Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)
Έχω εένδειξη λυβ... είμαι διαβιβάσεις-χειριστης ασυρμάτων μέσων(XAM) και 8μηνος... υπάρχει περίπτωση να το αποφύγω;
- nickthegreek1319
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
Παιδιά ποια είναι η διαδικασία ενός ειδικοδυναμίτη που θα περάσει ΛΥΒ; Δηλαδή πχ παρουσιάζεται στο Πεύκο και τον στέλνουν μετά ΛΥΒ;
- Nikos Chatzoglou
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 1
Είτε περάσεις ΛΥΒ, είτε όχι δεν θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας, ο ίδιος φανταράκος παραμένεις απλά έχεις και μια σαρδέλα η οποία δηλώνει ότι είσαι έφεδρος δεκανέας.
Εκτός και αν είσαι έφεδρος δεκανέας στην ΕΛΔΥΚ όπου παίρνεις περίπου 90 ευρώ παραπάνω σε σχέση με τους απλούς στρατιώτας.
- nickthegreek1319
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
Για κάποιον ο οποίος είναι τέρμα εγωιστής δεν ξέρεις τι σημασία έχει αυτή η σαρδέλα.
Στην ΕΛΔΥΚ με τι κριτηρια γινεσαι εφεδρος δεκανεας?
kolegas έγραψε:Στην ΕΛΔΥΚ με τι κριτηρια γινεσαι εφεδρος δεκανεας;
Τυχαία γίνεται η επιλογή των υποψηφίων συνήθως. Βέβαια θα "πετύχεις" πλέον και αρκετούς που έχουν πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ.
παιδες εμενα τελικα με κοψαν απο δεκανεα στη 35μκ γιατι σταματησα στη μεση τη μπεργκιναδα... πιστευετε χανω πολλα πλεονεκτηματα τωρα που δεν εγινα; τα 90? που χανω τα θεωρειται σημαντικα; θα μπορουσα να ξαναπερασω λυβ με τη γ' εσσο η να μη το σκεφτομαι;
- giannis1867
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Μήπως ξερει κανείς αν περναει καποιος λυβ ενω εχει θεμα στα ματια με κερατοκονο; Και του επιτρεπεται η οραση μονο με φακους επαφης;
Καλησπέρα κύριοι,
Έχω ορκιστεί ως Στρατιώτης Τεθωρακισμένων από Αυλώνα. Πέρασα από την διαδικασία επιλογής για ΥΕΑ και δυστυχώς δεν με πήρανε. Είμαι στεναχωρημένος διότι, εφόσον δεν μπορώ να μπώ ΣΜΥ ή Ευελπίδων λόγω ηλικίας, δεν μπορώ πλέον να γίνω αξιωματικός στον Ε. Σ. Διαβάζω παράλληλα στο διαδίκτυο κάτι για ΛΥΒ, ήτοι λόχους υποψήφιων βαθμοφόρων και, εάν όντως υπάρχει, σκέφτομαι να πάω ΛΥΒ σαν "υποκατάστατο" ΥΕΑ, ας το πούμε.
Ερωτήσεις:
Έχω ορκιστεί ως Στρατιώτης Τεθωρακισμένων από Αυλώνα. Πέρασα από την διαδικασία επιλογής για ΥΕΑ και δυστυχώς δεν με πήρανε. Είμαι στεναχωρημένος διότι, εφόσον δεν μπορώ να μπώ ΣΜΥ ή Ευελπίδων λόγω ηλικίας, δεν μπορώ πλέον να γίνω αξιωματικός στον Ε. Σ. Διαβάζω παράλληλα στο διαδίκτυο κάτι για ΛΥΒ, ήτοι λόχους υποψήφιων βαθμοφόρων και, εάν όντως υπάρχει, σκέφτομαι να πάω ΛΥΒ σαν "υποκατάστατο" ΥΕΑ, ας το πούμε.
Ερωτήσεις:
- Έχω ακούσει ότι σίγουρα υπάρχουν ΛΥΒ στην ΕΛΔΥΚ. Εγώ που δεν πάω ΕΛΔΥΚ και έχω την ειδικότητα Πυροβολητή/Ασυρματιστή Μέσου Άρματος (ΠΑΜΑ) μπορώ να πάω ΛΥΒ;
- Μέχρι τι βαθμό φτάνει κανείς εάν βγάλει ΛΥΒ;
Μόνο οι ΑΠΜΑ πάνε ΛΥΒ, και φτάνεις μέχρι τον βαθμό του Αρχιλοχία.
Την περνουν και οι κληρωτοι;
αρχιλοχιας τιμητικα στο τελος;
αρχιλοχιας τιμητικα στο τελος;
Εννοείται ότι περνάνε και οι κληρωτοί.
Όχι βέβαια, κανονικός βαθμός είναι και μετά την απόλυση ανεβαίνεις βαθμό.
Όχι βέβαια, κανονικός βαθμός είναι και μετά την απόλυση ανεβαίνεις βαθμό.
Μου απομέμουν 80κς για να απολυθω και εχω ερθει δευτερομεταθετος στο ναυπλιο, παιζει να μπορω να περασω απο ΛΥΒ η οχι; Ι1 ειμαι τυφεκιοφορος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες