ΣΥΔ - Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 16
Κάθε στρατιωτικός ότι βαθμό και αν έχει, σε όποιο κλάδο και αν είναι, βάζει το δικό του λιθαράκι ώστε να βγει εις Πέρας Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων.
Είναι εγωιστικό και ρατσιστικό να κρίνουμε τον στρατιωτικό από τον βαθμό του, από το σώμα που ανήκει και κυρίως αν έχει η δεν έχει πτυχία. Τα πτυχία είναι εργαλεία δουλειάς, όχι επίδειξη ανωτερότητας
Οι υπαξκοι στις USA παραμένουν υπαξκοι μέχρι να αποστρατευτούν, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει Να φτάνουν σε ανώτατες βαθμίδες του αμερικάνικου στρατού.
Δεν λέω καλά Είναι και τα πτυχία αλλά. Ο στρατός χρειάζεται περισσότερο ψυχή και επαγγελματισμό.
Η σημερινή γενιά των υπαξιωματικών είναι παιδιά μορφωμένα και κατά το πλείστον συνειδητοποιημένα άτομα. Και το λέω αυτό γιατί βλέπω ότι δίνεις μεγάλη έμφαση στη λέξη αξιωματικός... Νταξει. Είναι ανώτερο κλιμάκιο. Ε και; Εκεί δεν υπάρχουν μπούφοι δηλαδή;
Έχεις μπει στο κλίμα που σας καλλιεργούν στις σχολές ότι εσείς είστε η αφρόκρεμα και άλλα τέτοια... Που τελικά μόνο αντιπαλότητες δημιουργούν και μίση με τους από κάτω.
Συμβουλή: Αν θέλεις να πετύχεις σαν αξιωματικός βγες απ'αυτό το κλίμα και κατέβα στο ισόγειο.
Όσο για το ποιος κινδυνεύει περισσότερο στον πόλεμο θα σου πω ότι υπάρχουν βόμβες που τρυπούν το κατάστρωμα ενός πλοίου και φτάνουν κατευθείαν εκεί που είσαι Στο μηχανοστάσιο.
Όλα είναι σχετικά φίλε μου.
Στην ερώτηση σου τι ειδικότητα έχω να σου πω ότι αφού ανέφερες το όνομά μου σε παλαιότερο Ποστ λογικά θα με ξέρεις.(βέβαια ζήτησα να σβηστεί)
Είναι εγωιστικό και ρατσιστικό να κρίνουμε τον στρατιωτικό από τον βαθμό του, από το σώμα που ανήκει και κυρίως αν έχει η δεν έχει πτυχία. Τα πτυχία είναι εργαλεία δουλειάς, όχι επίδειξη ανωτερότητας
Οι υπαξκοι στις USA παραμένουν υπαξκοι μέχρι να αποστρατευτούν, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει Να φτάνουν σε ανώτατες βαθμίδες του αμερικάνικου στρατού.
Δεν λέω καλά Είναι και τα πτυχία αλλά. Ο στρατός χρειάζεται περισσότερο ψυχή και επαγγελματισμό.
Η σημερινή γενιά των υπαξιωματικών είναι παιδιά μορφωμένα και κατά το πλείστον συνειδητοποιημένα άτομα. Και το λέω αυτό γιατί βλέπω ότι δίνεις μεγάλη έμφαση στη λέξη αξιωματικός... Νταξει. Είναι ανώτερο κλιμάκιο. Ε και; Εκεί δεν υπάρχουν μπούφοι δηλαδή;
Έχεις μπει στο κλίμα που σας καλλιεργούν στις σχολές ότι εσείς είστε η αφρόκρεμα και άλλα τέτοια... Που τελικά μόνο αντιπαλότητες δημιουργούν και μίση με τους από κάτω.
Συμβουλή: Αν θέλεις να πετύχεις σαν αξιωματικός βγες απ'αυτό το κλίμα και κατέβα στο ισόγειο.
Όσο για το ποιος κινδυνεύει περισσότερο στον πόλεμο θα σου πω ότι υπάρχουν βόμβες που τρυπούν το κατάστρωμα ενός πλοίου και φτάνουν κατευθείαν εκεί που είσαι Στο μηχανοστάσιο.
Όλα είναι σχετικά φίλε μου.
Στην ερώτηση σου τι ειδικότητα έχω να σου πω ότι αφού ανέφερες το όνομά μου σε παλαιότερο Ποστ λογικά θα με ξέρεις.(βέβαια ζήτησα να σβηστεί)
Επειδη εχω συνεργαστει εστω και λιγο με ανθρωπους απο τις ΗΠΑ, δεν ισχυει αυτο που λες για τους υπαξιωματικους, εχουν ξεχωριστη επετηριδα και ενας παλαιος υπαξιωματικος λαμβανει τον ιδιο σεβασμο και τρεφει της ιδιας εκτιμησης με εναν ανωτερο αξιωματικο, οι υπαξιωματικοι εκει ειναι κανονικα καριεριστες, αν παρουν πτυχιο απο college η university γινονται αξιωματικοι μεχρι καποια ηλικια αλλιως φθανουν στο βαθμο του seargeant major που ειναι κατι σαν στρατηγος των υπαξιωματικων. Συμφωνω σε ολα τα υπολοιπα και παλι...
Θα σου πω και κατι τελευταιο, απο το να παιρνει η αεροπορια ατομα με προκηρυξη και να τους κανει αξιωματικους σε 6 μηνακια, ειναι 1000 φορες καλυτερα να προαγει καποιον απο ΣΥΔ με εξειδικευμενο πτυχιο επισης ειναι καλυτερα να προαγει καποιον απο ΣΥΔ παρα να χρησιμοποιει ενα ημικαταρτισμενο αξιωματικο απο ΣΙ... Τελος παντων επειδη ακριβως συμφωνω μ αυτα που λες και οι νεοι υπαξιωματικοι ειναι μορφωμενοι μπορουν να συνδραμουν περισσοτερο στη λειτουργια της ΠΑ, και οσο για θεσεις, υπαρχουν και για στρατολογους και για μετεωρολογους, η δικη σου ειδικοτητα ειναι αλλιως.
-
Σε ότι αφορά τους υπαξκους των ΗΠΑ το ίδιο πράγμα λέμε με άλλα λόγια. Τι προϋποθέσεις υπάρχουν Για να γίνουν αξκοι δεν το ξέρω οποτε δεν μπορω να πω.
Σε οτι αφορά τους δικούς μας, μπορείς να μου πεις 1-2 στρατολόγους -ταμιακούς-Μετεωρολόγους που έγιναν αξκοι την τελευταία δεκαετία;
Σε οτι αφορά τους δικούς μας, μπορείς να μου πεις 1-2 στρατολόγους -ταμιακούς-Μετεωρολόγους που έγιναν αξκοι την τελευταία δεκαετία;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XristosK την Τετ Φεβ 24, 2010 1:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παιδια μιλαμε για το 2010. τα πραγματα εχουν αλλαξει. χρηστο πλεον και οι αξιωματικοι εχουν ηρεμησει κοιταν να κανουν καλα και ησυχα την δουλεια τους και να πανε στην οικογενεια τους. δεν κυνηγαν κανενα. τουλαχ. στην αεροπορια. μην ξεχνας rover πως ειτε εισαι συνταγματαρχης η λοχαγος η επιλοχιας, εισαι στο διαστημα 0700-15.00. οταν σχολαμε ειμαστε ενα τιποτα οπως ολοι. αν σε ενα πολιτη εξω τους πεις πως εισαι ταγματαρχης θα σου πει μπραβο και τελος. αν ημουν διευθυντης σε καμια δου η σε καμια δεκο να την ψωνισω. να χαμε να λεγαμε
-
Να μην είναι ''καβαλημένα καλάμια'' θέλω και όλα τα άλλα δεν μ' ενοχλούν.
Και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια τέτοιες περιπτώσεις τείνουν να σπανίζουν.
Το αν κάποιος αξιωματικός ''κυνηγάει'' υπαξκο όπως αναφέρεις... Δεν έχει σχέση με τη ''έπαρση''.
Είναι μέρος της δουλειά του, καλά κάνει και τον κυνηγάει εφόσον ανήκει στην Κατηγορία ''μπουμπούκι''... Και από μπουμπούκια... Να φάνε και οι κότες.
Και βέβαια δεν είναι θέμα αξιωματικού-υπαξιωματικού αλλά γενικά προϊστάμενου υφιστάμενου.
Το φαινόμενο να παίζουν σφαλιάρες Προϊστάμενοι με υφιστάμενους είναι ότι χειρότερο για την λειτουργία του στρατεύματος.
Να μην τα ισοπεδώσουμε όλα!
Και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια τέτοιες περιπτώσεις τείνουν να σπανίζουν.
Το αν κάποιος αξιωματικός ''κυνηγάει'' υπαξκο όπως αναφέρεις... Δεν έχει σχέση με τη ''έπαρση''.
Είναι μέρος της δουλειά του, καλά κάνει και τον κυνηγάει εφόσον ανήκει στην Κατηγορία ''μπουμπούκι''... Και από μπουμπούκια... Να φάνε και οι κότες.
Και βέβαια δεν είναι θέμα αξιωματικού-υπαξιωματικού αλλά γενικά προϊστάμενου υφιστάμενου.
Το φαινόμενο να παίζουν σφαλιάρες Προϊστάμενοι με υφιστάμενους είναι ότι χειρότερο για την λειτουργία του στρατεύματος.
Να μην τα ισοπεδώσουμε όλα!
Τελικα ρε παιδια αξιζει καποιος μετα απο συδ να βγαλει και αει για να γινει αξιωματικος;
-
ΑΝ το καταφέρεις αξίζει.
Και γτ πιστευεις οτι αξιζει δηλαδη;
-
Γιατί θα έχεις κάποια μισθολογική αύξηση, θα τοποθετηθείς σε θέσεις αξιωματικού και θα Έχεις καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη Έναν δυο βαθμούς πάνω από αυτόν που φτάνουν οι υπαξκοι.
Μισθολογικη αυξηση της ταξης των 200 ευρω εννοεις.
-
Κάπου εκεί κυμαίνεται... Ακριβώς δεν γνωρίζω.
Εξαρτάται τι βαθμό είχες πριν μεταπηδήσεις σε ανθυποσμηναγός.
Αλλα κακώς επιμένεις σε αυτό το θέμα αφού όπως είπα σε προηγούμενο ποστ η πιθανότητα αυτή είναι μικρή έως μηδαμινή.
Δεν ζητούν πλέον πολλούς από τέτοιες ειδικότητες διότι έχουν έτοιμους αξιωματικούς από ΣΣΑΣ και... Ικάρων (Ε. Α. Που έχουν κοπεί από Ιπτάμενοι).
Εξαρτάται τι βαθμό είχες πριν μεταπηδήσεις σε ανθυποσμηναγός.
Αλλα κακώς επιμένεις σε αυτό το θέμα αφού όπως είπα σε προηγούμενο ποστ η πιθανότητα αυτή είναι μικρή έως μηδαμινή.
Δεν ζητούν πλέον πολλούς από τέτοιες ειδικότητες διότι έχουν έτοιμους αξιωματικούς από ΣΣΑΣ και... Ικάρων (Ε. Α. Που έχουν κοπεί από Ιπτάμενοι).
Γεια σας και απο εμενα ονομαζομαι βασιλεια διαβασα λοιπον ολους τους διαλογους που εχουν γινει για την συδ και γενικοτερα για τις σχολες της αεροποριας στη προσπαθεια μου να παρω καποιες περισσοτερες πληροφοριεσ... ειμαι μαθητρια και με ενδιαφερει πραγματικα ο στρατος και κυριως η αεροπορια... αλλα να σας πω την αληθεια μπερδευτηκα... γιατι οι περισσοτεροι τονισατε το θεμα του μισθου και εν μερη διαφωνω γιατι δεν ειναι τοσο σημαντικο σιγουρα αποτελει ενα κινητρο αλλα αμα δεν αγπας αυτη τη δουλεια πιστευω ακραδαντα οτι δεν πρεπει να την κανεις μονο και μονο για την αποκατασταση... θα σας παρακαλουσα αμα μπορειτε ν αμε ενημερωσετε για τις συνθηκες και γενικοτερα για το τι επικρατει... σας ευχαριστω προκαταβολικα... !
Βασιλεία δεν θα βγάλεις ακρη κοπέλα μου. Κάνε οτι σου λέει η συνειδησή σου ή αστα στην τύχη. Εξάλλου θα χρεωκοπήσει η ελλάδα εγω λέω μη διαβάζεις άδικα. Πάντως απο το εδώ λίγους να ακουσεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης