Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 78
Διαβάστε το πολυνομοσχεδιο εθνικής αμυνης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι ΟΒΑ προορίζονται για ειδικές δυνάμεις, και αερομεταφερομενες μονάδες (71η ταξιαρχια, ΤΕΝΕΦ)
Συν τα ατομα που δηλώνουν νσ πάνε ΟΥΚ, τον Σεπτέμβριο ζητησανε άτομα. όσοι αποφοιτουν γίνονται οβα
Συν τα ατομα που δηλώνουν νσ πάνε ΟΥΚ, τον Σεπτέμβριο ζητησανε άτομα. όσοι αποφοιτουν γίνονται οβα
Δηλαδη αμα υπηρετω σε αλλη μοναδα πχ τεθωρακισμενα, στρατονομια η και ακομα προεδρικη φρουρα δεν υπαρχουν πιθανοτητες;
Και τι να τους κανουμε τους ΟΒΑ ρε παιδια; Θα παίρνουν 600 ευρο για τρια χρονια για να Βαράνε σκοπιές και σε τρια χρονια θα τους απολύσουν... Αν ετσι πιστεύουν πως θα λυθούν τα προβληματα και οι ελλείψεις των μονάδων κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...
Τι να τους κανουμε τους ΟΒΑ ρε παιδια; Να κάνουνε τις σκοπιές και να παίρνουν 600 ευρο και στα τρια χρονια να απολυθούν.. αυτη ειναι η λυση στις ελλείψεις των ενόπλων δυνάμεων;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 7
- Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
- Επικοινωνία:
Ασμιας έγραψε:Τι να τους κανουμε τους ΟΒΑ ρε παιδια; Να κάνουνε τις σκοπιές και να παίρνουν 600 ευρο και στα τρια χρονια να απολυθούν. Αυτη ειναι η λυση στις ελλείψεις των ενόπλων δυνάμεων;
Όσο και να σου φαίνεται παράδοξο, θα καλυφθούν αρκετές ελλείψεις στις ΕΔ με τον θεσμό των ΟΒΑ ή ακόμη και με το μέτρο της επιμήκυνσης της θητείας (των κληρωτών). Σίγουρα το να αυξήσεις τους επαγγελματίες - στελέχη, είναι το ιδεατό αλλά ακόμη και τα δύο προηγούμενα μέτρα που προανέφερα, θα βοηθήσουν - θα κάνουν την μπουγάδα...

Έχω δύο απορίες 1ο αν κάποιος έχει κάνει θητεία στην στρατονομια και έχει το βαθμό του δεκανεα και του δοθεί τιμητικά ο βαθμός του λοχία από τη βαθμό θα αρχίσει άμα βγει ή όταν έβγαινε παλιά για εποπ?; Και 2ο οποίο έχει υπηρετήσει στο τενεφ μπορεί να πάρει μέρος στην κατηγορία ειδικών δυνάμεων ή άμα απο το πεζικο κάνει μεταταξη στις ειδικές δυνάμεις θα πρέπει να περάσει πάλι το σχαλ;
Ως προς την πρώτη σου απορία η απάντηση είναι όχι. Ο βαθμός που είχες ως έφεδρος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο αν και εφόσον καταταχθείς σαν επαγγελματίας οπλίτης. Θα έχεις την ίδια ανέλιξη με τους συναδέλφους σου όπως ορίζουν οι διατάξεις για τους ΕΠΟΠ.
Ως προς την δεύτερη ερώτησή σου: Ναι μπορείς να δηλώσεις ειδικότητες που αφορούν τις Ειδικές Δυνάμεις, όπως επίσης και τις ειδικότητες που αφορούν τους συσκευαστές και τους ρίπτες του ΕΜ. Μοριοδοτείσαι κανονικά επίσης. Η ΣΧΑΛ πλέον είναι προαιρετική για τους ΕΠΟΠ είτε είσαι από μετάταξη, είτε καταταχθείς κατευθείαν σαν Ειδικοδυναμίτης.
Ως προς την δεύτερη ερώτησή σου: Ναι μπορείς να δηλώσεις ειδικότητες που αφορούν τις Ειδικές Δυνάμεις, όπως επίσης και τις ειδικότητες που αφορούν τους συσκευαστές και τους ρίπτες του ΕΜ. Μοριοδοτείσαι κανονικά επίσης. Η ΣΧΑΛ πλέον είναι προαιρετική για τους ΕΠΟΠ είτε είσαι από μετάταξη, είτε καταταχθείς κατευθείαν σαν Ειδικοδυναμίτης.
Αυτες ειναι οι αδικιες. Οταν καποιος υπηρετει σαν εφεδρος αξιωματικος για παραδειγμα και δινει στρατιωτικο ορκο, ορκιζεται στην ιδια πατριδα και οχι σε αλλη, οταν μπει αργοτερα εποπ ή σε σωματα ασφαλειας. Πρεπει να το δουν αυτο οσοι πολιτικοι ενδιαφερονται και να το διορθωσουν. Οπως επισης και η στρατιωτικηυπηρεσια αργοτερα να μετριεται ως Πραγματικη.
-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
Zeus έγραψε:Αυτες ειναι οι αδικιες. Οταν καποιος υπηρετει σαν εφεδρος αξιωματικος για παραδειγμα και δινει στρατιωτικο ορκο, ορκιζεται στην ιδια πατριδα και οχι σε αλλη, οταν μπει αργοτερα εποπ ή σε σωματα ασφαλειας. Πρεπει να το δουν αυτο οσοι πολιτικοι ενδιαφερονται και να το διορθωσουν. Οπως επισης και η στρατιωτικηυπηρεσια αργοτερα να μετριεται ως Πραγματικη.
Δεν μπορώ να καταλάβω το όρο "αδικίες" που γράφεις. Για εσένα πως θα ήταν το δίκαιο; Τι βαθμό θα έπρεπε να πάρει σαν ΕΠΟΠ; Όποιος θέλει να υπηρετήσει με βαθμό ή ακόμη και σαν Αξκος, μπορεί να δώσει πανελλήνιες και να το καταφέρει. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει κάποια δεδομένα. Όποιος συμφωνεί, δηλώνει.
Όσο αφορά τώρα για την στρατιωτική υπηρεσία (θητεία), μετράει κανονικά ως χρόνος υπηρεσίας (για το μισθό), είναι το λεγόμενο ΕΧΥ (επίδομα χρόνου υπηρεσίας), αλλά όχι σαν συντάξιμα χρόνια. Όποιος επιθυμεί να μετρήσει ως συντάξιμα χρόνια, μπορεί με αναφορά του να ζητήσει να τα πληρώσει και να τα αναγνωρίσει. Ούτε εδώ πάλι υπάρχει αδικία από τη στιγμή που δεν έχεις πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για την στρατιωτική σου υπηρεσία (θητεία). Τις πληρώνεις και είναι σαν να δούλευες κανονικά και όχι να υπηρετούσες ως κληρωτός οπλίτης.
Βγηκε τωρα η προκήρυξη και εσυ ανησυχείς για το με τι βαθμό θα εχεις... μας δουλευεις ρε φιλε;
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κανω μια ερωτηση
Υπάρχει περίπτωση να βγει κάποια στιγμή στο μέλλον προκήρυξη ή μάλλον πάει προς κατάργηση ο θεσμός και να μην περιμένω άδικα;
Επίσης μπορώ να πάω ακόμα και αν δεν έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις;
Υπάρχει περίπτωση να βγει κάποια στιγμή στο μέλλον προκήρυξη ή μάλλον πάει προς κατάργηση ο θεσμός και να μην περιμένω άδικα;
Επίσης μπορώ να πάω ακόμα και αν δεν έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις;
-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
Dris έγραψε:Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κανω μια ερωτηση
Καλημέρα!
Στο μέλλον δεν φαίνεται κάτι, τουλάχιστον στο άμεσο. Αυτό δεν πάει να πει πως θα καταργηθεί και ο θεσμός. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς στελεχών μη παραγωγικής σχολής (με πρόσληψη δηλαδή) των ενόπλων δυνάμεων. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα να υποστηρίξουν όχι απλά μια νέα πρόσληψη στελεχών αλλά να συντηρηθεί η υπάρχουσα δύναμη προσωπικού και υλικού. Αν καταφέρει το κράτος και ξεπεράσει κάποια στιγμή αυτή την οικονομική στενότητα, η πρόσληψη νέων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) θα είναι από τις πρώτες ενέργειες διότι οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στα τόσα χρόνια που δεν έχει γίνει ανάλογη πρόσληψη, είναι τεράστιες...
Προσωπική μου όμως άποψη, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι το 2020 και αν θα γίνει θα είναι για ένα πάρα πολύ μικρό αριθμό οπλιτών, ίσως και κάτω από 1000 άτομα (συνολικά ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ). Οπότε, μην ανησυχείς για το αν θα χρειάζεται να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις, γιατί πιθανότατα, μέχρι να βγει κάτι, θα το έχεις ήδη πράξει...

Ενημερωτικά όμως, δεν χρειάζεται να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις, από τη στιγμή που στην πρόσληψη θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις και γυναίκες.

περιμενε μεχρι τα 60 σου ισως σε παρουνDris έγραψε:Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κανω μια ερωτηση
καλα σοβαρα ρε παιδια περιμενε να μπειτε στον στρατο μονιμαδες μεσω προκυρηξης εποπ;
ποσο απελπισμενος πρεπει να ειναι καποιος;
αμα θες και σου αρεσει αντε διαβασε και δωσε πανελληνιες σμυ με 13 χιλιαρικα μπαινεις
ελεος ρε παιδια
13.000 είναι από ειδικές κατηγορίες.
14.500 πάει η Γενική κατηγορία.
Επίσης δεν έδωσα τρομερή προσοχή στο σχολείο οπότε δεν την έχω την δυνατότητα να μαζέψω αυτόν τον αριθμό μορίων.
Και θέλω να υπηρετήσω την πατρίδα μου οπότε κοιτάω έναν δυνατό τρόπο όπως μια προκήρυξη ΕΠΟΠ.
Απελπισία το λες εσύ αυτό; Σε όλες τις σοβαρές χώρες έτσι είναι.
Γιατί ο στρατός θέλει άτομα μηχανές έτοιμα να χύσουν αίμα για την σημαία και δεν θέλει τον σπασίκλα που απλά μπόρεσε να συγκεντρώσει τον Χ αριθμό μορίων.
14.500 πάει η Γενική κατηγορία.
Επίσης δεν έδωσα τρομερή προσοχή στο σχολείο οπότε δεν την έχω την δυνατότητα να μαζέψω αυτόν τον αριθμό μορίων.
Και θέλω να υπηρετήσω την πατρίδα μου οπότε κοιτάω έναν δυνατό τρόπο όπως μια προκήρυξη ΕΠΟΠ.
Απελπισία το λες εσύ αυτό; Σε όλες τις σοβαρές χώρες έτσι είναι.
Γιατί ο στρατός θέλει άτομα μηχανές έτοιμα να χύσουν αίμα για την σημαία και δεν θέλει τον σπασίκλα που απλά μπόρεσε να συγκεντρώσει τον Χ αριθμό μορίων.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 20
Με πόσα μπαίνεις ΣΜΥ με 13 χιλιάδες;(!)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες