Τι να πάρω μαζί μου στη κατάταξη;

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Απάντηση
Στρατός και θητεία
teoqq
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από teoqq »

Από που είσαι φίλε;

Κολλητός που ήταν πέρσι τον Σεπτέμβρη στην Θήβα (και γενικα οι πιο πολλοί φίλοι μου), αυτό με το σεντόνι έκαναν και σε 2 λεπτά ήταν έτοιμο το κρεβάτι.

-Σχετικά με τα γάντια, εμένα απλά μου είπαν τα μιας χρήσης.

-Για τα άρβιλα δεν ξέρω κάτι, μόνο να πάρω πατους.

-Κοριούς, ο φίλος μου που ανέφερα πιο πάνω και ήταν στην 2η μοίρα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Από άλλους μου είπαν πάρε ενα σπρέι αλλά αν υπάρχει έντονο πρόβλημα αυτό και μόνο αυτό δεν θα σε λύσει τίποτα. Οτι κατάλαβες κατάλαβα χαχα

-Ακτινογραφία, ενώ σε σαιτ διαβάζω ότι θα χάσεις 1 μέρα καθώς θα σε πάνε έξω, όλοι μα όλοι οι φίλοι μου μου είπαν να την πάω εγώ γιατί καλύτερα να κάτσεις μέσα και να βαριέσαι παρά να σε τρέχουν ακόμα και έξω.

anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από anaktas »

yakamuki έγραψε:Καλησπερα κι απο μενα. Μπαινω κι εγω 7/9 Θηβα και εχω δει τις λιστες ολων εδω, ορισμενα ομως μου φαινονται "σχετικα" Πχ.

- 10 μπλουζακια φτανουν για εμας που ιδρωνουμε με πανω απο 20 βαθμους;Εικόνα

- σεντονι μπορω να απλωνω πανω απο το κρεβατι (με τον ετοιμο φακελο), και να βαζω απο πανω το σλιπινγκ μπαγκ να κοιμαμαι;(πανω του οχι μεσα)

- ολοι μου ειπαν απαραιτητα να εχω, γαντια λαστιχενια για καθαριοτητες, μωρομαντηλα, και ωτοασπιδες

- βαζελινη για να μαλακωσουν οι αρβιλες, ισχύει;
- πατους για αρβιλες ΜΟΝΟ σιλικόνης, αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.

- κοριούς έχει; Θα πρέπει να κρατάω και κάποιο σπρει τυπου "allergy stop";
- ακτινογραφία πρέπει να κραταω απο πριν ή οχι;

Γενικά κανένα "μυστικό" άλλο που δεν εχει ακουστει και ίσως βοηθήσει;

α) Μια χαρα φτάνουν τα 10. Άλλαζε κάθε μέρα να μην μυρίζεις και το πσκ θα πλένεις και κανένα
β) Ναι, μπορείς.
γ) πάρε μιας χρήσης γάντια αν σιχαίνεσαι την βρώμα. Μην περιμένεις να σου δώσουν. Μωρομάντηλα και ωτοασπίδες must.
δ) Βαζελίνη είναι προαιρετικό για σένα. Όντως μαλακώνουν τα άρβυλα αλλά και η απλή μπογιά camel ή οτιδήποτε άλλο με καθημερινό βάψιμο σε μία δύο το πολυ βδομάδες θα σου μαλακώσει τα άρβυλα.
ε) και οι απλοί πάτοι κάνουν δουλειά. Δεν λέω από τον κινέζο αλλά μην δώσεις και 20 ευρώ για πάτους σιλικόνης και τεχνολικές ιστορίες.
στ) το πιο πιθανό είναι να έχει. Κρίνε για τον εαυτό σου και παρε σπρέυ αν και η μόνη λύση είναι αλλαγή κρεβατιού μακριά από το μολυσμένο. Για αυτό διάλεξε, αν μπορείς, κρεβάτι καθαρό από την αρχή.
ζ) Καλύτερα να την έχεις από την αρχή την ακτινογραφία θώρακος, για να μην σε στείλουν να βγάλεις και φας ταλαιπωρία. Αυτά
Amat victoria curam
oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από oldsoldier »

Το καλύτερο για τους κοριούς είναι να διαλέξεις πάνω κρεβάτι αν πας νωρίς και προλάβεις. Καλό είναι να έχεις κάποιο sprey και να ρίχνεις πάνω στην κουβέρτα ή και στα σίδερα γιατί θα σου χρειαστεί εκτός από το κέντρο και στη μονάδα που θα πας ή σε κανένα φυλάκιο αν σε στείλουν. Πάντως αν δεν κοιμάσαι πάνω στην κουβέρτα με γυμνά χέρια και πόδια δεν θα σε πιάσουν οι κοριοί ακόμα κι αν έχει. Σε όλη τη θητεία μου άλλαξα 4-5 μονάδες (συμπεριλαμβανομένου του κέντρου και των διαφορετικών φυλακίων) και σε αυτές τις μονάδες άλλαξα τουλάχιστον 20-30 κρεβάτια χωρίς να πάθω τίποτα. Ειδικά αν βάλεις το καλοκαίρι το σεντόνι και πάνω τον υπνόσακο δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
yakamuki
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από yakamuki »

Τα πανω κρεβατια δεν τα εχω σε ιδιαιτερη προτιμηση να σου πω την αληθεια, αλλα οπως και να χει, πως διαλεγεις κρεβατι χωρις κοριους; Εννοω πως το καταλαβαινεις; Οπως και να χει ενα σπρει ειναι Must νομιζω. Απλα οποιος με ρωτησει θα του πω οτι δεν κανει καθολου δουλεια γιατι θα εξαφανιστει σε 1 ωρα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tourkofagos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από tourkofagos »

Παιδια να ρωτησω, μπαινω ειδικες δυναμεις Νοεμβριο και απολυομαι αρχες Ιουλιου... Εχω σκοπο να αγορασω 10 ζευγαρια καλτσες, ας ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ οτι δεν θα μας δωσουν καλτσες (ξερω οτι θα δωσουν), ποσες απο καθε ειδος να παρω για να με βγαλουν τους συγκεκριμενους μηνες της θητειας μου;
Άβαταρ μέλους
tourkofagos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ωραια αλλη ερωτηση... Επειδη θα παω αυριο να παρω λουκετα, αυτο που γραφει κατω κατω http://www.33333.gr/louketa_stratou.html Ισχυει; Εννοω πλεον δεν δινουν τον σακο που δειχνει στην φωτο κι επισης για ντουλαπια δεν εχω ακουσει κατι... Επισης το οπλο απο που κλειδωνει, πανω η σκανδαλη; Αν δηλαδη τα παρω ολα 30mm και ενα ιδιο παλι μακρυλαιμο, οπως στο πρωτο σετ που δειχνει δηλαδη, θα εχω θεμα; Μονο για τις αρβυλες με προβληματιζει αν θα χωραει στις τρυπες το 30αρι... Γενικα πειτε μου την γνωμη σας... Να αναφερω οτι τα λουκετα θα τα παρω μεμονομενα απο το μαγαζι που ψωνιζω, οχι καποιο σετ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 36
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ακριβώς όπως τα περιγράφει. Για τα άρβυλα Μόνο στο ΚΕΝ θα σου χρειαστούν, στη μονάδα παραμεθορίου δεν είναι απαραίτητα.

Και οπωσδήποτε όχι το ίδιο κλειδί. Πάρε και μια αλυσίδα την οποία θα κρύβεις στο παντελόνι ή σε τσέπη του χιτωνίου.
Άβαταρ μέλους
tourkofagos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ευχαριστώ πάρα πολύ... μιας και σε βρήκα δεν μου απαντάς και την πάνω ερώτηση για τις κάλτσες Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

5 μάλλινες χειμερινές + 5 βαμβακερές καλοκαιρινές. Απέφυγε τις συνθετικές.
Άβαταρ μέλους
tourkofagos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Εισαι ωραιος Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tourkofagos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Nassos έγραψε:5 μάλλινες χειμερινές + 5 βαμβακερές καλοκαιρινές. Απέφυγε τις συνθετικές.

Νασσο μολις τωρα πηρα τις καλτσες και παρατηρησα κατι... Μαλλινες πηρα της survivors αλλα τωρα μολις παρατηρησα στην πισω πλευρα οτι γραφει 80% wool 20% dralon... Ειναι συνθετικες που μου ειπες να αποφυγω; Οχι τιποτα αλλο απλα ηταν και ακριβες,4ευρω η μια, που αν ειναι να τις αλλαξω... (βαμβακερες πηρα της pama, ελληνικες κι αυτες, δεν γραφουν απο τι αποτελουνται αλλα πανω στην καλτσα ειναι ραμμενη η λεξη βαμβακερο οποτε πιστευω ειμαι κομπλε)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν έχεις πρόβλημα.Kαι οι δικές μου τέτοιο blend είχαν.

Αν ήθελες 100% μάλλινες θα πλήρωνες παραπάνω, ιδίως αν είναι Merino Wool και "μάρκας" (πχ Woolpower).
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Υπνοσακο που μπορουμε να αγορασουμε στην αθηνα σε τιμη κατω των 15 ευρω; Ευχαριστω
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μπορείς να βρείς σε καταστήματα με είδη camping.
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Γνωριζεις καποιο με οικονομικες τιμες; Οπως ανεφερα μεχρι 15 ευρω?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης