Προκήρυξη για Λιμενοφύλακες (2019)
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 128
Οι της προκήρυξης θα φοιτησουν 6 με 8 μήνες στην σχολή. 2 χρόνια θα κάτσουν οι των πανελληνίων.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 39
Διασωστης31 έγραψε:Οι της προκήρυξης θα φοιτησουν 6 με 8 μήνες στην σχολή. 2 χρόνια θα κάτσουν οι των πανελληνίων.
Είσαι σιγουρος γι αυτό ; Γιατί νομίζω 2 χρόνια θα κάτσουν και αυτοί της συγκεκριμένης προκυρηξης, νομίζω έχει αλλάξει, δεν είναι σαν τις παλιές που σε έπαιρναν για 6 μήνες και έπειτα έβγαινες λιμενοφυλακας. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
"Θαρσείν Χρή" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ
Όχι φίλε μου όπως τα λέει ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ είναι..6 έως 8 μήνες κάθεσαι.. αυτοί από σχολή είναι 2 χρόνια..
Ο. Π. Κ. Ε
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 76
Sailor123 έγραψε:Διασωστης31 έγραψε:Οι της προκήρυξης θα φοιτησουν 6 με 8 μήνες στην σχολή.2 χρόνια θα κάτσουν οι των πανελληνίων.
Είσαι σιγουρος γι αυτό ; Γιατί νομίζω 2 χρόνια θα κάτσουν και αυτοί της συγκεκριμένης προκυρηξης, νομίζω έχει αλλάξει, δεν είναι σαν τις παλιές που σε έπαιρναν για 6 μήνες και έπειτα έβγαινες λιμενοφυλακας. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
υποτιθεται θα βγει η προκηρυξη ωστε να παρουν πιο γρηγορα ατομα, να εκπαιδευτουν πιο συντομα, με αποτελεσμα να ειναι στις υπηρεσιες τους το συντομοτερο δυνατον. Αν ηταν να ισχυε 2 χρονια εκπαιδευση, ποιος ο λογος τοτε να βγαλουν προκηρυξη;
alex
-
- Ανθυπασπιστής
alex7 έγραψε:υποτιθεται θα βγει η προκηρυξη ωστε να παρουν πιο γρηγορα ατομα, να εκπαιδευτουν πιο συντομα, με αποτελεσμα να ειναι στις υπηρεσιες τους το συντομοτερο δυνατον. Αν ηταν να ισχυε 2 χρονια εκπαιδευση, ποιος ο λογος τοτε να βγαλουν προκηρυξη;
Οι λιμενοφυλακες απο πανελληνιες με δυο χρονια στη σχολη θα εχουν ιδια καθηκοντα και ιδια εξελιξη με του λιμενοφυλακες της προκυρηξης και εκπαιδευσης 6 μηνων;
-
- Ανθυπασπιστής
Υπαρχει καποιο εγγραφο που να λεει τι διαφορα θα εχουν οι μεν απο του δε. Μου φαινεται λιγο περιεργο και αδικο να εχουν ακριβως τα ιδια καθηκοντα και εξελιξη. Δεν υπαρχει καποια διαφορα μεταξυ τους οπως ΕΠΟΠ (αργη εξελιξη, μενουν για παντα υπαξιωματικοι) / Υπαξ απο ΣΜΥ (γινονται και αξιωματικοι μχρι το βαθμο του ταγματαρχη τιμητικα) η οπως Αστυφυλακες πανελληνιων (με ανακριτικα καθηκοντα) και Ειδικοι Φρουροι (χωρις ανακρητικα καθηκοντα και πιο αργη εξελιξη)
Sailor123 σκεψου το πιο απλα. Εγω ειμαι 29 με τις ξενες γλωσσες μου το πτυχιο πανεπιστημιου μου το διπλωμα σκαφους μου και την οποια εμπειρια εχω αποκτησει σε αυτα τα 30 χρονια ζωης. Ειμαι το ιδιο με τον/την 20χρονο αποφοιτο μιας σχολης που δεν ξερει που παν τα 4; εχω ριξει και με 13 οπλα στην ελδυκ ξερω να οπλιζω και mg3 και ολμο και απολα. Και σκεψου τωρα οτι υπαρχουν αλλα παιδια που εχουν τριπλασια και βαλε προσοντα απο αυτα π εχω εγω. Αρα ναι αυτοι που μπαινουν με προκηρυξη θεωρητικα ειναι η αφροκρεμα και με τοσα μορια δεν χρειαζεται να τρεχεις τους ανθρωπους 2χρονια... φανταροι πηγαμε, ενσημα κολλησαμε... αρα μια χαρα δικαιο ειναι αμα το σκεφτεις ετσι.. απο πανελλαδικες ουτε καν στρατο δεν εχουν παει και 2χρονια λιγα ειναι για εκπαιδευση.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
Ακριβώς αν ήταν να μείνουν 2 χρόνια και αυτοι μέσα, δε θα έβγαινε η προκήρυξη. Την ίδια εξέλιξη έχουν οι ΛΦ προκήρυξης με τους ΛΦ πανελληνίων.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
Και οι 2 γίνονται ανακριτικοι στα 3 χρόνια υπηρεσίας (μαζί με την σχολή). Οι της προκήρυξης αν μείνουν 6 μηνες σχολή,2.5 χρόνια θα είναι μη ανακριτικοι.
Οι των πανελληνίων μόλις ενα χρόνο μετά την αποφοίτηση αποκτούν ανακριτικα καθήκοντα.
Οι των πανελληνίων μόλις ενα χρόνο μετά την αποφοίτηση αποκτούν ανακριτικα καθήκοντα.
-
- Ανθυπασπιστής
Αν δεν κανω λαθος υπαρχουν οι αποφοιτοι σχολη Λιμενοφυλακων που φτανουν μεχρι τον βαθμο του Ανθυπασπιστη, υπαρχουν οι αποφοιτοι της σχολη υπαξιωματικων Ελληνικης Ακτοφυλακης που αποφοιτουν με το βαθμο του κελευστη και φτανουν μεχρι τον βαθμο του Πλοιαρχου και υπαρχουν και οι αποφοιτοι της σχολη αξιωματικων που φτανουν μεχρι τον βαθμο του αντιστρατηγου. Η αποριες μου ειναι οι εξης: Τα παιδια που θα μπουν μεσω πανελληνιων θα βγουν ως κελευστες η λιμενοφυλακες; Η προκυρηξη που περιμενουμε αφορα υπαξιωματικους η λιμενοφυλακες; Με εχει μπερδεψει το γεγονος οτι εχουν βγει στο παρελθον προκυρηξεις για λιμενοφυλακες (λιμενοφυλακες που φτανουν μεχρι το βαθμο του ανθυπασπιστη) και προκυρηξεις για υπαξιωματικους (κελευστες που φτανουν μεχρι το βαθμο του πλοιαρχου) το οποιο προκαλει συγχυση γιατι δεν υπαρχει σε αλλο σωμα κατι τετοιο (μιλαμε με εξαιρεση τις πανελληνιες)
Sailor123 δεν εγραφε πουθενα η προκηρυξη "υπαξ". Λιμενοφυλακες εγραφε. Μεσα στο σωμα οταν μπεις θα γινονται ξανα διαγωνισμοι π. χ για σημαιοφορους και αυτο αφορα και τα μονινα στελεχη. Αν θες να φτασεις δλδ μεγαλο βαθμο μπορεις να το κυνηγησεις. Η προκηρυξη που περιμενουμε θα ειναι για λ/φ. Επισης επι συριζα ειχε βγει και φεκ για σημαιοφορους τωρα ομως δεν ακουω κατι για αυτο απο τις ιντερνετικες φυλλαδες. Ας κανουνε υπομονη μια βδομαδα να μπει ο σεπτεμβρης και βλεπουμε..
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
Λιμενοφυλακες θα είναι ολοι. Προκήρυξη για υπαξ, δε θα ξαναβγεί.
Θα μπορείς να δώσεις εσωτερικές εξετάσεις για κελευστης, και από του χρόνου πανελληνιες σε ειδική κατηγορία ΛΦ-Υπαξ για την σχολή αξιωματικών, όπου θα ξεκινάς από το 2ο έτος την φοίτηση.
Του χρόνου το 50% τουλάχιστον των θέσεων για σημαιοφορους, θα είναι για τα άτομα που ήδη υπηρετούν.
Θα μπορείς να δώσεις εσωτερικές εξετάσεις για κελευστης, και από του χρόνου πανελληνιες σε ειδική κατηγορία ΛΦ-Υπαξ για την σχολή αξιωματικών, όπου θα ξεκινάς από το 2ο έτος την φοίτηση.
Του χρόνου το 50% τουλάχιστον των θέσεων για σημαιοφορους, θα είναι για τα άτομα που ήδη υπηρετούν.
-
- Ανθυπασπιστής
Καταλαβα παιδια, ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μια ακομη ερωτηση, ισχυει οτι πρεπει να εχει μεχρι 2.5 βαθμους μυωπια για να μπεις στο Λιμενικό Σώμα;
Με την τελευταια τροποποιηση πδ11/14 φεκ 1360 19 Απριλη 2019 στο λιμενικο ισχυει το σφαιρικο ισοδυναμο 4,5 και οπτικη οξυτητα 10/10 με η χωρις διορθωση. Προσεξε ομως διαβασε να δεις τι σημαινει ισοδυναμο. Με 4 μυωπια και 1 στραβισμο και 1 αστιγματισμο κοπηκες. Οποτε πηγαινε σε οφθαλμιατρο να σου πει ακριβως το ισοδυναμο σου.
Τι γίνεται με τα ειδικά κλιμάκια; Μετά τη σχολή οι ΛΦ που δήλωσαν Ε. Δ. θα κληθούν να εκπαιδευτούν και να υπηρετήσουν σε μονάδες ειδικών αποστολών αμέσως; Απ'οτι είδα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις εκεί, και ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ μεγάλος, οπότε φαντάζομαι θα βγει και αντίστοιχο σχολείο για την επάνδρωση των εν λόγω δυνάμεων.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες