Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 17

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Dimi2019 έγραψε:Καθίστε ρε παιδιά ο άλλος θα φάει 6 χρόνια από την ζωή του και δν θα τον νομοιμοποιησουν;

Γιατι νομιζεις πως ανεκαθεν κανεις δεν δηλωνε σε αυτον τον θεσμο; Το 14 ημουν στην 2η ΜΑΛ και μας ειπανε θελουμε 200 ατομα να μεινουν. Αρχικα δηλωσαν οι 50 και μεινανε οι 20 κατι οταν εμαθαν πως στα 6 χρονια θα φανε ποδι. Μονο οι βατραχοι θα μεινουν μονιμοι λογω του μεγαλου σχολειου και τα λεφτα που θα χαλασουν για την εκπαιδευση τους.
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 23

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

836 βασικός
Ζ'ΜΑΚ
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

Παιδιά όποιος γουστάρει στρατό ας δηλώσει. Όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι οβα και όσοι παρέμειναν φυσικά. Ο βασικός είναι 836 εκτός αν είσαι σε μονάδα που παίρνει και εκτός έδρας. Υπηρεσίες με απαλλαγή κανονικά. Ανοιχτά όλα τα σχολεία για ΕΔ εκτός από σχαλ (μέχρι στιγμής).5νθημερο, μόνο πρωί, σκ ελεύθερα, άδειες 30 κανονική 10αμδ + γκρουπ Πάσχα και Χριστουγέννων. Ιατρική περίθαλψη. Όποιος λοιπόν θεωρεί ότι πετάει το χρόνο του για μια δουλειά πενθήμερη με 8ωρακι και ελεύθερα σαββατοκυριακα, άδειες, και 836? (χωρίς τα εκτός) ας βρει στον ιδιωτικό τομέα μ αυτές τις παροχές. Από κει και πέρα το παν είναι να το γουστάρεις, δεν θα μπεις γι αυτά εδώ γτ πολύ απλά θα φύγεις σύντομα, είναι όμως ένα κίνητρο. Επίσης όσοι χαλιεστε για τη μη μονιμότητα, είστε μόνιμοι στον ιδιωτικό τομέα; ενώ τώρα μπορείτε να οργανώσετε τη ζωή σας αυτόματα για τα επόμενα 6 χρόνια. Παντε τα απογεύματα βγάλτε διπλώματα, ξένες γλώσσες, γραφτείτε σε ένα ιεκ να πάρετε πτυχίο. Θα έχετε το μισθό σας και παράλληλα θα εξελιχθεί τε. Μπορεί 5 χρόνια να μαζεύεται χαρτιά και να βγει προκυρηξη για λιμενικό πχ και να μπείτε επιτυχώς. Όποιος θέλει λοιπόν μπορεί να συνδιασει την καυλα του ταυτόχρονα με την εξέλιξη του. Μην ακούτε κανέναν. Και τώρα η γνώμη η δική μου και άποψη μου, εποπ δεν θα ξαναβγεί αλλά και αν ξαναβγεί προτεραιότητα θα έχουν οι οβα με έξτρα μοριοδοτηση. Ο 20χρονος που θα μπει και θα εκπαιδευτεί 6 χρόνια, θα τον διώξει η υπηρεσία στα 26 του εκπαιδευμένο και νεοτατο να παν τα λεφτά χαμένα; λίγο δύσκολο το θεωρώ. Να παίρνει οβα αλλά να διώχνει για να ξαναπάρει; μια τρύπα στο νερό. Θεωρώ λοιπόν ότι θα υπάρξει μέλλον μ αυτό το θεσμό, με τροποποιήσεις, αλλαγές δεν ξέρω, πάντως το προσωπικό έχει γεράσει. Τα αρνητικά λοιπόν τωρα: δεν δικαιούσαι επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών,9μηνη άδεια σε περίπτωση τέκνου, δεν έχεις βαθμολογική εξέλιξη, είσαι ο τελευταίος ζουρνας. Ο καθένας έχεις τις δικές του ανάγκες απαιτήσεις, ας το σκεφτεί καλά κι αν γουστάρει πραγματικά ας μπει. Και να θυμάστε είναι πιο εύκολο να υπάρξει μέλλον στο στρατό όταν είσαι μέσα με κάποιον τρόπο κι ας λέγεται οβα, παρά απ έξω Εικόνα
Ζ'ΜΑΚ
Άβαταρ μέλους
Ranger94
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Ranger94 »

Αυτο με την 3ετια ειλικρινα δε το καταλαβαινω τι σκοπο εχει! Δηλαδη καποιος που ειναι 23 ετων και εχει απολυθει απο τα 19 του, δε μπορει να συμμετεχει. Λες και ειναι μεγαλος για το στρατο, πραγματικα ειναι ανουσιο αυτο με την τριετια!

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Οι ΟΒΑ θα ειναι ο νεος θεσμος απο δω και περα οπως φαινεται. Αρκει να βγαλουν αυτη την 3ετια διοτι θα τους χαντακωνει μια ζωη. Εναν 5χρονο να βαλω, καλυτερα κριτηρια θα βαλει !
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 15

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Σε ποια μονάδα είσαι και κάνεις πενθήμερο, μόνο πρωινά; Χωρίς υπηρεσίες δηλαδή, στο υπουργείο?; Γιατί εγώ ξέρω έως 8 υπηρεσίες τον μήνα, δηλαδή 2 την βδομάδα και έχω άτομα σε τέτοιες μονάδες που το εφαρμόζουν.

Γιωργος97

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Γιωργος97 »

Καλησπέρα σε όλους σας! Θα κανω μια χαζη μαλλον ερωτηση, απλως ελπιζω να εχω καταλαβει λαθος! Εγω που ημουν ΔΒ και δεν αναφερει για ατομα των ΔΒ, δεν μπορω να δηλωσω στην προκυρηξη, σωστα?
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

Οι υπηρεσίες καθορίζονται απ τις ανάγκες της εκάστοτε μονάδας. Μπορεί να κάνεις 2 το μηνα μπορεί και 6.
Ζ'ΜΑΚ
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

ΟΒΑ17 έγραψε:Οι υπηρεσίες καθορίζονται απ τις ανάγκες της εκάστοτε μονάδας. Μπορεί να κάνεις 2 το μηνα μπορεί και 6.

Πρεπει να εισαι απο τους τυχερους και σε καλη μοναδα τοτε. Εχω σειρες μου του 14 που ειχαν μπει με τη προκηρυξη της ΜΑΛ και δεν προλαβαινουν ουτε να κλασουν. Βεβαια ειναι αναλογα τον μηνα αλλα τις περισσοτερες φορες τους παει χειροτερα και απτους φανταρους της εκαστοτε ΕΣΣΟ.
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

Λευτέρη έχεις δίκιο, εγώ μιλάω γενικά. Άλλωστε η μαλ δεν έχει και καλό όνομα σαν μονάδα.. Αγήματα συναγερμοί κλπ τα ξέρεις
Ζ'ΜΑΚ
Άβαταρ μέλους
JimA
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από JimA »

ΟΒΑ17 γενικα υπαρχει σχολειο επιλογης- εκπαιδευσης για οσους οβα δηλωσουν ζ μακ αναλογο του ετα;
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

Οι οβα του 17 πέρασαν, τώρα με τους νέο εισερχόμενου οβα δεν ξέρω, υποθέτω πως ναι
Ζ'ΜΑΚ
Άβαταρ μέλους
JimA

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από JimA »

Μπορω να σε ρωτησω λιγα πραματα εδω η σε προσωπικο μηνυμα γιατι τωρα που ειπες για σχολειο μου ανεβηκε ο πυρετος στα υψη;
Άβαταρ μέλους
JimA

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από JimA »

Αδερφε αν θες μπορεις νά μου πεις λιγα για το σχολειο; Ειμαι απολυτα εχεμυθος απλα θα με βοηθησουν αυτες οι πληροφοριες για να στοχευω ψηλα
Άβαταρ μέλους
Mitsarasssss
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mitsarasssss »

Βγηκε η προκηρυξη για ΟΒΑ κυριοι. Να ρωτησω εγω εχω ειδικοτητα ΠΑΜΑ σε αρμα M60A3. Στην προκηρυξη ζητανε ΠΑΜΑ Για M48 Molf. Μπορω να δηλωσω ή θα πεσει ακυρο;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες