Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ramparter
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ramparter »

Καλημέρα,

Θέλω να ζητήσω αναβολή για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους. Ισχύει οτι μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά στην ΣΥ στην Αθήνα οπου διαμένω ή θα πρέπει να πάω στη αυτοπροσώπως στην ΣΥ Πελοποννήσου στη Τρίπολη οπου ανήκω;

Useless1896

Δημοσίευση από Useless1896 »

Καλησπέρα,
έχω διαβάσει όλα τα σχετικά posts αλλά ακόμα με μπερδεύει το εξής απλό.
Αν και η αναβολή μου έληξε 31/12/3013 (λόγω σπουδών) και παρουσιάζομαι ΚΕΕΜ Σπάρτη στις 10 Μαρτίου,
για οικονομικούς λόγους σκοπεύω να αιτηθώ αναβολή για μια ΕΣΣΟ.
Οι οικονομικοί λόγοι όντως υπάρχουν σε βαθμό που δε θα μπορώ καν να παρουσιαστώ (και δε μιλάω για τα μεταφορά μεταβίβασής μου στη μονάδα) αλλά δεν έχω τίποτα που να το αποδεικνύει. Είμαι 2.5 χρόνια άνεργος, χωρίς φορολογική ενημερότητα και δεν είμαι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να πάρω αυτή την αναβολή;
Δικαιούμαι την τρίμηνη αυτή αναβολή για λόγους σπουδών;
γιούζερ

Δημοσίευση από γιούζερ »

Τύπος που ζήτησε αναβολή για κοινωνικούς λόγους έξι μέρες πριν παρουσιαστεί, μεταφέρω την όλη εμπειρία μέχρι στιγμής.
Συμπληρώθηκε αίτηση και δήλωση στις τέσσερις του μηνός, συνοδευόμενη από φωτοτυπίες εγγράφων αλλά και φωτοτυπία πιστοποιητικού σπουδών, το πρωτότυπο του οποίο σημείωσα πως βρίσκεται ήδη στην στρατολογική υπηρεσία (δόθηκε ένα μήνα πριν). Οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η αναβολή είναι οικονομικοί αλλά και για να παραδώσω πτυχιακή και και να μην διαγραφώ από τη σχολή (=οικονομική καταστροφή με άμεσες ψυχολογικές συνέπειες, χωρίς καμία υπερβολή). Υπήρχε και άλλος κόσμος που ζητούσε για κοινωνικούς, από ό, τι πρόσεξα.
Μέχρι στιγμής κανένα νέο, επικοινωνούσα τηλεφωνικώς καθημερινά, κάποιοι στο τηλεφωνικό κέντρο και στη στρατολογία μου είπαν πως πιστεύουν πως θα την πάρω. Στα χρήσιμα τώρα που δεν έχουν αναφερθεί: Εάν και τη μέρα που παρουσιάζεσαι κάποιος δεν γνωρίζεις αν πήρες την αναβολή, να μην παρουσιαστείς σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον αυτό λέει το γραφείο κατάταξης. Αν δεν την πάρεις, παρουσιάζεσαι λίγες μέρες μετά και σύμφωνα με νέο σημείωμα κατάταξης (ή το ίδιο με κάποιες διορθώσεις). Με το κέντρο δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα από τη διαδικασία καθώς το ποιος παρουσιάζεται, πότε και που είναι θεμα που εξετάζει η στρατολογία.
Οποιοδήποτε σχόλιο πάνω σε αυτά από κάποιον πεπειραμένο εννοείται θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 70

Δημοσίευση από Greek_Army »

Έτσι είναι τα πράγματα,από την στιγμή που δεν έχεις πάρει απάντηση ότι εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε η αίτηση αναβολής σου και από τη στιγμή που έχεις καταθέσει το χαρτί κατάταξης δεν είσαι υποχρεωμένος να παρουσιαστείς.
γιούζερ

Δημοσίευση από γιούζερ »

Για την ακρίβεια ζητήθηκε φωτοτυπία του χαρτιού κατάταξης
Άβαταρ μέλους
ilias_87
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από ilias_87 »

γιούζερ έγραψε: Τύπος που ζήτησε αναβολή για κοινωνικούς λόγους έξι μέρες πριν παρουσιαστεί, μεταφέρω την όλη εμπειρία μέχρι στιγμής.
Συμπληρώθηκε αίτηση και δήλωση στις τέσσερις του μηνός, συνοδευόμενη από φωτοτυπίες εγγράφων αλλά και φωτοτυπία πιστοποιητικού σπουδών, το πρωτότυπο του οποίο σημείωσα πως βρίσκεται ήδη στην στρατολογική υπηρεσία (δόθηκε ένα μήνα πριν). Οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η αναβολή είναι οικονομικοί αλλά και για να παραδώσω πτυχιακή και και να μην διαγραφώ από τη σχολή (=οικονομική καταστροφή με άμεσες ψυχολογικές συνέπειες, χωρίς καμία υπερβολή). Υπήρχε και άλλος κόσμος που ζητούσε για κοινωνικούς, από ό, τι πρόσεξα.
Μέχρι στιγμής κανένα νέο, επικοινωνούσα τηλεφωνικώς καθημερινά, κάποιοι στο τηλεφωνικό κέντρο και στη στρατολογία μου είπαν πως πιστεύουν πως θα την πάρω. Στα χρήσιμα τώρα που δεν έχουν αναφερθεί: Εάν και τη μέρα που παρουσιάζεσαι κάποιος δεν γνωρίζεις αν πήρες την αναβολή, να μην παρουσιαστείς σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον αυτό λέει το γραφείο κατάταξης. Αν δεν την πάρεις, παρουσιάζεσαι λίγες μέρες μετά και σύμφωνα με νέο σημείωμα κατάταξης (ή το ίδιο με κάποιες διορθώσεις). Με το κέντρο δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα από τη διαδικασία καθώς το ποιος παρουσιάζεται, πότε και που είναι θεμα που εξετάζει η στρατολογία.
Οποιοδήποτε σχόλιο πάνω σε αυτά από κάποιον πεπειραμένο εννοείται θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

τυπικο ειναι το θεμα μην ανησυχεις. Και σε μενα ετσι ειχε γινει και οταν πηρα τηλεφωνο την μερα της καταταξης μου ειπαν στο τηλεφωνο "την πηρες στο λεω εγω! " χωρις να μου ζητησουν καν στοιχεια. Αμα μπεις στο www.stratologia.gr θα σου λεει ηδη οτι θα μπεις το Μαιο. ΑΝν μιλαμε για την αναβολη που απλα μπαινεις με την επομενο ΕΣΣΟ.

Γιάννης29

Δημοσίευση από Γιάννης29 »

Παιδιά δίναται κάποιος να ζητήσει αναβολή για κοινωνικούς λόγους μόλις λ΄ληξει η αναβολή του για λόγους υγείας (6μηνη -ψυχολογικά)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι.
Τολης

Δημοσίευση από Τολης »

Καλησπέρα σε όλους.Παρουσιάζονται στις 20. Εχω ήδη εκπληρώσει 2 χρονια αναβολών. θα ήθελα να παρω αυτη τη φορά αναβολη για κοινωνικούς λόγους για να βοηθήσω την οικογένεια μου την καλοκαιρινή περίοδο όπου έχουμε τουριστικό μαγαζί.

Μπορω να παρω αναβολη για κοινωνικούς λόγους ακόμα και αν εχω εκπληρώσει 2 χρονια αναβολών?

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι.
Giannissk13
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Giannissk13 »

Κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω... Εμενα μου ηρθε χαρτι οτι πρεπει να παρουσιαστώ 9/7 πυροβολικο στην Θήβα ! Επειδή εχω ενα οικογενειακό προβλημα σκέφτηκα να παρω αναβολη ! Γινετα αν παρω αναβολη να μπω Σεπτέμβριο ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι.
Άβαταρ μέλους
geocar
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από geocar »

Μπορω να παρω αναβολη οταν ειμαι σε αδεια; Ευχαριστω,
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όταν είσαι στρατιώτης δεν μπορείς να πάρεις αναβολή για κοινωνικούς λόγους ή μόνη αναβολή που μπορείς να πάρεις είναι για λόγος υγείας και η μικρότερη έχει διάρκεια 6 μήνες.

Αναβολή κατά την διάρκεια της θητείας

Διάβασε τα θέματα που σου έδωσα και θα καταλάβεις.
GeorgeTron

Δημοσίευση από GeorgeTron »

Καλησπέρα, πόσο διαρκεί μια αναβολή για κοινωνικούς λόγους; Υπάρχει περίπτωση λόγω οικονομικών προβλημάτων να υπερβεί τους 3 μήνες;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες