Κατάργηση στρατιωτικών σχολών;

Κλειδωμένο

Συμφωνείτε με την αντικατάσταση των παραγωγικών σχολών;

Το δημοψήφισμα λήγει την Παρ Ιούλ 26, 2013 5:59 pm

Ναι.
91
10%
Όχι.
845
90%

Σύνολο ψήφων: 936

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
AndyG
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από AndyG »

Το οποίο συνδέεται με μια κατά τη γνώμη μου γενικότερα λανθασμένη φιλοσοφία εισαγωγής στο στράτευμα...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αν ήτανε το όριο ηλικίας στα 30 έτη δεν θα σε ενοχλούσε η κατάργηση των στρατιωτικών σχολών, στο συγκεκριμένο θέμα συζητάμε για την κατάργηση των στρατιωτικών σχολών και όχι για τις προϋποθέσεις εισαγωγής, για παράδειγμα στην ΣΣΑΣ και μεγαλύτεροι ηλικιακά σπουδαστές να έμπαιναν πάλι η ίδια γνώμη θα υπήρχε ότι η σχολή είναι άχρηστη και θα πρέπει να καταργηθεί.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από yandr »

Ειρήνη ημίν! Σε αυτό το θέμα συνεχίζουμε με την κατάργηση ή μη των σχολών.
AndyG
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από AndyG »

Αγαπητέ Greek Army, τους ψυχολογισμούς περί του τί θα με ενοχλούσε και τί όχι να τους αφήσεις κατά μέρος, δε σε ξέρω και δε με ξέρεις. Το θέμα επεκτάθηκε μέσα στη ροή της κουβέντας και σε άλλα θέματα, όπως τη λειτουργία των σχολών και την πρακτική σε ξένους στρατούς. Τη σπουδή σου να αποδείξεις ότι "δεν κολλάω" εδώ δεν την καταλαβαίνω. Την αποδίδω στην εριστικότητα και πληθωρικότητα που δείχνεις και σε άλλες απαντήσεις σου, και σταματάω εδώ.

Τώρα ως προς το θέμα, η ΣΣΑΣ κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμη, και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη στρατιωτική εκπαίδευση επιστημόνων εκτός στρατού. Αν ο στρατός αποφασίσει κάποτε να προσλάβει πτυχιούχους, πρέπει να έχει αυστηρότατα κριτήρια, ακαδημαϊκά και μη, με το χρόνο της εκπαίδευση να επιτρέπει επαρκή στρατικοποίηση (σίγουρα κάπου ανάμεσα σε 1-2 ετη). Το καλύτερο, όπως λέει και ο roverr σε προηγούμενα post, θα ήταν ίσως η εισαγωγή μόνο με αυτόν τρόπο, για τους μη επιχειρησιακούς αξιωματικούς φυσικά.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όταν αναφέρεις παραδείγματα και μου βάζεις μέσα ηλικίες εκεί πηγαίνει η κοινή λογική, τώρα αν εσύ δεν θέλεις να το παραδεχτείς και θέλεις απλά να το περάσεις με άλλον τρόπο είναι δικό σου πρόβλημα, έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα σου για την Βρετανία που δέχεται μεγάλης ηλικίας σπουδαστές και αυτό ισχύει με την προϋπόθεση να έχεις τελειώσει οποιοδήποτε πανεπιστήμιο, άρα πάλι στο ηλικιακό θέμα ερχόμαστε και ξεφεύγουμε από τον τίτλο του θέματος.

Ναι είμαι εριστικός και θα συνεχίσω να είμαι μέχρι να μάθετε να γράφετε πράγματα που να να έχουνε σχέση με τον τίτλο του θέματος και όχι ότι σας βολεύει.

Αν δεν το έχετε καταλάβει ορισμένοι το θέμα έχει τίτλο "Κατάργηση στρατιωτικών σχολών", δεν γράφει ούτε για βελτίωση ούτε για αλλαγή κριτηρίων ούτε για το αν θα πάει στο Μουντιάλ η Εθνική.
invalid

Δημοσίευση από invalid »

AndyG έγραψε:Τώρα ως προς το θέμα, η ΣΣΑΣ κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμη, και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη στρατιωτική εκπαίδευση επιστημόνων εκτός στρατού. Αν ο στρατός αποφασίσει κάποτε να προσλάβει πτυχιούχους, πρέπει να έχει αυστηρότατα κριτήρια, ακαδημαϊκά και μη, με το χρόνο της εκπαίδευση να επιτρέπει επαρκή στρατικοποίηση (σίγουρα κάπου ανάμεσα σε 1-2 ετη) φυσικά.
Πως ακριβως μπορει να χρησιμοποιηθει η ΣΣΑΣ για την εκπαιδευση επιστημονων και εκτος στρατου οταν ουτε οι ιδιοι δοκιμοι φοιτουν εκει; Η επιστημονικη εκπαιδευση τους γινεται στο ΑΠΘ σαν ολους τους πολιτες. Η ΣΣΑΣ ουτε εκπαιδευει (επιστημονικα) ουτε κανει ερευνα. Οπως ειπε και ο rovver μαχιμοι απο παραγωγικες σχολες και ολοι οι αλλοι απο προκυρηξη. Γενικοτερα οπως εχω αναφερει σε προηγουμενα post καλο ειναι να γινει ενας εκσυγχρονισμος των Ε. Δ. Και ο τροπος εισαγωγης σε αυτες ειναι ενα απο τα θεματα που χρηζει βελτιωσης.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΗΣ »

Η κατάσταση έχει ως εξής. Πέρσυ έδωσα για στρατιωτικές σχολές, κρίνομαι κατάλληλος για στρατό από τις προκαταρκτικές εξετάσεις αλλά λόγω βαθμού δεν το πέτυχα. Φέτος ξαναδιαβάζω και δόξα τον θεό τα πάω πάρα πολύ καλά. Είναι το όνειρο μου από μικρό παιδί και όσο και να βγάλω, ότι και να μου λένε εγώ θα τ κυνηγάω. Υπάρχει ελπίδα ή καταργούνται οι σχολές. Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος τον ευχαριστώ πάρα πολύ...
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Avatar »

Όχι ρε φίλε γιατί να καταργηθούν ; Κάτι είπαν ότι θα μπαίνουν με άλλο τρόπο αυτό μπορεί να σημαίνει και 6ο πεδίο αλλά και να βγουν τελείως από πανελλήνιες. Κανείς δεν ξέρει ούτε και αυτοί...
Εδώ λένε για νέο σύστημα πόσα χρόνια και έχει παγώσει το θέμα. Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα συμβεί ξαφνικά μέσα στη μέση της χρόνιας, πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατον
Άβαταρ μέλους
panos2171
Λοχαγός
Λοχαγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panos2171 »

Εδώ λένε για νέο σύστημα πόσα χρόνια και έχει παγώσει το θέμα. Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα συμβεί ξαφνικά μέσα στη μέση της χρόνιας, πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατον

Έχουμε το παράδειγμα της ΕΛ. ΑΣ οπότε πλέον τίποτα δεν είναι αδύνατον.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Avatar »

Δεν είναι το ίδιο.
Πρώτα από όλα με την ΕΛ. ΑΣ είπαν δεν θα πάρουν για 2 χρονιές δεν είπαν ότι δεν θα ξανά πάρουν ποτέ και θα διαλύσουν τις σχολές.
Και δεύτερον υπουργός είναι ο Δένδιας για την αστυνομία ενώ ο στρατός "είναι" στο υπουργείο εθνικής αμύνης.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΗΣ »

Ανησυχώ λόγο αστυνομίας και επειδή η γενικότερη κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες σας...
ΑΝΤΩΝΗΣ

Δημοσίευση από ΑΝΤΩΝΗΣ »

invalid έγραψε:
andyg έγραψε:τώρα ως προς το θέμα, η σςας κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμη, και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη στρατιωτική εκπαίδευση επιστημόνων εκτός στρατού. αν ο στρατός αποφασίσει κάποτε να προσλάβει πτυχιούχους, πρέπει να έχει αυστηρότατα κριτήρια, ακαδημαϊκά και μη, με το χρόνο της εκπαίδευση να επιτρέπει επαρκή στρατικοποίηση (σίγουρα κάπου ανάμεσα σε 1-2 ετη) φυσικά.
πως ακριβως μπορει να χρησιμοποιηθει η σςας για την εκπαιδευση επιστημονων και εκτος στρατου οταν ουτε οι ιδιοι δοκιμοι φοιτουν εκει; η επιστημονικη εκπαιδευση τους γινεται στο απθ σαν ολους τους πολιτες. η σςας ουτε εκπαιδευει (επιστημονικα) ουτε κανει ερευνα. οπως ειπε και ο rovver μαχιμοι απο παραγωγικες σχολες και ολοι οι αλλοι απο προκυρηξη. γενικοτερα οπως εχω αναφερει σε προηγουμενα post καλο ειναι να γινει ενας εκσυγχρονισμος των ε. δ. και ο τροπος εισαγωγης σε αυτες ειναι ενα απο τα θεματα που χρηζει βελτιωσης.

η σςας ειναι στρατιωτικη σχολη αξιωματικων σωματων. η σςας παρεχει εκπαιδευση σε θεματα που εχουν να κανουν με τη εν γενει στρατιωτικη καταρτιση του μελλοντικου αξιωματικου σωματων (δηλ στρατιωτικη ιστορια, στρατιωτικη τοπογραφια, στρατιωτικποι κανονοσμοι, θεματα στρατιωτικου υγειονομικου, κλπ... ) επισης στρατιωτικη εκπαιδευση γινεται και στη θερινη διαβιωση στο ποσειδι. τα μαθηματα της επιστημης του σαςσιτης τα παρακολουθει στο απθ και υποκειται στις ιδιες εξετασεις με αυτες των πολιτων φοιτητων. επισης σαν επιστημονες οι αποφοιτοι της σσας συμμετεχουν σε ερευνητικα προγραμματα που υλοποιουνται απο αει ή αλλα ερευνητικα ιδρυματα. συνεπως ο σςασιτης σπουδαζει δυο πραγματα ταυτοχρονα δηλαδη αξιωματικος σωματων στη σςςας και επιστημονας στο απθ. τωρα εαν ειναι να κλεισει η σςας... ας κλεισει με 19900 εως 19300 μορια στις πανελληνιες ειναι βεβαιο οτι οι σαςσιτες δεν θα χαθουν!

Τάσος Γκολ

Δημοσίευση από Τάσος Γκολ »

roverr24 έγραψε:Η ΣΣΑΣ ΔΕΝ εχει λογο υπαρξης... Οι επιστημονες στρατιωτικοι σε ολο τον κοσμο εκτος εξαιρεσεων μπαινουν με προκηρυξη αφου εχουν παρει το πτυχιο τους σαν πολιτες.ΤΟ φτωχο ελληνικο κρατος πληρωνει καθε χρονο 200 ατομα στην ΣΣΑΣ που χωρις στρατιωτικα προσοντα φιγουραρουν ως φοβεροι και επιστημονες...40 ατομα στην ΣΣΑΝ και 60 ατομα αποφοιτοι Ευελπιδων που πληρωνονται 2-3-4 η 5 χρονια αναλογα με την ειδικοτητα να σπουδαζουν χωρις να δουλευουν... Ουτε στην Αμερικη δεν γινεται αυτο που εχει λεφτα.

Οι αποφοιτοι της Ευελπιδων ειδικα του τεχνικου σωματος, ειναι μερικοι απ τους καλυτερους μαθητες στο εθνικο μετσοβειο πολυτεχνειο και εχουν χτυπησει πτυχια με 9αρια... Στην ΣΣΑΣ ομως εκτος του οτι οντως καποιες φορες ειναι στημενα τα θεματα, το επιπεδο δεν ειναι ιδιο με των αλλων φοιτητων του ΑΠΘ. Περνανε τα μαθηματα πιο ευκολα. Ειναι γεγονος

Πως περνάνε τα μαθήματα πιο εύκολα... Όταν 1) ένα μεγάλο μέρος των Οικονομικών της ΣΣΑΣ που μπήκαν με Πανελλήνιες Εξετάσεις Γενική Σειρά τελειώνουν στα 3,5 χρόνια! Και οι υπόλοιποι το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 8ου 6-μήνου.2) Οι περισσότεροι ΣΑΣΣΙΤΕΣ αποφοιτούν με βωαθμό "λιαν καλώς"; Αυτοί που περνάνε με μαθήματα εύκολα κυμαίνονται στο 5 σαν βαθμό πτυχίου... Τέτοιοι βαθμοί δεν υπάρχουν στη ΣΣΑΣ... Διότι αυτά τα παιδιά πέρασαν με Πανελλήνιες και με 19900 έως 19275 μόρια (Ιατρική) όταν ο τελευταίος στην Ιατρική Αθηνών είχε 19150 μόρια. Αυτά και ξενίλες τέλος, διότι οι καλοί είναι καλοί... Παντού και σε όλα!

Invalid

Δημοσίευση από Invalid »

Προς Τάσος Γκολ και ΑΝΤΩΝΗΣ

Παιδια δε σας γνωριζω αλλα απορω πως δε σας προβληματιζει οτι σε ολο σχεδον τον δυτικο κοσμο οι επιστημονες κλπ να μπαινουν στο στρατο μεσω προκυρηξης αφου εχουν παρει τον τιτλο σπουδων τους ενω στην ψαροκωσταινα οχι;

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες