Μειωμένη θητεία και μεταθέσεις
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 53
1. Τόπο συμφερόντων.
2. Και για τα δύο.
3. Ναι.
2. Και για τα δύο.
3. Ναι.
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να μ απαντησει καποιος οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι πρεπει να δω τι θα κανω.
ειμαι εφεδρος δεκανεας εφοδιασμου μεταφορων και ειδικοτητα οδηγος. Ειμαι 8μηνος και εχω ηδη υπηρετησει 5 μηνες παραμεθωριο και συγκεκριμενα κω. αυτες τις μερες θα ερθει στην μοναδα μου (στην κω) μεταθεση για να παω κοντα στο σπιτι μου. Σαν φρουρα προτιμησεις ειχα βαλει τον νομο κυκλαδων (συρο δλδ). Σημερα το πρωτο γραφειο με ενημερωσε οτι δεν μπορω να παρω κατ εξαιρεση μεταθεση στο νομο κυκλαδων γιατι κανενα στρατοπεδο δεν μπορει να με δεχτει λογο το οτι ειμαι λεει εφοδιασμου μεταφορων. Συγκεκριμενα μου ειπαν οτι εσκασε τηλεφωνο απο το γες για να αλλαξω φρουρα προτιμησεις σε αθηνα η αλλιως να παραμεινω κω.
επικοινωνησα με ενα φιλο στην συρο και ρωτησα εαν το στρατοπεδο πεζικου που υπαρχει εκει ειναι αμιγως πεζικαριο. Η απαντηση ηταν οτι μεσα σε αυτο το στρατοπεδο υπαρχουν ολα τα σωματα μιας και κυριαρχοι το βυσμα μεσα. Συγκεκριμενα ειναι περιπου 20 ατομα και σε λιγες μερες απολειονται καμια δεκαρια
Ξερει κανεις τι συμβαινει ; Γιατι με αναγκαζουν να μεινω η κω η αθηνα και δεν με πανε κοντα στο σπιτι μου... Επειδη δεν εχω βυσμα να κυνηγησω τα αυτονοητα ;
ειμαι εφεδρος δεκανεας εφοδιασμου μεταφορων και ειδικοτητα οδηγος. Ειμαι 8μηνος και εχω ηδη υπηρετησει 5 μηνες παραμεθωριο και συγκεκριμενα κω. αυτες τις μερες θα ερθει στην μοναδα μου (στην κω) μεταθεση για να παω κοντα στο σπιτι μου. Σαν φρουρα προτιμησεις ειχα βαλει τον νομο κυκλαδων (συρο δλδ). Σημερα το πρωτο γραφειο με ενημερωσε οτι δεν μπορω να παρω κατ εξαιρεση μεταθεση στο νομο κυκλαδων γιατι κανενα στρατοπεδο δεν μπορει να με δεχτει λογο το οτι ειμαι λεει εφοδιασμου μεταφορων. Συγκεκριμενα μου ειπαν οτι εσκασε τηλεφωνο απο το γες για να αλλαξω φρουρα προτιμησεις σε αθηνα η αλλιως να παραμεινω κω.
επικοινωνησα με ενα φιλο στην συρο και ρωτησα εαν το στρατοπεδο πεζικου που υπαρχει εκει ειναι αμιγως πεζικαριο. Η απαντηση ηταν οτι μεσα σε αυτο το στρατοπεδο υπαρχουν ολα τα σωματα μιας και κυριαρχοι το βυσμα μεσα. Συγκεκριμενα ειναι περιπου 20 ατομα και σε λιγες μερες απολειονται καμια δεκαρια
Ξερει κανεις τι συμβαινει ; Γιατι με αναγκαζουν να μεινω η κω η αθηνα και δεν με πανε κοντα στο σπιτι μου... Επειδη δεν εχω βυσμα να κυνηγησω τα αυτονοητα ;
Καλησπέρα, θελω να ρωτήσω κάτι.Ειμαι τρίτεκνος και κάνω 8μηνο. Μετά το κέντρο η μετάθεση μου βγήκε για Εβρο. Αλλά επειδή μου βγήκε ειδικότητα οδηγός με στείλανε κατευθείαν Γιαννενα να πάρω την ειδικότητα για ενα μήνα και μετά να πάω εβρο.
Γνωρίζει κανείς με σιγουριά πότε δικαιούμαι να γυρίσω κοντά στο μέρος μου; Γιατί αν σαν 8μηνος πρέπει να καθήσω 4 μήνες παραμεθόριο και δεν μου πιαστεί η ειδικότητα που κάνω στα Γιάννενα τότε θα γυρίσω στον τόπο μου για τους τελευταίους 2 μήνες; Εκτός και αν δεν παίζει ρόλο που έφυγα λόγω ειδικότητας!
Ας με διαφωτίσει κάποιος. Ευχαριστώ!
Γνωρίζει κανείς με σιγουριά πότε δικαιούμαι να γυρίσω κοντά στο μέρος μου; Γιατί αν σαν 8μηνος πρέπει να καθήσω 4 μήνες παραμεθόριο και δεν μου πιαστεί η ειδικότητα που κάνω στα Γιάννενα τότε θα γυρίσω στον τόπο μου για τους τελευταίους 2 μήνες; Εκτός και αν δεν παίζει ρόλο που έφυγα λόγω ειδικότητας!
Ας με διαφωτίσει κάποιος. Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Όταν συμπληρώσεις 4 μήνες στον Έβρο θα μπορείς να πάρεις μετάθεση, η εκπαίδευση ειδικότητας δεν λογίζεται σαν θητεία στην παραμεθόριο.
Φιλε Μακη... Αυτο που ισχυει ειναι οτι πας κοντα στο σπιτι σου 5 μηνες απο την ημερομηνια που παρουσιαστηκες. Αυτο εγινε και με εμενα... Εκανα 1 μηνα κετρο + 1 μηνα Γιαννενα+ 3 μηνες Ροδο.. Στους 5 μηνες ακριβως πας κοντα σπιτι σου.. Ειχα ρωτησει και στο ΓΕΣ και αυτο ισχυει!
Τελικά τι ισχύει;greek army μπορείς να ρωτήσεις κάποιον αν ξέρεις και να μας πεις με σιγουριά; Γιατί και εμένα οι στρατολόγοι νομίζω είχαν πει για τους 8μηνους ότι στους 5 μήνες απο την μερά που παρουσιάζονται πάνε στον τόπο τους.
Σε ευχαριστώ φίλε δάσκαλε, μακάρι να είναι έτσι!
Σε ευχαριστώ φίλε δάσκαλε, μακάρι να είναι έτσι!
-
- Στρατηγός
Οι 8μηνοι παίρνουν μετάθεση αφού πρώτα συμπληρώσουν 4 μήνες στην παραμεθόριο, εσύ σαν οδηγός πηγαίνεις στην μονάδα 1 μήνα αργότερα από τους υπόλοιπους, αυτό ισχυεί από όταν η θητεία ήτανε 12 μήνες, μάγειρες/οδηγοί έφευγαν αργότερα.
Καλησπέρα, μπήκα στο στρατό το Μάρτιο και ενω ειμαι από Αθήνα υπηρετώ στη Θεσσαλονίκη (το ήθελα) Προσφατα απεβίωσε ο πατέρας μου και εγω εκανα τα χαρτιά για 8μηνο. Αν δεν κάνω αιτηση για κατ εξαιρεση μεταθεση, και δεδομενου οτι η Θες/νικη δεν ειναι παραμεθωριος, υπαρχρι περιπτωση να απολυθω κανονικα από εδώ; Διοτι δεν θελω να φυγω απο τη μοναδα και ακουσα οτι ολοι οι 8μηνοι παιρνουν μεταθεση.
-
- Στρατηγός
Κάπου τα έχεις μπερδέψει, άλλο η κατ'εξαίρεση και άλλο η μετάθεση λόγω μειωμένης θητείας, για να απολυθείς από εκεί θα πρέπει να δηλώσεις αμετάθετος/παραμένων και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει δεκτό το αίτημα σου, η Θεσσαλονίκη είναι παραμεθόριος, άλλα όχι Α Κατηγορίας.
Καλησπέρα σε όλους!
Κάτι τέτοιο δεν νομίζω οτι ισχύει πλέον. Αυτό που ισχύει και εφαρμόζεται είναι ότι στους 5 μήνες από κατατάξεως βγαίνει η μετάθεση βάσει του τόπου διαμονής, των μορίων, των φρουρών προτίμησης κλπ. Το αν είχες ειδικότητα μεγάλης διάρκειας (π. Χ. Μάγειρας, οδηγός κλπ.) και πόσους μήνες παρέμεινες σε E.K.E και μονάδα παραμεθορίου αντίστοιχα, δεν έχει καμία σημασία. Παρουσιάστηκες στο κέντρο 15 Σεπτεμβρίου;15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει βγει η μετάθεση σου, άσχετα από την ειδικότητα και τους μήνες παραμεθορίου. Αυτό ακριβώς που αναφέρεται και στη σελίδα του Γ. Ε. Σ. Οπλίτες υπόχρεοι 8μηνου θητείας Δεν έχω δει σε καννένα επίσημο έγγραφο να αναφέρεται αυτή η παράμετρος των «4 μηνών παραμεθορίου» και ούτε το έχω δει να εφαρμόζεται στις τελευταίες εσσο. Όλοι οι 8μηνοι φεύγουν στους 5μήνες από κατατάξεως. Αυτό ακριβώς που αναφέρει και ο «Δάσκαλος» σε πιο πάνω post.Greek_Army έγραψε: Οι 8μηνοι παίρνουν μετάθεση αφού πρώτα συμπληρώσουν 4 μήνες στην παραμεθόριο, εσύ σαν οδηγός πηγαίνεις στην μονάδα 1 μήνα αργότερα από τους υπόλοιπους, αυτό ισχυεί από όταν η θητεία ήτανε 12 μήνες, μάγειρες/οδηγοί έφευγαν αργότερα.
Δασκαλος έγραψε: Φιλε Μακη... Αυτο που ισχυει ειναι οτι πας κοντα στο σπιτι σου 5 μηνες απο την ημερομηνια που παρουσιαστηκες. Αυτο εγινε και με εμενα... Εκανα 1 μηνα κετρο + 1 μηνα Γιαννενα+ 3 μηνες Ροδο. Στους 5 μηνες ακριβως πας κοντα σπιτι σου. Ειχα ρωτησει και στο ΓΕΣ και αυτο ισχυει!
Ειμαι 8μηνος και ειμαι στον πεμτο μηνα εκανα 1μηνα κεν 3 κυπρο και 1μηνα αυλωνα οποτε πειρα τηλ στην στρατολογια μου και περιμενω λογικα μεχρι παρασκευη η απο δευτερα να φτασει το χαρτι για το 8μηνο για να κανω τα χαρτια. Ειμαι απο Θεσσαλονικη και πειρα τηλ σημερα γιατι μου ηρθε μεταθεση για λημνο μιας και δεν γνωριζαν οτι ειμαι 8μηνο οποτε μου λενε ακυρο στο γες στειλε τα χαρτια να μην πας λημνο.
Ερωτησεις τωρα:
α) Ποσες πιθανοτητες εχω για Θεσσαλονικη μεσα γιατι πρεπει να βαλω τρις νομους και θα βαλω και Σερρες και Κιλκις;
β) Ποσο καιρο θα κανουν να κατεβουν τα χαρτια απο Θεσσαλονικη στον Αυλωνα;
γ) Ποσο καιρο θα κανει να βγει η αποφαση απο γες και να ερθει η μεταθεση μου Αυλωνα;
Και τελος
δ) Ποιες ειναι μοναδες συντηρησης εκπεδευσης για τους νομους που ειπα (θεσσαλονικη, σερρες, κιλκις) η ποιες χαρακτιριζονται σαν μοναδες συντηρησης εκπευδευσης εγω ειμαι πεζικο τυφεκιοφορος...
Ερωτησεις τωρα:
α) Ποσες πιθανοτητες εχω για Θεσσαλονικη μεσα γιατι πρεπει να βαλω τρις νομους και θα βαλω και Σερρες και Κιλκις;
β) Ποσο καιρο θα κανουν να κατεβουν τα χαρτια απο Θεσσαλονικη στον Αυλωνα;
γ) Ποσο καιρο θα κανει να βγει η αποφαση απο γες και να ερθει η μεταθεση μου Αυλωνα;
Και τελος
δ) Ποιες ειναι μοναδες συντηρησης εκπεδευσης για τους νομους που ειπα (θεσσαλονικη, σερρες, κιλκις) η ποιες χαρακτιριζονται σαν μοναδες συντηρησης εκπευδευσης εγω ειμαι πεζικο τυφεκιοφορος...
Καλησπέρα, σαν γιος Άγαμης μητέρας, η οποία έχει αναπηρία 70% γνωρίζει κανένας αν Κάνω μειωμένη θητεία η μπορώ να πάρω μετάθεση για την πόλη κατοικίας;
Καλησπερα. Μπαίνω πρώτα ο θεός με στ εσσο, με 6μηνη θητεία. Ισχύει ότι μετά την βασική εκπαίδευση έρχομαι στον τόπο κατοικίας γιατί κάτι άκουσα ότι αυτά θα κοπούνε. Επίσης μπαίνει και ο αδερφός μου μαζί 6μηνο και αυτός (5 αδέρφια). Υπάρχει περίπτωση να δικαιούμαστε και οι δύο μετάθεση κοντά;
-
- Στρατηγός
Η απάντηση βρίσκεται εδώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες