Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
ypodiopos19
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Δεν εχω λινκ, αλλα αναγραφεται στην ατομικη ειδοποιηση του χρεους που πρεπει να εχεις λαβει απο τη ΔΟΥ.
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Αντρέας ekwter. »

Vasba έγραψε:Παιδιά καλησπέρα! Ενώ είναι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και χρόνια και μόλις πριν 4 μήνες αποπλήρωσα το πρόστιμο ανυποταξίας σήμερα βρήκα ένα email που με καλούσε για παρουσίαση στην επόμενη ΕΣΣΟ! Υπάρχει περίπτωση να έχει διακοπεί η ανυποταξία μου ή απλώς στέλνουν όποτε θέλουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

To θεωρώ πολύ απίθανο να έχει διακοπεί η ανυποταξία σου. Κάποιες φορές απλώς στέλνουν το λεγόμενο Σημείωμα Κατάταξης Ανυπότακτου.Στο λινκ αν πας στο άρθρο 51 (παράγραφος 3) λέει αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις διακόπτεται η ανυποταξία.

https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/159282/nomos-3421-2005

ypodiopos19

Μου εστειλαν κι εμενα αυτή τη φορά, ελπίζω να μην αλλάζει κάτι ως προς το πρόστιμο... Φαίνεται ήταν μαζική η υπενθύμιση αυτή τη φορά για όλους (λογικό και λόγω των συνθηκών... ).

Γνωρίζετε αν χρειάζεται κάποια ενέργεια στη Στρατολογία στην περίπτωση ατομικού σημειώματος αν και πάλι δεν παρουσιαστούμε; Π. Χ. Ειδοποίηση οτι δεν θα πάμε ή έλεγχος οτι μας θεωρούν ακόμη "εξωτερικού". Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει σε "εσωτερικού" απλώς και μόνο επειδή δεν εμφανιστήκαμε σε επόμενη ατομική κλήση;

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Μου εστειλαν κι εμενα αυτή τη φορά, ελπίζω να μην αλλάζει κάτι ως προς το πρόστιμο... Φαίνεται ήταν μαζική η υπενθύμιση αυτή τη φορά για όλους (λογικό και λόγω των συνθηκών... ).

Γνωρίζετε αν χρειάζεται κάποια ενέργεια στη Στρατολογία στην περίπτωση ατομικού σημειώματος αν και πάλι δεν παρουσιαστούμε; Π. Χ. Ειδοποίηση οτι δεν θα πάμε ή έλεγχος οτι μας θεωρούν ακόμη "εξωτερικού". Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει σε "εσωτερικού" απλώς και μόνο επειδή δεν εμφανιστήκαμε σε επόμενη ατομική κλήση;

1. Αν δεν παρουσιαστείς σε επόμενη κλήση δεν αλλάζεις από εξωτερικού σε εσωτερικού. Μόνο αν υπερβείς τις 30 μέρες το χρόνο παραμονής στην Ελλάδα θα συμβεί αυτό ή αν διακοπεί η ανυποταξία σου οπότε και θα πρέπει να ξανακάνεις τη διαδικασια με την πρεσβεία.

2. Δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια από μέρους σου.

Σου έστειλαν email ή σου έστειλαν σημείωμα κατάταξης μέσω της πρεσβείας;

Γενικά, πάντως ακούγεται και έχει γραφτεί ότι έχει αποφασιστεί και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί αύξηση της θητείας απο 9 σε 12 μήνες στο ΣΞ. Επίσης Έχουν συζητηθεί τρόποι αντιμετώπισης τπυ φαινομένου των ανυπότακτων και έιναι πιθανό να ανακοινωθεί κάτι πανω σε αυτό. Το τι μπορεί να είναι και πως και αν επηρεάζει πρόστιμο Ή το στατους του ανυπότακτου εξωτερικού, δεν το γνωρίζω.

ypodiopos19

Ακομα τιποτα δε μου εστειλαν, το πηρα μονος μου ηλεκτρονικα. Δεν γνωριζω αν θα ασχοληθουν περισσοτερο, καθως το download επεχει θεση ειδοποιησης. Θα δουμε...

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Ακομα τιποτα δε μου εστειλαν, το πηρα μονος μου ηλεκτρονικα. Δεν γνωριζω αν θα ασχοληθουν περισσοτερο, καθως το download επεχει θεση ειδοποιησης. Θα δουμε...

Δεν θα σου στείλουν κάτι άλλο. Όλοι ηλεκτρονικά το παίρνουν πλεον από το σάιτ της Στρατολογίας, όπου έχει βγάλει και ανακοίνωση ότι αυτός είναι πλέον ο τρόπος. Απλώς σε ρώτησα αν σου έστειλαν τιποτα γιατί μου φάνηκε περίεργο.

Αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα και δεν έχουμε τίποτα ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες απο ΚΥΣΕΑ κτλ για αλλαγή της νομοθεσίας, τότε δεν θα ασχοληθούν παραπάνω 100% και παραμένεις ανυπότακτος εξωτερικού.

Όσοι κηρύσσονται ανυπότακτοι καλούνται για κατάταξη με κάθε ΕΣΣΟ . Οι Στρατολογικές Υπηρεσίες αποστέλλουν, περιοδικά κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας, σημειώματα κατάταξης στους ανυπότακτους.

https://www.inewsgr.com/23/yetha-rythmiseis-thematon-katataxis-anypotakton-kai-protakton.htm

Dim

Δημοσίευση από Dim »

Καλησπέρα παιδιά. Έχω την εξής ερώτηση. Τι γίνεται σε περίπτωση που δούλευες πχ Γερμανία μέχρι Ιανουάριο 2020 και μετακομισες στην Αγγλία Φεβρουάριο 2020 και ξεκίνησες να δουλεύεις Μάρτιο 2020; Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποδείξεις 7 συνεχόμενα χρόνια για ΜΚΕ επειδή Φεβρουάριο - Μάρτιο δεν είχες συμβόλαιο εργασίας ή λογαριασμό στο όνομα σου; Ευχαριστώ
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Dim έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Έχω την εξής ερώτηση. Τι γίνεται σε περίπτωση που δούλευες πχ Γερμανία μέχρι Ιανουάριο 2020 και μετακομισες στην Αγγλία Φεβρουάριο 2020 και ξεκίνησες να δουλεύεις Μάρτιο 2020; Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποδείξεις 7 συνεχόμενα χρόνια για ΜΚΕ επειδή Φεβρουάριο - Μάρτιο δεν είχες συμβόλαιο εργασίας ή λογαριασμό στο όνομα σου; Ευχαριστώ

Πρέπει να ρωτήσεις στην πρεσβεία του τόπου διαμονής σου. Δυστυχώς κάθε πρεσβεία έχει διαφορετικές απαιτήσεις, κάποιοι είναι πιο ελαστικοί, κάποιοι πιο αυστηροί ως προς το τι χαρτιά ζητάνε και τι απαιτήσεις έχουν. Κάνε τους ένα τηλ ή στείλε ένα μέιλ και ρώτησε τους. Δεν πιστεύω να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Πέμ Αύγ 20, 2020 3:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
PanosScandi

Δημοσίευση από PanosScandi »

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι και εγώ άλλος ένας ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και μερικούς μήνες (θα έπρεπε να μπω τον Μάρτιο) αλλά λόγω εργασίας δεν είναι δυνατό. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το φόρουμ και οι περισσότερες απορίες μου έχουν απαντηθεί, εκτώς από μία.

Πότε ακριβώς μπαίνει το πρόστιμο στην εφορία; Γιατί έχω λογαριασμό, όπως όλοι, στο taxisnet και 6 μήνες τώρα ακόμα να μου βγάλει ότι χρωστάω κάτι. Παίζει να το ξέχασαν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ypodiopos19

Ναι παιζει, αλλα επισης παιζει και να εισαι ακομη σε αναζητηση. Εχεις κανει τη σχετικη διαδικασια για τη βεβαιωση ανυποτακτου εξωτερικου, προκειμενου να τους γνωστοποιηθει η μονιμη διευθυνση σου;

Συνηθως πριν καν μπει στο taxis λαμβανεις ειδοποιηση επιβολης προστιμου απο το στρατολογικο γραφειο. Εχεις λαβει κατι τετοιο;

AeYiaianio

Δημοσίευση από AeYiaianio »

Καλησπέρα παιδία,θα ήθελα να ρωτησώ εαν γνώριζει κανείς για το βιοπορίσμο στο εξωτερικό,

ποσο θα πρέπει να κάνει καποιος τον χρόνο σε χρήματα για να δειξει οτι βιοποριστικά είναι ανεξάρτητος;

Ρωτάω διότι, το προξένειο με απέρηψε για μονίμο κατοικό του εξωτερικού και ας έχω στον Καναδά 9 χρόνια. Τ

Εχω δικιά μου επιχειρήση και κανώ μισθό 12,000.00 το χρόνο συν αυτα που κανεί η επιχειρηση έχω δικο μου σπίτι κτλ Δηλαδή τι αλλό πρεπεί να κανώ για να αποδειξω οτι μένω και εργάζομαι εδώ;

Δεν μπορώ να τους καταλάβω...

Εάν γνωριζεί καποιος κατι θα παρακαλούσα να μου απαντησεί.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

AeYiaianio έγραψε:Καλησπέρα παιδία,θα ήθελα να ρωτησώ εαν γνώριζει κανείς για το βιοπορίσμο στο εξωτερικό,

ποσο θα πρέπει να κάνει καποιος τον χρόνο σε χρήματα για να δειξει οτι βιοποριστικά είναι ανεξάρτητος;

Ρωτάω διότι, το προξένειο με απέρηψε για μονίμο κατοικό του εξωτερικού και ας έχω στον Καναδά 9 χρόνια. Τ

Εχω δικιά μου επιχειρήση και κανώ μισθό 12,000.00 το χρόνο συν αυτα που κανεί η επιχειρηση έχω δικο μου σπίτι κτλ Δηλαδή τι αλλό πρεπεί να κανώ για να αποδειξω οτι μένω και εργάζομαι εδώ;

Δεν μπορώ να τους καταλάβω...

Εάν γνωριζεί καποιος κατι θα παρακαλούσα να μου απαντησεί.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θα πρέπει να δουλεύεις 7 χρόνια στο εξωτερικό (πρέπει να είναι συστηματική η εργασία και όχι με μεγάλα διαλείμματα,full-time και νόμιμα) ή να μένεις μόνιμα 11 χρόνια στο εξωτερικό ανεξάρτητα αν δουλεύεις ή όχι.

Πολλά προξενεία έχουν διαφορετικά κριτήρια στους μισθους που σου ζητάνε κτλ. Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Δηλάδη με 12.000 το χρόνο στη Ρώμη μπορεί να σε βγάλουν ΜΚΕ, αλλά στο Βερολίνο να μην σε βγάζουν. Είναι άδικο και παράλογο θεωρώ. Πχ Θεωρητικά αν πας και μείνεις 1 μήνα στη Μαδρίτη και πας εκεί με τα χαρτιά του Καναδά και όλα τα αποδεικτικά (μισθούς, επιχείρηση κτλ) και κάνεις αίτηση για ΜΚΕ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε βγάλουν ΜΚΕ. Δοκιμασε σε κάποιο άλλο Ελληνικό προξενείο στο Μόντρεαλ, στην Οττάβα, στο Τορόντο. Πιστέυω ένα από αυτά θα κάνει δεκτή την αίτησή σου.

ypodiopos19

Θα συμφωνήσω οτι εξαρταται απο το προξενειο (διότι μονο το τοπικό προξενειο μπορει να γνωριζει τις τοπικες συνθηκες και να δέχεται τα τοπικα έγγραφα στην ανάλογη γλώσσα), αλλά αυτό που λες δε νομίζω οτι γίνεται.

Κάθε προξενείο εχει τοπική αρμοδιότητα και η βεβαίωση κατοικίας που δίνει αφορά το χώρο ευθύνης του. Δε μπορεί το προξενείο της Μαδρίτης να βεβαιώσει μόνιμη κατοικία στον Καναδά... Σε περίπτωση διαδοχικής κατοικίας, αυτό που γίνεται είναι οτι προξενείο της τελευταίας κατοικίας το πολύ-πολύ να προωθήσει τα χαρτιά σου στο προξενείο της παλαιότερης για να λάβει την ανάλογη βεβαίωση, έπειτα να βγάλει και αυτό μία για την τελευταία περίοδο και να τις προωθήσει στη Στρατολογία για την τεκμηρίωση της επταετίας.

Θεωρώ οτι αν αντικειμενικά με τα μέσα που τους αναφέρεις μπορεί να στοιχειοθετηθεί νόμιμη βιοποριστική εγκατάσταση στο ανάλογο μέρος, τότε ίσως αξίζει να βάλεις ένα δικηγόρο να τους πιέσει εγγράφως... Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις να μάθεις ακριβώς ποια είναι τα κριτήριά τους και γιατί θεωρούν οτι δεν τα καλύπτεις.

PanosScandi

Δημοσίευση από PanosScandi »

ypodiopos19 έγραψε:Ναι παιζει, αλλα επισης παιζει και να εισαι ακομη σε αναζητηση. Εχεις κανει τη σχετικη διαδικασια για τη βεβαιωση ανυποτακτου εξωτερικου, προκειμενου να τους γνωστοποιηθει η μονιμη διευθυνση σου;

Συνηθως πριν καν μπει στο taxis λαμβανεις ειδοποιηση επιβολης προστιμου απο το στρατολογικο γραφειο. Εχεις λαβει κατι τετοιο;

Ναι, έχω βγει ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και 3 μήνες. Η στρατολογία σίγουρα ξέρει που είμαι και την κατάσταση μου.

Δεν έχω λάβει καμιά ειδοποίηση. Τουλάχιστον όχι στην κατοικία μου στην Ελλάδα.

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Θα συμφωνήσω οτι εξαρταται απο το προξενειο (διότι μονο το τοπικό προξενειο μπορει να γνωριζει τις τοπικες συνθηκες και να δέχεται τα τοπικα έγγραφα στην ανάλογη γλώσσα), αλλά αυτό που λες δε νομίζω οτι γίνεται.

Κάθε προξενείο εχει τοπική αρμοδιότητα και η βεβαίωση κατοικίας που δίνει αφορά το χώρο ευθύνης του. Δε μπορεί το προξενείο της Μαδρίτης να βεβαιώσει μόνιμη κατοικία στον Καναδά... Σε περίπτωση διαδοχικής κατοικίας, αυτό που γίνεται είναι οτι προξενείο της τελευταίας κατοικίας το πολύ-πολύ να προωθήσει τα χαρτιά σου στο προξενείο της παλαιότερης για να λάβει την ανάλογη βεβαίωση, έπειτα να βγάλει και αυτό μία για την τελευταία περίοδο και να τις προωθήσει στη Στρατολογία για την τεκμηρίωση της επταετίας.

Θεωρώ οτι αν αντικειμενικά με τα μέσα που τους αναφέρεις μπορεί να στοιχειοθετηθεί νόμιμη βιοποριστική εγκατάσταση στο ανάλογο μέρος, τότε ίσως αξίζει να βάλεις ένα δικηγόρο να τους πιέσει εγγράφως... Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις να μάθεις ακριβώς ποια είναι τα κριτήριά τους και γιατί θεωρούν οτι δεν τα καλύπτεις.

Εγώ λέω ότι αν πας στη Μαδριτη με τα χαρτια από τον Καναδά θεωρημένα-επικυρωμένα (δηλαδή ότι είναι αυθεντικά και αυτά που αναφέρει είναι αληθή) πχ από το προξενείο του Μόντρεαλ Ότι δηλ είσαι γραμμένος στο δήμο που μένεις στον Καναδά και έχεις εισόδημα εκεί, τότε δεν έχει λόγο να μην στο βγάλει το ΜΚΕ το προξενείο στη Μαδρίτη. Δεν λέω ότι είναι σίγουρο, αλλά κάπου θυμάμαι στο φόρουμ είχα διαβάσει τέτοιες περιπτώσεις παλαιότερα. Πάντως στα προξενεία της ίδιας χώρας γίνεται και αξίζει να το προσπαθήσει πιστεύω.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Κυρ Σεπ 06, 2020 4:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες