ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Θάνος

Δημοσίευση από Θάνος »

Η σχολη σμυ ειναι στην αθηνα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 13
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στα Τρίκαλα είναι.
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Προσωπικα εριξα το κλαμα να μεινω στρατο αλλα δεν εγινε απολυτως τιποτα... Δε νομιζω να εχει αλλαξει κατι. Μονο με πανελληνιες και αν παρουν για φετος.

Τι εννοείς έριξα κλάμα για να μείνω στο στρατό;

Αφού δεν γίνεται ο στρατιώτης να μείνει στο στρατό.

Άβαταρ μέλους
thegreatleonidas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: paintball
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από thegreatleonidas »

Γεια σας παιδια φετος ξεκιναω την δευτερα λυκειου και επειδή θελω να περασω Σ. Μ. Υ εχω καποιες μικρες αποριες οι οποιες δεν εχουν απαντηθεί ακομα καθως εχω διαβασει ολο το θεμα :1) με βασει ποια κριτήρια βγενεις προτος/δευτερος... Στην ταξη σου;2) πεζει καποιον ρολο που παλιοτερα ειμουν χοντρος γιατι τωρα και εχω αδυνατηση και εχω αρχηση γυμναστηριο;3) ηταν αρκετα ανχωτικα τα τεστ και κυριος τα αθλήματα;4) το αλμα εις υψος που με φοβιζει κιολας γιατι δεν εχω ιδεα από αυτό είναι δυσκολο η όχι και με ποιον τροπο σου επιτρεπουν να περασεις;5) τι ωρα περιπου ξεκινα η ημερα τους εκει;6) από τη ωρα και μετα ειναι ελευθεροι;7) τι σου παρεχουν δωρεαν από ρουχα και τι πρεπει να εγορασεις από εκει αλλα και τη πρεπει να φερεις από το σπιτι;8) ισχυει κανονικα ότι υσχειει και στον κανονικο στρατο δηλαδή σκοπιες και τα λοιπα;9) τελικα εγινε 3ετης η φυτηση η παρεμεινε 2ετης;10) εισχειοι αυτό που λενε ότι ένα 50% δεν αντεχει και τα παραταει; Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και συγνωμη για τα ορθογραφικα και το μακροσκελή λογο μου.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Terminator »

thegreatleonidas έγραψε:Γεια σας παιδια φετος ξεκιναω την δευτερα λυκειου και επειδή θελω να περασω Σ. Μ. Υ εχω καποιες μικρες αποριες οι οποιες δεν εχουν απαντηθεί ακομα καθως εχω διαβασει ολο το θεμα :1) με βασει ποια κριτήρια βγενεις προτος/δευτερος... Στην ταξη σου;2) πεζει καποιον ρολο που παλιοτερα ειμουν χοντρος γιατι τωρα και εχω αδυνατηση και εχω αρχηση γυμναστηριο;3) ηταν αρκετα ανχωτικα τα τεστ και κυριος τα αθλήματα;4) το αλμα εις υψος που με φοβιζει κιολας γιατι δεν εχω ιδεα από αυτό είναι δυσκολο η όχι και με ποιον τροπο σου επιτρεπουν να περασεις;5) τι ωρα περιπου ξεκινα η ημερα τους εκει;6) από τη ωρα και μετα ειναι ελευθεροι;7) τι σου παρεχουν δωρεαν από ρουχα και τι πρεπει να εγορασεις από εκει αλλα και τη πρεπει να φερεις από το σπιτι;8) ισχυει κανονικα ότι υσχειει και στον κανονικο στρατο δηλαδή σκοπιες και τα λοιπα;9) τελικα εγινε 3ετης η φυτηση η παρεμεινε 2ετης;10) εισχειοι αυτό που λενε ότι ένα 50% δεν αντεχει και τα παραταει; Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και συγνωμη για τα ορθογραφικα και το μακροσκελή λογο μου.

1) με βαση το βαθμό που έχεις βγάλει

2) οχι

3) τα αθληματα είναι κάπως δυσκολα τα τεστ οχι και τοσο

5) το εγερτήριο γίνεται λιγο πριν βγεί ο ήλιος

6) νομιζωαπο τις 19:00-20-21:30

8) ναι κανονικά κάνεις σκοπιές οταν δεν έχει διάβασμα

9) ναι η φοίτηση έγινε τριετής

10) ενα αρκετά μεγάλο μέρος φεύγει τις πρώτες εβδομάδες

Άβαταρ μέλους
thegreatleonidas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστω πολύ. Πως είναι το συστημα βαθμολογησης; Ενωω πως βαθμολογουν από το 1 εως το 20 και με ποια κριτήρια;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Βαθμολογείται με βαση το 100 και για να περάσεις πρέπει να πετύχεις 40/100 σε κάθε μάθημα. Τι ερώτηση είναι αυτή με Ποια κριτήρια; Οπως βαθμολογούσαν οι καθηγητές στο λύκειο σου και σε κάθε πανεπιστημίο έτσι βαθμολογούν και στις στρατιωτικές σχολές.
Άβαταρ μέλους
thegreatleonidas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Οκ ευχαριστω πολυ
Δημήτηρης

Δημοσίευση από Δημήτηρης »

Γειά σας έχω μια φίλη που ενδιαφέρεται για στρατιωτικές σχολές και συγκεκριμένα σχολές μόνιμων υπαξιωματικών. Είναι πρώτη λυκείου τώρα σε Γενικό αλλά σκέφτεται για ΕΠΑΛ του χρόνου. Υπάρχει κανείς εδώ που πέρασε από ΕΠΑΛ; Περνάς από α ή β ομάδα ΕΠΑΛ και στο περίπου ποιές είναι οι βάσεις κάθε χρόνο;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Δημήτηρης έγραψε:Γειά σας έχω μια φίλη που ενδιαφέρεται για στρατιωτικές σχολές και συγκεκριμένα σχολές μόνιμων υπαξιωματικών. Είναι πρώτη λυκείου τώρα σε Γενικό αλλά σκέφτεται για ΕΠΑΛ του χρόνου. Υπάρχει κανείς εδώ που πέρασε από ΕΠΑΛ; Περνάς από α ή β ομάδα ΕΠΑΛ και στο περίπου ποιές είναι οι βάσεις κάθε χρόνο;

Δεν μπορώ να σου δώσω καμιά πληροφορία για την ΣΜΥ για την φίλη σου που το 2018 θα δώσει πανελλήνιεςλ απο την στιγμή που έχει απο τώρα η κυβέρνηση προαναγγείλει αλλαγή στην εκπαίδευση για το 2017 και μετά.

Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Γειά σας, είμαι μαθητής Β' ΓΕΛ και έχω επιλέξει ανθρωπιστικές επιστήμες. Με ενδιαφέρουν οι στρατιωτικές σχολές, και συγκεκριμένα η ΣΜΥ. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να εισαχθώ στη σχολή από κάποιο επιστημονικό πεδίο;
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από marsupilami »

Σπύρος έγραψε:Γειά σας, είμαι μαθητής Β' ΓΕΛ και έχω επιλέξει ανθρωπιστικές επιστήμες. Με ενδιαφέρουν οι στρατιωτικές σχολές, και συγκεκριμένα η ΣΜΥ. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να εισαχθώ στη σχολή από κάποιο επιστημονικό πεδίο;

αν δεν αλλαξει το συστημα μονο απο θετικων σπουδων αλλα λενε πως θα ξανα γινουν αλλαγες στο συστημα εισαγωγης

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Φίλε σπύρο καλησπέρα

Δυστυχώς είναι πολύ νωρίς να πούμε για το πως θα δώσεις εσύ πανελλήνιες για την σμύ. Εαν γίνουν οι αλλαγές το καλοκαίρι εδώ θα είμαστε να σου δώσουμε και εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ και η ομάδα συντονιστών τις κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς να μπείς στην σχολήαυτή.

Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Σας ευχαριστώ πολύ για την έγκυρη και έγκαιρη απάντηση σας!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες