Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)
Γεια σου Λευτερη αρχοντα.
Έκατσα και διάβασα και τις τελευταίες 30+ σελίδες επειδή καταβαθος σας αγάπησα και έχω να πω τα εξής ως μελλοντική ελπίζω υγειονομικός του στρατού:
Μεγάλος δικός μου κύκλος γνωστών πτυχιούχων δεν ψήνεται καθόλου για στρατό ή για δουλειά γενικότερα, βέβαια δεν ξέρω όλη την Ελλάδα, αλλά δίνει μια ελπίδα.
Ξέρω οβα αεροπορία που ούτε σαν οβα πέρασε αθλήματα, δεν πάτησε καν, ούτε για εποπ λέει θα πάει γιατί έχει μεγάλο βύσμα και θα είναι και πάλι μεσα. Ο τύπος για πέντε μέτρα παίρνει αμάξι και Είναι τούβλο με ένα απολυτήριο του 10 και καμία γλώσσα ή δεξιότητα. Δυστυχώς και αυτοί είναι ανάμεσα μας και τους φοβάμαι περισσότερο από τους πτυχιούχους.
Οσον αφορά το ΒΜΙ, υπάρχουν άπειρα σαιτς ονλαιν που βάζετε το ύψος σας και τα κιλά σας και σας δείχνει τα επιτρεπτά όρια. Σαφέστατα παίζει ρόλο και το ποσοστό λίπους / μυών. Πχ με ύψος 1,65 το καλύτερο σώμα το είχα στα 61 κιλά γυμνασμενη, παρά τώρα στα 55 χωρίς βάρη και μόνο αερόβια.
Ελπίζω να μην κουρασα και καλή επιτυχία σε όλους μας.
Μεγάλος δικός μου κύκλος γνωστών πτυχιούχων δεν ψήνεται καθόλου για στρατό ή για δουλειά γενικότερα, βέβαια δεν ξέρω όλη την Ελλάδα, αλλά δίνει μια ελπίδα.
Ξέρω οβα αεροπορία που ούτε σαν οβα πέρασε αθλήματα, δεν πάτησε καν, ούτε για εποπ λέει θα πάει γιατί έχει μεγάλο βύσμα και θα είναι και πάλι μεσα. Ο τύπος για πέντε μέτρα παίρνει αμάξι και Είναι τούβλο με ένα απολυτήριο του 10 και καμία γλώσσα ή δεξιότητα. Δυστυχώς και αυτοί είναι ανάμεσα μας και τους φοβάμαι περισσότερο από τους πτυχιούχους.
Οσον αφορά το ΒΜΙ, υπάρχουν άπειρα σαιτς ονλαιν που βάζετε το ύψος σας και τα κιλά σας και σας δείχνει τα επιτρεπτά όρια. Σαφέστατα παίζει ρόλο και το ποσοστό λίπους / μυών. Πχ με ύψος 1,65 το καλύτερο σώμα το είχα στα 61 κιλά γυμνασμενη, παρά τώρα στα 55 χωρίς βάρη και μόνο αερόβια.
Ελπίζω να μην κουρασα και καλή επιτυχία σε όλους μας.
papercut έγραψε:Mark26 έγραψε:Χρησταρα άσε έχω ακούσει και για τέτοιους ψυχακηδες που λες. Έχω ακούσει να κόψουν γυναίκα σε άλλη προκηρυξη πρίν χρόνια, για μισό ή ένα κιλό. Ξέρω γυναίκα φίλη που κόπηκε από Αστυφυλακων για μισό ποντο ύψους, την στιγμή που για μισό ποντο άλλοι στην χαρίζουν. Αλλά και για άντρες έχω ακούσει να είναι αρκετά πιο γεμάτοι και να περνάν με μέσο. Δεν έχει να λέει, είναι που θα πέσεις. Οπότε αν μιλάμε για 5κιλα πάνω, χάνονται πολύ άνετα!
Μα και να περασουν εναν με 10 κιλα παραπανω νομιζεις θα τα βγαλει περα στα αθληματα; Ουτε καν. Φιλος μου περασε πυροσβεστικη με παραπανισια κιλα και τους ελεγε μη με κοψετε δν τον εκοψαν και του ειπαν θα φανει αν αξιζεις στα αθληματα. Τωρα θα μ πεις τα αθληματα της πυροσβεστικης ειναι γτπ τα περναει και η γιαγια μ. Αλλα θελω να σ πω στα αθληματα θα φανει ενας αν αξιζει να περασει.
πιά ειναι τα αθλήματα της πυροσβεστικής και σου φαίνονται τόσο αστεία; Που τα περνάει και η γιαγιά σου;
Theant δεν νομίζω ότι πάει απλά βάση ποσοστού λίπους, διότι μπορεί κάποιος να είναι πιο Αδύνατος από κάποιον άλλον, αλλά να έχει ποσοστό λίπους. Όπως επίσης πχ αν κάτσουν να μετρήσουν περιφέρεια ή περίμετρο μπράτσου κάποιου, δεν έχουν όλοι το ίδιο. Πχ μια γυναίκα μπορεί να είναι πιο γεμάτη από άλλη, αλλά να έχει αρκετά μεγαλύτερη περιφέρεια.
Ο δείκτης μάζας σώματος είναι συγκεκριμένος. Τώρα για 2-3 κιλά μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε που θα πέσουμε. Οπότε όπως είπα, αν είναι για 5-6κιλα επιπλέον, χαστε τα, για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.
Ο δείκτης μάζας σώματος είναι συγκεκριμένος. Τώρα για 2-3 κιλά μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε που θα πέσουμε. Οπότε όπως είπα, αν είναι για 5-6κιλα επιπλέον, χαστε τα, για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.
Dyk σορρυ αν σε ζαλίζουμε, απλά αν ξέρεις λύσε μου μια απορία. Πχ κάποιος είναι οκ στα κιλά, έχει δηλαδή τον σωστό δείκτη μάζας σώματος, αλλά δηλαδή μπορεί να τον κόψουν
αν δεν έχει πχ τους σωστούς πόντους περιφέρειας;
Κάπου μπερδεύτηκα δηλαδή
αν δεν έχει πχ τους σωστούς πόντους περιφέρειας;
Κάπου μπερδεύτηκα δηλαδή
Οχι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. Συνηθως στους ΕΦ αν περνουσαν τον ΔΜΣ τους μετρουσαν τη μεση αν θυμαμαι καλα. Αν ο ΔΜΣ ειναι αυτος που πρεπει τελειωνει η υποθεση εκει.
*Πιο αδύνατος με μεγαλυτερο ποσοστό λίπους *πιο γεμάτη αλλά με πιο μικρή περιφέρεια.
(σορρυ για την διόρθωση αλλά είμαι από κινητό)
(σορρυ για την διόρθωση αλλά είμαι από κινητό)
- George_Trls
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 347
Τι λετε ρε παιδιά; Πραγματικά γελαω βραδιατικο. Τι πόντους περιφέρειας; Δηλαδή αν η μια κοπελα έχει τεράστια λεκάνη λόγω οστών, θα την κόψουν; Χαλαρωστε λίγο ρε σεις, στα κιλα σας να ειστε εντάξει και δεν θα έχετε θεμα.
Απλά το λέω ρε συ Χρήστο γιατί μπερδεύτηκα με τα τελευταία μηνύματα. Εσύ πχ μπορεί να έχεις το σωστό δείκτη μάζας σώματος, αλλά να σε κόψουν για τα εκατοστά της περιφέρειας; Τι ήμαστε δηλαδή, μοντέλα; !
Ναι σίγουρα απλώς για να κλείσω το θέμα για όσους μπερδεύονται, θα βάλουν το ύψος και τα κιλά τους σε ένα σάιτ και θα δουν αν είναι κανονικοί ή όχι. Προσωπικά είτε στα 61 είτε στα 55 είμαι εντός φυσιολογικων ορίων οπότε δεν είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός το ΒΜΙ, αυτό να ξέρουν απλά να μην αγχώνονται αν δεν υπάρχει λόγος.
Mark26 έγραψε:Απλά το λέω ρε συ Χρήστο γιατί μπερδεύτηκα με τα τελευταία μηνύματα.Εσύ πχ μπορεί να έχεις το σωστό δείκτη μάζας σώματος, αλλά να σε κόψουν για τα εκατοστά της περιφέρειας; Τι ήμαστε δηλαδή, μοντέλα;
Βρέ μαρκ θα κάψεις τον επεξεργαστή του υπολογιστή μας...
η διαδικασία απο όσο γνωρίζω απο την πυροσβεστική έχει ώς εξής...
Αν περάσεις το ΔΜΣ η διαδικασία τελειώνει...
Αν δεν περάσεις το ΔΜΣ τότε προχωράει η διαδικασία στη μέτρηση της περιφέρειας ...
Προφανώς για εκεί που ενδιαφέρεσαι θα ισχύει το ίδιο.
Αυτο ειπα κι εγω, αν ειναι σωστος ο ΔΜΣ τελειωνει το παραμυθι εκει. Αν ομως δεν ειναι μετρανε περιφερια. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΔΜΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕΣΗ.
Ρε Μαρκ26,
Γίνεσαι λίγο κουραστικός αδερφέ. Με συγχωρείς κιόλας.
Δε λύνουμε εξισώσεις εδώ πέρα και ούτε και η επιτροπή μετράει με την μεζούρα ένα ένα 200.000 άτομα.
Εάν έχεις ένα λογικό σωματότυπο / σωματοδομή δεν σε πειράζει κανείς.
Και γενικά βγάλτε το αυτό απ'το μυαλό σας. Ούτε έχει να κάνει με βύσματα, ούτε με τίποτα.
Απλή λογική είναι.
Το μεγάλο τσεκούρωμα πέφτει συνήθως στα αθλήματα. Εκεί φαίνεται το πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για τον καθένα / κάθε μία.
Εκεί όποιος έχει βύσμα ας του κάνει ένα τηλέφωνο και αν περνάει τότε καλώς. Αλλά μην στηρίζεστε σε κανέναν παρά μόνο στις δυνατότητές σας. Δεν θα σας πάρει κανένας απ'το χέρι να σας βγάλει το χιλιάρι ή να κουβαλήσει για εσάς τα κάνιστρα οι γυναίκες.
Κατά τα άλλα, ψυχραιμία, καλή διατροφή και προπονησούλα χωρίς να καείτε.
Σε χαζές ερωτήσεις δεν πρόκειται να απαντάω από εδώ και πέρα. Κρατήστε ένα επίπεδο επιτέλους.
Γίνεσαι λίγο κουραστικός αδερφέ. Με συγχωρείς κιόλας.
Δε λύνουμε εξισώσεις εδώ πέρα και ούτε και η επιτροπή μετράει με την μεζούρα ένα ένα 200.000 άτομα.
Εάν έχεις ένα λογικό σωματότυπο / σωματοδομή δεν σε πειράζει κανείς.
Και γενικά βγάλτε το αυτό απ'το μυαλό σας. Ούτε έχει να κάνει με βύσματα, ούτε με τίποτα.
Απλή λογική είναι.
Το μεγάλο τσεκούρωμα πέφτει συνήθως στα αθλήματα. Εκεί φαίνεται το πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για τον καθένα / κάθε μία.
Εκεί όποιος έχει βύσμα ας του κάνει ένα τηλέφωνο και αν περνάει τότε καλώς. Αλλά μην στηρίζεστε σε κανέναν παρά μόνο στις δυνατότητές σας. Δεν θα σας πάρει κανένας απ'το χέρι να σας βγάλει το χιλιάρι ή να κουβαλήσει για εσάς τα κάνιστρα οι γυναίκες.
Κατά τα άλλα, ψυχραιμία, καλή διατροφή και προπονησούλα χωρίς να καείτε.
Σε χαζές ερωτήσεις δεν πρόκειται να απαντάω από εδώ και πέρα. Κρατήστε ένα επίπεδο επιτέλους.
Sorry Dyk, απλά το ρώτησα γιατί είπαν σε προηγούμενο μήνυμα, ότι δεν τους ένοιαζε να είσαι 1,80 και 80 κιλά και μετά μετρούσαν περιφέρεια κλπ. Έτσι όπως το είπε ο Χρήστος το κατάλαβα. Δεν ήξερα ότι μετράνε περιφέρεια σε περίπτωση που ξεπερνάς το δείκτη μάζας. Εγώ ήξερα για τα όρια του δείκτη μάζας. Οπότε οκ.
Μαρκ26,
Εν ολίγοις, μην αγχώνεσαι για το τιποτα.
Όλα καλά θα πάνε νέο.
Εν ολίγοις, μην αγχώνεσαι για το τιποτα.
Όλα καλά θα πάνε νέο.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης