Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Aris25 »

EΝνοείται καμία παρεξήγηση! Απλά δυστυχώς ουτε για αυτά τα 3 ευρώ την ώρα δε βρίσκω δουλειά, γιατί παντού ζητάνε πλεον χρονια σχετική προυπηρεσία. Γι αυτό και το σκέφτομαι για σεκιούριτι γιατί βλέπω δεν ζητανε συνήθως προυπηρεσία. Πως καταντήσαμε...

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

Η προυπηρεσία στο συγκεκριμένο επάγγελμα είναι μειονέκτημα. Όσο περισσότερη έχεις τόσο δυσκολότερα βρίσκεις άπασχόληση στον τομέα αυτόν.
Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

mr.Vox έγραψε:Η προυπηρεσία στο συγκεκριμένο επάγγελμα είναι μειονέκτημα. Όσο περισσότερη έχεις τόσο δυσκολότερα βρίσκεις άπασχόληση στον τομέα αυτόν.
Χμμ. Αυτό κατάλαβα κι εγώ από τις θέσεις εργασίας που αναρτώνται. Οπότε θετικό από τη μια για μένα να βρω μια δουλειά, αλλά αρνητικό μακροπρόθεσμα. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω, γιατί η προυπηρεσία είναι αρνητική για το επάγγελμα αυτό; Λόγω μισθού;

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Και κάτι ακόμα που δεν βρήκα. Η άδεια απο το κεμεα ισχύει για 5 χρόνια, σωστά; Μετά; Τι διαδικασία χρειάζεται για ανανέωση; Ξαναδίνουμε εξετάσεις και παράβολα;
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Χμμ. Αυτό κατάλαβα κι εγώ από τις θέσεις εργασίας που αναρτώνται. Οπότε θετικό από τη μια για μένα να βρω μια δουλειά, αλλά αρνητικό μακροπρόθεσμα. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω, γιατί η προυπηρεσία είναι αρνητική για το επάγγελμα αυτό; Λόγω μισθού;

Λόγω μισθού, δικαιωμάτων Και ημέρες αδείας Μακροπρόθεσμα Αλλά και επειδή τα άτομα μικρότερης ηλικίας τα κάνουν ότι θέλουν. Η ανανέωση απαιτεί παράβολα, ιατρικές βεβαιώσεις και όχι εξετάσεις για το πτυχίο ΙΕΚ. Αυτό μία φορά το παίρνεις. Εκτός και αν και αυτό το κάνουν σαν το ECDL που κάθε τρία χρόνια απαιτεί εξετάσεις για να δουν αν τα θυμάσαι.(μάλλον για να τα οικονομήσουν) κάποιοι.

dimitra78

Δημοσίευση από dimitra78 »

Ακομα να βρω δουλεια και γω Εικόναμε 10μισο χρονια προυπηρεσιας και την πιστοποιηση βγαλμενη εδω και 9 μηνες, δεν βρηκα κατι ακομα!

εχω παει σε καμποσες εταιρειες, αιτησεις συνεντευξεις κτλ αλλα το τηλ δεν χτυπαει... Μαλλον θελει γερο μεσον αλλιως δεν θα γινει τιποτα...

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Τι να πω ρε παιδιά, πραγματικά άδικο πολύ αυτό όσοι δε μπορείτε να βρείτε δουλειά ενώ έχετε τόση προυπηρεσία! Αλλά να ρωτήσω κάτι; Εγώ εδω που μενω, σεκιουριτι που βλέπω είναι οι περισσοτεροι 30-40 ετών και έχουν χρόνια στον χώρο. Μήπως είναι θέμα συγκυριών; Γιατί όλα τα επαγγέλματα πια περνάνε κρίση...

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Aris25 έγραψε:Τι να πω ρε παιδιά, πραγματικά άδικο πολύ αυτό όσοι δε μπορείτε να βρείτε δουλειά ενώ έχετε τόση προυπηρεσία! Αλλά να ρωτήσω κάτι; Εγώ εδω που μενω, σεκιουριτι που βλέπω είναι οι περισσοτεροι 30-40 ετών και έχουν χρόνια στον χώρο. Μήπως είναι θέμα συγκυριών; Γιατί όλα τα επαγγέλματα πια περνάνε κρίση...

Όταν οι πελάτες της εταιρείας σταματήσουν την συνεργασία μαζί της και αυτοί απολυθούν λόγω μείωσης προσωπικού ή για τον όποιονδήποτε λόγο αποχωρήσουν από μόνοι τους πχ κακή πληρωμή κτλ κάτα 99% δεν ξάναβρίσκουν δουλειά στον χώρο.

ΕικόναΕικόνα

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Εικόνα
dimitra78

mr.Vox έγραψε:

Όταν οι πελάτες της εταιρείας σταματήσουν την συνεργασία μαζί της και αυτοί απολυθούν λόγω μείωσης προσωπικού ή για τον όποιονδήποτε λόγο αποχωρήσουν από μόνοι τους πχ κακή πληρωμή κτλ κάτα 99% δεν ξάναβρίσκουν δουλειά στον χώρο.

ΕικόναΕικόνα

αυτο που λες δεν ισχυει... Εχω πολλους συναδελφους που ξερω, απολυθηκαν, οπως και γω απο το αεροδρομιο λογω υψηλης μισθοδοσιας και ξανα βρηκαν καπου αλλου!υπαρχει αρκετη ζητηση για φυλακες, απλα οπως ειχα ξαναπει γινεται τις κακομοιρας και εχουν πεσει ολοι με τα μουτρα. Ειναι πιστευω και θεμα τυχης στην περιπτωση μου τωρα, να πιασει την αιτηση μου καποιος στα χερια του... Απο ολες τις ΣΤΟΙΒΕΣ των αιτησεων!Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

Aris25 έγραψε:

1. Παίζει μεγάλο ρόλο η προυπηρεσία; Ή θα μπορώ να βρω δουλειά μόλις βγάλω την άδεια; Σε αγγελίες που βλέπω δεν ζητάνε συνήθως προπηρεσία, παρά μόνο την άδεια και συχνά καμια ξενη γλώσσα, γνωση η/υ, δίπλωμα οδηγησης.

2. Με τι κριτήρια κάνει μια εταιρεία την επιλογή προσωπικού; Πέρα δηλ. Από προσκόμιση άδειας και λοιπών πιστοποιητικών, περνάμε κάποια αθλητική δοκιμασία; Η απλώς κοιτάνε σωματότυπο;

3. Υπαρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ΚΕΚ που κάνουν την κατάρτιση; Σκέφτομαι για e-learning. Είδα στο kemea.gr διάφορα ΚΕΚ, όμως θα εκτιμούσα όποιος γνωρίζει να μου συστήσει κάποιο (στείλτε μου εάν θέλετε σε pm).

Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι, θα το εκτιμούσα πολύ...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

1. Συνήθως ναι, μπορεί να μην το λένε στις αγγελίες αλλά όταν πας για συνέντευξη θα σε ρωτήσουν αν έχεις ξαναδουλέψει.
2. Η κάθε εταιρεία έχει τα δικά της κριτήρια, αθλητική δοκιμασία δεν περνάς και ο σωματότυπος είναι μια μπούρδα, σπάνια κοιτάνε σωματότυπο.
3. Όχι.
4. Γενικά να ξέρεις θέλει υπομονή, μπορεί να περάσεις και από 10 συνεντεύξεις και να μην σε πάρουν, μπορεί να σου πούνε να δουλέψεις 2-3 8ωρα για να σε δοκιμάσουν και στο τέλος να σου πούνε πως δεν τους κάνεις και εννοείται πως δεν θα σε πληρώσουν, αυτά να τα ρωτάς από πριν, μην ντραπείς, δουλειά ψάχνεις όχι να δουλεύεις εθελοντικά.
5. Θα ακούσεις να λένε διάφοροι πως οι περισσότερες εταιρίες δεν πληρώνουν στην ώρα τους, σε αφήνουν απλήρωτο 2-3 μήνες και άλλα τέτοια, μην σε πάρει από κάτω, ίσως και να ισχύει, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία, μην προδικάζεις ιστορίες που σου λένε.
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

dimitra78 έγραψε:

Αυτο που λες δεν ισχυει... Εχω πολλους συναδελφους που ξερω, απολυθηκαν, οπως και γω απο το αεροδρομιο λογω υψηλης μισθοδοσιας και ξανα βρηκαν καπου αλλου!

υπαρχει αρκετη ζητηση για φυλακες, απλα οπως ειχα ξαναπει γινεται τις κακομοιρας και εχουν πεσει ολοι με τα μουτρα. Ειναι πιστευω και θεμα τυχης στην περιπτωση μου τωρα, να πιασει την αιτηση μου καποιος στα χερια του... Απο ολες τις ΣΤΟΙΒΕΣ των αιτησεων!Εικόνα

Μπορεί στην δικιά σου περίπτωση να μην ισχύει αλλά στην δικιά μου ισχύει. Τουλάχιστον Στην πράξη αυτό γίνεται. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς μου που αρχικά είχαν μια αξιοπρεπής δουλειά στον χώρο τώρα πλέον αν εργασθούν θα εργασθούν για πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Τα οχτάωρα γίνονται δωδεκάωρα, οι πληρωμές είναι καθυστερημένες και μερικές φορές δεν γίνονται και ποτέ. Καλή η αισιοδοξία αλλά η παραγματικότητα είναι διαφορετική.

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

EΥχαριστώ πολύ Greek Army για τις πληροφορίες! Ελπίζω να αξίζει. Το πήρα απόφαση θα βγάλω την άδεια και ότι γίνει. Καλύτερα να ρισκάρω κάτι, παρά να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Πάντως πολλά τα λεφτά ρε παιδιά, έλεος, οι καιροί είναι δύσκολοι. Από παντού ψάχνουν τρόπους να βγάλουν χρήματα.

mr.Vox,dimitra78, αυτά τα χρόνια που εργαζόσασταν ως σεκιούριτι γενικά ήσασταν ευχαριστημενοι; Οχι μόνο απο θέμα μισθού, αλλά γενικά απο τη δουλειά... Υπάρχει γενικά πίεση, ευθύνες κλπ; Γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλοί έχουν την αίσθηση πως οι σεκιούριτι δεν κάνουν κ τίποτα ιδιαίτερο κ κάθονται όλη μέρα (καλά εδώ και για τους αστυνομικούς τα ίδια λένε) ...

dimitra78

Υπαρχουν ποστα που εχουν πιεση, κουραση και ευθυνη!υπαρχουν και αλλα που ειναι χαλαρα αναλογα το τι θα φυλας.

εγω ας πουμε που δουλεψα σε αεροδρομια, εκει ναι εχει πιεση και ολα τα παραπανω. Οι μισθοι ηταν αξιοπρεπεις και με το παραπανω θα ελεγα εγω, στην περιπτωση μου αλλα τωρα τα δεδομενα αλλαξαν δυστιχως.

επισης εχει πολυ ορθοστασια και εχει βαρδιες.

τωρα πληρωνουν αλλοι με 2.50 και 3.00 ευρω την ωρα, αλλοι γυρω στα 500 ευρω και αλλοι πιο λιγαΕικόνα

εμενα μου αρεσει γενικα σαν επαγγελμα και το κανω απο τοτε που τελειωσα το λυκειο. Εμαθα και ειδα πολλα πραγματα, αναλογα σε τι ποστα ημουν, πχ φυλαξη αεροσκαφωνΕικόνα

μακαρι να εκαναν λιγο καλυτερα τα πραγματα και τις συνθηκες σε αυτον τον τομεα και να λεγεται ενα αξιοπρεπες επαγγελμα γιατι οπως ειπες και συ πολλα ασχημα λενε... !

ενα καλο εγινε με την σχολη, οσο και να ηταν δυσκολο για μενα (που μυαλο για διαβασμα μετα απο χρονια), ηταν ενα σωστο βημα, μαθαινεις πραγματα και ξεκαθαριζει και λιγο το τοπιο.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

Η πιστοποίηση γίνεται για το χρήμα, το ξεκαθάρισμα κανέναν δεν ενδιαφέρει, έτσι και αλλιώς η κάθε εταιρεία επιλέγει τα άτομα που θέλει.

Και με άριστα να πάρει κάποιος την πιστοποίηση αν δεν έχει δουλέψει στο παρελθόν σαν σεκιούριτι χαμένος θα είναι στο διάστημα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες