ΝΙΚΟΣ έγραψε:Γεια σας, ειμαι σπουδαστης κ θελω να κοψω την αναβολη, πηρα μια βεβαιωση απο τη σχολη μου στην οποια λεει αναλυτικα τα εξαμηνα κ σε μερικα λεει οτι δε παρευρεθηκα στη εξεταστικη αλλα δεν εχω διαγραφει απο τη σχολη εκανα κανονικα τη δηλωση μαθηματων μου... Θα εχω καποιο προβλημα;Eυχαριστω!
Είμαι 28 ετών και σπουδάζω στο πολυτεχνείο. Η αναβολή μου έληξε τον Δεκέμβριο του 2010, δηλαδή ήταν να μπω το Μαιο στο Πολεμικό Ναυτικό. Επειδή είχα 4 μαθήματα πήρα αναβολή για κοινωνικούς λόγους ώστε να μπω με την ΕΣΣΟ του Αυγούστου. Όμως κόπηκα στο τελευταίο μου μάθημα και το δίνω 12 Σεπτεμβρίου. Άλλη αναβολή για κοινωνικούς λόγους δεν δίνουν.
Έμαθα από τη στρατολογία που ρώτησα, πως καλούν για κατάταξη το ναυτικό τις 6 Σεπτεμβρίου οπότε δεν μπορώ να πάρω άδεια για να δώσω το μάθημα. Υπάρχει τρόπος να καταταγώ κανονικά στις 12 αφού δώσω το μάθημα; Αν ναι τι ποινή θα έχω;
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Είναι πολύ σημαντικό να πάρω το πτυχίο πριν μπω στο στρατό.
Σημειώνω ότι έχω χαρτί από τη γραμματεία ότι χρωστάω ένα μάθημα και πως έιμαι ενεργός φοιτητής.
Το 2007 γράφτηκα σε ένα ΙΕΚ και πήρα αναβολή μέχρι 31/12/2012. Στο ΙΕΚ αυτό λόγω υψηλού κόστους δεν κάθισα παραπάνω από ένα εξάμηνο.
Στη συνέχεια πήρα "πτυχίο" από ένα εργαστηρι ελευθέρων σπουδών, παρακολούθησα κάποια σεμινάρια του ΟΑΕΔ (βεβαιωσεις πηρα κτλ) ενώ σπούδασα μέχρι το τέλος του 2010 σε ένα άλλο δημόσιο ΙΕΚ χωρίς τελικά να καταφέρω να τελειώσω τις σπουδές μου. Σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή ώστε να μπω τον Φεβρουάριο ή τον Μάιο.
Και μπαίνω στο ζουμί: Εάν το κάνω, πάω τα χαρτιά μου μαζί με τα αποδεικτικά σπουδών, το ένα πτυχίο και τις βεβαιώσεις από τα σεμινάρια, υπάρχει περίπτωση να μου πουν "Που ήσουν τον τελευταιο χρόνο; ".
Το 2007 γράφτηκα σε ένα ΙΕΚ και πήρα αναβολή μέχρι 31/12/2012. Στο ΙΕΚ αυτό λόγω υψηλού κόστους δεν κάθισα παραπάνω από ένα εξάμηνο.
Στη συνέχεια πήρα "πτυχίο" από ένα εργαστηρι ελευθέρων σπουδών, παρακολούθησα κάποια σεμινάρια του ΟΑΕΔ (βεβαιωσεις πηρα κτλ) ενώ σπούδασα μέχρι το τέλος του 2010 σε ένα άλλο δημόσιο ΙΕΚ χωρίς τελικά να καταφέρω να τελειώσω τις σπουδές μου. Σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή ώστε να μπω τον Φεβρουάριο ή τον Μάιο.
Και μπαίνω στο ζουμί: Εάν το κάνω, πάω τα χαρτιά μου μαζί με τα αποδεικτικά σπουδών, το ένα πτυχίο και τις βεβαιώσεις από τα σεμινάρια, υπάρχει περίπτωση να μου πουν "Που ήσουν τον τελευταιο χρόνο; ".
Θα σου πω μόνο την γνώμη μου, πιστεύω ότι θα φας πρόστιμο.
Δεν ξερω αν ειμαι στην σωστη εννοτητα γιατι δεν ξερω αν εχει γινει κακη χρηση αναβολης.
Ειχε παρει περυσι ο γιος μου που περασε σε ενα ΤΕΙ που ποτε δεν πηγε για εξαταστικη πααρ μονο για εγγραφη και καποια εργαστηρια. Εκανε το μηχανογαρφικο του με το 10% αλλα τζιφος...
Συζητησαμε και πειστηκε να κανει διακοπη αναβολης (θα μου κανει αυριο θεωρημενη εξουδιοδοτηση να απω εγω... Πατερας γαρ... )
Μπορει να θεωρηθει οτι εγινε κακη χρηση της αναβολης του; Για να μην γραφω και αλλου η εξουσιοδοτηση μαζι με το χαρτι της χορηγησης αναβολης Και η ταυτοτητα του αρκουν;
Insomniac έγραψε:Ευχαριστω και συγνωμη για την επαναληψη αλλα... ηρθε νομιζω η ωρα .
Νομιζω καπου εχω διαβασει για προστιμο 90 ευρω. Αυτο ποτε το πληρωνουμε;
Απο αλλα δικαιολογητικα Θα χρεισατω κατι;
Αν έχει φάει delete από την σχολή πάει μόνο με την ταυτότητά του και κάνει διακοπή αναβολής. Την ταρίφα θα την πληρώσει όποτε θέλει κατά την διάρκεια της θητείας του
Insomniac έγραψε:Ευχαριστω και συγνωμη για την επαναληψη αλλα... ηρθε νομιζω η ωρα .
Νομιζω καπου εχω διαβασει για προστιμο 90 ευρω. Αυτο ποτε το πληρωνουμε;
Απο αλλα δικαιολογητικα Θα χρεισατω κατι;
Αν έχει φάει delete από την σχολή πάει μόνο με την ταυτότητά του και κάνει διακοπή αναβολής. Την ταρίφα θα την πληρώσει όποτε θέλει κατά την διάρκεια της θητείας του
Αυτο δεν το ξερουμε και ειναι δυσκολο και χρονοβορο να το μαθουμε αφου η Σχολη ειναι Κοζανη και η Γραμματεια το παιζει... Κινεζος.
Θελει αν προλαβει να παει τον Νοεμβριο και βιαζεται να την κοψει.
Γεια σας, Αρχικά ζητώ συγνώμη αν έχω ποστάρει σε λάθος ενότητα του forum.
Η ερώτηση μου είναι: Γραφτήκα σε ΤΕΙ το έτος 2008-2009 και πήρα αναβολή έως το έτος 2017. Παρόλα αυτά το ίδιο έτος έφυγα στο εξωτερικό και από τότε δεν ξαναέκανα ανανέωση εγγράφης στη σχολή, με αποτέλεσμα να με διαγράψουν. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται με την αναβολή; Ευχαριστώ!