Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

Χαχα, τι μου θύμισες! Υπάρχει και το θέμα Αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι
michael17
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από michael17 »

KΑλησπέρα παιδια./Ειμαι 18 χρονων και θελω να μπω στα ΛΟΚ ωστε να τελειόνω με τον στρατο και να μπορω να δηλόσω συμμετοχη σε προκηρύξει για σώματα ασφαλείας. Θελω να κανω ομως μια ερώτηση ειναι αληθεια οτι μονο αν δηλώσεις ΛΟΚ στην Κύπρο σε στέλνουν 100% σιγουρα; Γιατι μου εχει πει ενας φιλος που υπηρέτησε στους αμφίβιουςε οτι στην Ελλάδα ναι μεν μπορει να δηλώσεις ΛΟΚ μπορεί να μην σε πάνε
teolok
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από teolok »

Οτι και να δηλωσεις ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Αλλα αυτοι που δηλωνουν Κυπρο εχουν πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες απο οποιονδηποτε αλλο να πανε στον στοχο τους. Οποτε θαρρος και προχώρα.

Εχω και γω μια ερωτηση παιδια. Λενε ολοι οτι στις ορεινες μοιρες ενας σημαντικος παραγοντας δυσκολιας ειναι το κρυο. Ηθελα να ρωτησω καποιον που ξερει αν οι στρατιωτες εκει συνηθιζουν να εξοπλιζονται εκ των προτερων με καποιο ειδος ρουχισμου πριν πανε στην μοιρα ωστε να τα φορανε μεσα απο τη στολη. Αν υπαρχει κατι που συνηθιζεται η ειναι αποδεδιγμενα καλη λυση ας πει καποιος να ξερουμε και μεις οι προσεχως λοκατζηδες. Ευχαριστω!
Άβαταρ μέλους
alexantro
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από alexantro »

teolok έγραψε:Οτι και να δηλωσεις ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Αλλα αυτοι που δηλωνουν Κυπρο εχουν πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες απο οποιονδηποτε αλλο να πανε στον στοχο τους. Οποτε θαρρος και προχώρα.

Εχω και γω μια ερωτηση παιδια. Λενε ολοι οτι στις ορεινες μοιρες ενας σημαντικος παραγοντας δυσκολιας ειναι το κρυο. Ηθελα να ρωτησω καποιον που ξερει αν οι στρατιωτες εκει συνηθιζουν να εξοπλιζονται εκ των προτερων με καποιο ειδος ρουχισμου πριν πανε στην μοιρα ωστε να τα φορανε μεσα απο τη στολη. Αν υπαρχει κατι που συνηθιζεται η ειναι αποδεδιγμενα καλη λυση ας πει καποιος να ξερουμε και μεις οι προσεχως λοκατζηδες. Ευχαριστω!

Δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία απο πριν! Αρκούν αυτά που σου δίνει ο στρατός σε γενικές γραμμές!
Εξάλλου στο ΚΨΜ της μοίρας που θα πας, θα βρεις οτι επιπλέον χρειαστείς!

teolok
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από teolok »

Α, εντάξει, ρωτάω γιατί όλοι λένε για το κρύο που αντιμετωπίζει κανείς εκεί και αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάνει κάποιος κάτι εκ των προτέρων γιαυτό. Ευχαριστώ φίλε.
dekosgr

Δημοσίευση από dekosgr »

Παλικαρια παμε στ λοκ...28 /9 αυλωνα κ μετα λοκ... Ενα θελω να ξερω... Μεγαλο πευκο ειναι το κεντρο τον λοκατζιδων κ μετα πας σπαστος σε καπιο αλλο στρατοπεδο πχ δραμα η βερεια π ειδα πριν π λεγατε... Η μενεις εκει κ αναλογα σε στελνουν
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι το ΚΕΕΔ είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης. Μετάθεση πάς αναλόγως που θέλουν άτομα και που μένεις. Μια είναι η μετάθεση, αλλά μπορεί να πάς και σε άλλη Μονάδα Καταδρομών για τυχόν συνεκπαίδευση κλπ.
Άβαταρ μέλους
Achilles
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Achilles »

Καλησπέρα, υπάρχει περίπτωση όταν δηλώσω μέσα από το ΚΕΕΔ ότι θέλω να πάω Νάουσα ή Δράμα και να με στείλουνε Ρεντίνα;

Και κάτι ακόμα, πως μπορώ να γίνω οδηγός;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Greek_Army »

Achilles έγραψε:Καλησπέρα, υπάρχει περίπτωση όταν δηλώσω μέσα από το ΚΕΕΔ ότι θέλω να πάω Νάουσα ή Δράμα και να με στείλουνε Ρεντίνα;

Υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν και σε νησί Εικόνα

Από τύχη η με βύσμα

Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Achilles έγραψε:Καλησπέρα, υπάρχει περίπτωση όταν δηλώσω μέσα από το ΚΕΕΔ ότι θέλω να πάω Νάουσα ή Δράμα και να με στείλουνε Ρεντίνα;

σειρα τα ιδια πραγματα θελουμε αλλα οτι προκυψει!Εικόνα

pt

Δημοσίευση από pt »

Καλησπέρα σε όλους. Έχω τις εξής ερωτήσεις.1) : Παρουσιάζομαι στις 25 Οκτωβρίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι. Ωστόσο θα ήθελα να μπω ΛΟΚ. Έχω ακούσει ότι πριν την ορκωμοσία περνάει κλιμάκιο των ειδικών δυνάμεων και σε ρωτάνε αν θέλεις να πας. Αν δηλώσω να πάω θα γίνει η ορκωμοσία κανονικά, θα πάρω την τριήμερη άδεια και μετά θα με στείλουν αλλού; Έχει σημασία πότε θα πάρω την άδεια γιατί ρώτησα κι έμαθα ότι αν παρουσιαστώ όπου μ Έστειλαν εξαρχής Η ορκωμοσία θα γίνει 4 Νοεμβρίου. Εμένα με καίει να γίνει πράγματι τότε γιατί στις 5-6 Νοεμβρίου δίνω εξετάσεις για το Δικηγορικό Σύλλογο τις οποίες δεν πρέπει να χάσω Για κανένα λόγο. Αν Με το να δηλώσω Ειδικές Δυνάμεις πρόκειται να μου αλλάξουν και την ημερομηνία της άδειας κάηκα.

2) Δηλώνεις εξαρχής ΛΟΚ και σε στέλνουν Ή δηλώνεις Ειδικές Δυνάμεις γενικά και σε στέλνουν αυτοί όπου Θέλουν; Γιατί αν π. Χ. Με έστελναν αλεξιπτωτιστές θα είχα ένα θεματάκι με τα άλματα. Πως να το κάνουμε μ αρέσει να νιώθω γη κάτω απ τα πόδια μου.

3) Τι διαφορές υπάρχουν στην εκπαίδευση μεταξύ ΛΟΚ και αμφίβιων καταδρομών;

Όποιος ξέρει παρακαλώ να απαντήσει. Ευχαριστώ.

teolok
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από teolok »

Στο 2 και στο 3, μπορω να σου απαντησω. Δηλωνεις ειδικες και πας πευκο απο κει και περα δηλωνεις οντας στο πευκο μοιρα αλλα δεν εχεις καμια εγγυηση οτι θα πας εκει που θες. Μια παραπανω σιγουρια θα εχεις αν θες να πας Κυπρο 35ΜΚ (ΛΟΚ ειναι) οπου γενικοτερα παντα χρειαζονται κοσμο. Αλεξιπτωτα χωρις να το θες δεν καταληγεις, οι περισσοτεροι βαζουν βυσμα να πανε. Οσον αφορα τη διαφορα ΛΟΚ-αμφιβιων ειναι το ιδιο, ιδια εκπαιδευση απλα στην συνεχεια αλλαζει το περιβαλλον δρασης δηλαδη ΛΟΚ=βουνο, χιονι, κρυο, ανταρτης κτλ και ΜΑΚ (αμφιβιοι) = νησια, φουσκωτα, υγρασια κτλ
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Ρε παιδια να σας ρωτησω... Αν καποιος μπει ειδικες δυναμεις (μεγαλο πευκο) στη συνεχεια αν θελει μπορει να παει σε αλλη μοναδα καταδρομων πχ ναουσα, δραμα κτλπ ;
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
teolok
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από teolok »

Αν διαβασεις προηγουμενα μηνυματα θα καταλαβεις τα παντα. Παρολα αυτα θα σου πω Πευκο=κεντρο εκπαιδευσης και οχι μοιρα ενω ναουσα, δραμα=μοιρες. Το οτι δεν θα μεινεις στο Πευκο ειναι δεδομενο.

Δημοσίευση από Avatar »

Καλησπερα, ειμαι 17 χρονων και ενδιαφερομαι για λοκ αλλα εχω ψιλο απογοητευτει και αναρωτιεμαι μηπως καποιος πιο εμπειρος ξερει να μου απαντησει. Εχω δει πολλα πραγματα και σε αυτο το σιτε αλλα και γενικα στο ιντερνετ που ψαχνω τωρα τελευταια. Θελω να μπω λοκ (ορεινα) αλλα τι πιθανοτητες ειναι να με παρουν; Απο οσο ακουσα παιρνουν περισσοτερο απο βορεια ελλαδα επειδη ειναι πιο κοντα τα στρατοπεδα ενω εμας τους αθηναιους και κατω παμε στους μακ (καπως ετσι) . Επισης ακουσα οτι πλεον οι αγγαριες παιζουν τον κυριο ρολο του καθε φανταρου... Δηλαδη χρονος για εκπαιδευση δεν μενει...

Τι απο αυτα πιστευετε εσεις οτι ισχυει; Που διαφωνειτε και που συμφωνειτε;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες