Προκήρυξη σπουδαστών ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ (2010)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 12
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

Λοιπον εχω ενστανση. θελω τοσο πολυ να περασω στη ΣΣΕ και λογω του οτι μενω θεσσαλονικη και τα οικονομικα της οικογενειας μου ειναι χαλια. Δε μπορω να παω να δωσω τα αθληματα και τις λοιπες εξετασεις εκει. Ο μονος τροπος ειναι να δηλωσω ΣΣΑΣ πρωτα. Σε περιπτωση ομως που φτασω τη βαση γιατι ειμαστε και τριτεκνοι αρα ειδικη κατηγορια, τι κανω; Μπαινω ΣΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΗ ΣΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ. Και τι; Τι καταφερνω; Να μη γυμναζομαι αργοτερα λογω των"σπουδων"που θα κανω πανω στην φαρμακευτικη; Ελεος Και επισης θα ηθελα να πω, οτι η ασκησεις θα επρεπε να ειναι το ιδιο σκληρη σε ολους. Δε θελω να παω στρατιωτικες για τα λεφτα αλλα για την εκπαιδευση και την υπερασπιση της πατριδος και θα το καταφερω εαν και εφοσον πληρω τις προυποθεσεις πανω στις γνωσεις πολεμικες και τεχνικες.Εικόνασυγνωμη που εβγαλα τα εσωψυχα μου. Εαν εχει κανενας κανεναν τροπο στο τι να κανω για να δηλωσω σσε χωρις να παω Αθηνα και χωρις να διακυνδινεψω να μπω ΣΣΑΣ να μου το πειΕικόνα

peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από peter1992 »

Βαλε πρωτη σχολη τη σσας και δευτερη σσε πιανεις τα μορια της σσε αλλα δινεις αθληματα στη σχολη πρωτης επιλογης σσας δηλαδη
kalumnosman
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kalumnosman »

Πότε θα μάθουμε για την ημερομηνία που δίνουμε τα αθλήματα; Έχετε ακούσει πότε περίπου είναι;
Politis

Δημοσίευση από Politis »

Η σχολή πρώτη προτίμησης στην έντυπη αίτηση του Στρατού δεν έχει σχέση με το ποια στρατιωτική σχολή θα βάλεις πρώτη στο μηχανογραφικό σου. Φυσικά θα περάσεις στην πρώτη σχολή προτίμησης του μηχανογραφικού σου.(εφόσον βέβαια πιάσεις τα μόρια)

Έτσι λοιπόν δηλώνεις κάποιο τμήμα της ΣΣΑΣ πρώτο στην αίτηση του Στρατού για να αποφύγεις τη μετακίνησή σου στην Αθήνα και στο μηχανογραφικό βάζεις πρώτη επιλογή τη ΣΣΕ που τόσο επιθυμείς.

Θεωρώ ότι δεν είσαι στην Γ΄ τάξη γιατί ήδη η περίοδος των αιτήσεων έχει παρέλθει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως σου εύχομαι ο στόχος σου - το όνειρό σου - να γίνει πραγματικό.

daino
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από daino »

Θελω να ρωτησω αμα ξερει κανεις αμα γινεται να περασεις σε στρατιωτικες σχολες (ΣΙ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ κλπ κλπ) με κατατακτηριες οπως εχεις δικαιωμα σε πολλες σχολες. Δηλαδη για παραδειγμα να σπουδασει καποιος πληροφορικη και μετα να δωσει κατατακτηριες (3-4 μαθηματα συνηθως)
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από παπακι »

Οχι φιλε μου. Αυτο γινεται μονο οταν θες να περασεις απο ΣΜΥΝ σε ΣΝΔ ή απο ΣΜΥ σε ΣΣΕ και να μπεις μεσω καποιας ειδικης κατηγοριας στη σχολη, αλλα τον πρωτο χρονο.
Άβαταρ μέλους
ptolemaios
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από ptolemaios »

Απο ΣΜΥΝ σε ΣΝΔ δεν γινεται να μπεις μονο απο ΣΜΥ σε ΣΣΕ αλλα ακουγεται οτι θα το καταργησουν και αυτο
daino
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από daino »

Μαλιστα δηλαδη μονο απο πανελληνιες ε; Αξιζει κατι τετοιο η οχι?
Άβαταρ μέλους
ptolemaios
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

daino έγραψε:Μαλιστα δηλαδη μονο απο πανελληνιες ε; Αξιζει κατι τετοιο η οχι;

μονο απο πανελληνιες... Αν αξιζει τωρα ειναι δικο σου θεμα... Π. Χ. Αν με τα μορια που θα εχεις δεν θα περνας ΣΣΕ ειτε πας ΣΜΥ και μετα προσπαθεις για ΣΣΕ ειτε ξαναδινεις πανελλαδικες αν εχεις τα κοτσια... Κατα την αποψη μου αν δεν μπορεις να βγαλεις τα μορια για ΣΣΕ πανε ΣΜΥ και προπσαθησε να μπεις μετα στην Ευελπίδων... Δεν λεει καθολου να εισαι υπαξιωματικος στο στρατευμα... Απλα εχω την εντυπωση πως αυτοι που μπαινουν απο ΣΜΥ σε ΣΣΕ τους βαζουν πιο κατω στην επετηριδα, δηλαδη δεν εχουν τοσο καλη εξελισιμοτητα. Αλλα γι'αυτο δεν ειμαι σιγουρος
Politis

Δημοσίευση από Politis »

Το ακριβώς... Δεν είναι σωστό. Η αίτηση - δήλωση που γίνεται το Φεβρουάριο και για το 90% και για το 10% είναι ενδεικτική της επιθυμίας του υποψηφίου για τις στρατιωτικές σχολές, τις σχολές αστυνομίας, ΑΕΝ και ΤΕΦΑΑ. Άρα δεν είναι υποχρεωτική. Γίνεται μόνο για στατιστικούς λόγους.(βοηθάει στη δημιουργία αρχείου)

Επομένως ένα υποψήφιος ακόμα και αν δεν δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος για τις Στρατιωτικές Σχολές στην αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου μπορεί τελικά να είναι αρκεί να κάνει τις σχετικές αιτήσεις προς τον στρατό στο προκαθορισμένο κατ΄ έτος χρονικό διάστημα.

Σε τέτοιου είδους απαντήσεις ας είμαστε προσεκτικοί και εφόσον δεν γνωρίζουμε καλύτερα να μην απαντάμε.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την αίτηση δήλωση Φεβρουαρίου εδώ:

http://www.ypepth.gr/docs/ypodeigma_3_aithsh_gel_apofoitos_10_2010_teliko_100120.pdf
http://www.ypepth.gr/docs/ypodeigma_1_aithsh_gel_mathhths_2010_teliko_100120.pdf

Άβαταρ μέλους
ptolemaios
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Πολιτη ομως καπου αλλου διαβασα οτι πρεπει να εχεις στα χερια σου ενα τετοιο αντιγραφο της αιτησης του φεβρουαριου... Για παν ενδεχομενο
KostasSSE
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από KostasSSE »

Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω στην ΣΣΕ μπορεις να μπεις απο τεχνολογικη κατευθυνση ετσι δεν ειναι; Ποιο ομως απο τους 2 κυκλους πρεπει να παρω;
Τεχνολογική κατεύθυνση
Α. Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής
1. Μαθηματικά:5
2. Φυσική:3
3. Χημεία -Βιοχημεία:2
4. Ηλεκτρολογία:2
Β. Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών
3. Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον:2
4. Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών:2
k a t e r i n a
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από k a t e r i n a »

KostasSSE έγραψε:Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω στην ΣΣΕ μπορεις να μπεις απο τεχνολογικη κατευθυνση ετσι δεν ειναι; Ποιο ομως απο τους 2 κυκλους πρεπει να παρω;
Τεχνολογική κατεύθυνση
Α. Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής
3. Χημεία -Βιοχημεία:2
4. Ηλεκτρολογία:2
Β. Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών
3. Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον:2
4. Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών:2

απο τον Β κυκλο πας σιγουρα, για τον πρωτο δεν ξερω γιατι εμεις στο σχολειο μου ειχαμε τον Β! Ο Β παντως μου φαινεται πιο ευκολος... Τα αλλα μαθηματα ακουγονται πιο δυσκολαΕικόνα
KostasSSE

Δημοσίευση από KostasSSE »

Κατερινα σε ευχαριστω πολυ. Και γω απο τον 2ο σκοπευω να παω...
nickdoud
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από nickdoud »

Παντως ΚοσταςΣΣΕ η χημεια και η βιοχημεια νομιζω διδασκονται στη σχολη οποτε θα ηταν καλο αν ειχες μερικες γνωσεις! Του χρονου πας Γ λυκειου?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης