Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
V@ggelis

Δημοσίευση από V@ggelis »

Καλησπέρα, έχω παρει αναβολη με μετατοπιση καταταξης για πρόβλημα στη μεση. Είναι να εξεταστω σε λιγο καιρο απο Επιτροπη Γνωματευσης και το προβλημα έχει περασει. Γνωρίζει κανείς ποσες μερες μετα την εξεταση κατατάσσομαι, με την προυποθεση οτι θα με κρινουν ικανο για στρατευση;
Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από antreas606 »

Παιδιά, στα Ιωάννινα η διαδικασία Φρουραρχείου ήταν τραγικά εύκολη. Πήγα φρουραρχείο, με έστειλαν στο στρατόπεδο περάματος στο ιατρείο, ξανά στο φρουραρχείο για μια υπογραφή και μετά στη στρατολογία να καταθέσω όλα μου τα χαρτιά (γνωμάτευση γιατρού, το χαρτί που με κάλεσαν και την υπεύθυνη δήλωση που συμπλήρωσα στο φρουραρχείο) και μου είπαν να περιμένω να έρθει χαρτί για να κλείσω ραντεβού με την επιτροπή απαλλαγών. Για να δούμε.
Grteo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Grteo »

Καλημέρα συνήθως κάθε πότε γίνονται οι επιτροπές?
geo57
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από geo57 »

Γεια σας έκανα την διαδικασία μέσω φρουραρχείου την Πέμπτη που μας πέρασε και ήταν να παρουσιαστώ την Δευτέρα. Όταν ολοκλήρωσα τη διαδικασία μου είπαν να περιμένω να με ειδοποιήσουν από την επιτροπή στην Τρίπολη αφού εκεί ανήκω. Ξέρει κανείς σε πόσο διάστημα έρχεται το χαρτί; Στα ΚΕΠ που ρώτησα μου είπαν εντός μήνα με ΕΛΤΑ ισχύει;

socratis1000
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από socratis1000 »

Kaizoku έγραψε:
socratis1000 έγραψε:Η επιτροπη δινει παντα την συσταση του γιατρου, παντα, οποτε θα στην δωσουν

δηλαδη οι 4 μηνες ειναι η αναβολη που προτεινει; Πως ειναι δυνατον; Το φεκ με βγαζει ι5 ή ι4 και αυτος με εκρινε 4 μηνες αναβολη; Δεν με εξετασε καν. Ενας απλος στρατιωτης ηταν που απλα εγραψε κατι χαρτια. Και εγραψε 4 μηνες.

πανω κατω γραφει οτι η ασθενεια μου θα κρατησει τουλαχιστον 4 μηνες. Οποτε δεν γινεται να παρουσιαστω. Αυτο.

απλα εχω μπερδευτει αν ειναι η προταση αναβολης ενος στρατιωτικου ιατρου ή απλα τυπικο ενος στρατιωτη για τα διαδικαστικα ισα ισα για να δικαιολογηθει η παρουσια μου στην επιτροπη.

4 μηνες νομιζω δεν γινεται να σου δωσει, λογικα θα σου δωσουν 6 μηνες αναβολη και μετα ξανακανεις την ιδια διαδικασια για αλλους 6 μηνες και μετα στην τριτη πας για απαλλαγη

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Kaizoku »

geo57 έγραψε:Γεια σας έκανα την διαδικασία μέσω φρουραρχείου την Πέμπτη που μας πέρασε και ήταν να παρουσιαστώ την Δευτέρα. Όταν ολοκλήρωσα τη διαδικασία μου είπαν να περιμένω να με ειδοποιήσουν από την επιτροπή στην Τρίπολη αφού εκεί ανήκω. Ξέρει κανείς σε πόσο διάστημα έρχεται το χαρτί; Στα ΚΕΠ που ρώτησα μου είπαν εντός μήνα με ΕΛΤΑ ισχύει;

εμενα ηρθε σε 6 μερες!

ZekeX

Δημοσίευση από ZekeX »

Καλησπέρα παιδιά και εγώ κατέθεσα τα δικά μου χαρτιά για ψυχολογικούς λόγους λόγο αγχωτικής διαταραχής έχω πάρει ήδη 2 αναβολές ο στρατιωτικός γιατρός έγραψε μια ιατρική γνωμάτευση Του τύπου ότι πάσχω από αγχωτικές διαταραχές και ότι δεν δύναται να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο ε ε κατέθεσα τα χαρτιά μου στην στρατολογία και μου είπαν ότι εντός 30 ήμερων θα με καλέσουν να περάσω επιτροπή απαλλαγής εκεί τι ακριβώς παίζει χρειάζεται να έχω κάποιο χαρτί από ψυχολόγο για να πάρω αναβολή εγώ την θέλω κυρίως για λόγους οικογενειακούς διότι γέννησε η σύζυγος μου τον περασμένο μήνα και αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να παρουσιαστώ γιατί προφανώς ο μοναδικός που εργάζομαι. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα
berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Να γραψω και γω την εμπειρια μου και να βοηθησω οποιον μπορω.

Παρουσιαστηκα κανονικα χτες με χαρτι από ιδιωτη ψυχιατρο για αναβολη. Πηγα από τις 8 και κατά τις 11, οι για αναβαλη, περασαμε σε ένα χωρο που λεγοταν συνεργειο καταγραφων, οπου μας πηραν τα στοιχεια μας και το λογο που ζητάμε αναβολη.

Μετα από αυτό περασαμε πρωτα από ψυχολογο, η οποα αντεγραψε απλα την γνωματευση που ειχα μαζι, και μετα από ψυχιατρο. Η ψυχίατρος με ρωτησε στα ισα αν το χαρτι ισχυει η είναι απλα για αναβολη. Μου εκανε τρομερη εντυπωση που ενδιαφερθηκε και την ενοιαζε το πρόβλημα που ειχα. Μου εγραψε 2 χρονια κατι που δεν περιμενα με τιποτα και μαλιστα με ενημερωσε ότι μετα τα 2 χρονια, αν ακομα δεν μπορω ή ο γιατρος μου κρινει ότι μπαινοντας στρατο θα κανω βηματα πισω, τοτε παιρνω πια απαλλαγη.

Μετα από αυτό, περασαμε από γραφειο πληρωμων οπου μας πληρωσαν 8.60 στον καθενα κατι που δεν καταλαβα.

Μετα από πολλη ωρα αναμονης μας μοιρασε απλα καποιος τα χαρτια μας και τις ταυτοτητες και φυγαμε.

Συμβουλη:

-Μην πατε από τις 8 γιατι δινουν προτεραιοτητα σε οσους μπαινουν κανονικα και μετα στους αναβολείς. Εγω ξεμπερδεψα κατά τις 17:00.

-Από την πρωτη στιγμη που μπηκα μεσα ολοι οσοι ασχοληθηκαν μαζι μας (ομαδάρχης, στρατιώτες) θεωρουσαν δεδομενο ότι θα γυρισουμε σπιτι μας και το μονο πρόβλημα που μας παρουσιαζαν είναι ότι θα παρει ωρα.

-Πρεπει ένα συγγενικο σας προσωπο να περασει να σας παραλαβει από το στραοπεδο όταν είναι να φυγετε.

-Είχα τρομερο αγχος μηπως κατι παει στραβα. Οποιοσδηποτε άλλος τρομαγμένος, μπορει πραγματικα να ηρεμησει. Η διαδικασια είναι εντελως τυπικη και οντως δεν κρατανε κανεναν με το ζορι.

Υ. Γ. Μεχρι και μπισκότα μας κερασαν

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Kaizoku »

berek91 έγραψε:Να γραψω και γω την εμπειρια μου και να βοηθησω οποιον μπορω.

Παρουσιαστηκα κανονικα χτες με χαρτι από ιδιωτη ψυχιατρο για αναβολη. Πηγα από τις 8 και κατά τις 11, οι για αναβαλη, περασαμε σε ένα χωρο που λεγοταν συνεργειο καταγραφων, οπου μας πηραν τα στοιχεια μας και το λογο που ζητάμε αναβολη.

Μετα από αυτό περασαμε πρωτα από ψυχολογο, η οποα αντεγραψε απλα την γνωματευση που ειχα μαζι, και μετα από ψυχιατρο. Η ψυχίατρος με ρωτησε στα ισα αν το χαρτι ισχυει η είναι απλα για αναβολη. Μου εκανε τρομερη εντυπωση που ενδιαφερθηκε και την ενοιαζε το πρόβλημα που ειχα. Μου εγραψε 2 χρονια κατι που δεν περιμενα με τιποτα και μαλιστα με ενημερωσε ότι μετα τα 2 χρονια, αν ακομα δεν μπορω ή ο γιατρος μου κρινει ότι μπαινοντας στρατο θα κανω βηματα πισω, τοτε παιρνω πια απαλλαγη.

Μετα από αυτό, περασαμε από γραφειο πληρωμων οπου μας πληρωσαν 8.60 στον καθενα κατι που δεν καταλαβα.

Μετα από πολλη ωρα αναμονης μας μοιρασε απλα καποιος τα χαρτια μας και τις ταυτοτητες και φυγαμε.

Συμβουλη:

-Μην πατε από τις 8 γιατι δινουν προτεραιοτητα σε οσους μπαινουν κανονικα και μετα στους αναβολείς. Εγω ξεμπερδεψα κατά τις 17:00.

-Από την πρωτη στιγμη που μπηκα μεσα ολοι οσοι ασχοληθηκαν μαζι μας (ομαδάρχης, στρατιώτες) θεωρουσαν δεδομενο ότι θα γυρισουμε σπιτι μας και το μονο πρόβλημα που μας παρουσιαζαν είναι ότι θα παρει ωρα.

-Πρεπει ένα συγγενικο σας προσωπο να περασει να σας παραλαβει από το στραοπεδο όταν είναι να φυγετε.

-Είχα τρομερο αγχος μηπως κατι παει στραβα. Οποιοσδηποτε άλλος τρομαγμένος, μπορει πραγματικα να ηρεμησει. Η διαδικασια είναι εντελως τυπικη και οντως δεν κρατανε κανεναν με το ζορι.

Υ. Γ. Μεχρι και μπισκότα μας κερασαν

τι σου εγραφε ο ιδιωτης ιατρος; Τι φαρμακα σου γραψε; Τι ερωτησεις σου εκανε η ψυχιατρος;

λενε πως ειναι δυσκολο να παρεις απαλλαγη απο την επιτροπη. Σε περιπτωσει που καποιος παει τριτη φορα για απαλλαγη στην επιτροπη και αυτοι τον στειλουν ι4, τι πιθανοτητες υπαρχουν να παρει απαλλαγη μεσω στρατοπεδου;

επηρεαζει το στρατοπεδο, αν ξερουν οτι σε εχει στειλει η επιτροπη με ι4;

ξερω οτι ειναι ευκολο να παρεις αναβολες απο το στρατο οταν παρουσιαζεσαι. Τι ισχυει ομως για τις απαλλαγες μεσω στρατοπεδου;

pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από pro777 »

Το έχουμε πει 1000 φορες η επιτροπή κατα99.9 τις εκατό κάνει ότι έχει γράψει ο στρατιωτικός γιατρός
pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από pro777 »

Αν είναι φωτοτυπία ισχύει κανονικά το χαρτί;
George

Δημοσίευση από George »

Η εμπειρια σου απο που ειναι δεν καταλαβα;

απο το στρατοπεδο η απο το φρουραρχειο; Που παρουσιαστηκες;

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Επειδή θα ναι η πρώτη φορά που λαμβάνω χαρτί από ψυχίατρο και θα περάσω τη διαδικασία, αν είναι όσο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτη παίζει ρόλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ηλίας

Δημοσίευση από Ηλίας »

Καλημέρα σε όλους,

Πέρασα τη διαδικασία απαλλαγής μέσω του Φρουραρχείου στις 5/3 και χθες μου ήρθε το συνημμένο για να παρουσιαστώ στην επιτροπή απαλλαγών στο 401.

Επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κλείσω κάποιο ραντεβού, απλά πηγαίνω εκεί Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00.

Από την εμπειρία σας πόση ώρα πριν τις 9.00 πρέπει να πάω εκεί για να πιάσω σειρά και να είμαι σίγουρος ότι θα εξυπηρετηθώ εκείνη την μέρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Και μενα ο ψυχίατρος μου είναι αι ψυχοθεραπευτης. Δεν εχει σημασια τι επιπλέον είναι, αρκει να είναι σιγουρα ψυχίατρος.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης