Όταν λες λίγο, πόσο λίγο δηλαδή;10κωστας50 έγραψε:
Το ψάχνεις παραπανω απ οσο πρεπει και θα την πατήσεις οπως και εγω...
Αλλα περιμενα αλλα ειδα...
Και για να σε βοηθησω ποτε καποιος οταν μπαίνει στρατό δεν ξερει που παει ποσο μαλλον αλεξιπτωτα. Αλλα νομιζεις αλλα θα δεις.
Λιγες στιγμες αξίζουν και αυτες ειναι οταν ερχεσαι σε επαφή με το αλεξιπτωτο.
Και πιστεψε με ειναι πολυυυ λιγες.
Μαλλον τη σκουπα θα μαθεις να χειριζεσαι.
Να θυμασαι... Μονο η ΣΒΕΑ αξίζει και κραταει λίγο...
Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Κοτσαρης-->
εχω ακουσει οτι υπηρξαν περιπτωσεις που δεν ανοιξε το αλεξιπτωτο γιαυτο θελησα να ρωτησω, αλλα κ παλι απαγοητευτηκα με το γεγονος των βυσματων
εχω ακουσει οτι υπηρξαν περιπτωσεις που δεν ανοιξε το αλεξιπτωτο γιαυτο θελησα να ρωτησω, αλλα κ παλι απαγοητευτηκα με το γεγονος των βυσματων

- D.S.
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Και εγώ έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις...Loomit έγραψε:Κοτσαρης-->
Όσο για τα "βυσματα" μην το συζητάς! Πάντα θα υπάρχουν αυτά! Στην Ελλάδα βρισκόμαστε...

Χαίρετε
πόσες πτώσεις μπορεί
να κάνει ένας αλεξιπτωτιστής
σε ένα μήνα, δηλαδή εξαρτάτε
από τον ίδιο;
πόσες πτώσεις μπορεί
να κάνει ένας αλεξιπτωτιστής
σε ένα μήνα, δηλαδή εξαρτάτε
από τον ίδιο;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: ΣΤΡΑΤΟΣ
- Επάγγελμα: ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Παιδες καλησπερα, να ρωτησω κατι αν ειναι καποιος μεσα στην σχαλ τωρα; Θα θελα να μου πειτε ποτε εχει απονομη να παω επισκεψη να δω και κανα ελευθερας και να θυμηθω τα παλια εχω να παω απ το 2000 που με καλεσαν για μετεκπεδευση και καναμε και 2 αλματακια, παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει θα το εκτιμουσα.
ευχαριστω και κατι αλλο δεν θελουμε αλλους καψιμι μπερεδες (οσοι υπηρετησαν ξερουν) Στις ειδικες δυναμεις φτανει, ας γινει το σωμα οπως ηταν καποτε παλια πολυ παλια
ευχαριστω και κατι αλλο δεν θελουμε αλλους καψιμι μπερεδες (οσοι υπηρετησαν ξερουν) Στις ειδικες δυναμεις φτανει, ας γινει το σωμα οπως ηταν καποτε παλια πολυ παλια
Φαντάζομαι εννοείς σώμα από 300 που ήταν πραγματικά πέτρα.
Αυτό βέβαια δεν θα ξαναγίνει ποτέ, αφού βγήκαν τα όπλα (μαζικής καταστροφείς και αυτόματα). Το μόνο που θα παραμείνει θα είναι η
ψυχή μας.
όσον αφορά την ερώτηση σου νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) έχει καταργηθεί το συγκεκριμένο, τώρα αν σε καλέσει κάποιος από μέσα μπορείς να δεις
τις πτώσεις
Αυτό βέβαια δεν θα ξαναγίνει ποτέ, αφού βγήκαν τα όπλα (μαζικής καταστροφείς και αυτόματα). Το μόνο που θα παραμείνει θα είναι η
ψυχή μας.
όσον αφορά την ερώτηση σου νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) έχει καταργηθεί το συγκεκριμένο, τώρα αν σε καλέσει κάποιος από μέσα μπορείς να δεις
τις πτώσεις
Ήμουνα διακοπές με έναν φίλο κολητό που ήταν αλεξίπτωτα το 90-91. Στην κρήτη διοικητής της 1ης μοίρας ήταν ο Ντούβας ο πρώην Α/ΓΕΣ. Απίστευετες ιστορίες. Το καλύτερο ήταν που τους κατέβασε να τρέξουν το φαράγγι της Σαμαριάς σε 1 ώρα. Και φυσικά πρώτος έτρεχε ο Ντούβας, από πίσω αξ/κοί και καραβανάδες. Ολη η μοίρα έτρεχε καλοκαιριάτικα και οι τουριστες τους τράβαγαν photos. Τελικά κατάφεραν μέσα σε 55 λεπτά να τερματίσει και ο τελευταίος και να κοιμηθούν το βράδυ στην παραλία της αγίας ρούμελης...
TOPOL-M έγραψε:Ήμουνα διακοπές με έναν φίλο κολητό που ήταν αλεξίπτωτα το 90-91. Στην κρήτη διοικητής της 1ης μοίρας ήταν ο Ντούβας ο πρώην Α/ΓΕΣ. Απίστευετες ιστορίες. Το καλύτερο ήταν που τους κατέβασε να τρέξουν το φαράγγι της Σαμαριάς σε 1 ώρα. Και φυσικά πρώτος έτρεχε ο Ντούβας, από πίσω αξ/κοί και καραβανάδες. Ολη η μοίρα έτρεχε καλοκαιριάτικα και οι τουριστες τους τράβαγαν photos. Τελικά κατάφεραν μέσα σε 55 λεπτά να τερματίσει και ο τελευταίος και να κοιμηθούν το βράδυ στην παραλία της αγίας ρούμελης...
Είχα ΕΜΘ Επιλοχία (ΤΘ) που υπηρέτησε τότε στα Αλεξίπτωτα και μας ανέφερε μια ιστόρια, ότι είχε έρθει διαταγή (και καλά) να ετοιμαστούν γιατί επιλέχθηκαν να πάνε στη Γιουγκοσλαβία. Μπέργκιν, όπλα, τα μάζεψαν και βουρ πάνω στα φορτηγά.
Φυσικά όλοι φοβισμένοι, μη μπορώντας να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, μέχρι που ήρθε το άκυρο: "Άσκηση τέλος! Συγχαρητήρια για την γρήγορη κινητοποίηση".
Αν υπηρέτησε κάποιος τότε, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να του πω το όνομα του Επιλοχία. Και αν μπορεί, να περιγράψει λίγο καλύτερα τη κατάσταση.
Η άσκηση που έκαναν παλιά τα αλεξίπτωτα αφορούσε την εγκατάλειψη και μετακόμιση του στρατοπέδου μέσα σε 50-60 λεπτά το πολύ. Δεν άφηναν πίσω τίποτα. Πάντως ο δικός μου είχε να πει απίστευτες ιστορίς γέλιου και περιπέτειας.Mου ανεφερε οτι οι yankηδες ήταν πολύ φλώροι. Σε κοινή άσκηση στο Μάλεμε επειδή είχε αέρα δεν πήδαγαν κάτω από 500 πόδια. Οι δίκοι μας πήδηξαν τελικά απ τα 300 και οι φλώροι κούναγαν κοροιδευτικά το κεφάλι τους. Γιαυτό είναι αμερικανάκια αυτοί και εμείς ΈλληνεςNassos έγραψε:TOPOL-M έγραψε:Ήμουνα διακοπές με έναν φίλο κολητό που ήταν αλεξίπτωτα το 90-91. Στην κρήτη διοικητής της 1ης μοίρας ήταν ο Ντούβας ο πρώην Α/ΓΕΣ. Απίστευετες ιστορίες. Το καλύτερο ήταν που τους κατέβασε να τρέξουν το φαράγγι της Σαμαριάς σε 1 ώρα. Και φυσικά πρώτος έτρεχε ο Ντούβας, από πίσω αξ/κοί και καραβανάδες. Ολη η μοίρα έτρεχε καλοκαιριάτικα και οι τουριστες τους τράβαγαν photos. Τελικά κατάφεραν μέσα σε 55 λεπτά να τερματίσει και ο τελευταίος και να κοιμηθούν το βράδυ στην παραλία της αγίας ρούμελης...
Είχα ΕΜΘ Επιλοχία (ΤΘ) που υπηρέτησε τότε στα Αλεξίπτωτα και μας ανέφερε μια ιστόρια, ότι είχε έρθει διαταγή (και καλά) να ετοιμαστούν γιατί επιλέχθηκαν να πάνε στη Γιουγκοσλαβία. Μπέργκιν, όπλα, τα μάζεψαν και βουρ πάνω στα φορτηγά.
Φυσικά όλοι φοβισμένοι, μη μπορώντας να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, μέχρι που ήρθε το άκυρο: "Άσκηση τέλος! Συγχαρητήρια για την γρήγορη κινητοποίηση".
Αν υπηρέτησε κάποιος τότε, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να του πω το όνομα του Επιλοχία. Και αν μπορεί, να περιγράψει λίγο καλύτερα τη κατάσταση.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Η ασκηση λεγεται λαγος Και πρεπει να αδειασει στη κυριολεξια το στρατοπεδο σε 60 λεπτα, πανικος, αγχος, και πολυ τρεξιμο με τους αξιωματικους να φωναζουν απο πανω σου λες και εχει παρει φωτια.
οσο για τα αμερικανακια ειχα την τυχη λεμε τωρα να κανει η σειρα μου αλμα μαζι τους εγιναν 2 αλματα ενα απο c130 με δικα μας αλεξιπτωτα mc11b και ενα απο c160 με δικα τους οπου πηραμε και την αμερικανικη πουλαδα, απλα να σας πω οτι οι περισσοτεροι john rambo τα χαν κανει πανω τους και 6 απ αυτους φυγαν με καταγματα μαζι μ αυτους κ ο διοικητης τους, ο λογος... ; Σκληρη ζωνη ριψης και μιλαμε για τα Μεγαρα παιδες οργωμενο εδαφος, ακολουθησε ελικοπτερια οπου αυτοι τα σκοινια τα κατεβαιναν με κομπους σιγα -σιγα κ. Α. Πολλα που να τα γραφω τωρα + οτι φαγαν και κατι ψηλες απ τους ΕΤΑ λογου του οτι ειχαν εγκατασταθει στο κτιριο τους και το χαν κανει μπουρ... Λο. Στο μονο που τους παραδεχτηκα ηταν η τεχνολογια εκει παιδια ειμαστε πισω... Πολυ πισω, ειδικα το c160 ηταν ολα τα λεφτα.
Αν καποιος υπηρετησε 94-96 232 σειρα θα τα ζησε τα παραπανω.
οσο για τα αμερικανακια ειχα την τυχη λεμε τωρα να κανει η σειρα μου αλμα μαζι τους εγιναν 2 αλματα ενα απο c130 με δικα μας αλεξιπτωτα mc11b και ενα απο c160 με δικα τους οπου πηραμε και την αμερικανικη πουλαδα, απλα να σας πω οτι οι περισσοτεροι john rambo τα χαν κανει πανω τους και 6 απ αυτους φυγαν με καταγματα μαζι μ αυτους κ ο διοικητης τους, ο λογος... ; Σκληρη ζωνη ριψης και μιλαμε για τα Μεγαρα παιδες οργωμενο εδαφος, ακολουθησε ελικοπτερια οπου αυτοι τα σκοινια τα κατεβαιναν με κομπους σιγα -σιγα κ. Α. Πολλα που να τα γραφω τωρα + οτι φαγαν και κατι ψηλες απ τους ΕΤΑ λογου του οτι ειχαν εγκατασταθει στο κτιριο τους και το χαν κανει μπουρ... Λο. Στο μονο που τους παραδεχτηκα ηταν η τεχνολογια εκει παιδια ειμαστε πισω... Πολυ πισω, ειδικα το c160 ηταν ολα τα λεφτα.
Αν καποιος υπηρετησε 94-96 232 σειρα θα τα ζησε τα παραπανω.
Ειναι αλήθεια αυτό που λες. Οι γιάνκηδες καταδρομέις είναι φλώροι. Είχα ένα φίλο ΕΤΑ σειρά 91 και αυτός (με πατέρα ταξίαρχο) ο οποίος πήρε μέρος σε πολλές ασκήσεις με Νατοικούς αλεξιπτωτιστές. Οι αμερικανοί είναι φοβιτσιάρηδες και το ταβάνι τους τελείωνει εκεί που αρχίζει ο δικός μας πάτος. χαχαχαχα μα καλά έτσι πως νικήσουν τους ρώσους που είναι παλληκάρια και σκληροτράχηλοι;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Τι εχει καταργηθει αδερφε μου η απονομη της πουλαδας; Πλακα μου κανεις ετσι; Αυτο ρωτησα δεν ξερω αν δεν ημουν ακριβης στην ερωτηση sorry Αλλα θυμαμαι οταν εμεις ειχαμε απονομη εγινε Και μετα πεσαν 5-6 ελευθερας μεσα στο στρατοπεδο, αυτο εννοω. απλα θελω να μαθω ποτε θα παρουν την πουλαδα να παω στην απονομη το σχολειο που ειναι τωρα ή που θα ξεκινησει,(εκτος βεβαια φυσικων κολληματων αερας πχ και δεν κανουν αλματα που ειναι προγραμματισμενα)
ευχαριστω και παλι και συγνωμη αν κουρασα
ευχαριστω και παλι και συγνωμη αν κουρασα
Αν βασίζονται στη τεχνολογία και μόνο, κάηκαν. Να το είχαν ως συμπληροματικό, δεκτό.
Να φανταστείτε ότι οι Αμερικανοί πολλές φορές συνεκπαιδεύονται και με άλλες μονάδες ξένων χωρών και τρώνε ουκ ολίγες "σφαλιάρες".
Να φανταστείτε ότι οι Αμερικανοί πολλές φορές συνεκπαιδεύονται και με άλλες μονάδες ξένων χωρών και τρώνε ουκ ολίγες "σφαλιάρες".
Αφου είναι μπούληδες δημόσιοι υπάλληλοι ρε Νάσσο. Ας ελπίσουμε να μην καταντήσουμε έτσι κιεμείς σε μερικά χρόνια.Nassos έγραψε:Αν βασίζονται στη τεχνολογία και μόνο, κάηκαν. Να το είχαν ως συμπληροματικό, δεκτό.
Ζήτω οι έφεδροι
ποιούς θα νικήσουν;TOPOL-M έγραψε:Ειναι αλήθεια αυτό που λες. Οι γιάνκηδες καταδρομέις είναι φλώροι. Είχα ένα φίλο ΕΤΑ σειρά 91 και αυτός (με πατέρα ταξίαρχο) ο οποίος πήρε μέρος σε πολλές ασκήσεις με Νατοικούς αλεξιπτωτιστές. Οι αμερικανοί είναι φοβιτσιάρηδες και το ταβάνι τους τελείωνει εκεί που αρχίζει ο δικός μας πάτος. χαχαχαχα μα καλά έτσι πως νικήσουν τους ρώσους που είναι παλληκάρια και σκληροτράχηλοι;
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης