Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2021)
Παιδιά έστω ότι βγαίνει δύσκολο να ανέβει το όριο ηλικίας πλην ορισμένων ειδικών κατηγοριών (εποχικους, εθελοντές, και κάποιους με πτυχία αν ζητήσει και ο λόγος πολύ απλός, συνέχεια φωνάζουν πως ο μέσος όρος ηλικίας μονίμων που υπηρετούν στο σώμα είναι τα 45 έτη (πολύ μεγάλος για ένα μάχιμο σώμα όπως αυτό της πυροσβεστικής) για την ακρίβεια σε ερώτηση δημοσιογράφου προς το Χαρδαλιά αναφέρθηκαν τα εξής νούμερα: "Στους αξιωματικούς μέσος όρος ηλικίας τα 45,69 έτη, στο χαμηλόβαθμο προσωπικό τα 44,19 έτη και στους πενταετούς υποχρέωσης τα 49,29-50 έτη". Τώρα σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία εσείς τι πιστεύετε ότι θέλουν να μειωθούν αυτά τα νούμερα ή να αυξηθούν για να καταλάβω δηλαδή.
- MAYROS.ODERPAS
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
Καλημερα σε ολα τα παιδιαΕχω διαβασει ολο το νημα απο την αρχη και μου θυμησε μια παροιμια που μου την ελεγε ο πατερας μου πριν φυγει απο την ζωη
(«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα») Οταν μαλωνα με τον αδερφο μου για κατι που δεν ηταν δικο μας αλλα αλλουνου...
Τη θελω να πω λοιπον με την παροιμια για οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα απο ολα τα παιδια εδω μεσα
Κουμαντο στην αποφαση για το τη θα λεει η προκηρυξη κανει η εκαστοτε κυβερνηση οχι εμεις παιδια
Το τη θα ηθελε ο καθενας μας ειναι κατι αλλο.
Οσο για το τη θα ηταν ποιο δυκαιο ... Εδω στην Ελλαδα το εχουμε ξεχασει και αυτο... Εχει παει περιπατο...
Ευχομαι η προκηρυξη για το ΠΣ να ειναι ποιο αξιοκρατικη απο αυτη τον ΕΠΟΠ
Αποψη μου ειναι οτι αφου μιλανε για ανανεωση του ΠΣ και αυξηση των αναγκων σε κοσμο θα πρεπει να παρουν 3000 (πολιτες) με οριο ηλικιας παντα.-Οσο για τα παιδια που ειναι εποχικη και εχουν τεραστια εμπειρια ασχετος ηλικιας και βαρους.
Θα πρεπει να τους κανει μονιμους απευθειας
(«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα») Οταν μαλωνα με τον αδερφο μου για κατι που δεν ηταν δικο μας αλλα αλλουνου...

Τη θελω να πω λοιπον με την παροιμια για οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα απο ολα τα παιδια εδω μεσα
Κουμαντο στην αποφαση για το τη θα λεει η προκηρυξη κανει η εκαστοτε κυβερνηση οχι εμεις παιδια
Το τη θα ηθελε ο καθενας μας ειναι κατι αλλο.
Οσο για το τη θα ηταν ποιο δυκαιο ... Εδω στην Ελλαδα το εχουμε ξεχασει και αυτο... Εχει παει περιπατο...
Ευχομαι η προκηρυξη για το ΠΣ να ειναι ποιο αξιοκρατικη απο αυτη τον ΕΠΟΠ
Αποψη μου ειναι οτι αφου μιλανε για ανανεωση του ΠΣ και αυξηση των αναγκων σε κοσμο θα πρεπει να παρουν 3000 (πολιτες) με οριο ηλικιας παντα.-Οσο για τα παιδια που ειναι εποχικη και εχουν τεραστια εμπειρια ασχετος ηλικιας και βαρους.

Σωστα τα λες φιλε...3000 πολιτες 2.500 εποχικούς. Βεβαια κ απο τις δυο κατηγοριες θα επρεπε να υπαρχει τροπος να αφαιρεθούν οι σκατοψυχοι... Τετοια ατομα δεν εχουν θεση στην Πυροσβεστική.
- Selby23
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 135
baltas έγραψε:Σωστα τα λες φιλε...3000 πολιτες 2.500 εποχικούς. Βεβαια κ απο τις δυο κατηγοριες θα επρεπε να υπαρχει τροπος να αφαιρεθούν οι σκατοψυχοι... Τετοια ατομα δεν εχουν θεση στην Πυροσβεστική.
Το ξεκαθάρισμα αυτο γινεται μέσω των ψυχοτεχνικων, για την σωματική ικανότητα μέσω αθλημάτων και ούτω καθε εξής.
Καλημέρα, νομίζω δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε εποχικούς και πολίτες.
Όταν με το καλό βγεί η προκήρυξη το υπουργείο όπως και ΚΑΘΕ υπουργείο αντιμετωπίζει τους εποχικούς-συμβασιούχους που έχει στην δούλεψη του και θεωρείται απαραίτητο προσωπικό για την σωστή λειτουργία του ΣΩΜΑΤΟΣ με κάποια +, τώρα τα + αυτά τα επιλέγει το υπουργείο, το τι ειναι σωστό κ τι λάθος θα ειναι στην κρίση του καθενός στη πορεία.
Οπότε καταλήγω ότι δε χρειάζεται να υπάρχει μίσος απο αυτές τις 2 κατηγορίες ανθρώπων εποχικοί-πολίτες ...
Σημασία έχει να βγεί προκήρυξη όσο πιο σύντομα κ να συμπεριλαμβάνει όλο το κόσμο που πρέπει να κάνει την αίτηση του, γιατί ξαφνικά μετά απο τις φήμες τις θετικές περι προκήρυξης αντί να υπάρχει άγχος για το πότε θα βγεί υπάρχει άγχος για το ΠΟΣΟ χοντρός ειναι ο εποχικός κ πόσο κάνει ή όχι ... Δηλαδή έλεος...
Όταν με το καλό βγεί η προκήρυξη το υπουργείο όπως και ΚΑΘΕ υπουργείο αντιμετωπίζει τους εποχικούς-συμβασιούχους που έχει στην δούλεψη του και θεωρείται απαραίτητο προσωπικό για την σωστή λειτουργία του ΣΩΜΑΤΟΣ με κάποια +, τώρα τα + αυτά τα επιλέγει το υπουργείο, το τι ειναι σωστό κ τι λάθος θα ειναι στην κρίση του καθενός στη πορεία.
Οπότε καταλήγω ότι δε χρειάζεται να υπάρχει μίσος απο αυτές τις 2 κατηγορίες ανθρώπων εποχικοί-πολίτες ...
Σημασία έχει να βγεί προκήρυξη όσο πιο σύντομα κ να συμπεριλαμβάνει όλο το κόσμο που πρέπει να κάνει την αίτηση του, γιατί ξαφνικά μετά απο τις φήμες τις θετικές περι προκήρυξης αντί να υπάρχει άγχος για το πότε θα βγεί υπάρχει άγχος για το ΠΟΣΟ χοντρός ειναι ο εποχικός κ πόσο κάνει ή όχι ... Δηλαδή έλεος...
Pyr φίλε μου καθόλου έλεος .. Φυσικά και θα κατακρίνω τον χοντρό εποχικό που μπηκε επειδή δεν τον έκοψαν. Στα άλλα σώματα γιατί κόβουν αβέρτα κουβέρτα και για ύψος πχ για 0,3 που έκοψαν τον κολλητό μου στους ειδικούς. Όχι φίλε μου στην πυροσβεστική καλώς ή κακώς πρέπει να ισχύουν κάποια κριτήρια κ ενα πολύ σημαντικό είναι ο ΔΜΣ. Εγώ το έχω πει ότι προκήρυξη και να βγάλει εάν κάνουν τα ίδια όπως με τους εποχικούς το 20 που ενα μεγάλο ποσοστό λόγω ΔΜΣ έπρεπενα κοπεί θα το πάω δικαστικά. Δεν θέλω να φάω κανενός τη δουλειά αλλά φίλε θα κοιτάξω την πάρτη μου πλέον γιατί θεωρώ έχουμε αδικηθεί πολλοί και εδώ μέσα κ αλλού.
- Selby23
Ήδη οι εποχικοί έχουν χεστει πάνω τους μαθαίνοντας ότι θα παίξουν μπάλα όλοι μαζί πολίτες και εποχικοί. Πιέζουν βουλευτές μαζί όλοι με πρόσχημα την επαγγελματική ομηρία (ποια ομηρία ρε μάγκες οι μέν 1 χρόνο και οι δε 2;) λες και τους έχουν 10 χρόνια εποχικούς. Απ ότι εχετε καταλάβει θα πέσει κλαμα μεγάλο. Τώρα οι βουλευτές τους κάνουν την χάρη (πολιτική Λέγεται Αυτο) να το εκφράσουν με ερώτηση στην Βουλή.Έχουν γίνει ερωτήσεις στην Βουλή ουουου πάμπολλες και για το ύψος και για την ηλικια και για πολλά.
Μπαρούτι δεν θα γίνει τπτ.
Μπαρούτι δεν θα γίνει τπτ.
Αγαπητοί φίλοι και εύχομαι σε όλους σας και συνάδελφοι, Επειδή βλέπω να το πάτε με κόντρες μέχρι να βγεί, αν βγεί προκυρηξη ή κάτι αλλο λέω να βοηθήσω οσο μπορώ για να σταματήσει αυτο!
Κατ'αρχάς για να βγεί μία προκυρηξη πέρα απο τις απαραίτητες πιστώσεις που πρέπει να υπάρχουν στο προϋπολογισμό πρέπει να έχει βγεί και κάποιος νόμος πού θα βασίζεται πάνω η προκυρηξη, δηλαδή για να το πω πιο απλά οι εποχικοί που εγιναν Π. Π. Υ πρίν να βγεί η προκυρηξη βγήκε ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15 που λεει αν το διαβάσετε τι θα γίνει και πως θα γινει η πρόσληψη π. Π. Υ Πολιτών και εποχικών, επομένως πρίν την προκυρηξη θα πρέπει να υπάρξει κατι ανάλογο αλλιώς μπορεί να πατήσουν στον ίδιο νόμο και να να βγεί κάποια παρόμοια! Δεν μπορεί δηλαδή αύριο να βγεί μια προκυρηξη και να λεει θα παρω ειδικούς πυροσβέστες ή 7ετης χωρίς να έχει δημιουργηθεί κατηγορία τετοια στο Π. Σ.
Τωρα να σας πως και εγω μια σκέψη που βγαίνει λογο εμπειρίας και μονο' το Ελληνικό κράτος μπορεί να είναι στην Ε. Ε οπως λενε κάποιοι αλλα Έχουμε ενα θεμα με το χρόνο και το τρόπο, στο μεν χρόνο πάντα θα εχουμε καποια καθυστέρηση στο να αλλαξουμε καποια πραγματα οπως στην Ευρώπη και στο δε τρόπο πάντα θα υπάρχει και ο Ελληνικός τρόπος με οτι καταλαβαινει ο καθένας!
Τώρα στο θέμα αν στη προκυρηξη που θα βγει (οπότε κι αν βγεί) αν θα είναι μία κατηγορία ή 2 κατηγορίες η γνώμη μου είναι οτι θα ειναι 2 και αυτό γιατί και το 2011 πιεζε τοτε η ομοσπονδία εποχικών να μην βγάλει για πολίτες και να καλυφθούν οι θεσεις μονο απο εποχικούς αλλα έτσι θα ειχε πρόβλημα νομικα η προκυρηξη, επομένως πιστεύω οτι θα γίνει κατι παρόμοιο γιατί οτι γίνει να ξερετε θα γίνει ύστερα από συζητήσεις με την ομοσπονδία και τα σωματεία εποχικών!
Όσον αφορά τωρα τα διάφορα κριτήρια που θα μπούνε θα σας πω παλι την γνώμη μου απο εμπειρία και μονο' για τους πολίτες αν υπάρξουν διαφορές απο παλιότερες προκυρηξεις θα είναι ελάχιστες και αυτες στα αθλήματα που θα προσαρμοστουν σε αυτα των πανελληνιων + το ΔΜς, για τούς εποχιακούς το όριο ηλικίας σίγουρα θα ειναι μεγαλύτερο των πολιτών με προσαυξήσεις ετων με τις αντιπυρικες π. Χ μπορει να πει 45 και οσες αντιπυρικές εχεις ο καθενας να ανέβει ακομη καποια χρόνια, αθλήματα δεν το κόβω με το πρόσχημα οτι εχουν περάσει, ιατρικα και ΔΜΣ σίγουρα ναι για αυτό οποιος εχει θεμα ας ξεκινησεις δίαιτα και τρέξιμο!
Επίσης για να το μεσο ορο ηλικίας πως θα κατέβει αν πάρει και τους 2500 εποχιακούς; Πιστεύω οτι θα κατέβει αρκετα γιατι δεν ειναι τοσο πολλοι οσο νομιζετε οι 40+ επομένως μια χαρα κατεβαινει και με συνδυασμο με το μ. Ο πολιτών θα παει ακομη πιο κατω.
Και για να πω και κατι τελευταίο Στο ερώτημα γιατι δεν παίρνει 3000 πολίτες η απάντηση ειναι ο χρόνος, τους εποχικούς τους εχει ελέγξει σε χαρτιά και με μια 2μηνη εκπαίδευση κατα τοπους Είναι έτοιμοι οπως εγινε το 2012 ενω τους πολίτες θέλει πολυ περισσότερο χρόνο να τους ελέγξει και να τους εκπαιδευσει, περα απο το που θα τους βαλει τοσους, και με την διαδικασία που ακολουθείτε τωρα σε σχέση με παλιότερα, δηλαδή θελω 10 παιρνω για άθληματα 10 κόβονται οι 9 παιρνω 9 κόβονται οι 7 παιρνω 7 και παει λέγοντας φανταστείτε ποσο χρονος χρειάζεται για 3000!
Κατ'αρχάς για να βγεί μία προκυρηξη πέρα απο τις απαραίτητες πιστώσεις που πρέπει να υπάρχουν στο προϋπολογισμό πρέπει να έχει βγεί και κάποιος νόμος πού θα βασίζεται πάνω η προκυρηξη, δηλαδή για να το πω πιο απλά οι εποχικοί που εγιναν Π. Π. Υ πρίν να βγεί η προκυρηξη βγήκε ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15 που λεει αν το διαβάσετε τι θα γίνει και πως θα γινει η πρόσληψη π. Π. Υ Πολιτών και εποχικών, επομένως πρίν την προκυρηξη θα πρέπει να υπάρξει κατι ανάλογο αλλιώς μπορεί να πατήσουν στον ίδιο νόμο και να να βγεί κάποια παρόμοια! Δεν μπορεί δηλαδή αύριο να βγεί μια προκυρηξη και να λεει θα παρω ειδικούς πυροσβέστες ή 7ετης χωρίς να έχει δημιουργηθεί κατηγορία τετοια στο Π. Σ.
Τωρα να σας πως και εγω μια σκέψη που βγαίνει λογο εμπειρίας και μονο' το Ελληνικό κράτος μπορεί να είναι στην Ε. Ε οπως λενε κάποιοι αλλα Έχουμε ενα θεμα με το χρόνο και το τρόπο, στο μεν χρόνο πάντα θα εχουμε καποια καθυστέρηση στο να αλλαξουμε καποια πραγματα οπως στην Ευρώπη και στο δε τρόπο πάντα θα υπάρχει και ο Ελληνικός τρόπος με οτι καταλαβαινει ο καθένας!
Τώρα στο θέμα αν στη προκυρηξη που θα βγει (οπότε κι αν βγεί) αν θα είναι μία κατηγορία ή 2 κατηγορίες η γνώμη μου είναι οτι θα ειναι 2 και αυτό γιατί και το 2011 πιεζε τοτε η ομοσπονδία εποχικών να μην βγάλει για πολίτες και να καλυφθούν οι θεσεις μονο απο εποχικούς αλλα έτσι θα ειχε πρόβλημα νομικα η προκυρηξη, επομένως πιστεύω οτι θα γίνει κατι παρόμοιο γιατί οτι γίνει να ξερετε θα γίνει ύστερα από συζητήσεις με την ομοσπονδία και τα σωματεία εποχικών!
Όσον αφορά τωρα τα διάφορα κριτήρια που θα μπούνε θα σας πω παλι την γνώμη μου απο εμπειρία και μονο' για τους πολίτες αν υπάρξουν διαφορές απο παλιότερες προκυρηξεις θα είναι ελάχιστες και αυτες στα αθλήματα που θα προσαρμοστουν σε αυτα των πανελληνιων + το ΔΜς, για τούς εποχιακούς το όριο ηλικίας σίγουρα θα ειναι μεγαλύτερο των πολιτών με προσαυξήσεις ετων με τις αντιπυρικες π. Χ μπορει να πει 45 και οσες αντιπυρικές εχεις ο καθενας να ανέβει ακομη καποια χρόνια, αθλήματα δεν το κόβω με το πρόσχημα οτι εχουν περάσει, ιατρικα και ΔΜΣ σίγουρα ναι για αυτό οποιος εχει θεμα ας ξεκινησεις δίαιτα και τρέξιμο!
Επίσης για να το μεσο ορο ηλικίας πως θα κατέβει αν πάρει και τους 2500 εποχιακούς; Πιστεύω οτι θα κατέβει αρκετα γιατι δεν ειναι τοσο πολλοι οσο νομιζετε οι 40+ επομένως μια χαρα κατεβαινει και με συνδυασμο με το μ. Ο πολιτών θα παει ακομη πιο κατω.
Και για να πω και κατι τελευταίο Στο ερώτημα γιατι δεν παίρνει 3000 πολίτες η απάντηση ειναι ο χρόνος, τους εποχικούς τους εχει ελέγξει σε χαρτιά και με μια 2μηνη εκπαίδευση κατα τοπους Είναι έτοιμοι οπως εγινε το 2012 ενω τους πολίτες θέλει πολυ περισσότερο χρόνο να τους ελέγξει και να τους εκπαιδευσει, περα απο το που θα τους βαλει τοσους, και με την διαδικασία που ακολουθείτε τωρα σε σχέση με παλιότερα, δηλαδή θελω 10 παιρνω για άθληματα 10 κόβονται οι 9 παιρνω 9 κόβονται οι 7 παιρνω 7 και παει λέγοντας φανταστείτε ποσο χρονος χρειάζεται για 3000!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Ιουν 23, 2021 6:20 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Να προσθέσω και κατι ακομα στο γιατι να μην πάρει 3000 πολίτες, γιατι πολυ απλά οι εποχικοί συμφέρουν καλύτερα! Οι εποχικοί πληρώνονται για 6 μηνες + το ταμείο ανεργίας το χειμώνα και αν τους κάνει 12μηνο π. Π. Υ ή οτι άλλο πούνε το κοστος θα είναι ελάχιστο απο το να κάνει 3000 καινούργιες προσληψεις και να εχει και το κόστος των εποχικών αφού δεν θα τους εχει παρει και εχουν υπογράψει εως 5 χρονια!
-
- Posts in topic: 5
Νικανδρε είσαι τι επαγγελεσαι; Είσαι ήδη στο σώμα;Nikandros έγραψε:Να προσθέσω και κατι ακομα στο γιατι να μην πάρει 3000 πολίτες, γιατι πολυ απλά οι εποχικοί συμφέρουν καλύτερα! Οι εποχικοί πληρώνονται για 6 μηνες + το ταμείο ανεργίας το χειμώνα και αν τους κάνει 12μηνο π. Π. Υ ή οτι άλλο πούνε το κοστος θα είναι ελάχιστο απο το να κάνει 3000 καινούργιες προσληψεις και να εχει και το κόστος των εποχικών αφού δεν θα τους εχει παρει και εχουν υπογράψει εως 5 χρονια!
- MAYROS.ODERPAS
- Posts in topic: 3
Φιλε μου μιλαει για 3000 μονιμους! Τουλαχιστον αυτο ακουσα και διαβασα εγω!Nikandros έγραψε:Να προσθέσω και κατι ακομα στο γιατι να μην πάρει 3000 πολίτες, γιατι πολυ απλά οι εποχικοί συμφέρουν καλύτερα! Οι εποχικοί πληρώνονται για 6 μηνες + το ταμείο ανεργίας το χειμώνα και αν τους κάνει 12μηνο π. Π. Υ ή οτι άλλο πούνε το κοστος θα είναι ελάχιστο απο το να κάνει 3000 καινούργιες προσληψεις και να εχει και το κόστος των εποχικών αφού δεν θα τους εχει παρει και εχουν υπογράψει εως 5 χρονια!
Βεβαια οτι θελουν κανουν... Θα δουμε την προκηρυξη
- Charlie Harper 13
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 26
Το είπε ξεκάθαρα ότι θα πάρει 3000 μόνιμους. Τόνισε να μην το λάβουν ως μονιμοποίηση συμβασιούχων. Δηλαδή ανοικτή προκήρυξη για όλους.
- Selby23
Nikandros έγραψε:Να προσθέσω και κατι ακομα στο γιατι να μην πάρει 3000 πολίτες, γιατι πολυ απλά οι εποχικοί συμφέρουν καλύτερα! Οι εποχικοί πληρώνονται για 6 μηνες + το ταμείο ανεργίας το χειμώνα και αν τους κάνει 12μηνο π. Π. Υ ή οτι άλλο πούνε το κοστος θα είναι ελάχιστο απο το να κάνει 3000 καινούργιες προσληψεις και να εχει και το κόστος των εποχικών αφού δεν θα τους εχει παρει και εχουν υπογράψει εως 5 χρονια!
Γιατί δεν κανείς την προκήρυξη για το υπουργείο οικονομικών που τρεχει ;
Εσυ μιλάς με επιχειρήματα και αριθμούς για το καλό του προϋπολογισμού.
- Selby23
Ανοιχτεί για ολους θα είναι αν είναι για μόνιμους τέλος ! Θα έχουν το αβαντάζ μοριοδοτήσεις δικαιως οι εποχικοί και μπράβο τους. Δεν έχουμε πρόβλημα εμείς οι πολίτες μ αυτο. Γιατί είναι το δίκαιο. Γιατι αν το πάμε και αλλιώς τότε οι εθελοντές 10 χρόνων τώρα να μην τους απορρόφησοι να τους κάνει μονιμους που έχουν μερικοί μεγαλύτερη εμπειρία από εποχικούς ;
Λοιπόν αφήστε τα παραμύθια.
Είπαμε 3000 θέσεις ανοιχτεί για ολους.
Λοιπόν αφήστε τα παραμύθια.
Είπαμε 3000 θέσεις ανοιχτεί για ολους.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 178
Χαχαχαχχαχα Α Α Χαχαχαχχαχα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης