Αποτελέσματα Δόκιμων Υπαξ Λιμενικού (2011)
Οκ καταλαβαίνω... Συγχαρητήρια μας σε όσους περάσαμε και λυπάμαι για όσουν έμειναν απ'έξω... Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους... ! Και ποιός ξέρει, ίσως παραχωρήσω τη θέση μου σε κάποιον άλλον...
armaanid έγραψε:Να γίνω ακόμα πιο τραγικός και ίσως είρωνας... Το ξέρω θα ακουστεί αχάριστο αλλά... Πραγματικά δεν είναι καθόλου εύκολο να αποχωρηστείς την κοπέλα σου/αγόρι σου μετά από αρκετούς μήνες σχέσης... Και κακά τα ψέμματα ας μήν κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας, άπαξ και περάσεις... Τέλος η σχέση σου... !
Δεν πιστεύω οτι είσαι τραγικά ειρωνικός, πιστευω οτι μας εμπαιζεις... Ακομα πιστευω οτι τετοιες σκεψεις καλύτερα να τις κρατας στο μυαλο σου. Δεν ήρθε κανείς με το περίστροφο πανω απο το κεφαλι για να σε υποχρεωσει να κανεις τα χαρτια. Και το λες σαν παραπονο λες και θα πρεπει να υπαρχει ειδική Μεριμνα για αυτο. Λες και εισαι η μονη περιπτωση. Απιστευτος.
Κι ομως, κάποιος σου βάζει το περίστροφο πανω απο το κεφάλι φίλε μου, κι αυτή είναι η κοινωνία. Γιατί κανείς δεν θέλει να είναι άνεργος... Απλά είναι η μοναδική λύση που μας απομένει! Δεν γεννηθήκαμε και είπαμε "είναι το όνειρο μου να γίνω λιμενικός! " πολλοί απο εμάς αναγκαζόμαστε να το κάνουμε αυτό για να μην πεινάσουν οι οικογένειες μας! Αλλα τέλος πάντων... Δεν είναι εδώ το θέμα που θα τα συζητήσουμε...
Για όσους διαμαρτύρονται για τα αποτελέσματα έχουν απόλυτο δίκιο. Το ίδιο συνέβη και στους σημαιοφορους οπου περασαν δασολογοι, οικονομολογοι απο πολυ ευκολες σχολες, ναυτιλιακες σπουδες, Μεσογειακων σπουδων αιγαιου και αλλες σχολες παρομοιες με αυτες. Παλιοτερα Το 2002,2003 Ειχε αρκετες απο γαλλικη φιλολογια. Προσωπικα ειμαι απο το πολυτεχνειο μηχανολογος μηχανικος με βαθμο πτυχιου Λιγο μικροτερο απο 7,6 Με full παρακολουθηση 8 μαθηματα το εξαμηνο Πρωι απογευμα μαζι με τα εργαστηρια. Ποτε στα 5 χρονια δεν ζητησα σημειωσεις απο κανεναν χανοντας την αξιοπρεπεια μου και τωρα το λιμενικο μου εξισωνει το πτυχιο με τους φιλολογους και τους νηπιαγωγους. Γνωριζω οτι με περασαν κοπελιες που ξεσκικστηκαν στα παρτυ των παραταξεων στα 4 χρονια που σπουδαζαν, αραλίκι, καφές, μετά lost,charmed,dr house, Οτι σκουπιδι κατεβαινει απο το ιντερνετ, ελευθερος χρονος για γυμναστηριο, Διαβαzαν την τελευταια μερα και τωρα ειναι μεσα.
Πριν περασω στη Σχολη Συμβουλευτηκα το Γραφειο επαγγελματικου προσανατολισμου Και μου ελεγε οτι θα εχω δουλεια καθολου ανεργια ακομα και οτι θα βγαζω πολλα λεφτα (μονο δουλεια θελω να εχω). Τωρα ομως κανεις δεν με παιρνει παρολο που γουσταρω αφανταστα το αντικειμενο μου. Πιστευα οτι το λιμενικο θα ηταν μια επαγγελματικη Διεξοδος (εχω παει Στο στρατό Με μονιμη εμπλοκη στις υπηρεσιες και αντεχα μια χαρα) παρολο που πολλοι με συμβουλευαν οτι ριχνω τα στανταρ μου και συμβιβαζομαι. Εξοργιζομαι που δεν υπαρχει διεξοδος για τα ατομα απο θετικες επιστημες ουτε καν στο λιμενικο ως υπαξ. Αν είναι ετσι, επρεπε απο παλια να μας συμβουλευαν και εμας Να παμε στη φιλοσοφικη Να τελειωναμε νεοτατοι στα 4 χρονια και μετα να διαγωνιζόμασταν επι ισοις οροις. Τοτε Κανεις δεν θα μπορουσε να παραπονεθει.
Πριν περασω στη Σχολη Συμβουλευτηκα το Γραφειο επαγγελματικου προσανατολισμου Και μου ελεγε οτι θα εχω δουλεια καθολου ανεργια ακομα και οτι θα βγαζω πολλα λεφτα (μονο δουλεια θελω να εχω). Τωρα ομως κανεις δεν με παιρνει παρολο που γουσταρω αφανταστα το αντικειμενο μου. Πιστευα οτι το λιμενικο θα ηταν μια επαγγελματικη Διεξοδος (εχω παει Στο στρατό Με μονιμη εμπλοκη στις υπηρεσιες και αντεχα μια χαρα) παρολο που πολλοι με συμβουλευαν οτι ριχνω τα στανταρ μου και συμβιβαζομαι. Εξοργιζομαι που δεν υπαρχει διεξοδος για τα ατομα απο θετικες επιστημες ουτε καν στο λιμενικο ως υπαξ. Αν είναι ετσι, επρεπε απο παλια να μας συμβουλευαν και εμας Να παμε στη φιλοσοφικη Να τελειωναμε νεοτατοι στα 4 χρονια και μετα να διαγωνιζόμασταν επι ισοις οροις. Τοτε Κανεις δεν θα μπορουσε να παραπονεθει.
Ωρες ωρες χρειαζοντα ηρεμηστικα με αυτα που διαβαζει κανεις εδω μεσα
Καταλαβαίνω όλους εσας που κουραστήκατε και κοπιάσατε να πάρετε ένα πτυχιο το οποίο δεν είναι ισο με αυτής της νηπιαγωγού, και όμως αυτή βρίσκεται μπροστά σας. Αλλά και το λιμενικό τι θέλετε να σας κάνει; Διαφορετική μοριοδότηση για κάθε πτυχίο; Είναι δυνατό;
Και δεν διαγωνίζομαι απο νηπιαγωγός ουτε Καν σε ΠΕ ή ΤΕ αλλά σε ΔΕ...
Απλά το άσχημο της Ιστορίας είναι οτι δεν υπάρχει διέξοδος στο επάγγελμα του καθενός και το λιμενικό είναι μια λύση. Σεβαστό! Αλλα πότε η ζωή είναι δίκαιη;
Απλά το άσχημο της Ιστορίας είναι οτι δεν υπάρχει διέξοδος στο επάγγελμα του καθενός και το λιμενικό είναι μια λύση. Σεβαστό! Αλλα πότε η ζωή είναι δίκαιη;
απο τη στιγμη που προκυρησει θεσεις για πτυχιουχους και φυσικα μπορουν κατω και να βαλουν καποια κριτηρια Δεν ειναι κ τοσο δυσκολο για αλλα κ αλλα κανουν διακρισειςSTA έγραψε:Καταλαβαίνω όλους εσας που κουραστήκατε και κοπιάσατε να πάρετε ένα πτυχιο το οποίο δεν είναι ισο με αυτής της νηπιαγωγού, και όμως αυτή βρίσκεται μπροστά σας. Αλλά και το λιμενικό τι θέλετε να σας κάνει; Διαφορετική μοριοδότηση για κάθε πτυχίο; Είναι δυνατό;
και αν ειναι να επικρατησει ο νομος τηςς ζουγκλας να μας το πουνε μια ωρα αρχιτερα να κανουμε τα κουμαντα μας
τεσπα δε το συνεχιζω γιατι οντως βγηκαμε οφ τοπικ
Παιδια ολοι ξεραμε τους ορους συμμετοχης στο διαγωνισμο ! Γιατι τωρα πρεπει ν ριχνουμε καπου την ευθυνη επειδη δεν ειμαστε στους Επιτυχοντες; Αυτο ειναι το παιχνιδι γνωστο σε ολους απ την αρχη. Οποτε σταματηστε τη γνωστη νοοτροπια του ελληνα, γιατι εκτος των αλλων, δεν υπαρχουν πολλες (και πολλοι) αποφοιτοι σχολων νοσηλευτικης αισθητικης και δε ξερω και εγω τι αλλο που να εχουν αριστες 2 + 3 ξενες γλωσσες!(μπορειτε να δειτε κ μονοι σας οτι αυτα ειναι συναρτηση του συνολου του μορφωτικου επιπεδου, που ειναι φυσικα στις πρωτες θεσεις.) αν πρεπει να αλλαξουν οι οροι συμμετοχης ειναι αλλο θεμα, που δε Συζηταμε εν προκειμενω καθως οπως ειπα, ολοι ξεραμε τους ορους εξαρχης! Καθειστε λοιπον να στρωθειτε (ποτε δν ειναι αργα) και ν αποκτησετε ολα τα πιθανα εφοδια (ειτε αυτο σημαινει ξενες γλωσσες-ειτε ειδικες δυναμεις) ωστε στο μελλον να ειστε εσεις αυτοι που θα ειναι στις πρωτες θεσεις. Δεν υπαρχει θεμα τυχης! Υπαρχει θεμα καλυτερης προετοιμασιας
me! έγραψε:Παιδια ολοι ξεραμε τους ορους συμμετοχης στο διαγωνισμο ! Γιατι τωρα πρεπει ν ριχνουμε καπου την ευθυνη επειδη δεν ειμαστε στους Επιτυχοντες; Αυτο ειναι το παιχνιδι γνωστο σε ολους απ την αρχη. Οποτε σταματηστε τη γνωστη νοοτροπια του ελληνα, γιατι εκτος των αλλων, δεν υπαρχουν πολλες (και πολλοι) αποφοιτοι σχολων νοσηλευτικης αισθητικης και δε ξερω και εγω τι αλλο που να εχουν αριστες 2 + 3 ξενες γλωσσες!(μπορειτε να δειτε κ μονοι σας οτι αυτα ειναι συναρτηση του συνολου του μορφωτικου επιπεδου, που ειναι φυσικα στις πρωτες θεσεις.) αν πρεπει να αλλαξουν οι οροι συμμετοχης ειναι αλλο θεμα, που δε Συζηταμε εν προκειμενω καθως οπως ειπα, ολοι ξεραμε τους ορους εξαρχης! Καθειστε λοιπον να στρωθειτε (ποτε δν ειναι αργα) και ν αποκτησετε ολα τα πιθανα εφοδια (ειτε αυτο σημαινει ξενες γλωσσες-ειτε ειδικες δυναμεις) ωστε στο μελλον να ειστε εσεις αυτοι που θα ειναι στις πρωτες θεσεις. Δεν υπαρχει θεμα τυχης! Υπαρχει θεμα καλυτερης προετοιμασιας
οτι νανε λες, τι σχεση εχει το πτυχιο σου με το ποσα πτυχια ξενων γλωσσων εχει καποιος, καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Φυσικα και εχει καλε μου! Καποιος ο οποιος δν εχει διαβασει ποτε στι ζωη του σοβαρα, καποιος ο οποιος δν εχει σπουδασει με τη στενη τη σημασια της λεξης, ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να εχει αφιερωσει χρονο απ τη ζωη του για να τελειοποιησει τοσες γλωσσες και δε ξερω εγω τι αλλο. Δες τους γυρω σου! Ξερεις πολλους αποφοιτους φυτικης παραγωγης με τελεια 2 και βαλε γλωσσες ! Ολα αυτα συναρτωνται! Κ μη βιαζεσαι ν κρινεις, γιατι δεν ξερεις καθολου αν οι πανω απο σενα προερχονται απο "υποδεεστερες" σχολες οπως λες, η απο πολυ ανωτερες σχολες, και γενικα μορφωτικο επιπεδο! Εγω προσωπικα πιστευω πως ετσι σθμβαινει γενικα! Βεβαιως οι εξαιρεσεις ειναι παντα μερος του κανονα.
Απαντηση προς τον φιλο ελεος που ειδε το ονοματου στους πινακες απορριφθεντων.
οταν καταθεσες τα χαρτια σου η επιτροπη που την παρελαβε την εκρινε εγκυρη και την δεχτηκε
η τελικη επιτροπη μαλλον κατι βρηκε και σε εθεσε εκτος, αρα το προβλημα το εχει η αρχικη επιτροπη που παραλαμβανε τις αιτησεις. Τι κανεις εσυ λοιπον αρχικα ενσταση στον ασεπ και κατα την γνωμη μου να κινηθεις και νομικα εναντιον της αρχικης επιτροπης
οταν καταθεσες τα χαρτια σου η επιτροπη που την παρελαβε την εκρινε εγκυρη και την δεχτηκε
η τελικη επιτροπη μαλλον κατι βρηκε και σε εθεσε εκτος, αρα το προβλημα το εχει η αρχικη επιτροπη που παραλαμβανε τις αιτησεις. Τι κανεις εσυ λοιπον αρχικα ενσταση στον ασεπ και κατα την γνωμη μου να κινηθεις και νομικα εναντιον της αρχικης επιτροπης
Που τις είδες χρυσέ μ τις 2+3 γλώσσες; (me!) κ τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτός που λέμε τώρα (ότι έχει δυο κ τρεις γλώσσες που τις πήρε στην Ελλαδίτσα κ ανάθεμα αν ξέρουν να τις μιλάνε κιόλας) πρέπει να καταλάβει θέση στο λιμενικό δλδ ο άλλος που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για γλώσσες ή επειδή κατάγεται από την κολωπετινίτσα κ δεν έχουν χρήματα να πάνε σε μεγάλα φροντιστήρια για να πετύχουν σε μεγάλες σχολές με αποτέλεσμα να μην κρίνονται επί ίσοις όροις έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο μα αυτό ακριβώς υποδηλώνει το χαμηλό μορφωτικο επίπεδο, ότι οσοι ισχυρίζονται αυτά τα δήθεν κυνηγήστε τα εφόδια που απαιτούνται από τη προκήρυξη την οποία έμαθες τελευταία στιγμή χωρίς να γνωρίζεις το αντικείμενο της ακόμη κ ότι όσοι θα πάνε ούτε που ξέρουν σε τι θα απασχοληθούν (π. Χ: Τελείωσε η άλλη κομμωτική αθήνας κ την καλούν να πάει σε ναυτική άσκηση κ αυτό πρέπει να το αποδεχτώ... Είσαι βαθιά νυχτωμένος κ άλλο ένα έρμαιο του συστήματος) ! Τι αντιλήψεις είναι αυτές;
Αυτή ακριβώς είναι αντίληψη που μας έχει φέρει στη κατάσταση που είμαστε αυτή τη στιγμή ως Χώρα! Το σύστημα είναι σαθρό από τα θεμέλιά του, που σου πλασάρουν ως όρους σε ένα "παιχνίδι" (προκήρυξη Λιμενικού) που το στήσανε τελευταία στιγμη χωρίς να γνωρίζει κανείς εξ'αρχής εαν θα είναι γραπτός η με σειρά κατάταξης κ πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό κ άντε εγώ συμβιβάστηκα γιατί τόσο μυαλό είχα οι επόμενες γενιές που θα τύχει στο μέλλον να διαβάσουν το συγκεκριμένο ή αντίστοιχο forum (λέμε τώρα) πρέπει Να ακολουθήσουν πιστα κ χωρίς καμία αντίδραση τα όσα τους Τους υπαγόρευσαν κ Αν είναι δυνατόν! Άκου αυτοί είναι οι όροι κ πρέπει να τους αποδεχτούμε! Δηλάδη εαν κάποιος σ έλεγε ότι για να συμμετάσχεις πρέπει να κρατήσεις την αναπνοή σ κάτω από το νερό μέχρι να σκάσεις για να πάρεις τη θέση θα έπρεπε να εκπαιδευτώ ως δύτης ή βατραχάνθρωπος; Κ ακόμα κ έτσι να ήταν θα έπρεπε να δοθεί εύλογο διάστημα να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι κατάλληλα... Τουλάχιστον να πουν ότι κόπηκε η αναπνοή τους γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα... Που ήξερες κ τους όρους από πριν τρομάρα να σου'ρθει!
Αυτή ακριβώς είναι αντίληψη που μας έχει φέρει στη κατάσταση που είμαστε αυτή τη στιγμή ως Χώρα! Το σύστημα είναι σαθρό από τα θεμέλιά του, που σου πλασάρουν ως όρους σε ένα "παιχνίδι" (προκήρυξη Λιμενικού) που το στήσανε τελευταία στιγμη χωρίς να γνωρίζει κανείς εξ'αρχής εαν θα είναι γραπτός η με σειρά κατάταξης κ πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό κ άντε εγώ συμβιβάστηκα γιατί τόσο μυαλό είχα οι επόμενες γενιές που θα τύχει στο μέλλον να διαβάσουν το συγκεκριμένο ή αντίστοιχο forum (λέμε τώρα) πρέπει Να ακολουθήσουν πιστα κ χωρίς καμία αντίδραση τα όσα τους Τους υπαγόρευσαν κ Αν είναι δυνατόν! Άκου αυτοί είναι οι όροι κ πρέπει να τους αποδεχτούμε! Δηλάδη εαν κάποιος σ έλεγε ότι για να συμμετάσχεις πρέπει να κρατήσεις την αναπνοή σ κάτω από το νερό μέχρι να σκάσεις για να πάρεις τη θέση θα έπρεπε να εκπαιδευτώ ως δύτης ή βατραχάνθρωπος; Κ ακόμα κ έτσι να ήταν θα έπρεπε να δοθεί εύλογο διάστημα να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι κατάλληλα... Τουλάχιστον να πουν ότι κόπηκε η αναπνοή τους γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα... Που ήξερες κ τους όρους από πριν τρομάρα να σου'ρθει!
Εσενα το μορφωτικο σου επιπεδο φαινεται απ τον τροπο που μιλας σε καποιον που δεν ξερεις, οποτε σιγουρα δε θα μπορουσες να πετυχεις ;) χρυσε μου
Συμφωνω με daredevil κ επισης να πω οτι το proficiency ειναι πλεον σαν το απολυτηριο γυμνασιου πλεον, ολοι το εχουν
Ξεφτιλικια, στην επομενη προκηρυξη να βαλουν σαν προσον το μπαλετο να μπουν περισσοτερες.
υγ Οχι δεν ημουν υποψηφιος.
υγ Οχι δεν ημουν υποψηφιος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: ale3andros12 και 4 επισκέπτες