρρωτικης που εχω λαβει αφαιρειται απο την τριετια.

Παρατήρηση: Το μήνυμα σου επεξεργάστηκε διότι ρωτάς πράγματα που έχουνε απαντηθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις ή σε άλλο θέμα.Greek_Army

Όχι δεν αφαιρείται, όπως επίσης ενημερωτικά δεν αφαιρείται και από τις κρατήσεις που θα πάρεις πίσω. Προσμετράται κανονικά, είναι μιας μορφής άδεια κ αυτή. Ευχαριστώ.

DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

dn24 Είχες απόλυτο δίκιο! Μόνο με Ι3 μπορώ να φύγω. Ξεκίνησα τις διαδικασίες. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω εάν ξέρεις, επιτροπή απαλλαγών υπάρχει στη Θεσσαλονίκη; Υπηρετώ στον Έβρο και εδώ έχει ΚΙΧΝΕ, προφανώς εδώ δε θα υπάρχει επιτροπή εδώ; Ότι ξέρεις περί του θέματος θα με βοηθούσε αρκετά. Ευχαριστώ!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DiMiTrA P έγραψε:dn24 Είχες απόλυτο δίκιο! Μόνο με Ι3 μπορώ να φύγω. Ξεκίνησα τις διαδικασίες. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω εάν ξέρεις, επιτροπή απαλλαγών υπάρχει στη Θεσσαλονίκη; Υπηρετώ στον Έβρο και εδώ έχει ΚΙΧΝΕ, προφανώς εδώ δε θα υπάρχει επιτροπή εδώ; Ότι ξέρεις περί του θέματος θα με βοηθούσε αρκετά. Ευχαριστώ!

Μόνο στο 424 υπάρχουν υγειονομικές επιτροπές για το θέμα που σε ενδιαφέρει. Αρχικά θα σε στείλουν στο ΚΙΧΝΕ, αλλά από εκεί θα σου δώσουν παραπεμπτικό για το 424. Ενδέχεται, να σε στείλουν και απέυθείας στο 424 και αυτό εξαρτάται από την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει ο ιατρός της μονάδας σου με το ΚΙΧΝΕ. Αν του δώσουν το οκ να σου βγάλουν από τη μονάδα σου φύλλο πορείας κατ'έυθείαν για 424 έχει καλώς. Ειδάλλως θα πάς "Πάτρα μέσω Λαμίας". Ευχαριστώ.

DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες dn24! Στο ΚΙΧΝΕ Θα πάω πρώτα, πήρα όλα τα χαρτιά απο τη μονάδα μου τα οποία χρειάζονται, απλώς ήθελα να μάθω αν τελειώσω απο εδώ η όχι... Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες