ΚΕΔΒ - Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων
Γεια σας και απο εμενα παιδια,Ειμαι απο β. Ελλαδα και παρουσιαζομαι στις 11/5 στο ΚΕΔΒ/ΕΟΔ Καλαματας.Το χαρτι μου λεει για ΥΕΑ, απο οσο διαβασα εδω αυτο το ΥΕΑ σημαινει παραπανω μηνες στο κεντρο και πληρωμη. Για να κοπω απο το ΥΕΑ τι ακριβως πρεπει να κανω; Ειναι κανεις που μπαινει στις 11/5 εκει; Επισης πως θα γινει να μπω στο πρωτο Ταγμα η ειναι απλα θεμα τυχης;
γεια σου βασιλη. Το ερωτημα σου εχει απαντηθει εδω /forum/forum_posts.asp?TID=2716Βασιλης έγραψε:Γεια σας και απο εμενα παιδια, Ειμαι απο β. Ελλαδα και παρουσιαζομαι στις 11/5 στο ΚΕΔΒ/ΕΟΔ Καλαματας. Το χαρτι μου λεει για ΥΕΑ, απο οσο διαβασα εδω αυτο το ΥΕΑ σημαινει παραπανω μηνες στο κεντρο και πληρωμη. Για να κοπω απο το ΥΕΑ τι ακριβως πρεπει να κανω; Ειναι κανεις που μπαινει στις 11/5 εκει; Επισης πως θα γινει να μπω στο πρωτο Ταγμα η ειναι απλα θεμα τυχης;
Γεια σου φιλε,
ειμαι ΕΛΔΥΚ σαν διαβιβαστης και ειναι αρκετα καλα. μην ακουτε ραδιοαρβυλες απο κανεναν και να το πεις και σε φιλους σου απο το κεδβ στην καλαματα οτι αξιζει να το σκεφτουν σοβαρα...
οτι λεπτομερειες θες να μαθεις στειλε προσωπικο μηνυμα.
καλη θητεια
βασιλης έγραψε:γεια σας και απο εμενα παιδια,ειμαι απο β. Ελλάδα και παρουσιαζομαι στις 11/5 στο κεδβ/εοδ καλαματας.το χαρτι μου λεει για ΥΕΑ, απο οσο διαβασα εδω αυτο το ΥΕΑ σημαινει παραπανω μηνες στο κεντρο και πληρωμη. για να κοπω απο το ΥΕΑ τι ακριβως πρεπει να κανω; ειναι κανεις που μπαινει στις 11/5 εκει; επισης πως θα γινει να μπω στο πρωτο ταγμα η ειναι απλα θεμα τυχης;
φιλε βασιλη σχεδον ολοι μας εχουμε ενδειξη ΥΕΑ στο χαρτι καταταξης απλα οταν πας στην καλαματα την πρωτη μερα θα συμπληρωσετε καποια χαρτια... σε καποιο απο αυτα που θα σε ρωταει για να πας ως ΥΕΑ επιλεγεις ναι η οχι... βαζεις οχι αφου δεν θες να πας και τελειωνει το θεμα εκει... για να πας 1ο η 2ο ταγμα ειναι θεμα που δεν το επιλεγεις εσυ... εγω ημουν 2ο ταγμα 3ο λοχο και μας ετρεχαν... τα στελεχη εχουν αλλαξει απο οτι ξερω ευχομαι να ειναι λιγακι πιο χαλαρα και να ειστε ξεκουραστοι πριν πατε στην κανονικη μεταθεση σασ...
καλη θητεια
Δεν μπορει να σου στειλει πριβε. Βασιλη διαβασε κι αυτο /thiteia/dea_2.asp για υεα υπαρχουν αντιστοιχα θεματα στην στρατιωτικη θητεια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cristi την Τρί Μάιος 04, 2010 5:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας.Κατι ακομα, απο το χαρτι που μου ηρθε μπορω να καταλαβω σε ποιο ταγμα και λοχο ειμαι;
Γεια σας παιδια κ γω παρουσιαζομαι 11/5 απο β. Ελλάδα... Τελικά ο καλύτερος τροπος να κατεβεις απο θεσ/νικη ποιος είναι; Καλη θυτεία σε όλους...
Καλησπέρα σε όλους, Κι' εγώ παρουσιάζομαι 11/05 στην Καλαμάτα, όμως εγώ μένω κοντά. Αύριο θα ξέρω περισσότερα μιας και δεν μου ήρθε κάν χαρτί, αλλα με κάλεσαν σήμερα το μεσημέρι απο την στρατολογία να το παραλάβω μόνος μου απο εκεί. Εάν θέλετε να κανονίσουμε Κανέναν Καφέ πριν παρουσιαστούμε το msn μου είναι madboy1989@windowslive.com
Stef έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,Κι' εγώ παρουσιάζομαι 11/05 στην Καλαμάτα, όμως εγώ μένω κοντά. Αύριο θα ξέρω περισσότερα μιας και δεν μου ήρθε κάν χαρτί, αλλα με κάλεσαν σήμερα το μεσημέρι απο την στρατολογία να το παραλάβω μόνος μου απο εκεί. Εάν θέλετε να κανονίσουμε Κανέναν Καφέ πριν παρουσιαστούμε το msn μου είναι madboy1989@windowslive.com
Διόρθωση... Το msn μου είναι madboy_kal_1989@windowslive.com
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
11/05/2010 μεσαααα! Απο Σπαρτη... Για πειτε μας για ειδικοτητητες... Οποιος ξερει.:)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 9
Το παρακάτω κείμενο το πήρα από άλλο φόρουμ ελπίζω να σας βοηθήσει
-ΧΨΤΣ-ΚΤ (Χειριστής Ψηφιακών Τερματικων Συστηματων - Κρυπτογράφος) (Καλαμάτα) :
Χειριστής του ΑΣΔΑ (Αυτομ. Συστ. Διακίνησης Αλληλογραφίας) και του Κρυπτογραφικού. Θεωρείται καλή ειδικότητα καθώς η υπηρεσία που σου αντιστοιχεί είναι στο ΚΕΠΙΚ μπροστά σε έναν υπολογιστή. Στις περισσότερες μονάδες οι φαντάροι με αυτή την ειδικότητα κανουν υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, ειδικά σε Ταξιαρχίες/Μεραρχίες, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι γλιτώνουν πάντα τις σκοπιές και τα περιπολα.
-ΧΕΜ (Χειριστής Ενσυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα) :
Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, σχεδόν ποτε), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.
-ΧΑΜ (Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα) : Ισχύει ότι και στους ΧΕΜ.
-Γραφέας ΚΕΠΙΚ (εκπαίδευση στη μονάδα) : Καλή εφόσον κάνεις υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, εξαρτάται απο την μονάδα. Αλλιώς μια απο τα ίδια.
-ΧΣΕΖΜ ("ΕΡΜΗΣ") (Καλαμάτα) Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, ίσως σε μερικές μονάδες στη παραμεθόριο), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.
-ΤΑΜ (Τεχνίτης ασυρμάτων μέσων) (Πύργο) : Διαρκεί πολύ καιρό η εκπαίδευση (στη ΣΕΤΤΗΛ) και επειτα τπτ. Σκοπάνθρωπος.
-ΤΕΜ (Τεχνίτης Ενσύρματων Μέσων) (Πύργο). Ισχύει ότι και για τους ΤΑΜ.
-Οδηγός (Σπαρτη). Εφόσον παρει κανείς καταλληλότητα μετά την εκπαίδευση μπορεί να κάνει υπηρεσίες οδηγού μονάδας (οδηγός διοικητή-ΥΕΣΑ-Επιφυλακής) και να γλιτώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες, αν όχι, σκοπάνθρωπος.
-Μάγειρας (Σπάρτη-Γύθειο). Το λέει και η λέξη. Μαγειρία και πάλι μαγειρία. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μάγειρες δεν περνάνε ασχημα οποτε μην αυτοκτονήσει τζάμπα κανας μαγειρας.
-ΧΜΗΠ-ΑΚ (Χειριστής Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου-Ακροατής) (Λάρισα) : Ίσως η πιο βυσματική ειδικότητα...
-ΧΡΕ (Χειριστής Ραντάρ επιφανείας) (Χαιδάρι). Εκπαίδευση στο Χαϊδάρι μετά συνήθως πας σε φυλάκιο... Θεωρείται βυσματική ειδικότητα...
-ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά...
-ΧΑΤΟΑ (Χειριστής Ασυρμάτου Τηλεφώνου-Οδηγός Οχήματος) (4 εβδομάδες Σπάρτη και 2 εβδομάδες Καλαμάτα). Ισχύει ότι και για τους οδηγούς.
-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους.
-ΤΦ (Τυφεκιοφόρος - χωρίς εκπαίδευση) : Το τουφέκι σου και αντε στη σκοπιά.
-ΧΨΤΣ-ΚΤ (Χειριστής Ψηφιακών Τερματικων Συστηματων - Κρυπτογράφος) (Καλαμάτα) :
Χειριστής του ΑΣΔΑ (Αυτομ. Συστ. Διακίνησης Αλληλογραφίας) και του Κρυπτογραφικού. Θεωρείται καλή ειδικότητα καθώς η υπηρεσία που σου αντιστοιχεί είναι στο ΚΕΠΙΚ μπροστά σε έναν υπολογιστή. Στις περισσότερες μονάδες οι φαντάροι με αυτή την ειδικότητα κανουν υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, ειδικά σε Ταξιαρχίες/Μεραρχίες, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι γλιτώνουν πάντα τις σκοπιές και τα περιπολα.
-ΧΕΜ (Χειριστής Ενσυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα) :
Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, σχεδόν ποτε), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.
-ΧΑΜ (Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα) : Ισχύει ότι και στους ΧΕΜ.
-Γραφέας ΚΕΠΙΚ (εκπαίδευση στη μονάδα) : Καλή εφόσον κάνεις υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, εξαρτάται απο την μονάδα. Αλλιώς μια απο τα ίδια.
-ΧΣΕΖΜ ("ΕΡΜΗΣ") (Καλαμάτα) Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, ίσως σε μερικές μονάδες στη παραμεθόριο), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.
-ΤΑΜ (Τεχνίτης ασυρμάτων μέσων) (Πύργο) : Διαρκεί πολύ καιρό η εκπαίδευση (στη ΣΕΤΤΗΛ) και επειτα τπτ. Σκοπάνθρωπος.
-ΤΕΜ (Τεχνίτης Ενσύρματων Μέσων) (Πύργο). Ισχύει ότι και για τους ΤΑΜ.
-Οδηγός (Σπαρτη). Εφόσον παρει κανείς καταλληλότητα μετά την εκπαίδευση μπορεί να κάνει υπηρεσίες οδηγού μονάδας (οδηγός διοικητή-ΥΕΣΑ-Επιφυλακής) και να γλιτώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες, αν όχι, σκοπάνθρωπος.
-Μάγειρας (Σπάρτη-Γύθειο). Το λέει και η λέξη. Μαγειρία και πάλι μαγειρία. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μάγειρες δεν περνάνε ασχημα οποτε μην αυτοκτονήσει τζάμπα κανας μαγειρας.
-ΧΜΗΠ-ΑΚ (Χειριστής Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου-Ακροατής) (Λάρισα) : Ίσως η πιο βυσματική ειδικότητα...
-ΧΡΕ (Χειριστής Ραντάρ επιφανείας) (Χαιδάρι). Εκπαίδευση στο Χαϊδάρι μετά συνήθως πας σε φυλάκιο... Θεωρείται βυσματική ειδικότητα...
-ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά...
-ΧΑΤΟΑ (Χειριστής Ασυρμάτου Τηλεφώνου-Οδηγός Οχήματος) (4 εβδομάδες Σπάρτη και 2 εβδομάδες Καλαμάτα). Ισχύει ότι και για τους οδηγούς.
-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους.
-ΤΦ (Τυφεκιοφόρος - χωρίς εκπαίδευση) : Το τουφέκι σου και αντε στη σκοπιά.
Πολυ καλο το κειμενο φιλε.Ερωτηση, τις ειδικοτητες ποτε τις περνεις και πως ακριβως;
Οτι εχει σχεση με ειδικοτητες που μπορουν να απορροφηθουν σε κεπικ και μονο κεπικ ειναι οτι καλυτερο. Οσοι μπορουν ας το κυνηγησουν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cristi την Πέμ Μάιος 06, 2010 6:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Ευχαριστούμε πολυυύ! Εγώ σκεφτόμουν για ΧΨΤΣ-ΚΤ, απλά το σκεφτόμουν γιατί λενε ότι αν
δεν υπάρχει ειδικότητα, γίνεσαι σκοπάνθρωπος και δεν γνώριζα αν γενικά υπάρχει αυτή η ειδικότητα !
Cristi έχεις κάποιο μσν ή κάτι; Αν θες βέβαια... Για να σε ρωτήσω πράγματα; Ελπίζω να περασουμε καλα καλαμάτα!
δεν υπάρχει ειδικότητα, γίνεσαι σκοπάνθρωπος και δεν γνώριζα αν γενικά υπάρχει αυτή η ειδικότητα !
Cristi έχεις κάποιο μσν ή κάτι; Αν θες βέβαια... Για να σε ρωτήσω πράγματα; Ελπίζω να περασουμε καλα καλαμάτα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lmpampaletakis την Πέμ Μάιος 06, 2010 6:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Την ειδικοτητα την επιλεγεις εσυ ο ιδιος η στην δινουνε στην τυχη; Αν μπορει καποιος να μου στειλει κανενα μηνυμα για να μου πει τι παιζει θα του ημουν ευγνωμον.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες