Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Παιδιά καλησπέρα μια ερώτηση. Θέλω να υπηρετήσω πεζοναύτες άλλα έχω κάνει χειρουργειο στους χιαστούς. Αν δεν το δηλώσω το βρίσκουν; Λέτε να έχω πρόβλημα στην εκπαίδευση ή μετά στις ασκήσεις; Γυμνάζομαι συστηματικά
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν θα το βρούνε όχι. Αν δεν σε ενοχλεί και είσαι σίγουρος ότι δεν θα πάθεις ζήμια πήγαινε
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από alexakis7 »

Μην αγχωνεσαι, και γω robocop εχω καταντισει. Λαμες σε αριστερο χερι-ποδι εχω :P... Μη μασας... Και εγω γυμναζομαι καθημερινως... :)
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από GenerX »

Καταρχάς τσιμπήσαμε άδεια από σήμερα μέχρι την άλλη Κυριακή :D

Κατά δεύτερον, το παληκάρι που έχει πρόβλημα στους χιαστούς. Αν το βρουν, θα σε κόψουν και καλά θα κάνουν. Γιατί μετά ποιος τους εξασφαλίζει πως δεν θα ζητάς τα ρέστα από πάνω. Κατά τρίτον, μην παίζεις με αυτά. Δεν έχεις εφεδρικά πόδια, δυο έχεις.
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Καταρχην ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πάντα ήθελα να υπηρετήσω ειδικές δυνάμεις. Ξέρω άτομα που έχουν βγάλει πεζοναύτες και πριν μπουν δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με φυσική κατάσταση. Μιλάμε για φραπέ,burger και ξάπλα. Θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τι περιλαμβάνει η βασική; Από push ups και έλξεις δεν έχω πρόβλημα. Βάλε με να παίρνω όλη μέρα. Ίσως με το τρέξιμο σε χώματα φορώντας αρβύλες να το επιβαρύνωτο πόδι αν είναι μεγάλες αποστάσεις Και στιν 50αρα αν και δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά. Αν μπορούσε κάποιος να πει θα βοηθούσε. Ευχαριστώ
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από GenerX »

Εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα με τον τένοντα στο δεξί πόδι. Όταν κουράζεται και ζορίζεται, με πηδάει ο πόνος και από ένα σημείο και μετά, δεν γίνεται να το πατήσω ούτε ελαφρυά καν. Εσύ που είχες ρήξη χιαστών, μπορείς να την πάθεις πολύ εύκολα. Μην βάζεις τίποτα πάνω από την υγεία.

Μέχρι τώρα τρέχαμε αρκετά τα πρωινά. Είμαι μέσα ενάμιση μήνα. Μετά το τρέξιμο ακολουθούσαν ασκήσεις αλεξιπτωτιστού. Πολλές κάμψεις και λίγα καθίσματα. Εγώ έχασα κάποιες μέρες επειδή με βάλανε γραφέα βέβαια. Αλλά θα προτιμούσα να τρέχω.Anyway.

Σημασία έχει πως θα επιβαρύνεις πολύ το πόδι σου και ο κίνδυνος υποτροπής είναι τεράστιος.

Σου προτείνω να μην ρισκάρεις. Για 9 μήνες είναι κρίμα να χαλάσεις το περπάτημά σου και τα πόδια σου για μια ζωή.
Πεζοναύτης!

Δημοσίευση από Πεζοναύτης! »

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

1, Οι ασκήσεις αλεξιπτωτιστού είναι άσκηση της γυμναστικής όπως κάμψεις, έλξεις κλπ, όχι κάποιου είδους εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων.

2. Είναι καλό να θέλεις να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις σαν Πεζοναύτης, ακόμα και με το πρόβλημα με τους χιαστούς που έχεις. Αλλά καλύτερα να μην το πίεζεις πολύ το πόδι σου. Έχει αρκετό τρέξιμο, πολύ πορεία και όχι σε ομαλό έδαφος.

3. Αν πιστεύεις οτι μπορείς να βγάλεις τα 50 χιλιόμετρα τότε εντάξει. Να έχεις όμως στο μυαλό σου οτι μιλαμε για ολονύκτια πορεία που κρατάει απο 10 μέχρι 12 ώρες περίπου μέχρι το χάραμα το άλλο πρωί. Θα κάνετε λογικά 4 διαλύμματα μέχρι 15 λεπτά περίπου το κάθε ένα.12 ώρες σε ανόμαλο έδαφος που περιλαμβάνει κατσικόδρομο, οργωμένο χοράφι, ανηφορο και κατήφορο με λασπές και βροχή αν είναι χειμώνας. Όλα αυτά θα τα κάνεις με τον σάκο επιχειρήσεων που ζυγίζει απο 20 μέχρι 25 κιλά ανάλογα την ειδικότητα.

3. Σκέψου τώρα οτι την παραπάνω κούραση θα τη νιώσεις κυρίως στο θρυλικό "3 η ώρα". Αυτό σημαίνει οτι εκεί περίπου στις 3 το πρωί ξεκινάει και σε βαράει η κούραση όλης της νύχτας. Επίσης η μεγαλύτερη δοκιμασία ψύχης και σώματος θα ξεκινήσει στην περιβόητη "Ανηφόρα Της Αναβολής". Κάθε μονάδα Ειδικών Δυνάμεων που κάνει Πορεία - Βολή έχει μια ανηφόρα περίπου 1 χιλιομέτρου σε χωματόδρομο. Εκει θα φανεί η δύναμη που έχει κανείς μέσα του. Όταν νιώθει τους τετρακέφαλους να καίγονται λες και έχει κάνει του κόσμου τα σκουωτ και τους τραπέζιους να έχουν πιαστεί απο το bergen. Εκεί είναι που θα δείτε κάποιους γεροδεμένους που το παίζουν κομμάντος να λιγοψυχούν και κάποιους μικροκαμωμένους να συνεχίζουν σαν λιοντάρια.

Πάντα να θυμάστε τι λέει το Έμβλημα στο μπράτσο σας. "Θαρσείν Χρή" δηλαδή Χρειάζεται θάρρος.

Χρήστος 09 β εσσο
307 σειρά.
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 7
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Πεζοναύτης! έγραψε:Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

1, Οι ασκήσεις αλεξιπτωτιστού είναι άσκηση της γυμναστικής όπως κάμψεις, έλξεις κλπ, όχι κάποιου είδους εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων.

2. Είναι καλό να θέλεις να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις σαν Πεζοναύτης, ακόμα και με το πρόβλημα με τους χιαστούς που έχεις. Αλλά καλύτερα να μην το πίεζεις πολύ το πόδι σου. Έχει αρκετό τρέξιμο, πολύ πορεία και όχι σε ομαλό έδαφος.

3. Αν πιστεύεις οτι μπορείς να βγάλεις τα 50 χιλιόμετρα τότε εντάξει. Να έχεις όμως στο μυαλό σου οτι μιλαμε για ολονύκτια πορεία που κρατάει απο 10 μέχρι 12 ώρες περίπου μέχρι το χάραμα το άλλο πρωί. Θα κάνετε λογικά 4 διαλύμματα μέχρι 15 λεπτά περίπου το κάθε ένα.12 ώρες σε ανόμαλο έδαφος που περιλαμβάνει κατσικόδρομο, οργωμένο χοράφι, ανηφορο και κατήφορο με λασπές και βροχή αν είναι χειμώνας. Όλα αυτά θα τα κάνεις με τον σάκο επιχειρήσεων που ζυγίζει απο 20 μέχρι 25 κιλά ανάλογα την ειδικότητα.

3. Σκέψου τώρα οτι την παραπάνω κούραση θα τη νιώσεις κυρίως στο θρυλικό "3 η ώρα". Αυτό σημαίνει οτι εκεί περίπου στις 3 το πρωί ξεκινάει και σε βαράει η κούραση όλης της νύχτας. Επίσης η μεγαλύτερη δοκιμασία ψύχης και σώματος θα ξεκινήσει στην περιβόητη "Ανηφόρα Της Αναβολής". Κάθε μονάδα Ειδικών Δυνάμεων που κάνει Πορεία - Βολή έχει μια ανηφόρα περίπου 1 χιλιομέτρου σε χωματόδρομο. Εκει θα φανεί η δύναμη που έχει κανείς μέσα του. Όταν νιώθει τους τετρακέφαλους να καίγονται λες και έχει κάνει του κόσμου τα σκουωτ και τους τραπέζιους να έχουν πιαστεί απο το bergen. Εκεί είναι που θα δείτε κάποιους γεροδεμένους που το παίζουν κομμάντος να λιγοψυχούν και κάποιους μικροκαμωμένους να συνεχίζουν σαν λιοντάρια.

Πάντα να θυμάστε τι λέει το Έμβλημα στο μπράτσο σας. "Θαρσείν Χρή" δηλαδή Χρειάζεται θάρρος.

Χρήστος 09 β εσσο
307 σειρά.
μας καλυψες για τα καλα !
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από alexakis7 »

Παιδια μηπως ξερει κανεις ποτε δινουν τον πρασινο μπερε στους πεζοναυτες; Μετα απο ποσο καιρο?
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από peiraiwths »

alexakis7 έγραψε:Παιδια μηπως ξερει κανεις ποτε δινουν τον πρασινο μπερε στους πεζοναυτες; Μετα απο ποσο καιρο;
περιπου 2 μηνες αφου παρουσιαστεις! Και στα λοκ το ιδιο ειναι! Περιπου 8-9 εβδομαδες αφου εχεις παρουσιαστει!
νεοπας

Δημοσίευση από νεοπας »

Ρε παιδια εχει γυμναστηριο στο στρατοπεδο των πεζοναυτων;
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από OMEGA »

Οχι...

"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
Sasuke
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Sasuke »

νεοπας έγραψε:Ρε παιδια εχει γυμναστηριο στο στρατοπεδο των πεζοναυτων;

OMEGA έγραψε:Οχι...

Βέβαια, που νομίζεις ότι πηγαίνεις; ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sasuke την Δευ Ιούλ 05, 2010 12:28 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ!!
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από OMEGA »

Γυμναστηριο ειναι τα μονοζυγα και η καμψεις
νεοπας

Δημοσίευση από νεοπας »

Τοσο παραλογο ειναι αυτο που ρωταω; Δε βγαινεις που δε βγαινεις κανεις ολη μερα σκοπια και υπηρεσιες πρεπει να σκουριασεις κιολας και να παχυνεις;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης