Ως πότε πια υπομονή; Θα μου πεις ότι υπομονή κάνουμε τρία χρόνια λίγο ακόμα δεν μπορούμε; Όταν δεν ξέρεις πόσο θα διαρκέσει αυτό "το λίγο ακόμα" τότε και να θες να κάνεις υπομονή φοβάσε γιατί έτσι όπως πάει δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.testpasword έγραψε:Υπομονη !
Επιλαχόντες Πυροσβεστικής (2011)
"Το καλό και σωστό είναι όχι μόνο να μην αδικείς, αλλά ούτε να θέλεις να το κάνεις" Δημόκριτος.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 280
Παιδιά μόλις έστειλα mail στον Υπουργό ΠΡΟ. ΠΟ το παρακάτω.
Όποιος μπορεί να το προωθήσει κάπου που ενδεχομένως ακουστεί, ελεύθερα ας το κάνει. Δυστυχώς δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Και η υπομονή σιγά-σιγά εξανλείται.Κύριε Υπουργέ,
Ονομάζομαι *** και είμαι Επιλαχών Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης (Π. Π. Υ. Κατηγορίας ΙΔΙΩΤΩΝ). Παίρνω το θάρρος να σας στείλω την παρακάτω επιστολή, για να σας γνωστοποιήσω την κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι οι ιδιώτες επιλαχόντες Π. Π. Υ. Αφού η απελπισία μας είναι ανάλογη της αδιαφορίας και της αδικίας που είχαμε υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3938/2011 Άρ.15, Παρ.6, όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4249/2014 Άρ.98, Παρ.4, οι πίνακες επιλαχόντων Π. Π. Υ. Ισχύουν για τρία + δύο έτη (εώς τις 31-12-2015), ενώ δεν έχει γίνει ακόμη καμμία προσπάθεια απορρόφησης επιλαχόντων από τον κυρωμένο πίνακα επιλαχόντων Π. Π. Υ, παρά τα κενά που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, υπάρχουν 230 κενές θέσεις Π. Π. Υ.(περίπου 150 κενές θέσεις ΙΔΙΩΤΩΝ) που προήλθαν από μετακινήσεις Πενταετών Πυροσβεστών σε θέσεις Δοκίμων Μόνιμων Πυροσβεστών σύμφωνα με τα ΦΕΚ πρόσληψης (τΓ' Αρ.1516 30-12-2013) και (τΒ' Αρ.1848 07-07-14) με τα οποία προσλήφθηκαν 725 νέοι δόκιμοι μόνιμοι πυροσβέστες γενικών καθηκόντων. Ένα μεγάλος αριθμός ιδιωτών Π. Π. Υ.(περίπου 150), πετυχαίνοντας και στην προκήρυξη των Μονίμων Πυροσβεστών απόλεσε την αρχική ιδιότητα ως Π. Π. Υ, αποκτώντας αυτήν του Μόνιμου Γενικών Καθηκόντων.
Έτσι απελευθερώθηκαν οι παραπάνω θέσεις, για να καλυφτούν από επιλαχόντες σύμφωνα με τον Νόμο 3938/2011 Άρ.15, Παρ.6, όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4249/2014 Άρ.98, Παρ.4. Κάτι βέβαια που ποτέ δεν έγινε. Σημαντικότατο βέβαια αποτελεί, ότι με την πρόσληψη επιλαχόντων ο συνολικός αριθμός των Π. Π. Υ. Δεν θα ξεπερνα τις 4.000 αφού οι κενές θέσεις προέρχονται από εσωτερικά κενά, οπότε δεν ξεπερνα και τον αρχικό προϋπολογισμό που έχει σχεδιασθεί για 4.000 Π. Π. Υ. Κύριε Υπουργέ το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Το μόνο που ζητάμε είναι το αυτονόητο.
Σας παραθέτω συνημμένα την τελευταία ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. Στην βουλή προς Υπουργό ΠΡΟ. ΠΟ για του επιλαχόντες Π. Π. Υ.(Αρ. Πρωτ 958,09-07-2014).(Χρήστος Καραγιαννίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Αλέξης Μητρόπουλος, Κων/νος Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης, Ιωάννης Σταθάς, Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Μπραβο φιλε καλη η πρωτοβουλια σου. Ας ελπισουμε οτι θα φτασει σε αυτον.
Giwrgos έγραψε:Μόλις μίλησα με ανώτατο αξιωματούχο. Μάγκες τελικα η διαδικασία αναβαλεται επ αόριστον λογω. Εκλογών. Μετα τις εκλογες η νεα κυβερνηση θα δείξει τι θα κανει
ΛΟΙΠΟΝ φυντανια ελπιζω να με θυμαστε και διαβαστε και τι ελεγα και τι απαντουσατε ως ειδικοι εσεις. Ας μη παραθεσω τι μπαρουφες λεγατε
επιπλεον σας πληροφορω οτι καμια προθεση δεν υπαρχει να μπουμε στο σωμα. Επισης απο ανωτατο αξιωματουχο της κυβερνησης
και τωρα ρωτηστε ποιον ξερω και κοροιδεψτε με τη λεξη αξιωματουχο. Σας φαινεται αστεια ε;
για να μη με ζαλιζετε με ηλιθιες απαντησεις μαθετε οτι η μητερα μου δουλευει στο προπο
μοκο τωρα και κοιτατε να βρειτε καμια δουλεια
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 223
Φιλε testpa Μπραβο για την πολυ καλη σου κινηση. Εξαιρετικο κειμενο, λιγα λογια, μεγαλης σημασιας. Αναμενουμε για αλλη μια φορα τα καλυτερα.
- sv650
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 125
Πηρα τηλ στο γραφειου του υποργου για τα θεματα της πυροσβεστικης. Περιμενουμε να γινει ενημερωση κ προγραμματικες.2106988183
Παιδια και εγω περιμενω νέα, αλλα ολα δείχνουν οτι είμαστε σε καλο δρόμο... Τι θα λέγατε ετσι για την αλητεία, να πούμε στην αντιπολίτευση να υποβάλει στην κυβέρνηση ερωτήσεις για το θέμα μας... (Black humor)
-
GIWRGO, μην τρολάρεις το φόρουμ. Το γεγονός ότι είναι η μάνα σου στο ΠΡΟ. ΠΟ, δεν σημαίνει ότι ξέρεις κάτι για το θέμα.(Ακόμα οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν το θέμα). Μην νοιάζεσαι για μας, δεν χρειαζόμαστε τα πικρόχολα σχόλιά σου, εμείς και δουλειά έχουμε, κι ούτε είμαστε προσκολλημένοι στο σύστημα όπως άλλοι καρεκλοκένταυροι. Έχω μάθει να παλεύω στη ζωή και τα σχόλιά σου δεν μ'αγγίζουν καν. Παρακάλώ τον admin να επιληφθεί του θέματος και να διαγράψει τα σχόλιά του. Θα δεις στο τέλος (κι εσύ GIWRGO, αλλά κι όλοι οι άλλοι), ότι στο τέλος θα μπούμε στο Π. Σ. Είναι θέμα χρόνου.
Αν εσύ είσαι ένας από εμάς εγώ είμαι ο Τσίπρας. Βλέπω η μανούλα στο Προ Πο ε; Μπράβο !Giwrgos έγραψε:μαθετε οτι η μητερα μου δουλευει στο προπομοκο τωρα και κοιτατε να βρειτε καμια δουλεια
Δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου, καταλάβαμε τι κάνεις και δεν θα ασχολειθούμε άλλο μαζί σου.
testpasword πολύ καλή δουλεία. Και εγώ ενοχλώ με τηλέφωνα σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε επίσης τι διάβασα σε κάποιο forum που μου είπε ένας συμβασιούχος που είναι μαζι μας στους 230.
;;"Στην Κατ' ιδία συζήτηση, τους δήλωσα πως η απάντηση δεν με κάλυψε στο παραμικρό και πως ήταν άσχετη με τα ερωτήματα που έθεσα.
Πως, ακόμη και αν με ικανοποιεί η δέσμευση πως κανένας Π. Π. Υ δεν θα πεταχτεί στο δρόμο, αυτή η δέσμευση δεν καλύπτει τους επιλαχόντες, για τον απλούστατο λόγο (εκτός των άλλων) πως οι επιλαχόντες δεν είναι Π. Π. Υ.
Όταν ζόρισα τα πράγματα, η απάντηση που πήρα, ήταν επί λέξει η εξής:
;"Σε πρώτη φάση μιλάμε για κάλυψη των κενών θέσεων.
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο δημόσια ούτε και να δεσμευτούμε για κάτι που δεν έχουμε προς το παρόν επεξεργαστεί."
;; Ακριβώς τι λέει και τι έγινε μπορείτε να το διαβάσετε σε αυτον τον σύνδεσμο http://epoxikos.forumotion.com/t1869-topic
"Το καλό και σωστό είναι όχι μόνο να μην αδικείς, αλλά ούτε να θέλεις να το κάνεις" Δημόκριτος.
Η κακεντρέχεια που διέπει κάποιους δεν έχει όρια. Λυπάμαι...
-
Κύριε Υπουργέ, Ονομάζομαι *** και είμαι Επιλαχών Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης (Π. Π. Υ. Κατηγορίας ΙΔΙΩΤΩΝ). Παίρνω το θάρρος να σας στείλω την παρακάτω επιστολή, για να σας γνωστοποιήσω την κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι οι ιδιώτες επιλαχόντες Π. Π. Υ. Αφού η απελπισία μας είναι ανάλογη της αδιαφορίας και της αδικίας που είχαμε υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Νόμο 3938/2011 Άρ.15, Παρ.6, όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4249/2014 Άρ.98, Παρ.4, οι πίνακες επιλαχόντων Π. Π. Υ. Ισχύουν για τρία + δύο έτη (εώς τις 31-12-2015), ενώ δεν έχει γίνει ακόμη καμμία προσπάθεια απορρόφησης επιλαχόντων από τον κυρωμένο πίνακα επιλαχόντων Π. Π. Υ, παρά τα κενά που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, υπάρχουν 230 κενές θέσεις Π. Π. Υ.(περίπου 150 κενές θέσεις ΙΔΙΩΤΩΝ) που προήλθαν από μετακινήσεις Πενταετών Πυροσβεστών σε θέσεις Δοκίμων Μόνιμων Πυροσβεστών σύμφωνα με τα ΦΕΚ πρόσληψης (τΓ' Αρ.1516 30-12-2013) και (τΒ' Αρ.1848 07-07-14) με τα οποία προσλήφθηκαν 725 νέοι δόκιμοι μόνιμοι πυροσβέστες γενικών καθηκόντων. Ένα μεγάλος αριθμός ιδιωτών Π. Π. Υ.(περίπου 150), πετυχαίνοντας και στην προκήρυξη των Μονίμων Πυροσβεστών απόλεσε την αρχική ιδιότητα ως Π. Π. Υ, αποκτώντας αυτήν του Μόνιμου Γενικών Καθηκόντων. Έτσι απελευθερώθηκαν οι παραπάνω θέσεις, για να καλυφτούν από επιλαχόντες σύμφωνα με τον Νόμο 3938/2011 Άρ.15, Παρ.6, όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4249/2014 Άρ.98, Παρ.4. Κάτι βέβαια που ποτέ δεν έγινε. Σημαντικότατο βέβαια αποτελεί, ότι με την πρόσληψη επιλαχόντων ο συνολικός αριθμός των Π. Π. Υ. Δεν θα ξεπερνα τις 4.000 αφού οι κενές θέσεις προέρχονται από εσωτερικά κενά, οπότε δεν ξεπερνα και τον αρχικό προϋπολογισμό που έχει σχεδιασθεί για 4.000 Π. Π. Υ. Κύριε Υπουργέ το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Το μόνο που ζητάμε είναι το αυτονόητο. Σας παραθέτω συνημμένα την τελευταία ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. Στην βουλή προς Υπουργό ΠΡΟ. ΠΟ για του επιλαχόντες Π. Π. Υ.(Αρ. Πρωτ 958,09-07-2014).(Χρήστος Καραγιαννίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Αλέξης Μητρόπουλος, Κων/νος Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης, Ιωάννης Σταθάς, Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Φίλε testpasword η επιστολή σου είναι εξαιρετική, να ξέρεις πως μια αντίστοιχη έχω κοινοποίηση κι εγώ στον υπουργό και όχι μόνο, όμως θα μου επιτρέψεις να σου επισημάνω δυο πράγματα, είναι λάθος να μιλάς μόνο για ιδιώτες να μην βλέπεις συνολικά το θέμα των πενταετών σε μια συμπαγή αντιμετώπιση καλός ή κακός υπάρχουν και οι συμβασιούχοι η διαδικασία θα γίνει συνολικά, δεύτερων την αδικία δεν την ζούνε μόνο οι ιδιώτες, αλλά και οι συμβασιούχοι που πριν το 2011 έτρεχαν και αγωνίζονταν για μια ρύθμιση και είναι ακόμα έξω, χάριν αυτών, των αγώνων έγινε το Μάρτιο του 2011 ο Ν.3938/2011. Όπως έχω γράψει ξανά στη φωτιά, όταν όλα τελειώσουν δίπλα, διπλά θα είμαστε και θα παίζουμε τις ζωές μας σε ένα κοινό σκοπό, θα σε παρακαλέσω, παρακολουθώ το τρόπο που γράφεις και είναι ουσιαστικός να το βλέπεις συνολικά το πρόβλημα, προσωπικά το βλέπω έτσι και όχι αποσπασματικά. Μόνο έτσι μπορούμε να το προχωρήσουμε, βλέπεις πως κι εδώ μέσα δεχόμαστε κριτικές από κακόβουλους, μας περιμένουν στη γωνία, "ισχύς εν τη ενώσει"
Θα συμφωνήσω με τον proud375 για το θέμα των συμβασιούχων. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, το έχουμε πει και άλλη φορά αυτά. Αλληλοενημερωνόμαστε με αυτούς τους εποχικούς που είναι στους 230. Παράδειγμα ο proud375 κ στο τουιτερ ο @sspithess. Ισχύς εν τη ενώσει και από μένα. Στο υπόλοιπα συμφωνώ με testpasword
Φίλε pako 2012 δεν έχω καμία διαφωνία με το φίλο testpasword, για μένα όλοι είναι συνάδερφοί ακόμα κι αυτοί που μας περιμένουν στη γωνία, απλά έκανα μια διαπίστωση αναφορικά με τους Συμβασιούχους γιατί είμαι κομμάτι τους, ότι κι αν γίνει θα είναι πάντα στη καρδιά μου, δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνους που είναι πίσω, κάποτε όλοι μαζί ήμασταν στις πορείες, όλοι μαζί στα Super puma από την Ελευσίνα σε όλη την Ελλάδα, σε αυτή τη βάση δεν μπορώ να δω αποσπασματικά και μόνο, πέραν τους 230 που είμαι κι εγώ μέσα υπάρχουν άλλοι περίπου 720 επιλαχόντες Συμβασιούχοι, φυσικά αυτό δεν αφορά τα παιδιά εδώ, δεν πρέπει να ταυτιστεί με τους 230. Τίποτα άλλο, είμαι συντεταγμένος σε μια κοινή προσπάθεια, όπως είπα είναι όλοι συνάδερφοί, θέλω το καλύτερο και σύντομα! Προέχει η κάλυψη των κενών, αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με κάτι καλύτερο θα είναι ευχής έργον, όμως ξαναλέω προέχει η κάλυψη των κενών μέχρι ενός στον απόλυτο αριθμό Συμβασιούχων και Ιδιωτών το λέω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, οι διάφορες σκέψεις. Νομίζω πως είμαστε κοντά στο να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα μας.
-
Φίλε proud375, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απλά ήθελα να το διαχωρίσω (Ιδιώτες-Συμβασιούχοι), για να είναι όλα ξεκάθαρα. Άλλωστε δεν θα μπορούσα να είχα μιλήσει για τους συμβασιούχους γιατί πολύ απλά δεν είμαι συμβασιούχος. Ούτε εσύ να είχες μιλήσει για Ιδιώτες, γιατί πολύ απλά δεν είσαι ιδιώτης. Αν με το καλό έρθει η πρόσληψη για τους επιλαχόντες γενικά, οι ιδιώτες χρειάζονται να περάσουν σχολείο, ενώ οι συμβασιούχοι όχι. Επίσης οι κυρωμένοι πίνακες ιδιωτών-συμβασιούχων είναι διαφορετικοί με άλλα κριτήρια στα μόρια. Άρα λοιπόν υπάρχει διαφορά και το ξέρεις. Απ΄την στιγμή όμως που μπούμε στο Π. Σ. Τότε θα είμαστε όλοι το ίδιο, θα είμαστε όλοι πενταετείς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες