Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
- Galathorn7
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
Γεια σου Αρη,
Ανυποτακτος κυρησεσαι απο τη μερα που σε εχουν καλεσει να παρουσιαστεις (αλλα εσυ δεν πηγες). Αλλα το ποτε θα σου ερθει ΕΠΙΣΗΜΑ η ειδοποιηση ειναι αλλο θεμα. Επειδη ειναι επισημη διαδικασια νομιζω παιρνει καπου στους 2 μηνες.
Τη διαδικασια για να βγεις ανυπ. Εξ. Μπορεις να την κανεις απο την μερα που βγεις ανυποτακτος. Κοινως αφου εσυ επρεπε να παρουσιαστεις 20/07, απο τις 21/07 και μετα μπορεις να βγεις ανυποτακτος.
Αν υπαγεσαι στο προξενειο του Λονδινου, εχε υποψη σου οτι τα ραντεβου ειναι ελαχιστα. Να μπαινεις καπου τα μεσανυχτα στο website, τοτε ειναι που βγαινουν καινουρια ραντεβου.
Στειλε μηνυμα αν θες αλλες πληροφοριες.
Ανυποτακτος κυρησεσαι απο τη μερα που σε εχουν καλεσει να παρουσιαστεις (αλλα εσυ δεν πηγες). Αλλα το ποτε θα σου ερθει ΕΠΙΣΗΜΑ η ειδοποιηση ειναι αλλο θεμα. Επειδη ειναι επισημη διαδικασια νομιζω παιρνει καπου στους 2 μηνες.
Τη διαδικασια για να βγεις ανυπ. Εξ. Μπορεις να την κανεις απο την μερα που βγεις ανυποτακτος. Κοινως αφου εσυ επρεπε να παρουσιαστεις 20/07, απο τις 21/07 και μετα μπορεις να βγεις ανυποτακτος.
Αν υπαγεσαι στο προξενειο του Λονδινου, εχε υποψη σου οτι τα ραντεβου ειναι ελαχιστα. Να μπαινεις καπου τα μεσανυχτα στο website, τοτε ειναι που βγαινουν καινουρια ραντεβου.
Στειλε μηνυμα αν θες αλλες πληροφοριες.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 36
Nikolas86 έγραψε:@ypodiopos19
Για την εξαγορά είναι όπως τα γράφετε και δεν έχει τονιστεί αρκετά. Θα μπορούσε δηλαδή, κάποιος αντί για 6000 πρόστιμο, να παρουσιαστεί και μετά από 15-20 ημέρες να πληρώσει 6000 ευρώ εξαγορά και να τελειώνει. Μόνο που συνήθως οι περισσότεροι καλούνται για πρώτη φορά πριν τα 33, και άρα δεν μπορούν να εξαγοράσουν... Έχετε δίκαιο πάντως ότι εάν εξαγοράσει κανείς, παύουν οι κυρώσεις της ανυποταξίας. Άρα, αξίζει μάλλον κανείς να πάει να εξαγοράσει κάποιες μέρες πριν απολυθεί τις 1-2 μέρες που απομένουν, ώστε να τελειώνει με την ανυποταξία και βάσει νόμου, καθώς αλλιώς, με κοινή θητεία, παύουν οι κυρώσεις μόνο εάν παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2020.
Καλώς πάντως που το επισημάνατε, γράφοντας:
"Περι εξαγοράς, ένα άλλο θεμα που θελω να θίξω. Έχει ειπωθεί και είχα πάντα την εντύπωση αυτή, οτι η μόνη περίπτωση ποινικής τακτοποίησης της ανυποταξίας είναι η επταετία με ΜΚΕ, ενώ σε κάθε άλλη περιπτωση απλώς είναι πιο επιεικείς αν στο μεταξύ έχεις υπηρετήσει ή εξαγοράσει... Στην ευχέρειά τους πάντα. Ωστόσω με βάση το νόμο περί εξαγοράς (άρθρα 4 και 5), φαίνεται οτι ακριβώς το ίδιο ισχύει επισήμως και όταν κάποιος εξαγοράσει τη θητεία του αφού υπηρετήσει τις 15-20 μέρες που απαιτούνται:
https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n3421-2005/arthro-57-nomos-3421-2005
Θεωρητικά θα έπρεπε να καλύπτει και το πρόστιμο, αλλά ας πούμε οτι περιοριζόμαστε στο ποινικό κομμάτι. Υπάρχει κάποιος που έχει εξαγοράσει και τακτοποίησε με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες;
(το γράφω εδώ και όχι στο thread της εξαγοράς, καθώς αφορά αποκλειστικά όσους εξαγόρασαν μετά από ανυποταξία) "
Δεν ισχύει. Έχουν τροποποιηθεί οι διατάξεις. https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/159282/nomos-3421-2005
- Galathorn7
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Αντρέας ekwter. έγραψε:Δεν ισχύει. Έχουν τροποποιηθεί οι διατάξεις.
https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/159282/nomos-3421-2005
Φίλε μου μήπως θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι άλλαξε?
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Δεν τακτοποιούνται οι ποινικές και διοικητικές συνέπειες (6000 πρόστιμο) του ανυπότακτου που εξαγοράζει τη θητεία του. Οι παράγραφοι 4 και 5 του άρθρου 57 έχουν τροποποιηθεί από το 2014. Αυτό που διάβασες εσύ είναι ότι ίσχυε μέχρι το 2014. Στο λινκ που σου έστειλα πήγαινε στο αρθρο 57 να δεις.
Ο μόνος τρόπος τακτοποίησης ανυπότακτου (ποινικά και πρόστιμο) είναι αν καταταγεί μέχρι 31/12/2020 κάνοντας χρήση Των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 4609/2019. Και αυτό ισχύει για όσους κηρύχθηκαν ανυπότακτοι πριν το Μάιο του 2019. Για όσους κηρύχθηκαν ανυπότακτοι αργότερα δεν γλιτώνουν πρόστιμο και στρατοδικείο.
Ο μόνος τρόπος τακτοποίησης ανυπότακτου (ποινικά και πρόστιμο) είναι αν καταταγεί μέχρι 31/12/2020 κάνοντας χρήση Των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 4609/2019. Και αυτό ισχύει για όσους κηρύχθηκαν ανυπότακτοι πριν το Μάιο του 2019. Για όσους κηρύχθηκαν ανυπότακτοι αργότερα δεν γλιτώνουν πρόστιμο και στρατοδικείο.
Καλησπέρα σε ολους,
Θέλω να κάνω κάνω διακοπή ανυποταξίας και να πάω για Ι5.
Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;
1. Παρουσίαση στην επόμενη ΕΣΣΟ στο φρουραρχείο για Ι5 κατευθειαν
2. Στρατολογία για διακοπή ανυποταξία και στην επόμενη ΕΣΣΟ αναλόγως
3. Κατι αλλο;
Θέλω να κάνω κάνω διακοπή ανυποταξίας και να πάω για Ι5.
Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;
1. Παρουσίαση στην επόμενη ΕΣΣΟ στο φρουραρχείο για Ι5 κατευθειαν
2. Στρατολογία για διακοπή ανυποταξία και στην επόμενη ΕΣΣΟ αναλόγως
3. Κατι αλλο;
Ευχαριστώ πολύ Galathorn7 για τις πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: αν έχω κάνει τη διαδικασία (δηλαδή έχω πάει στο προξενείο και έχω δώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιήσουν την κατοικία μου στο εξωτερικό και στείλουν την αίτηση στη στρατολογία στην Ελλάδα) μετά πόσο καιρό συνήθως πρέπει να περιμένω για το πρόστιμο και την βεβαίωση ανυποταξίας; Μπορώ ωστόσο να ταξιδέψω στην Ελλάδα αν δεν μου έχει έρθει ακόμη το πρόστιμο και βεβαίωση; Πως θα ξέρουν όταν φτάσω Ελλάδα ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού αν ακόμη δεν μου έχει έρθει κάποιο πρόστιμο; Ευχαριστώ
Καλησπερα παιδια. Εχω και εγω τις ιδιες (περιπου) αποριες με Αρη. Μπορει καποιος να βοηθησει με ακριβεις και τεκμηριομενες απαντησεις μεσω προσωπικης εμπειριας; Ολα οσα διαβαζουμε ειναι λιγο - πολυ "γενικα"... Ποσο καιρο παιρνει να σου στειλουν χαρτι απο τη στρατολογια εφοσον δεν παρουσιαστεις; Ποσο καιρο παιρνει να βγεις ανυποτακτος απο οταν καταθεσεις τα χαρτια; Μετα απο ποσο καιρο μπορεις να πας Ελλαδα; Που σε ελεγχουν αν ταξιδευεις απο αλλη χωρα ΕΕ - εγω προσωπικα ταξιδευω πανω απο 15 χρονια σε χωρες ΕΕ και ποτέ δεν με εχουν ελεγξει στο αεροδρομιο, βλεπουν την ελληνικη ταυτοτητα και λενε "επομενος παρακαλω"... Γενικα ποσο καιρο παιρνει ολη η διαδικασια; Ολα μου φαινονται στον αερα... Δεν εχω παρουσιαστει εδω και 6 μηνες και ακομα δεν εχω κανει χαρτια στο προξενειο (τα οποια δικαιουμαι γιατι μενω 3 χρονια στο εξωτερικο) και ακομη δεν εχω παρει ειδοποιηση. Περιμενω απλα μηπως και θυμηθουν και στειλουν χαρτι και μετα θα τα καταθεσω μπας και κερδισω χρονο για το προστιμο. Και επιτελους: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ; Αν γνωριζει καποιος ας απαντησει... Ευχαριστουμε !
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Διάβασε τα προηγούμενα ποστ σε προηγούμενες σελίδες. ΌΛΑ έχουν απαντηθεί ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ απά ανθρώπους που αφιέρωσαν χρόνο για να βοηθήσουν συμπολίτες τους.
Καλησπέρα Andreas, Ευχαριστώ για το μήνυμα. Τεκμηριωμένα ναι, συμφωνώ, αλλά όχι για τα παραπάνω ερωτήματα μου. Είναι όλα τεκμηριωμένα αλλά πιο γενικευμένα, δηλαδή τι ισχύει με βάση νομοθεσίας. Θα ήθελα να απαντήσει αν κάποιος γνωρίζει από προσωπική εμπειρία, να μου απαντήσει: Όπως ανέφερα δεν έχω παρουσιαστεί εδώ και 6 μήνες από την ημερομηνία της ΕΣΣΟ. Δεν έχω κάνει ακόμη κανένα χαρτί για ανυπότακτος εξωτερικού. Το δικαιούμαι φυσικά γιατί μένω στο εξωτερικό και εργάζομαι τα 3 τελευταία χρόνια. Έχω μιλήσει με το προξενείο και έχω όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητάνε. Ο λόγος που δεν τα έχω καταθέσει ακόμη είναι γιατί περιμένω να δω που θα πάει αυτή η βαλίτσα πρώτα. Δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμη ούτε για πρόστιμο, ούτε για στρατοδικείο, ούτε τίποτα. Ίσως βέβαια να είναι και λόγο COVID και όλα να υπολειτουργούν και στην Ελλάδα όπως παντού. Σκέφτομαι να καταθέσω τα έγγραφα σύντομα κάποια στιγμή. Αλλά δεν έχω αποφασίσει πότε ακόμα. Στο σύντομο μέλλον. Αν θέλω να πεταχτώ 1 εβδομάδα Ελλάδα θα με σταματήσει κάποιος στα σύνορα; Πως βλέπουν στο τελωνείο ότι έχεις απαγόρευση από τη χώρα; Μια ταυτότητα δίνεις και περνάς αμέσως. Ερωτήματα : Μετά από πόσο καιρό σου έρχεται πρόστιμο; Μετά από πόσο καιρό σε καλούν στρατοδικείο; Αν δεν έχεις βεβαίωση (ακόμη) μπορείς να ταξιδέψεις Ελλάδα μέσω άλλης χώρας ΕΕ ; Ευχαριστώ παιδιά !
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 3
Δεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στην χώρα για ανυπότακτους εξωτερικού που το Γράφει αυτό; Αμα έρχεστε απο χώρα μη μέλος της ζώνης Σένγκεν σταματάνε υποχρεωτικά στις πύλες εισόδου και ελέγχουν το διαβατήριο αν θέλετε Να μην σας σταματήσουν και κάνετε ταξίδι εκτός Σένγκεν ελάτε μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας ώστε να δηλωθείτε σαν Πτήση εντός Ευρώπης και να μην ελεγχθείτε. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνο ενός πολύ έμπειρου νομικού πάνω σε θέματα στρατιωτικά να επικοινωνήσεις μαζί του να σου λύσει οτι απορίες έχεις.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
George SSS έγραψε:Καλησπέρα Andreas, Ευχαριστώ για το μήνυμα. Τεκμηριωμένα ναι, συμφωνώ, αλλά όχι για τα παραπάνω ερωτήματα μου. Είναι όλα τεκμηριωμένα αλλά πιο γενικευμένα, δηλαδή τι ισχύει με βάση νομοθεσίας. Θα ήθελα να απαντήσει αν κάποιος γνωρίζει από προσωπική εμπειρία, να μου απαντήσει: Όπως ανέφερα δεν έχω παρουσιαστεί εδώ και 6 μήνες από την ημερομηνία της ΕΣΣΟ. Δεν έχω κάνει ακόμη κανένα χαρτί για ανυπότακτος εξωτερικού. Το δικαιούμαι φυσικά γιατί μένω στο εξωτερικό και εργάζομαι τα 3 τελευταία χρόνια. Έχω μιλήσει με το προξενείο και έχω όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητάνε. Ο λόγος που δεν τα έχω καταθέσει ακόμη είναι γιατί περιμένω να δω που θα πάει αυτή η βαλίτσα πρώτα. Δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμη ούτε για πρόστιμο, ούτε για στρατοδικείο, ούτε τίποτα. Ίσως βέβαια να είναι και λόγο COVID και όλα να υπολειτουργούν και στην Ελλάδα όπως παντού. Σκέφτομαι να καταθέσω τα έγγραφα σύντομα κάποια στιγμή. Αλλά δεν έχω αποφασίσει πότε ακόμα. Στο σύντομο μέλλον. Αν θέλω να πεταχτώ 1 εβδομάδα Ελλάδα θα με σταματήσει κάποιος στα σύνορα; Πως βλέπουν στο τελωνείο ότι έχεις απαγόρευση από τη χώρα; Μια ταυτότητα δίνεις και περνάς αμέσως. Ερωτήματα : Μετά από πόσο καιρό σου έρχεται πρόστιμο; Μετά από πόσο καιρό σε καλούν στρατοδικείο; Αν δεν έχεις βεβαίωση (ακόμη) μπορείς να ταξιδέψεις Ελλάδα μέσω άλλης χώρας ΕΕ ; Ευχαριστώ παιδιά !
'Οπως έγραψα και πριν ΟΛΑ τα ερωτήματα σου έχουν απαντηθεί από ανθρώπους με προσωπική εμπειρία και μη.'Οτι λέει η νομοθεσία ισχύει και στην πράξη. Αν ανατρέξεις στα προηγούμενα ποστ θα βρεις τις απαντήσεις. Δεν είναι καθόλου γενικευμένες οι απαντήσεις. Αυτά που ρωτάς τα έχουν ρωτήσει δεκάδες άλλοι πιο πριν και έχουν απαντηθεί. Κάνε ένα κόπο και θα βρεις τις απαντήσεις.
- ypodiopos19
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 15
Σωστή παρατήρηση... Φαίνεται οτι αυτό στο οποίο αναφέρθηκα μετατράπηκε σε πρόσκαιρη "τακτοποίηση" μεταξύ 2014-2016, ίδιου στυλ με τις αντίστοιχες που ακολούθησαν, με τελευταία αυτή που ισχύει μέχρι 31.12 του τρέχοντος.
- ypodiopos19
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
George SSS έγραψε:Καλησπέρα Andreas, Ευχαριστώ για το μήνυμα. Τεκμηριωμένα ναι, συμφωνώ, αλλά όχι για τα παραπάνω ερωτήματα μου. Είναι όλα τεκμηριωμένα αλλά πιο γενικευμένα, δηλαδή τι ισχύει με βάση νομοθεσίας. Θα ήθελα να απαντήσει αν κάποιος γνωρίζει από προσωπική εμπειρία, να μου απαντήσει: Όπως ανέφερα δεν έχω παρουσιαστεί εδώ και 6 μήνες από την ημερομηνία της ΕΣΣΟ. Δεν έχω κάνει ακόμη κανένα χαρτί για ανυπότακτος εξωτερικού. Το δικαιούμαι φυσικά γιατί μένω στο εξωτερικό και εργάζομαι τα 3 τελευταία χρόνια. Έχω μιλήσει με το προξενείο και έχω όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητάνε. Ο λόγος που δεν τα έχω καταθέσει ακόμη είναι γιατί περιμένω να δω που θα πάει αυτή η βαλίτσα πρώτα. Δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμη ούτε για πρόστιμο, ούτε για στρατοδικείο, ούτε τίποτα. Ίσως βέβαια να είναι και λόγο COVID και όλα να υπολειτουργούν και στην Ελλάδα όπως παντού. Σκέφτομαι να καταθέσω τα έγγραφα σύντομα κάποια στιγμή. Αλλά δεν έχω αποφασίσει πότε ακόμα. Στο σύντομο μέλλον. Αν θέλω να πεταχτώ 1 εβδομάδα Ελλάδα θα με σταματήσει κάποιος στα σύνορα; Πως βλέπουν στο τελωνείο ότι έχεις απαγόρευση από τη χώρα; Μια ταυτότητα δίνεις και περνάς αμέσως. Ερωτήματα : Μετά από πόσο καιρό σου έρχεται πρόστιμο; Μετά από πόσο καιρό σε καλούν στρατοδικείο; Αν δεν έχεις βεβαίωση (ακόμη) μπορείς να ταξιδέψεις Ελλάδα μέσω άλλης χώρας ΕΕ ; Ευχαριστώ παιδιά !
Αν δεν έχεις κάνει τη διαδικασία για βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού και δεν έχεις λάβει τη βεβαίωση, τότε για τη Στρατολογία θεωρείσαι ανυπότακτος εσωτερικού και ισχύει απαγόρευση εξόδου χωρίς καμία εξαίρεση. Αν πας να βγεις μέσω ζώνης εκτός Σένγκεν, θα σε σταματήσουν. Απαγόρευση εξόδου ισχύει και για τους ανυποτάκτους εξωτερικού (με βεβαίωση), πλην όμως με την εξαίρεση των 30 ημερών, όπου στην πράξη ζητάνε απλώς να δουν το εισιτήριο που μπήκες.
Δεν έχεις κανένα λόγο να καθυστερείς την αίτηση, κατά τη γνώμη μου. Τα επόμενα βήματα είναι συγκεκριμένα και σίγουρα, το μόνο αβέβαιο είναι ο χρόνος. Φυσικά και θα σου έρθει το πρόστιμο (σε βάθος μηνών), όπως και το στρατοδικείο (σε βάθος ετών), δεν ξέρω τι περιμένεις να δεις από την πλευρά τους προτού κινηθείς...
Αν μπεις και βγεις μέσω χώρας Σένγκεν το πιθανότερο είναι να μην έχεις κάποιο θέμα, ωστόσω έχε υπ'όψιν σου οτι αν για οποιονδήποτε λόγο βρεθείς αντιμέτωπος με τις αρχές (π. Χ. Σε έναν έλεγχο της Τροχαίας), φαίνεται αμέσως η διωκτική σου κατάσταση. Στην περίπτωση αυτή το καλύτερο είναι να είσαι κατοχυρωμένος με τα αντίστοιχα χαρτιά, προτού πας στην Ελλάδα. Θεωρώ πολύ πιθανότερο να σε τρέξουν αν στο σύστημα εισαι περασμένος ως ανυπότακτος εσωτερικού (που μάλλον έτσι είσαι τώρα), παρά εξωτερικού και εφοδιασμένος με τα αντίστοιχα χαρτιά και εισιτήρια επιστροφής.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
George SSS έγραψε:
Αν μπεις και βγεις μέσω χώρας Σένγκεν το πιθανότερο είναι να μην έχεις κάποιο θέμα, ωστόσω έχε υπ'όψιν σου οτι αν για οποιονδήποτε λόγο βρεθείς αντιμέτωπος με τις αρχές (π. Χ. Σε έναν έλεγχο της Τροχαίας), φαίνεται αμέσως η διωκτική σου κατάσταση. Στην περίπτωση αυτή το καλύτερο είναι να είσαι κατοχυρωμένος με τα αντίστοιχα χαρτιά, προτού πας στην Ελλάδα. Θεωρώ πολύ πιθανότερο να σε τρέξουν αν στο σύστημα εισαι περασμένος ως ανυπότακτος εσωτερικού (που μάλλον έτσι είσαι τώρα), παρά εξωτερικού και εφοδιασμένος με τα αντίστοιχα χαρτιά και εισιτήρια επιστροφής.
Eίτε είναι εσωτερικού, είτε εξωτερικού ακόμα και να μην έχει χαρτιά μαζί του, σε έναν έλεγχο της τροχαίας, ή ακόμα και να πας να βγάλεις καινούργια ταυτότητα στο τμήμα ΔΕΝ προκειται να σε τρέξουν, ΟΥΤΕ θα σου πουν κάτι. Αυτό που φαίνεται είναι η απαγόρευση εξόδου και όχι η αιτία. Θα σε τρέξουν ΜΟΝΟ αν έχει βγει ένταλμα σύλληψης με εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα (μια στο δισεκατομμύριο) ή έχεις περάσει στρατοδικείο και έχεις καταδικαστεί ερήμην και εκκρεμεί η συλληψή σου για να σου γνωστοποιηθεί η απόφαση. Που σημαίνει ότι αν πχ σου κάνουν έλεγχο Παρασκευή βράδυ και εκκρεμεί απόφαση, τότε θα περάσεις το ΠΣΚ στο κρατητήριο και Δευτέρα πρωί στον εισαγγελέα να σου γνωστοποιήσει την απόφαση. Για αυτό μακρία από ΑΤ το ΠΣΚ.
- ypodiopos19
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
ypodiopos19 έγραψε:George SSS έγραψε:
Eίτε είναι εσωτερικού, είτε εξωτερικού ακόμα και να μην έχει χαρτιά μαζί του, σε έναν έλεγχο της τροχαίας, ή ακόμα και να πας να βγάλεις καινούργια ταυτότητα στο τμήμα ΔΕΝ προκειται να σε τρέξουν, ΟΥΤΕ θα σου πουν κάτι. Αυτό που φαίνεται είναι η απαγόρευση εξόδου και όχι η αιτία. Θα σε τρέξουν ΜΟΝΟ αν έχει βγει ένταλμα σύλληψης με εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα (μια στο δισεκατομμύριο) ή έχεις περάσει στρατοδικείο και έχεις καταδικαστεί ερήμην και εκκρεμεί η συλληψή σου για να σου γνωστοποιηθεί η απόφαση. Που σημαίνει ότι αν πχ σου κάνουν έλεγχο Παρασκευή βράδυ και εκκρεμεί απόφαση, τότε θα περάσεις το ΠΣΚ στο κρατητήριο και Δευτέρα πρωί στον εισαγγελέα να σου γνωστοποιήσει την απόφαση. Για αυτό μακρία από ΑΤ το ΠΣΚ.
Δεν ισχύει αυτό... Φαίνεται η αιτία απαγόρευσης εξόδου καθώς και η υπηρεσία που την επέβαλε. Και για την ανυποταξία φαίνεται και το αν είσαι εξωτερικού ή εσωτερικού. Επιβεβαιωμένο 100% αυτό που λέω...
Για την αλλαγή αυτή γίνεται όλη η διαδικασία με τη βεβαίωση, καθώς by default η Στρατολογία ζητάει απαγόρευση εξόδου ως εσωτερικού για όλους, το οποίο μπλοκάρει και την έκδοση διαβατηρίου από πλευράς αστυνομίας.
Για το ένταλμα είναι όπως τα λες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης