ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θαλάσσια εκπαίδευση κάνουν. Μακάρι να ήταν καμπινγκ, έλα όμως που δεν είναι.
maria

Δημοσίευση από maria »

Και τι ακριβως κανουν εκει; Τι ειδους ασκήσεις εννοω;

Αριαδνη
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Αριαδνη »

Γεια σας παιδια! Ειμαι Β' λυκειου και θελω να περασω στο οικονομικο της σσας. Με προβληματιζει πολυ το υψος γιατι ειμαι μολις 1,66 και οι ψυχοτεχνικες εξετασεις. Ξερει κανεις τι ερωτησεις κανουν εκει; Επισης ειναι σιγουρο οτι η σχολη θα κλεισει; Ευχαριστω!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

maria έγραψε:Και τι ακριβως κανουν εκει; Τι ειδους ασκήσεις εννοω;

Δεν ξέρω τι ακριβώς περιλαμβάνει. Μπορείς να πάρεις μια γεύση από την αντίστοιχη θαλάσσια εκπαίδευση που κάνουν στη ΣΜΥ.

http://www.smy.gr/FotoAlbum_FlashVersion01.htm
maria

Δημοσίευση από maria »

Ευχαριστω πολυ για την ιστοσελιδα με τις φωτογραφιες!

Stevie

Δημοσίευση από Stevie »

έγραψε:Δε θα δημιουργηθει κανενα νεο τμημα ΣΣΑΣ, η ΣΣΑΣ ακουγεται οτι θα κλεισει διοτι η στρατιωτικη εκπαιδευση παρεμεριζεται ελεω ακαδημαικης οποτε δεν υπαρχει νοημα να δαπανα το κρατος τοσα χρηματα για να τρεφει και να ντυνει και να στεγαζει τους δοκιμους. Θα γινει με συστημα εξετασεων οπως μπαινουν στην αεροπορια οι δικηγοροι, οι εφοδιαστες και οι μετεωρολογοι που γινονται αξιωματικοι με διαγωνισμο εχωντας ηδη αντιστοιχο με την ειδικοτητα τους πτυχιο πανεπιστημιου

Αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να είναι ο ευσεβής πόθος διαφόρων που δεν κατορθώνουν να εισαχθούν στη ΣΣΑΣ, αλλά πρόκειται για παραπληροφόρηση.
Το σύστημα με την εισαγωγή μέσω Πανελληνίων εξετάσεων και η συνδυασμένη παροχή ακαδημαϊκής και στρατιωτικής εκπαίδευσης όπως εφαρμόζεται χρόνια τώρα στη ΣΣΑΣ έχει αποδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις με αξιοκρατία τους πιο καταρτισμένους και άξιους Επιστήμονες-Αξιωματικούς.
Η ΣΣΑΣ (ιδίως το Ιατρικό τμήμα) είναι η δυσκολότερη από τις στρατιωτικές σχολές, με την έννοια ότι μπορεί η στρατιωτική εκπαίδευση χρονικώς να κατέχει μικρό μερίδιο στο πρόγραμμα των μαθητών, όμως ο συνδυασμός με τις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου -οι οποίες προεξάρχουν- είναι βαρύς. Το επιστημονικό επίπεδο είναι υψηλό και η φήμη των στρατιωτικών γιατρών δεκαετίες τώρα δικαιώνει τις προσδοκίες.
Εκτός αυτού, οι απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων (είναι γνωστό ότι οι αξιωματικοί του Υγειονομικού στελεχώνουν κατεξοχήν τις ειρηνευτικές αποστολές της χώρας μας στο εξωτερικό), οι ασκήσεις των μονάδων Υγειονομικού, οι διακλαδικές επιχειρήσεις, η άμυνα έναντι ΡαδιοΒιοΧημικού πολέμου και τόσα άλλα (τα οποία οι μαθητές της ΣΣΑΣ έξι χρόνια διδάσκονται και στα οποία ασκούνται κατά διαστήματα μέσα στη σχολή αλλά και σε πολλά μετεκπαιδευτικά σχολεία μετά τη σχολή) είναι αντικείμενα που απαιτούν κατάρτιση και στρατιωτικό πνεύμα τα οποία δεν αποκτούνται με τους γνωστούς "διαγωνισμούς" που προσλαμβάνουν ανεκπαίδευτους πολίτες για τόσο σημαντικούς σκοπούς. Επιπλέον οι διαγωνισμοί θα μπορούσαν άνετα να γίνουν διαβλητοί όπως και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί που έφεραν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα της Ελλάδας στην κατάσταση που βρίσκεται.
Όσον αφορά τον επιστημονικό τομέα, ο μαθητής της ΣΣΑΣ όχι μόνο δεν περιορίζεται κατά κανέναν τρόπο στην επιστημονική του εξέλιξη αλλά του ανοίγονται πόρτες και δρόμοι και ευκαιρίες μοναδικές για τα ελληνικά δεδομένα. Το καλό φοιτητικό επίπεδο, η βοήθεια από τους μεγαλύτερους, η γρήγορη απόκτηση ειδικότητας, η νόμιμη εργασία στον ιδιωτικό τομέα (ιατρεία-ιδιωτικές κλινικές, δικαίωμα που στερούνται οι πολίτες νοσοκομειακοί γιατροί), οι ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό (ειδίκευση-μετεκπαίδευση-συνέδρια όλα πληρωμένα), τα Ιατρικά συνέδρια των Ενόπλων Δυνάμεων, η πολύπλευρη συμμετοχή μαθητών της ΣΣΑΣ σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά της χώρας μας κάθε χρόνο με διθυραμβικά σχόλια είναι μερικά από αυτά.
Η ΣΣΑΣ έχει παράσχει όλα αυτά τα χρόνια στρατιωτικούς επιστήμονες διαπρεπείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αξιωματικοί που έπεσαν στα πεδία των μαχών στην 1η γραμμή (το Υγειονομικό είναι το σώμα που βάλλεται αλλά δεν βάλλει!), γιατροί διαπρεπείς- επιτυχημένοι επαγγελματίες- και άξιοι πανεπιστημιακοί καθηγητές. Ενδεικτικά ο καθηγητής Δερματολογίας Αρίστιππος Μηνάς (πρώην πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ) και ο καθηγητής Ιστολογίας Αναστάσιος Μάνθος (νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) είναι δύο μόνο από αυτούς.
Εγώ, όντας στο 5ο έτος της Σχολής, θα συμβούλευα όλους τους φίλους μαθητές-υποψηφίους, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες, και εάν το επιθυμούν πραγματικά να δηλώσουν χωρίς ενδοιασμό τη Σχολή. Δυσκολίες υπάρχουν και μάλιστα πολλές, όμως έτσι κι αλλιώς μαθητές επιπέδου ικανού να τους εισάγει στη ΣΣΑΣ γνωρίζουν από δυσκολίες, είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και όμορφα, και όχι για τα εύκολα!
r

Δημοσίευση από r »

Κύκλωμα στρατιωτικών γιατρών λυμαίνεται το Νοσοκομείο Αεροπορίας Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή,29 Ιανουαρίου 2010,12:29 Κία Παπαδοπούλου

Μια πολύ καλά στημένη επιχείρηση έχει στηθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Διευθυντές, «φίλοι» αλλά και οι οικογένειές τους ζουν και, για την ακρίβεια, «βασιλεύουν», με την ακριβή συνταγογραφία του νοσοκομείου. Και όποιος βρεθεί στο διάβα τους μετατίθεται ή παραιτείται.

Αυτά καταγγέλλουν μεταξύ άλλων στρατιωτικοί γιατροί, προσπαθώντας να υψώσουν τη φωνή τους, σε μία άνιση και άδικη «μάχη» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 4 χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Μία «μάχη» που έχει εξαναγκάσει σε παραίτηση συνολικά 34 γιατρούς και νοσηλευτές του ΓΝΑ, οι οποίοι δεν ανήκαν στο κύκλο των διευθυντών. Οι επιλογές γι' αυτούς τους ανθρώπους ήταν μία δυσμενής μετάθεση ή η παραίτησή τους.

Οι γιατροί που καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν στο ΓΝΑ αναγκάζονται να «κρύψουν» το όνομά τους, καθώς, επειδή είναι ένστολοι, δεν τους επιτρέπεται να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία της υπηρεσίας τους.

«Εν αρχή» είναι η μη αποστράτευσή τους. Ανώτερα στελέχη του ΓΝΑ έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις με πολιτική απόφαση και, ενώ όλοι οι ομοιόβαθμοί τους αλλά και οι κατώτεροί τους έχουν αποστρατευθεί, οι ίδιοι, ως εκ θαύματος, παραμένουν στις θέσεις τους ακόμα και με διαφορετικές κυβερνήσεις.

Η επιχείρηση, λοιπόν, που στήθηκε στους διαδρόμους και πιο συγκεκριμένα στα μεγάλα γραφεία του ΓΝΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ένστολων γιατρών, έχει ως εξής:
Σύζυγος διευθυντή έχει διαγνωστικό κέντρο κοντά στο 251 ΓΝΑ, ενώ σύζυγος και γιος άλλου διευθυντή έχουν φαρμακεία, στα οποία διοχετεύουν ασθενείς με πολύ ακριβή συνταγογραφία, αυτή των καρκινοπαθών.

Μάλιστα, στο παρελθόν, το Δημόσιο έκανε έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που είχε δεχθεί από φαρμακεία της περιοχής του ΓΝΑ για συστηματική παραπομπή των ασθενών στο φαρμακείο της συζύγου του διευθυντή, στην Κηφισιά. Βέβαια, η έρευνα δεν κατέληξε -σύμφωνα με πληροφορίες- πουθενά, καθώς τα στοιχεία δεν στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες.

Σκεφτείτε, όμως, πόσο φυσιολογικό είναι για κάποιον να φεύγει από την Κατεχάκη και να αγοράζει τα πολύ ακριβά φάρμακα για τον καρκίνο, από την Κηφισιά.

Ασθενείς, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναφέρουν ότι η εξυπηρέτησή τους είναι πολύ καλή, αφού τα πανάκριβα ογκολογικά φάρμακα της θεραπείας τους που συνταγογραφούνται στο βιβλιάριό τους προθυμοποιούνται να τα διεκπεραιώσουν άνθρωποι του νοσοκομείου.

Τέτοια εξυπηρέτηση δεν υπάρχει πουθενά και οι ασθενείς γλυτώνουν την ταλαιπωρία. Και κανείς δεν ξέρει αν αυτό σχετίζεται είτε με την καταγγελία στο Δημόσιο από τα φαρμακεία της γύρω περιοχής είτε με την απώλεια πανάκριβων φαρμάκων από το Νοσοκομείο που εξανάγκασε το Διοικητή να βάλει λουκέτο στα ντουλάπια φύλαξης των φαρμάκων και στα ψυγεία!
Μέχρι και τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα της μητέρας του αρχηγού χάθηκαν, λένε οι στρατιωτικοί γιατροί.

Έτσι, λοιπόν, η επικερδής ογκολογική κλινική πρέπει πάντα να έχει κάποιον γιατρό που θα ανήκει στην «παρέα», έτσι ώστε τα έσοδα από τα φάρμακα να πηγαίνουν στους δικούς τους.
Όταν διευθυντής διορίστηκε κάποιος. εκτός της «παρέας», τότε ξεκίνησε η μεθόδευση για να μείνει κενή η θέση. Τοιουτοτρόπως, λοιπόν, η «ηγεσία» αποφασίζει να μεταθέσει τον διευθυντή της ογκολογικής κλινικής του ΓΝΑ στο ΥΕΘΑ και ο διευθυντής μην έχοντας άλλη επιλογή παραιτείται.
Επειδή, όμως, στο στρατό υπάρχει ιεραρχία, έτσι το «νούμερο δύο» στην ογκολογική κλινική, μετατίθεται. στην 123 Πτέρυγα Μάχης.

Και έτσι σιγά σιγά, διευθυντής γίνεται και πάλι άνθρωπος της «μεγάλης παρέας», όπως τονίζουν οι στρατιωτικοί γιατροί.

Οι παραιτήσεις και οι μεταθέσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Οι πληροφορίες λένε ότι προσφάτως εξαναγκάστηκε σε παραίτηση κι ο διευθυντής των υπερήχων, γιατί τον είχαν αφήσει μόνο του να διεκπεραιώνει όλο το έργο του εργαστηρίου!

Το ίδιο συνέβη και με ...
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Αυτο ειναι το ηθος και η επιστημονικη καταρτιση; Πολλη επαρση εχεις νομιζω... Οι ΣΣΑΣΙΤΕΣ εχουν ελλειπη στρατιωτικη εκπαιδευση και εκτος αυτου το μονο που τους νοιαζει ειναι το ιδιωτικο τους ιατρειο μπορω τωρα να σου πω ανετα περιστατικο θανατου Σμηνια οταν τον παρατησε και εφυγε για το ιατρειο του ο στρατιωτικος γιατρος, επισης αποκομισατε τα χειροτερα σχολια για τη λειτουργια του κινητου χειρουργιου

Τελος αφου το παιζεις επιστημονας μπορω τωρα να σου πω τουλαχιστον 150 αξιωματικους απο την Ευελπιδων και τουλαχιστον 500 απο τη ΣΜΑ με διδακτορικα δευτερα πτυχια τουλαχιστον 2-3 μαστερ κτλ κτλ... Οσο για το Μανθο που ειναι πρυτανης στο ΑΠΘ και αναφερεις, το ξυλο του το εφαγε τοτε αν θυμασαι γιατι το εχει καταστρεψει το πανεπιστημιο
Stevie

Δημοσίευση από Stevie »

Φίλε ρ ή r,

εάν νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα τους ΣΣΑΣίτες από ότι τους ξέρουν οι ΣΣΑΣίτες είναι πρόβλημα αποκλειστικά δικό σου!
εγώ δε μίλησα με έπαρση. Αυτό που διέπνεε το κείμενό μου ήταν αγάπη προς τη δουλειά και υπερηφάνεια για τα κεκτημένα μας! Πες μου κι εσύ, όπως σου λέγω κι εγώ, τι δουλειά κάνεις και θα μπορώ να βρω άνετα και ένα και δύο και... Εκατό λασπολόγια για τους συναδέλφους σου να σου επισύρω (ποιος είναι Ο εν Ελλάδι αναμάρτητος κλάδος;)
τους αξιωματικούς από ΣΣΕ και ΣΜΑ που κάνουν PhD κλπ τους γνωρίζω πάρα πολύ καλά, συνομιλώ μαζί τους καθημερινά και καλά κάνουν οι άνθρωποι που επιμορφώνονται. Οι συγκρίσεις όμως αδικούν όποιον τις επιχειρήσει.
η χολή που στάζεις για άτομα που δεν ξέρεις είναι παροιμιώδης! Μιλάς πολύ τραγικά, μας λες ότι ξέρεις τι μας νοιάζει (το ιδιωτικό μας ιατρείο και μόνο!) και μόνο η φρασεολογία σου αποδεικνύει μένος και πλήρη, ή μάλλον επιλεκτική, άγνοια!
μέχρι και στο σημείο να δικαιολογήσεις αυτούς που έδειραν τον πρύτανη φτάνεις! Του απευθύνεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Είτε δεν ξέρεις τι έχει κάνει για το πανεπιστήμιο ή έχεις λόγο να μη σε συμφέρει!
Εγώ δε θα ξανααπαντήσω γιατί μέσω ανώνυμων μηνυμάτων ο καθένας μπορεί να λέει ατεκμηρίωτα ΌΤΙ ΘΕΛΕΙ. Το κακό είναι ότι διαβάζουν και οι δύσμοιροι υποψήφιοι την άποψη του κάθε άσχετου ελλείψει άλλων πηγών πληροφόρησης.
maria

Δημοσίευση από maria »

Επειδη συνεχως μιλαμε για δυσκολιες και για δυσκολιες και επειδη ενδιαφερομαι πραγματικα να μαθω, μπορει καποιος να μου εξηγησει και να μου πει καποιες απο αυτες, και θα παρακαλουσα αν γινεται να ειναι λιγο πιο συγκεκριμενος σε αυτα που λεει και να μην λεει π. Χ. Δυσκολιες Ως προς την συμπεριφορα των ανωτερων (συγκεκριμενα. ). Παντως εγω προσωπικα εχω ακουσει πως τα 2 πρωτα χρονια ειναι παρα πολυ δυσκολα, το ξερω και θελω να το αντιμετωπισω και αυτο. Πιες Ομως, ειναι οι δυσκολιες των πρωτων χρωνων και τι θα συνιστουσατε;

Μυρτώ

Δημοσίευση από Μυρτώ »

Είμαι μαθήτρια Β' λυκείου και δύο χρόνια τώρα σκέφτομαι σοβαρά να δηλώσω ΣΣΑΣ Στρατολογικό, εφόσον από μικρή με ενδιέφερε η νομική και ο στρατός. Επειδή έχω διαβάσει πολλά, καλά και κακά, και κάποιες φορές ορισμένες εντελώς αντίθετες απόψεις για το ίδιο θέμα, θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος για τη ζωή στο στρατό και κυρίως για το στρατολογικό τμήμα. Θα ήμουν ευγνώμων, αν κάποιος φοιτητής του στρατολογικού ή απόφοιτος, μου απαντούσε. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... Εικόνα
maria

Δημοσίευση από maria »

Επειδη συνεχως μιλαμε για δυσκολιες και για δυσκολιες και επειδη ενδιαφερομαι πραγματικα να μαθω, μπορει καποιος να μου εξηγησει και να μου πει καποιες απο αυτες, και θα παρακαλουσα αν γινεται να ειναι λιγο πιο συγκεκριμενος σε αυτα που λεει, και να μην λεει π. Χ. Δυσκολιες Ως προς την συμπεριφορα των ανωτερων (συγκεκριμενα.). Παντως εγω προσωπικα εχω ακουσει πως τα 2 πρωτα χρονια ειναι παρα πολυ δυσκολα, το ξερω και ξερω οτι θα το αντιμετωπισω και αυτο. Πoιες Ομως, ειναι οι δυσκολιες των πρωτων χρωνων και τι θα συνιστουσατε;

αγγελικι

Δημοσίευση από αγγελικι »

geiΑ σασ! Και εγώ ενδιαφέρομαι για σσασ! από τα αθλήματα με φοβίζει το μηκος που είναι 3.60...

είναι πολύ αυστηροί σε αυτό όσοι έχετε περάσει;

ευχαριστω!

αννα93
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από αννα93 »

Γεια σας παιδια! Και εγω ενδιαφερομαι για ΣΣΑΣ κυριως ψυχολογια. Θα ηθελα να ρρωτησω πραγματα που αφορουν την βασικη εκπαιδευση κατα ποσο μπορει καποιος να αντεξει την πιεση. Επισης για ποσες μεταθεσεις μιλαμε; Αξιζει τον κοπο; Οι δικοι μου πιστευουν οτι αν ολα πανε καλα κ βγαλω υψηλη βαθμολογια καλυτερα να παω νομικη και να μην μπλεξω με το στρατο. Βεβαια ατομο που ειναι στη ΣΤΥΑ μου εχει πει οτι τα ΣΣΑΣ ειναι πολυ καλη περιπτωση γιατι συνδυαζει ακαδημαϊκη μορφωση και σιγουρη δουλεια. Ο μισθος πως ειναι; Α επισης εχω υψος 1,65. Θα εχω προβλημα; Παρακαλω, οποιος μπορει να μου απαντησει για να δω τι θα κανω με την προετοιμασια! Ευχαριστω!
P.

Δημοσίευση από P. »

Γεια σε όλους!ΕικόναΕίμαι μαθήτρια της Γ' και πριν λίγες μέρες έκανα τα χαρτιά μου για στρατιωτικές σχολές.

Ενδιαφέρομαι για ΣΣΑΣ Ιατρικό. Η στρατιωτική ιατρική είναι η πρώτη μου επιλογή και η πολιτική ιατρική η δεύτερη. Πραγματικά με ενδιαφέρει η ιατρική ως επιστήμη και αν μπορούσα να τη συνδυάσω και με το στρατό θα ήταν ιδανικό!

Ο μόνος μου προβληματισμός είναι η ελλιπής ενημέρωση για τις ψυχομετρικές και υγειονομικές εξετάσεις, καθώς και για τα αθλήματα. Για τα αθλήματα γνωρίζω μόνο όρια και για τις 2 άλλες εξετάσεις σχεδόν τίποτα, παρά μόνο ποιες παθήσεις σε αποκλείουν, ύψος, ΔΜΣ. Όσο και να έψαξα στο ίντερνετ δεν κατάφερα να βρω κάτι.

Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά; Εγώ θα δώσω αθλήματα στη ΣΑΝ (δηλ στην Αθήνα), αν αυτό έχει σημασία...

Θα ήθελα να μάθω

1) Ποια τεστ περνάς στις ψυχομετρικές και υγειονομικές εξετάσεις και ποια ακριβώς είναι η διαδικασία

2) Από τη στιγμή που θα μπεις στο στρατόπεδο και μετά ποια είναι η διαδικασία. Τι ακριβώς κάνεις; Πόσο διαρκεί η εξέταση; Τα αθλήματα δίνονται σε διαφορετικές μέρες κ στο μεταξύ επιτρέπεται η έξοδος από το στρατόπεδο;

3) Τις ημερομηνίες που δίνονται τα αθλήματα, έστω στο περίπου, ώστε να είμαι Προϊδεασμένη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΕικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες