Συνοδός στρατιωτικού σκύλου
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 40
Λοιπόν Illy...
επειδή με ρώτησες κάποια πράγματα σου απαντώ...
Το σκυλί όχι, δεν πέρνει βαθμό για εξέλιξη ιεραρχίας αλλά αξιολογείται κάθε χρόνο από τους εκπαιδευτές και από κτηνιάτρους για τυχόν ασθένειες! Οι εκπαιδευτές σε αξιολογούν με βάση πολλά κριτηρια κ όχι μονο από το να σε ακούει ο σκύλος. Τα οποία είναι... :
1) Υπακοή σκύλου
2) Διέλευση στίβου εμποδίων
3) Θεωρητική εξέταση συνοδών
4) Κάποιες επιχειρισιακές ασκήσεις (νυχτερινη περιπολία-ασκησεις με τον άνεμο-αντιμετωπιση εισβολέα κτλ... )
5) επίσης αξιολογούντε στο παρουσιαστικό τους, παρουσιαστικό του σκύλου, κλοβών, εξοπλισμού και διαφόρων εγγράφων που προβλέποντε...
και... Οι κτηνίατροι αξιωματικοί επιθεωρούν την υγεία των σκύλων και τα φαρμακευτικά υλικά! Απ'όλα αυτά βγαίνει ένας μέσος όρος στον καθένα κ ένας γενικός μεσος όρος με ποσοστό επί της %... !
Οσο αφορά τις μεταθέσεις...
Οι μεταθέσεις βγαίνουν από την διεύθυνση και οι μεταθέσεις έρχοντε στο όνομα του συνοδού! Απλά ο συνοδός ώπου πηγαίνει... Πηγαίνει πάντα με τον σκύλο του υποχρεωτικά! Αλλά οι μεταθέσεις έρχοντε με διαταγή σε όνομα συνοδού και μην ακούτε λόγια κάποιων... !
Και το τελευταίο ερώτημά σου είναι αν πέρνουν κάποιο έξτρα επίδομα οι συνοδοί...
Οχι, οι συνοδοί δεν πέρνουν κάποιο έξτρα επίδομα διότι η υπηρεσία προσφέρει τα πάντα στον σκύλο! Ξεκινώ από την νοσοκομειακή κ φαρμακευτική περίθαλψη υστερα σε τροφή κ στέγη! Το μόνο που είναι υποχρέωση του συνοδού κ πήστεψέ με (ενδιαφέρον υποχρέωση) είναι η εκπαίδευσή του κ η καθημερινή υγιεινή του διαφρόντιση!
Ευχαριστώ!
επειδή με ρώτησες κάποια πράγματα σου απαντώ...
Το σκυλί όχι, δεν πέρνει βαθμό για εξέλιξη ιεραρχίας αλλά αξιολογείται κάθε χρόνο από τους εκπαιδευτές και από κτηνιάτρους για τυχόν ασθένειες! Οι εκπαιδευτές σε αξιολογούν με βάση πολλά κριτηρια κ όχι μονο από το να σε ακούει ο σκύλος. Τα οποία είναι... :
1) Υπακοή σκύλου
2) Διέλευση στίβου εμποδίων
3) Θεωρητική εξέταση συνοδών
4) Κάποιες επιχειρισιακές ασκήσεις (νυχτερινη περιπολία-ασκησεις με τον άνεμο-αντιμετωπιση εισβολέα κτλ... )
5) επίσης αξιολογούντε στο παρουσιαστικό τους, παρουσιαστικό του σκύλου, κλοβών, εξοπλισμού και διαφόρων εγγράφων που προβλέποντε...
και... Οι κτηνίατροι αξιωματικοί επιθεωρούν την υγεία των σκύλων και τα φαρμακευτικά υλικά! Απ'όλα αυτά βγαίνει ένας μέσος όρος στον καθένα κ ένας γενικός μεσος όρος με ποσοστό επί της %... !
Οσο αφορά τις μεταθέσεις...
Οι μεταθέσεις βγαίνουν από την διεύθυνση και οι μεταθέσεις έρχοντε στο όνομα του συνοδού! Απλά ο συνοδός ώπου πηγαίνει... Πηγαίνει πάντα με τον σκύλο του υποχρεωτικά! Αλλά οι μεταθέσεις έρχοντε με διαταγή σε όνομα συνοδού και μην ακούτε λόγια κάποιων... !
Και το τελευταίο ερώτημά σου είναι αν πέρνουν κάποιο έξτρα επίδομα οι συνοδοί...
Οχι, οι συνοδοί δεν πέρνουν κάποιο έξτρα επίδομα διότι η υπηρεσία προσφέρει τα πάντα στον σκύλο! Ξεκινώ από την νοσοκομειακή κ φαρμακευτική περίθαλψη υστερα σε τροφή κ στέγη! Το μόνο που είναι υποχρέωση του συνοδού κ πήστεψέ με (ενδιαφέρον υποχρέωση) είναι η εκπαίδευσή του κ η καθημερινή υγιεινή του διαφρόντιση!
Ευχαριστώ!
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 17
Καλα κανεις και το διευκρινιζεις συναδελφε, γιατι εχω βαρεθει να ακουω τοσα χρονια τη βλακεια ορισμενων, οτι ο σκυλος παιρνει μεταθεση. Επισης ο σκυλος εχει και βαθμο! Ναι, σε λιγο θα δουμε και τον πρωτο σκυλο Α/ΓΕΕΘΑ. Κανενας σκυλος δεν παιρνει μεταθεση. Ο συνοδος παιρνει τη μεταθεση, και ο σκυλος σαν πιστος συνροφος ακολουθει
Καλα κανεις και το διευκρινιζεις συναδελφε, γιατι εχω βαρεθει να ακουω τοσα χρονια τη βλακεια ορισμενων, οτι ο σκυλος παιρνει μεταθεση. Επισης ο σκυλος εχει και βαθμο! Ναι, σε λιγο θα δουμε και τον πρωτο σκυλο Α/ΓΕΕΘΑ. Κανενας σκυλος δεν παιρνει μεταθεση. Ο συνοδος παιρνει τη μεταθεση, και ο σκυλος σαν πιστος συνροφος ακολουθει
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ δεν πέρνει βαθμό... (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ...
σε ξένους ίσως αλλά δεν με ενδιαφέρει!
Εγώ στον Ελληνικό ανήκω κ για αυτόν μιλάω!
Προφανώς θα έβλεπαν πολύ "υπαστυνόμο Rex" μικρότεροι και γι'αυτό θα σε έχουν ζαλίσει...
Να απαντάς για να ενημερώνεται ο κόσμος και να γνωρίζει την αλήθεια σιγά-σιγά!
Ευχαριστώ!
σε ξένους ίσως αλλά δεν με ενδιαφέρει!

Εγώ στον Ελληνικό ανήκω κ για αυτόν μιλάω!
Προφανώς θα έβλεπαν πολύ "υπαστυνόμο Rex" μικρότεροι και γι'αυτό θα σε έχουν ζαλίσει...

Να απαντάς για να ενημερώνεται ο κόσμος και να γνωρίζει την αλήθεια σιγά-σιγά!
Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 61
Ευχαριστω για τις διευκρινισεις διοτι κ εγω εχω ακουσει πολλα κ διαφορα κ θα ηθελα να μαθω απο στελεχη πως εχουν τα πραγματα! Στη φιλη μου φετος στο κεν τους ειπαν πως επειδη η ειδικοτητα ειναι λιγακι ιδιαζουσα-για τους λογους που εχεις αναφερει-οτι θα ειναι η πρωτη κ η τελευταια φορα που πηραν γυναικες... Η περσινη σειρα ηταν δοκιμαστικη, ετσι τους ειπαν κ αυτο μεταφερω, ο. Τι τους ειπαν... Αλλα θα μου πεις εδω ελεγαν οτι το 2007 ηταν η τελευταια φορ απου θα επαιρναν εποπ κ θα γινοντουσαν εθοπ... Ειδαμε κατα ποσο εγινε αυτο!

Dum spiro spero
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ναι... Λένε πολλά και τα περισσότερα δεν ισχύουν!
Τωρα για το αν ξανα πάρουν γυναίκες στην ειδικότητα αυτή δεν ξέρω κ δεν μπορώ να πω εφόσον δεν γνωρίζω! Γενικότερα όμως συνοδούς δεν πέρνουν σε κάθε προκύρηξη! Πριν το 2004 είχαν αρκετά χρόνια να πάρουν και μετα το 2004 πήραν τώρα πάλι κ μόνο 36 άτομα! Το πότε θα ξανα πάρουν... Άγνωστο!
Απλά οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνεστε με τις προκυρήξεις που βγάζει ο στρατός και αν υπάρχει η ειδικότητα αυτή δηλώστε την αν σας ενδιαφέρει πραγματικά και δεν θα χάσετε! Απλά μην την θεωρείται εύκολη γιατί δεν είναι... ! Σε αυτή την ειδικότητα βάζεις συνεχώς στόχους κ συνεχώς παλεύεις να βρεις το κέντρο... Μόλις πετύχεις το στόχο στο κέντρο... Βάζεις τον στόχο ένα βήμα πιο πέρα μεχρι να τον ξαναπετύχεις κ όλο αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματικά, γιατί σε κάνει τόσο πολύ χαρούμενο που πέτυχες πριν κεντρο και συνεχίζεις με πολύ δυναμη για το επόμενο βήμα!
Για να γίνεις συνοδός σκύλων θα πρέπει να έχεις υψηλούς στόχους μέσα σου! Τότε ναι... Δήλωσέ την!
Ευχαριστώ!
Τωρα για το αν ξανα πάρουν γυναίκες στην ειδικότητα αυτή δεν ξέρω κ δεν μπορώ να πω εφόσον δεν γνωρίζω! Γενικότερα όμως συνοδούς δεν πέρνουν σε κάθε προκύρηξη! Πριν το 2004 είχαν αρκετά χρόνια να πάρουν και μετα το 2004 πήραν τώρα πάλι κ μόνο 36 άτομα! Το πότε θα ξανα πάρουν... Άγνωστο!
Απλά οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνεστε με τις προκυρήξεις που βγάζει ο στρατός και αν υπάρχει η ειδικότητα αυτή δηλώστε την αν σας ενδιαφέρει πραγματικά και δεν θα χάσετε! Απλά μην την θεωρείται εύκολη γιατί δεν είναι... ! Σε αυτή την ειδικότητα βάζεις συνεχώς στόχους κ συνεχώς παλεύεις να βρεις το κέντρο... Μόλις πετύχεις το στόχο στο κέντρο... Βάζεις τον στόχο ένα βήμα πιο πέρα μεχρι να τον ξαναπετύχεις κ όλο αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματικά, γιατί σε κάνει τόσο πολύ χαρούμενο που πέτυχες πριν κεντρο και συνεχίζεις με πολύ δυναμη για το επόμενο βήμα!
Για να γίνεις συνοδός σκύλων θα πρέπει να έχεις υψηλούς στόχους μέσα σου! Τότε ναι... Δήλωσέ την!
Ευχαριστώ!
Τα λες πολυ ωραια
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Σ'ευχαριστώ Mark αλλά δεν είναι οτι τα λέω εγώ ωραία... Εγώ απλά λέω τα πράγματα ως έχουν! Την αλήθεια δηλαδή! Και η αλήθεια είναι οτι τα πράγματα είναι ωραία από μόνα τους απλά εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τα πράγματα περίπλοκα!
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!

Ρε παιδια δηλωσα αυτη την ειδικοτητα. Ξερω οτι θα μου πειτε τα χειροτερα αλλα ξερω που παταω και ξερω οτι μπορω να τα βγαλω περα. Η απορια μου ειναι η εξης: Ξερει κανενας ποιες ειναι οι μοναδες που εχουν αυτη την ειδικοτητα; Μιλαμε για αεροπορια!
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 17
Σχεδον ολα τα στρατοπεδα της Αεροποριας
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Κάστορα δεν ξερω επίσης τι θα γίνει τωρα με την Αεροπορία αλλα σφαχτηκαν μανούλες περισυ τετοια εποχη για την ειδικότητα αυτη στο Στρατο ξηράς και έπεσε πολυ βυσμα. Καλή επιτυχία πάντως και οποιος ξερεις τις δυνάμεις του κανει και καλές επιλογές γιαυτο σιγουρα θα τα καταφέρεις οταν με το καλό μπεις. Καλή επιτυχία!
Σ ευχαριστω πολυ Μαρινα μου! Να σαι καλα! Και σε σενα ευχομαι οτι καλυτερο! Τωρα αν με παρουν ή οχι. Τι να πω. Θα δειξει! Θα κανω τα χαρτια μου μεχρι να με παρουν και το "βυσμα βοηθος" ετσι οπως εχουμε γινει!
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 15
Καλησπερα παιδια.
Ηθελα να ρωτησω στην ειδικοτητα αμυνας φρουρου μετα σκυλο αν σου χρεωνουν και οχημα για την μεταφορα του σκυλου κ αν ναι Τι οχιμα;
Κ τελος εχω δηλωσεις αυτην την ειδικοτητα κ κατεθεσα μονο το απολυτηριο που ζητουσε κ το εχω παρει με 13,3 εχο πηθανοτητες να περασω;
Ευχαριστω...
Ηθελα να ρωτησω στην ειδικοτητα αμυνας φρουρου μετα σκυλο αν σου χρεωνουν και οχημα για την μεταφορα του σκυλου κ αν ναι Τι οχιμα;
Κ τελος εχω δηλωσεις αυτην την ειδικοτητα κ κατεθεσα μονο το απολυτηριο που ζητουσε κ το εχω παρει με 13,3 εχο πηθανοτητες να περασω;
Ευχαριστω...
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Μου είπε συγκεκριμένα για γες και μεγάλα στρατολογικά γραφεία αθηνα και θεσσαλονίκη έχει πολύ τρέξιμο μου είχε πει μερικές αρμοδιότητες και με έπιασε πονοκέφαλος αλλα δεν θυμάμαι τώρα!

-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Μεσον εχεις καλε μου; Ειναι λιγες οι θεσεις οποτε χρειαζεται σπρωξιμο. Και μαλιστα γερο!
Καλησπερα σε ολους τους συνοδους στρ σκυλου! αν καποιοι εκπαιδευτες παραπονιουνται για την ειδικοτητα και λενε τα χειροτερα αφηστε τους να λενε λογια του αερα. Μονο θελω να μας πουνε ποσα χρονια εχουν περιπολα και που πηγαν με μεταθεσεις. Πολλοι απο αυτους ξερουν οτι ποτε δεν πηγαν σε παραμεθοριο περιοχες να υπηρετησουν και να δουν το τι δυσκολιες θα Αντιμετωπιζαν σε εκεινες τις μοναδες που ειναι ξεχασμενες Κυριολεκτικα απο το θεο!
ορισμενοι και γνωστοι εκπαιδευτες μας αντιμετωπιζουν Και μας φερονται σαν σκουπιδια αλλα θα ερθει ο καιρος που στο τελος εμεις θα γελασουμε τελευταιοι.
το μονο που εχω να πω σε ολους μας ειναι καλη δυναμη, καλο κουραγιο και αυτοι που θελουν να αμαυρωσουν την αποστολη μας ας τρεμουν γιατι καποια στιγμη ολα θα μπουν στο σωστο δρομο και τοτε εκεινοι θα αρχισουν να κρυβονται!
συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα τοσα χρονια οι περισσοτεροι απο εμας εχουν αγανακτισει.
ορισμενοι και γνωστοι εκπαιδευτες μας αντιμετωπιζουν Και μας φερονται σαν σκουπιδια αλλα θα ερθει ο καιρος που στο τελος εμεις θα γελασουμε τελευταιοι.
το μονο που εχω να πω σε ολους μας ειναι καλη δυναμη, καλο κουραγιο και αυτοι που θελουν να αμαυρωσουν την αποστολη μας ας τρεμουν γιατι καποια στιγμη ολα θα μπουν στο σωστο δρομο και τοτε εκεινοι θα αρχισουν να κρυβονται!
συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα τοσα χρονια οι περισσοτεροι απο εμας εχουν αγανακτισει.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης