Θα ήθελα να πω ότι στην θέση αυτοί που βρίσκονται πολλά παιδιά εδώ μέσα λέγοντας ότι έχουν καταλάβει μόρια υπολογίζοντας όλα δικαιολογητικά που έχουν τα οποία σύμφωνα με την προκήρυξη μπορούν να μοριοδοτηθούν, όπως για παράδειγμα οι κάτοχοι πτυχίων ξένων γλωσσών, οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου Χ κατηγορίας, οι κάτοχοι πτυχίου και μεταπτυχιακού, ή κατοχή μορίων λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης και λόγω της παραμεθόριας περιοχής όπου μένουν, έχει ως αποτέλεσμα να τα υπολογίζουν όλα μαζί και να βγάζουν ένα Χ σύνολο μορίων.
Σε αυτή λοιπόν τη θέση ήμουνα και εγώ και πολλά παιδιά εδώ μέσα με είχαν διορθώσει. Από ότι κατάλαβα όταν για παράδειγμα κάποιος έχει πτυχίο δύο ξένων γλωσσών (π. Χ. Αγγλικά C2 Και Γερμανικά του ίδιου επιπέδου γνώσεις με των αγγλικών) , ζει σε Θράκη Μακεδονία και γενικά σε κάποια παραμεθόρια περιοχή, είναι πολύτεκνος, έχει μέλος το οποίο είναι απόστρατος στρατιωτικός, έχει χάσει τον πατέρα του σε πόλεμο, έχει δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα κατηγορίες γ, έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στο μηχανικός αυτοκινήτων).
Από όλα αυτά τα παραπάνω προσόντα θα μοριοδοτηθούν αρχικά μόνο το πτυχίο ή το λύκειο ανάλογα τι ζητάει κάθε ειδικότητα όχι και τα δύο μαζί, θα μοριοδοτηθεί το αυτοκίνητο ή την κατηγορία αυτοκινήτου γ, από τις ξένες γλώσσες θα μοριοδοτηθεί μόνο αυτή που χρειάζεται ο στρατός μπορεί να θέλει κάποιον που να ξέρει γερμανικά άρα θα μοριοδοτηθεί το πτυχίο των γερμανικών μπορεί να θέλει να μοριοδοτηθεί το πτυχίο των αγγλικών ανάλογα με τις ανάγκες του Στράτου και τις ειδικότητες που έχει επιλέξει ο καθένας.
Και τώρα ως προς το ότι η γη παραμεθόρια ότι είναι παιδί αποστράτου και ότι έχει σκοτωθεί ο πατέρας του ή ο αδερφός του ή οποιοσδήποτε από συγγένεια πρώτου βαθμού, θα μοριοδοτηθεί μόνο αυτό το οποίο έχει τα περισσότερα μόρια... Ξέρω γιατί έχουν μπερδευτεί πολλά παιδιά όπως εννοείται και εγώ μαζί με αυτά.
Στο internet υπάρχει μία διαδικτυακή εφαρμογή η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να μοριοδότησης τα προσόντα σου για να δεις πόσα συγκεντρώνεις σαν μόρια και σε βγάζει σε έναν πίνακα με τα μόρια που έχουν δηλώσει και άλλα άτομα που έχουν πει στην ίδια εφαρμογή.
Σε αυτήν την εφαρμογή σου ζητάει τα πάντα από πτυχίο μεταπτυχιακό δεύτερο πτυχίο κατηγορίες πού βρίσκεσαι κλπ και εκεί τα μοριοδοτεί όλα μαζί. Και για το λόγο του αληθές σας παραθέτω και το link της διαδικτυακής αυτής της εφαρμογής.
http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/moria-ypologismos.asp?proclamation=8
Sorry για το κατεβατό αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να το γράψω για να βοηθήσω και άλλα άτομα να ξεμπερδέψουν όπως είχα μπερδευτεί εγώ και άλλα άτομα με βοήθησαν να ξεμπερδευτω