Κατάσταση επιβίβασης - μειωμένα εισιτήρια

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
synodiporos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από synodiporos »

Καλησπέρα σας!

Είμαι από Ανατολική Μακεδονία (Δράμα) και παρουσιάζομαι τον Νοέμβριο στην Τρίπολη. Όπως καταλαβαίνεται η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσω είναι μεγάλη και θα έχει αρκετά έξοδα.

Γνωρίζεται τι γίνεται με οδοιπορικά εισιτήρια; Μου παρέχει ο Στρατός εισιτήρια για τις μετακινήσεις που θα χρειαστεί να κάνω κατά την διάρκεια τις θητείας μου και κατά την μετακίνηση μου στο κέντρο εκπαίδευσης; Αν ναι, τι μέσα καλύπτει (κτελ, οσε, ακτοπλοϊκά, κτλ) και τι χρειάζεται να κάνω για να μετακινηθώ δωρεάν;

Συγνώμη αν επαναλαμβάνω το θέμα αλλά από παλαιότερα post που είδα δεν έγινε ξεκάθαρο πόσες καταστάσεις επιβίβασης δικαιούται ένας φαντάρος Σήμερα.

Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω τι γίνεται μετά την ορκωμοσία των νέων φαντάρων. Υπάρχει δυνατότητα παροχής άδειας; Πόσες μέρες συνήθως είναι αυτή; Τι χρονικό περιθώριο έχουμε να μετακινηθούμε στο νομό που θα μας τοποθετήσουν;

; Σημείωση: Στην περιοχή μου δεν υπάρχει στρατολογικό γραφείο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από oldsoldier »

Μόλις πάρεις το χαρτί κατάταξης από το ΑΤ της περιοχής σου θα πας με αυτό και την ταυτότητα σου στο φρουραρχείο της περιοχής σου, αν δεν έχει η περιοχή σου θα πας σε αυτό που καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή. Θα ζητήσεις κατάσταση επιβίβασης και με θα σου δώσουν, μετά θα πας με αυτή να βγάλεις εισιτήρια και να μετακινηθείς προς το κέντρο.

Μόλις ορκιστείς φεύγεις για 4-5 μέρες και ξαναγυρνάς για να σε πάνε σε μονάδα. Τα έξοδα αυτά από και προς το κέντρο δεν καλύπτονται και θα πας αναγκαστικά με δικά σου. Όταν πας στη μονάδα που θα σε βάλουν δικαιούσε μια κατάσταση επιβίβασης με επιστροφή, δηλαδή αν σε βάλουν στον Έβρο που είναι και το πιθανότερο μιας και είσαι από Δράμα θα σου δώσουν μια κατάσταση επιβίβασης με επιστροφή και με ΟΣΕ (γιατί αυτό είναι το φθηνότερο μέσο-έτσι επιλέγουν πάντα), αν τα έχεις καλά με το 1ο γραφείο και με τον επιλοχία στο λόχο σου και τους πιέσεις και λίγο μπορεί να σου βγάλουν κατάσταση επιβίβασης με ΚΤΕΛ.

Όλες τις υπόλοιπες άδειες που θα πάρεις θα φεύγεις και θα επιστρέφεις στη μονάδα με δικά σου έξοδα.
Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Παιδια παρουσιαζομαι 9/11 Τριπολη και θελω να παω με Κ. Ε πηγα την Δευτερα στο φρουραρχειο να ζητησω να μου βγαλουν και μου απαντησαν να ερθω να την βγαλω 2Νοεμβριου και στις 4Νοεμβριου θα μου την δωσουν. Θελω να ρωτησω θα μπορεσω 4Νοεμβριου να βρω εισητηριο γιατι φοβαμαι μην δεν υπαρχουν θεσεις. Θα χαρω εαν μπορεσει καποιος να μου απαντησει
oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Θα πας να κάνεις κράτηση και θα την πληρώσεις όταν σου βγάλουν την κατάσταση επιβίβασης!
Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Πρεπει μετα στου φρουραρχειο για να μου βγαλουν την κατασταση επιβηβασης εκτος απο το σημειωμα καταξης να τους δειξω καποιο αποδεικτικο(πχ αποκωματα εισητιριων) των κρατησεων εισητιριων που εχω κανει; Συγνωμη εαν σε κουραζω
oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Όχι θα πας με το χαρτί της κατάταξης και την ταυτότητα σου και θα σου βγάλουν κατάσταση επιβίβασης. Θα πάρεις τηλέφωνο από αύριο στα ΚΤΕΛ να κρατήσεις εισιτήριο δεν χρειάζεται να τους αναφέρεις κάτι για κατάσταση κλπ απλά όταν θα πας να πληρώσεις θα τους δώσεις την κατάσταση αντί για χρήματα και θα πάρεις το εισιτήριο.
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kolegas »

τι διαδικασια θελει για να παρεις φυλλο πορειας απο το φρουραρχειο για να παρουσιαστεις; Μπορεις να παρεις απο οποιοδηποτε φρουραρχειο; Μπορω να παρω απο αυτο της πολης που γραφει το σημειωμα καταταξης η και απο αυτο απο την πολη που ειμαι εγγεγραμενος στην στρατολογια τους;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τη κατάσταση επιβίβασης θα τη πάρεις από το Φρουραρχείο της περιοχής που υπάγεσαι.

Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kolegas »

Οχι δηλαδη απο την περιοχη κατοικιας που αναφερει το σημειωμα καταταξης; Εγω υπαγομαι στην στρατολογια ανατολικης αττικης αλλα μενω επαρχια μονιμα
Άβαταρ μέλους
Mourou
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Mourou »

Μια ερώτηση ρε παιδιά,

Τα εισιτήρια μου τα βγάζουν αυτοί ή μου δίνουν κάποιο έγγραφο και πάω τα βγάζω μόνος μου ;

Θα κατέβω από Θεσσαλονίκη με τρένο ή κτελ Αθήνα και από εκεί θα πάρω άλλο κτελ για να πάω Ναύπλιο.

Και αν η κατάσταση επιβίβασης καλύπτει και τα δύο μέσα που θα χρησιμοποιήσω.

giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από giannismar »

Φιλος θα παρεις δύο καταστασεις επιβίβασης, μια για το καθε μεσο. Εκει θα σε ρωτησουν Πως θα μετακινηθεις και θα σου δωσουν και τις αντιστοιχες καταστασεις. Τα χαρτια αυτα τα χρησιμοποιεις μετα για να παρεις τα εισητηρια, τα δινεις δηλαδη και σου δινουν τα εισητηρια στο σταθμο
στρατιώτης

Δημοσίευση από στρατιώτης »

Καλησπέρα παλικάρια! Γνωρίζω για την κατάσταση επιβίβασης που δίνεται στο νεοσύλλεκτο αλλά θα ήθελα να ρωτήσω, όταν γίνετε η ορκωμοσία δίνουν 3 ή 4 μέρες άδεια, για να γυρίσω απ'το κέντρο σπίτι και ύστερα πάλι πίσω για την μετάθεση στο κέντρο, υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν κατάσταση επιβίβασης ; Λόγο οικονομικών, όχι γιατί είμαι έξυπνος.
βασιλης

Δημοσίευση από βασιλης »

Εαν εισαι φανταρος εχεις εκπτωση στο κτελ?
νικος

Δημοσίευση από νικος »

Καλημερα, γνωριζει καποιος πως μπορω να παω απο τον σταθμω τωκ κτελ στο κηφισο στην 128 σετη εκτος απο ταχι; Μην γελασετε ισχυει οτι θα πρεπει να φοραω το δικοχο ακομα και μεσα στο λεοφωρειο μεχρι να φθασω στην 128 σετη(θα παρουσιαστω με στολη εξοδου)
akis337
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από akis337 »

Καλησπερα παιδια, ειμαι απο Θεσσαλονικη και Μπαινω τον Μαρτιο στην Τριπολη.
Γνωριζει κανεις εαν μπορω να βγαλω καρτα επιβιβασης απο το φρουραρχειο Θεσσαλλονικης απο Αθηνα για Τριπολη (θα ειμαι αθηνα την βδομαδα πριν μπω) ;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης