ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από nekrothaftis »

D.S. έγραψε:
foxhound έγραψε:Φιλε D.S εγώ παρουσιάζομαι Κόρινθο Υ. Ε. Α αλλα δε θέλω να πάω Κρήτη για την εκπαίδευση και τα σχετικά. Επειδή είμαι από Βόλο σκεφτομαι να αλλάξω σε σώμα Πεζοναυτών, γίνεται αυτό αφου παρουσιαστώ; Και τέλος η εκπαίδευση για Υ. Ε. Α πεζοναυτών που γινεται;
Δεν ξέρω αν γίνεται να κάνεις μετάταξη σε άλλο σώμα του στρατού "τώρα"! Παλιότερα ξέρω ότι γινόταν! Για τώρα δεν ξ'ερω και πραγματικά θα σε γελάσω αν σου πω!

Γιατί όπως ξέρεις οι Πεζοναύτες ανήκουν πλέον στο ΠΝ και δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να πας! Αν ήταν ακόμα στις Ειδ. Δυν. Δεν το συζητούσαμε καν το αν θα μπορεύσες να πας γιατί σίγουρα μπορούσες!

Τώρα για το που κάνουν εκπαίδευση οι Υ. Ε. Α. Των Πεζοναυτών δεν το ξέρω! Αυτό που ξέρω είναι πάντως πως ακόμα εκπαιδεύονται από ΕιδικοΔυναμήτες!

Καλύτερα σε αυτά που με ρωτάς να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος από εμένα για να μη σου κάνω και παραπληροφόρησηΕικόνα

όλοι οι ΥΕΑ πεζικού στρατονομίας Καταδρομων πεζοναυτων πάνε στην αρχή ΣΕΑΠ... Έπειτα "μετακομίζουν" σε άλλες τοποθέσίες για την εκπάιδευσή τους στο όπλο τους... Πολεμικό ναυτικό οι πεζοναύτες; Απο πότε ωρέ; Στο στρατό ξηράς είναιΕικόναΕικόναΕικόνα απλώς απο Διευθυνσή Ειδικών Δυνάμεων πήγαν Διευθυνση Πεζικού
Άβαταρ μέλους
D.S.
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από D.S. »

nekrothaftis έγραψε:
D.S. έγραψε:
foxhound έγραψε:Φιλε D.S εγώ παρουσιάζομαι Κόρινθο Υ. Ε. Α αλλα δε θέλω να πάω Κρήτη για την εκπαίδευση και τα σχετικά. Επειδή είμαι από Βόλο σκεφτομαι να αλλάξω σε σώμα Πεζοναυτών, γίνεται αυτό αφου παρουσιαστώ; Και τέλος η εκπαίδευση για Υ. Ε. Α πεζοναυτών που γινεται;
Δεν ξέρω αν γίνεται να κάνεις μετάταξη σε άλλο σώμα του στρατού "τώρα"! Παλιότερα ξέρω ότι γινόταν! Για τώρα δεν ξ'ερω και πραγματικά θα σε γελάσω αν σου πω!

Γιατί όπως ξέρεις οι Πεζοναύτες ανήκουν πλέον στο ΠΝ και δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να πας! Αν ήταν ακόμα στις Ειδ. Δυν. Δεν το συζητούσαμε καν το αν θα μπορεύσες να πας γιατί σίγουρα μπορούσες!

Τώρα για το που κάνουν εκπαίδευση οι Υ. Ε. Α. Των Πεζοναυτών δεν το ξέρω! Αυτό που ξέρω είναι πάντως πως ακόμα εκπαιδεύονται από ΕιδικοΔυναμήτες!

Καλύτερα σε αυτά που με ρωτάς να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος από εμένα για να μη σου κάνω και παραπληροφόρησηΕικόνα

όλοι οι ΥΕΑ πεζικού στρατονομίας Καταδρομων πεζοναυτων πάνε στην αρχή ΣΕΑΠ... Έπειτα "μετακομίζουν" σε άλλες τοποθέσίες για την εκπάιδευσή τους στο όπλο τους... Πολεμικό ναυτικό οι πεζοναύτες; Απο πότε ωρέ; Στο στρατό ξηράς είναιΕικόναΕικόναΕικόνα απλώς απο Διευθυνσή Ειδικών Δυνάμεων πήγαν Διευθυνση Πεζικού
Διευκρίνησα ότι δεν το ξέρω σίγουρα! Άρα κακώς γελάς... Να κοιτάς πρώτα τι γράφω, να τα βάζεις στο μυαλό σου και ύστερα να απαντάς... Μ' αρέσει που τα έγραψα και "χρωματιστά" για να φαίνονται!

nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

D.S. έγραψε: Διευκρίνησα ότι δεν το ξέρω σίγουρα! Άρα κακώς γελάς... Να κοιτάς πρώτα τι γράφω, να τα βάζεις στο μυαλό σου και ύστερα να απαντάς... Μ' αρέσει που τα έγραψα και "χρωματιστά" για να φαίνονται!

Αλλά και πάλι γι' αυτό που λες μην είσαι σίγουρος γιατί από άλλα πιο έμεπιρα άτομα μέσα στο forum ξέρω ότι πλέον ανοίκουν στο ΠΝ!

Ρώτα και εσύ για να σιγουρευτείς! Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά δε νομίζω!

άδερφε σόρρυ δεν γέλασα μαζι σού απλώς τους κακόμοιρους μια τους λένε ειδικοδυναμιτες μια πεζικάριους τωρα ναυτές και στο τέλος δεν θα ξέρουν ουτε αυτοί τι είναι...
οι πεζοναύτες τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2009 άνηκαν στον στρατό ξηράς στν διεύθυνση πεζικού και επιχειρησιακά στο Β' Σώμα στρατού. Έγω σαν ΚΕΠΙΚαρίος σε αυτα έστελνα τα σήματα και τα φαξ. Και το βλέπω δύσκολο εως απίθανο ενα όπλο του στρατού ξηράς να πάει στο πολεμικό ναυτικό...
Άβαταρ μέλους
D.S.

Δημοσίευση από D.S. »

nekrothaftis έγραψε:
D.S. έγραψε: Διευκρίνησα ότι δεν το ξέρω σίγουρα! Άρα κακώς γελάς... Να κοιτάς πρώτα τι γράφω, να τα βάζεις στο μυαλό σου και ύστερα να απαντάς... Μ' αρέσει που τα έγραψα και "χρωματιστά" για να φαίνονται!

άδερφε σόρρυ δεν γέλασα μαζι σού απλώς τους κακόμοιρους μια τους λένε ειδικοδυναμιτες μια πεζικάριους τωρα ναυτές και στο τέλος δεν θα ξέρουν ουτε αυτοί τι είναι...
οι πεζοναύτες τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2009 άνηκαν στον στρατό ξηράς στν διεύθυνση πεζικού και επιχειρησιακά στο Β' Σώμα στρατού. Έγω σαν ΚΕΠΙΚαρίος σε αυτα έστελνα τα σήματα και τα φαξ. Και το βλέπω δύσκολο εως απίθανο ενα όπλο του στρατού ξηράς να πάει στο πολεμικό ναυτικό...
Έτσι όπως τα έχουν κάνει συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι στο τέλος δε θα ξέρουν ούτε "αυτοί' που ανοίκουν! Πίστεψε με όμως πως αυτό που έγραψα το έχω ακούσει και δεν το φαντάστηκα!

Παραπληροφόρηση στο full... Πως λοιπόν να μη μπερδευτώ όταν κάποιοι λένε ότι ανήκουν στο ΣΞ και από άλλους ακούω για ΠΝ!

Γι' αυτό και εγώ είπα στο παλικαράκι να ρωτήσει κάποιον πιο έμπειρο για να μην κάνω τη γκάφα και τον παραπληροφορήσω... !Εικόνα

nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

D.S. έγραψε: Έτσι όπως τα έχουν κάνει συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι στο τέλος δε θα ξέρουν ούτε "αυτοί' που ανοίκουν! Πίστεψε με όμως πως αυτό που έγραψα το έχω ακούσει και δεν το φαντάστηκα!

Παραπληροφόρηση στο full... Πως λοιπόν να μη μπερδευτώ όταν κάποιοι λένε ότι ανήκουν στο ΣΞ και από άλλους ακούω για ΠΝ!

Γι' αυτό και εγώ είπα στο παλικαράκι να ρωτήσει κάποιον πιο έμπειρο για να μην κάνω τη γκάφα και τον παραπληροφορήσω... !Εικόνα

ραδιο αρβύλα.100.5 οι επιτυχίες του σήμερα χχχααχαχ
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ναι ρε παιδια μην αρπάζεστε, συζητηση κάνουμε. Αν η εκπαιδευση πεζοναυτών είναι ΣΕΑΠ (Κρήτη) το ξεχνάμε.(προσωπικοί λόγοι) Τουλαχιστον να ήξερα αν μπορείς να αλλάξεις σώμα (πεζοναύτης συγκεκριμένα) γιατί μέχρι πέρυσι φιλαράκι μου απ΄το Βόλο το έκανε ενώ παρουσιάστηκε ως μαυρος. Όποιος γνωρίζει θα βοηθούσε πολυ.
Άβαταρ μέλους
D.S.

Δημοσίευση από D.S. »

foxhound έγραψε:Ναι ρε παιδια μην αρπάζεστε, συζητηση κάνουμε. Αν η εκπαιδευση πεζοναυτών είναι ΣΕΑΠ (Κρήτη) το ξεχνάμε.(προσωπικοί λόγοι) Τουλαχιστον να ήξερα αν μπορείς να αλλάξεις σώμα (πεζοναύτης συγκεκριμένα) γιατί μέχρι πέρυσι φιλαράκι μου απ΄το Βόλο το έκανε ενώ παρουσιάστηκε ως μαυρος. Όποιος γνωρίζει θα βοηθούσε πολυ.
Κοίτα... Για να σου πω την αλήθεια... Αν έχεις βύσμα το κάνεις άνετα!

Το θέμα ειναι άλλο: Το έχεις το βύσμα;

Αν ναι τότε μπορείς να κάνεις μετάταξη!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
D.S.

Δημοσίευση από D.S. »

nekrothaftis έγραψε:ραδιο αρβύλα.100.5 οι επιτυχίες του σήμερα χχχααχαχ
Δε λες τίποτα... Δόξα το Θεό υπάρχουν άτομα που κρατάνε και θα κρατάνε για πολλά χρόνια ακόμα αυτόν το "σταθμό" (ράδιο αρβύλα)

Πιάνει σε όλες τις συχνότητες... ΕικόναΕικόναΕικόνα

Anonymous

Φιλε νεα περαμος ειναι η επισημη ονομασια και μεγαλο πευκο το προσονυμιο ειναι το ιδιο μερος κ εμενα εκει με εστειλαν

Άβαταρ μέλους
D.S.

Δημοσίευση από D.S. »

D.S. έγραψε: Θα πρέπει να δηλώσει λογικά ότι θέλει να πάει Δ. Ε. Α. Ειδ. Δυν. Ώστε να τον στείλουν και Πεύκο!

Ή μήπως θα πρέπει να δηλώσει ξεχωριστά για Δ. Ε. Α. Και ξεχωριστά ότι θέλει να πάει Ειδ. Δυν.;

Μέχρι και εγώ έχω μπερδευτεί πάνω στο θέμα αυτό (Μήπως θα πρέπει να δηλώσει ξεχωριστά για Δ. Ε. Α. Και ξεχωριστά ότι θέλει να πάει Ειδ. Δυν ή υπάρχει ξεχωριστή επιλογή για Δ. Ε. Α. Ειδ. Δυν. ) !

Γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό που ρωτάω για να με βοηθήσει γιατί τα έχω χαμένα και δεν ξέρω τι γίνεται;

Ευχαριστώ...

johnpro
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από johnpro »

Καλημέρα παιδιά, είμαι κι εγώ ένας απ' αυτούς που θέλουν να πάνε στα λοκ και θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα. 1) τι ενέργειες πρέπει να κάνω για να πάω δόκιμος στα ΛΟΚ;

2) χρειάζεται βύσμα ή όχι;

Ευχαριστώ

Υ. Γ. Ας απαντήσει κάποιος που είναι γνώστης των πραγμάτων και όχι εικασίες παρακαλώ

Anonymous

Οταν περασεις περιοδευον μπορεις να δηλωσεις σαν σωμα "Ειδικες δυναμεις"και να δηλωσεις για δοκιμος οταν ρωτησουν ή οταν παρουσιαστεις να δηλωσεις απο εκει οταν ρωτησουν ποιοι θελουν να πανε για δοκιμοι.
Αφου δηλώσεις πας Κρητη για να πάρεις την κατάλληλη εκπαίδευση δόκιμου και μετά όσοι είναι για δόκιμοι ΕΔ φευγουν για Ρεντινα (ΚΕΑΠ) για να παρούν τον πρασινο και να λέγονται πλέον ΔΕΑ ΕΔ.

Το θέμα ειναι οτι επιδη το εχουν κανει πλεον 9μηνο δεν ξερω καν εαν περνουν ΕΔ. Απο εκει και περα το θέμα βυσμοτος φιλε παιζει παντου... Μπορεις να περασεις το ΚΕΑΠ και χωρις βύσμα απλα θα πρέπει να είσαι καλος σε φυσική κατάσταση.

Ο δόκιμος απλά για να είναι εις γνώσην σου περνάει καλά ανάλογα τη μοναδα που θα πάει... Τα καλά είναι οτι θα είσαι στελεχος και οχι φαντάρος (πχ 2 ωρα οταν δεν εχεις εκπαίδευση η ασκηση είσαι σπίτι σου!). Αλλα οταν είσαι σε ασκηση έχεις να μιλησεις και να λογοδοτησεις ίσως με στελεχη (πιστεψε με μερικες φορες δεν παλέυοντε!)

Σε γενικες γραμμές είναι καλά απλα θέλει λιγό παραπάνω προσοχή γιατί δεν θα είσαι φαντάρος αλλά στελεχος. Με λιγα λογια θα πρέπει να δινεις καλό και όχι κακό παράδειγμα στους φαντάρους!

Πιστευω να σε καλυψα με την απάντηση.
johnpro
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από johnpro »

Σε γενικές γραμμές με κάλυψες, απλα το μόνο που με ανησυχεί σε αυτά που μου πες είναι οτι "δέν ξέρεις αν πέρνουν ακόμα δόκιμους στις ΕΔ" αν υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να μην πέρνουν κι εγώ θέλω να πάω απλός δόκιμος κι όχι δόκιμος στις ΕΔ, τότε ίσως να έχω και πρόβλημα σωστά;

Υ. Γ. Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

Anonymous

1) αν περασεις με βυσμα δεν αξιζεισ! Τοτε τι πας ΕΙΔ. Θα ηθελα να ρωτισω ειμαι16 ποτγε ερχεται χαρτι; Ευχαριστω σκ τον προτερον
Athan
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Athan »

γιαννις αναγνΩΣΤΟΥ έγραψε:1) αν περασεις με βυσμα δεν αξιζεισ! Τοτε τι πας ΕΙΔ. Θα ηθελα να ρωτισω ειμαι16 ποτγε ερχεται χαρτι; Ευχαριστω σκ τον προτερον

δεν εχεις περασει καν περιοδευων.
σε περιπου ενα χρονο θα περασεις, θα δηλωσεις οτι θες και σε περιπου δυο χρονια θα σου ερθει και το χαρτι.

οσον αφορα το βυσμα, θα μεγαλωσεις και θα καταλαβεις την αξια του... Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες