Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
i13mour
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από i13mour »

Καλησπέρα μπαίνω τον Γενάρη στο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στη Ξάνθη. Επειδή υπάρχει πρόβλημα υγείας θέλω να το ξεκαθαρίσω.
Λοιπόν έχω ανισοσκελία γύρω στα 4 - 4,5 cm στα πόδια και από το σχολείο μέχρι σήμερα είχα χαρτί απαλλαγής από γυμναστική και έφτιαχνα ειδικά παπούτσια με ειδικούς πάτους. Γενικά με ενοχλεί πολύ στο περπάτημα, στη πολύωρη ορθοστασία, δεν μπορώ να σηκώσω πολύ βάρος κ ακόμα κ πολλές ώρες στη καρέκλα. Πιάνει συχνά η μέση κ δν μπορώ ν κουνηθώ αρκετές μέρες.

Επίσης, έχω κάποια μικρά χιλιοστά πέτρες και στα 2 νεφρά αλλά όχι ικανά για σπάσιμο και τα τελευταία 2-3 χρόνια με πιάνουν κολυκοί.

1)Λόγω οικονομικών επειδή ζω σε μονογονεϊκή οικογένεια βοηθάω εγώ κ η μάνα μου στα έξοδα. Μπορώ να πάω στο φρουραρχείο της Αθήνας για παραπεμπτικό ώστε να γλιτώσω τα έξοδα να παρουσιαστώ?

2)Άλλοι μου λένε ότι θα πάρω Ι4 και άλλη ότι θα πάρω απαλλαγή γτ κινδυνεύει η μέση μουνα σπάσει από το βάρος.

Τί ισχύει?

Ευχαριστώ πολύ.

Kostas

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kostas »

Γεια σας μπορώ με εχω την βοήθεια σας μια απαντήσει απ εσάς που ξέρετε ποιο πολλα πρίν 2 χρόνια ειχα πάρει 2 χρόνια αναβολή λόγο υγείας απ την Τρίπολη τωρα μου ξανά ήρθε χαρτι για Θήβα εχω γνωμάτευση απ ιδιώτη ψηχιατρο που με παρακολουθεί οτι πάσχω απ ανχωδη διαταραχές κ κατάληψη λογο σοβαρόν οικογένειακον προβλημάτων κ δεν θελω με τίποτα να μπω στράτο παίρνω ι5?;
Αστραχαν

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Αστραχαν »

Στην επιτροπή απαλλαγών πρέπει να πάω 5 μέρες πριν την τελική μέρα, όπως γίνεται και στο φρουραρχείο ή μπορώ να πάω ποιο νωρίς;

mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από mboxre »

Πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις πότε θα πας. Στο τηλέφωνο ουσιαστικά θα σου πουν αν έχουν λάβει τα χαρτιά σου και πότε να πας.
Stef

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Stef »

YΠάρχει περίπτωση να πας και να τους πεις ότι θες απαλλαγή (Ι5Ψ) γιατί δεν αντέχεις να υπηρετήσεις για οικονομικούς λόγους και να δείξουν κατανόηση; Δεν θέλω να πάω και να παίζω θέατρο. Οι Ρομά πως παίρνουν Ι5 δηλαδή;
Καποιος κάποιου

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Καποιος κάποιου »

Καλό θα ήταν να μην τρομάζεις τον κόσμο διχως λόγο, καθώς αυτά που γράφεις τα διαβάζουν και παιδιά με διαταραχές πανικού/άγχους, μιας και αυτό που λες δεν ισχύει και δεν πρόκειται να ισχύσει για την Ελλάδα στον αιώνα τον άπαντα. Ψηφίστηκε στην Κύπρο η οποια εχει μικρό πληθυσμό και τεράστια φυγοστρατία, και πάλι δεν έχει τεθεί σε ισχύ λόγω μεγάλων αντιδράσεων.

Μην ψαρώνετε με μακακίες, αν δεν μπορείτε να υπηρετήσετε δεν θα υπηρετήσετε, ο στρατός δεν ειναι ούτε φυλακή ούτε κάτεργα. Και δεν είναι για όλους. Συν οτι κανένας καριερίστας στρατιωτικός ψυχίατρος δεν θα ρισκάρει τον μισθό του και το όνομα του σε περίπτωση που σας εγκρίνει για θητεία και εσείς πάθετε κάτι μέσα στον στρατό. Μέχρι και απόταξη ΔΙΧΩΣ αποζημίωση και σύνταξη μπορεί να φάει.

Οπότε, όσοι έχετε πρόβλημα και σας παρακολουθεί γιατρός με φαρμακευτική αγωγή, η απαλλαγή σας ειναι ΕΚΑΤΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ σίγουρη. ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΝΤΑΡΑΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από mboxre »

Να ρωτήσω κάτι, αντιγράφω από το θέμα του Φρουραρχείου, επειδή σήμερα είδα το χαρτί της απαλλαγής μου, το χαρτί γράφει:

Ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5), επειδή πάσχει από [... Ψυχολογική ασθένεια] (πιθανολογείται ίαση της πάθησης μέχρι 03 Φεβ 2022)

Το συζητήσαμε και λίγο πιο πάνω για το ψάρωμα αλλά τώρα το γράφει και το χαρτί. Ανησυχώ λίγο, μήπως είχε δίκιο αυτός που μου τα έλεγε για το θα σε ξανακαλέσουμε σε 2 χρόνια τελικά;

Xristos88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Xristos88 »

Παιδιά τίποτα για β εσσο ξηρας μαθατε;
Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

mboxre έγραψε:Να ρωτήσω κάτι, αντιγράφω από το θέμα του Φρουραρχείου, επειδή σήμερα είδα το χαρτί της απαλλαγής μου, το χαρτί γράφει:

Ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5), επειδή πάσχει από [... Ψυχολογική ασθένεια] (πιθανολογείται ίαση της πάθησης μέχρι 03 Φεβ 2022)

Το συζητήσαμε και λίγο πιο πάνω για το ψάρωμα αλλά τώρα το γράφει και το χαρτί. Ανησυχώ λίγο, μήπως είχε δίκιο αυτός που μου τα έλεγε για το θα σε ξανακαλέσουμε σε 2 χρόνια τελικά;

Κοντεύω να τρελαθώ από το άγχος, πήρα τηλέφωνο και τον ψυχίατρο μου αλλά δεν ήξερε κατι. Όποιος γνωρίζει τίποτα επί του θέματος, ας απαντήσει παρακαλώ. Όντως θα μας καλούν κάθε δύο χρόνια; Γιατί ατομα που έχουμε όντως σοβαρό πρόβλημα να μας ταλαιπωρούν έτσι;

paulCx
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από paulCx »

Έχω αγχωθει και γω τώρα. Εμενα πάντως το χαρτί της απαλλαγής δεν αναγράφει τίποτα τέτοιο. Δλδ ότι υπάρχει πιθανότητα ίασης την τάδε ημερομηνία. Εγω την απαλλαγή την είχα πάρει το Νοέμβριο του 2018 για ψυχολογικούς λόγους. Λετε να έχει αλλάξει κάτι και να πρέπει να πηγαίνεις κάθε 2 χρόνια για επανεξεταση;
Εγώ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Εγώ »

Γράφει την πρόβλεψη της ίασης σε περίπτωση που ΕΣΥ θελήσεις να ξαναπεράσεις απο επανεξέταση για Ι5. Όχι οτι θα σε ξανακαλέσουν σε δύο χρόνια. Ακατάλλλος για στράτευση, σημαίνει ακατάλληλος για στράτευση, απο τώρα και για πάντα, εκτός αν με αίτηση σου ζητήσεις επανεξέταση για να μπεις απο ι1 μεχρι ι4. Έτσι γράφουν στα ψυχολογικά, αν σου έλειπαν δυο πόδια τι θα έγραφαν "αναμένεται να φυτρώσουν σε 5 χρόνια"; Χαλάρωσε, απαλλαγή πήρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Καλησπέρα σας.

Πέρασα 2 φορές από την επιτροπή απαλλαγών, πήρα 2 αναβολές και τώρα μου ήρθε το χαρτί για 5/3 Θήβα.

Θα πάω 401 για 3η και τελευταία φορά.

Ο ψυχίατρος μου έδωσε γνωμάτευση και αγωγή 23/12

Αν πάω με αυτό το χαρτί θα έχω θέμα; Θέλουν πιο πρόσφατο ακόμη;

mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από mboxre »

Νομίζω είναι εντός των προδιαγραφών (3 μήνες αν δεν κάνω λάθος) αλλά στη θέση σου θα έπαιρνα ένα φρέσκο χαρτί για να αποφύγω έξτρα ταλαιπωρία/άγχος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Έχεις κάνει τη διαδικασία;
mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από mboxre »

Την ολοκλήρωσα πρόσφατα αν δεις παραπάνω
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής