ΕΚΑΜ - Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

Τετράποδους συνεργάτες αποκτούν οι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτατικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, «επιτρέπεται στις ΕΚΑΜ των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης η χρήση αστυνομικών σκύλων στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής τους».

Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. Αναφέρουν ότι ο ρόλος των σκύλων θα είναι να συνεισφέρουν στον εντοπισμό κακοποιών· θα χρησιμοποιούνται μάλιστα ακόμα και για την ακινητοποίηση τους.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ. ΑΣ. «βγήκαν» για περιπολίες στους δρόμους πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ σήμερα τους συναντά κάποιος κυρίως σε γήπεδα.

Από την ΕΛ. ΑΣ. Χρησιμοποιείται επίσης ομάδα αστυνομικών σκύλων, που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για την ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

in.gr
fireblede
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από fireblede »

Ωραία ωραία! Σημερα οι συνοδοί K-9 του λιμενικού σώματος κλείνουνε 8 μήνες απλήρωτοι και παρόλα αυτά συνεχίζουνε να Είναι ενεργοί, διώκοντας καθημερινά το οργανωμένο και μη έγκλημα. Άντε τώρα να πάρουν και στην ε. Κ. Α. Μ να κάνουνε κατόρθωμα! Εδώ δεν έχουνε λεφτά να πάρουνε μολίβια να γράφουνε, και θα προσέχουνε τα σκυλιά.
Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Παιδια μηπος ξερετε ςε ποια ςχολη πρεπει να πας για να γινεις εκαμ γιατι εχω μπερδευτη, καποιοι μου λενε οτι τα εκαμ εχουν δικια τους ςχολη αλλοι ομως μου εχουν πει οτι ξεκινας απο ςχολη αςτιφυλακων για 2 χρονια και μετα μπορεις να κανεις αιτηςη για εκαμ, ςας παρακαλω βοηθηςτε με
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Greek_Army »

Πολίτης έγραψε:Παιδια μηπος ξερετε ςε ποια ςχολη πρεπει να πας για να γινεις εκαμ γιατι εχω μπερδευτη, καποιοι μου λενε οτι τα εκαμ εχουν δικια τους ςχολη αλλοι ομως μου εχουν πει οτι ξεκινας απο ςχολη αςτιφυλακων για 2 χρονια και μετα μπορεις να κανεις αιτηςη για εκαμ, ςας παρακαλω βοηθηςτε με

Διάβασε προηγούμενα μηνύματα και άλλη φορά θα σε παρακαλέσω να στέλνεις στα σωστά θέματα
GIO

Δημοσίευση από GIO »

Για νε μπει καποιος ςτα ε. Κ. Α. Μ. Μηπως εκτος απο πρακτικα και ψυχολογικα τεςτ και ςωματικα κτλ. Θελουν και γραπτες εξεταςεις. Ρωταω γιατι θελω να παω εκαμ αλλα εχω καιρο ακομα διοτι ειμαι 15 αλλα ηδη προετημαζομαι απο τωρα. Θελει καλο βαθμο;
blademaster
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από blademaster »

Πάνε σχολή αστυφυλάκων που είναι 2 χρόνια, την τελειώνεις και όταν βγάλει θέσεις πάς για εκπαίδευση. Άν την περάσεις που είναι πολύ ζόρικη και έχεις και βίσμα, τότε μπαίνεις στα εκαμ.
ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α.

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α. »

GIO έγραψε:Για νε μπει καποιος ςτα ε. Κ. Α. Μ. Μηπως εκτος απο πρακτικα και ψυχολογικα τεςτ και ςωματικα κτλ. Θελουν και γραπτες εξεταςεις. Ρωταω γιατι θελω να παω εκαμ αλλα εχω καιρο ακομα διοτι ειμαι 15 αλλα ηδη προετημαζομαι απο τωρα. Θελει καλο βαθμο;

Στην προηγούμενη σελίδα υπ΄αριθ.9 υπάρχουν λεπτομερείς και αναλυτικές απαντήσεις στο ερώτημά σου.

DJRAMBO

Δημοσίευση από DJRAMBO »

Χαιρετω το υπεροχο αυτο forum! Ερωτηση: Για εκαμ ποσες καμσεις θελει; Καμια 50αρια ή παραπανω;
Ευχαριστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Greek_Army »

DJRAMBO έγραψε:Χαιρετω το υπεροχο αυτο forum! Ερωτηση: Για εκαμ ποσες καμσεις θελει; Καμια 50αρια ή παραπανω;
Ευχαριστω.

Σελίδα 7
xristos

Δημοσίευση από xristos »

ΕικόναΝα ρωτισω κατι; Πως μπορω να μπο στα ΕΚΑΜ;
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από REPAINER »

Ριξε μια ματια και στις υπολοιπες σελιδες. Τα λεει ολα
Σπυρος

Δημοσίευση από Σπυρος »

Παιδια ειμαι 3η λυκειου και εχω μπερδευτει παρα πολυ. Λοιπον. Εχω αποφασισει πως θελω να μπω στην ΕΚΑΜ. Επειδη δεν ειμαι και τοσο καλος μαθητης και μαλλον με τοσο υψηλες βασεις που εχουν γινει δεν θα μπορεσω να περασω Αστυφυλακων. Ο αλλος τροπος ειναι να παω περιοδευον ειδικες δυναμεις και απο εκει ειδικος φρουρος; Και μετα απο ειδικος φρουρος εκαμ; Γινετε και αυτο; Θα μου παρει χρονια; Συμφερει αυτη η κινηση; Η θα πρεπει να κανω οτι μπορω για να περασω; Απο αστυφυλακων ποσο καιρο κανεις για να μπεις ΕΚΑΜ;(αν βεβαια περασεις για εκαμ). Και απο την αλλη πλευρα με την προκηρυξη ποσο θα κανω; Απο λεφτα ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο; Και κατι ακομα. Ειμαι απο θεσσαλονικη και λογικα θα πρεπει να φυγω για ολα αυτα. Ποια επιλογη ειναι καλυτερη για να μην φυγω πολυ απο θεσσαλονικη γιατι εχω καποιες υποχρεωσεις και σκεφτομαι να φυγω απο θεσσαλονικη οσο γινετε το λιγοτερο δυνατο. Οσο για τις εξετασεις πιστευο δεν θα εχω προβλημα κανω 5 χρονια kick boxing,judo και jiu jitsu οπως και στοιβο παραληλα. Για αυτο κ εχω κενα στο σχολειο. Ευχαριστω παιδια :)
Σπυρος

Δημοσίευση από Σπυρος »

Συγνωμη που ξαναρωταω σχετικα ιδια πραγματα αλλα πραγματικα ι εκαμ ειναι το ονειρο μου απο μικρος... Οι γονεις μου θα δωσουν 8χιλιαρικα φετος για να κανω ιδιαιτερα να περασω απο πανελινιες αστυφυλακων... Αλλα λογω των κενων (στο σχολειο) που εχω δεν ξερω. Οσο και να προσπαθησω δεν ξερω αν θα μπορεσω να γραψω καλα γιατι ποτε δν ημουν καλος στα γραπτα :/ για αυτο θα σας παρακαλουσα να μου πειτε τι μπορω να κανω με αυτο το θεμα γιατι πρεπει να αποφασισω... Αν δεν γινετε να παω εκαμ αλλιως χωρις να περασω πανελινιες να με συγχωρεσει ο θεος που θα φαω 8χιλιαρικα απο τους γονεις μ για ιδιαιτερα... Μηπως και περασω.:// εχω διαβασει ολα τα προηγουμενα απλα ειναι καπως μπερδεμενα λογω και το ποτε βγηκε η προκηρυξη και θα ηθελα μια σαφης απαντηση για το θεμα μ. Ευχαριστω παρα πολυ παιδια :))
Άβαταρ μέλους
Σταθάκος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Σταθάκος »

Παιδια μια ερώτηση παίζει σημαντικό ρόλο το ύψος στα ΕΚΑΜ; Ειμαι 1.70 υπάρχει περίπτωση να μην με δεχτούν γι αυτό τον λόγο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν νομίζω, αν κρίνω από το ύψος του ατόμου τέρμα αριστερά.Εικόνα

Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση