Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Βλάχος της Έρημου

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Βλάχος της Έρημου »

Nassos έγραψε:Διάβασε τα μηνύματα του παρακάτω νήματος από άτομα που έκαναν 20 ημέρες θητείας και εξαγόρασαν το υπόλοιπο.

Ειδικά αυτό θα σε βοηθήσει. Διάβασε και τις επόμενες σελίδες για περισσότερες λεπτομέρειες κυρίως σε τι δικαιούσαι ως πατέρας.

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=3504&PID=508963#508963

Ευχαριστώ πάρα πολύ Νάσο! Κατατοπιστικότατο!

Μετ.Αστ

Δημοσίευση από Μετ.Αστ »

Αυτό θέλω και 'γω να μάθω μιας και σε μια βδομάδα είναι να μπω και θέλω να προγραμματίσω τα οικονομικά μου.
Άβαταρ μέλους
ypodiopos19
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

ArgirisK έγραψε:Ξερει κανεις το μεγιστο αριθμο που μπορω να σπασω το προστιμο των 6.000 σε δωσεις;

Αυτό είναι θέμα της Εφορίας... Νομίζω ο βασικός διακανονισμός είναι 12 μηνιαίες, αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Αυτά όμως αλλάζουν συνέχεια, το καλύτερο είναι να μπεις στο taxis και να δεις τι επιλογές σου βγάζει.

sakis282
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sakis282 »

Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είστε καλα!

Σας ευχαριστώ πολύ, διαβάζω το forum από καιρό και μας έχει βοηθήσει όλους πάρα πολύ.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί άκουσα από την στρατολογία κάτι ακραίο, είμαι ανυπότακτος εξωτερικού, έβγαλα βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού μέσω του προξενείου, εκδόθηκε από την στρατολογία πριν 2 μήνες.

Έχω σκοπό να πάω για 3 εβδομάδες Ελλάδα σε λίγες μέρες. Παίρνω τηλ στη στρατολογία να ρωτήσω πότε θα μπει το πρόστιμο, και μου λέει στο άκυρο πως πρέπει η βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερίκου να είναι πρόσφατη εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της εξόδου μου από την Ελλάδα για το ερχόμενο ταξίδι μου.

Μένω άφωνος, η βεβαίωση ανυποταξίας μου θα είναι περίπου 3 μηνών τη στιγμή της εξόδου μου. Παντού έλεγε για 6 μήνες, πουθενά λιγότερο. Παίρνω τηλ στο προξενείο, τους το λέω, μου λένε δεν παίζει αυτό είναι ακραίο αλλά η στρατολογία ό, τι θέλει κάνει. Το προξενείο ξέρει πως για έκδοση διαβατηρίου θέλουν βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού που έχει εκδοθεί εντός 30 ημερών, αλλά όχι για να ταξιδεψω Ελλάδα.

Θα προσπαθήσω να βγάλω καινούργια αλλά δεν προλαβαίνω πριν φύγω, θα είμαι ήδη Ελλάδα όταν εκδοθεί.
Παίζει ρεαλιστικά να έχω πρόβλημα στην έξοδο σε πιθανό έλεγχο (πετάω μέσω Σένγκεν) αν δείξω στην αστυνομία βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού που εκδόθηκε πριν 3 μήνες;

Θα μας τρελάνουν. Είναι αδύνατο να συγχρονίσει κάποιος ραντεβού στις πρεσβείες, να απαντήσει εγκαίρως η στρατολογία κτλ, και πάλι αν δηλαδή ήθελα να πάω 29 μέρες Ελλάδα, έπρεπε να τα συγχρονίσω όλα τέλεια και την μέρα που θα εκδοθεί να τρέξω στο αεροδρόμιο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων!

Άβαταρ μέλους
Galathorn7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Galathorn7 »

Καλησπέρα forum,

Ξέρει κάποιος να μου διευκρινήσει πως μετρώνται οι 30 μέρες που μπορεί ενας Ανυπότακτος εξωτερικού να μείνει Ελλάδα; Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν και όλοι μου λένε ότι είναι κατα ημερολογιακό έτος.

Μέχρι και στη ΣΥ Αθηνων πηρα σημερα και η κοπελα στο τηλεφωνο μου ειπε οτι ετσι ειναι μαλλον (δεν το ειπε με τονο "ετσι ειναι, τελος" και χρειαστηκε να ρωτησει και ενα συναδελφο της μαλιστα).

Τι παιζει λοιπον; Οεο;

Άβαταρ μέλους
Galathorn7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

sakis282 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είστε καλα!

Σας ευχαριστώ πολύ, διαβάζω το forum από καιρό και μας έχει βοηθήσει όλους πάρα πολύ.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί άκουσα από την στρατολογία κάτι ακραίο, είμαι ανυπότακτος εξωτερικού, έβγαλα βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού μέσω του προξενείου, εκδόθηκε από την στρατολογία πριν 2 μήνες.

Έχω σκοπό να πάω για 3 εβδομάδες Ελλάδα σε λίγες μέρες. Παίρνω τηλ στη στρατολογία να ρωτήσω πότε θα μπει το πρόστιμο, και μου λέει στο άκυρο πως πρέπει η βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερίκου να είναι πρόσφατη εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της εξόδου μου από την Ελλάδα για το ερχόμενο ταξίδι μου.

Μένω άφωνος, η βεβαίωση ανυποταξίας μου θα είναι περίπου 3 μηνών τη στιγμή της εξόδου μου. Παντού έλεγε για 6 μήνες, πουθενά λιγότερο. Παίρνω τηλ στο προξενείο, τους το λέω, μου λένε δεν παίζει αυτό είναι ακραίο αλλά η στρατολογία ό, τι θέλει κάνει. Το προξενείο ξέρει πως για έκδοση διαβατηρίου θέλουν βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού που έχει εκδοθεί εντός 30 ημερών, αλλά όχι για να ταξιδεψω Ελλάδα.

Θα προσπαθήσω να βγάλω καινούργια αλλά δεν προλαβαίνω πριν φύγω, θα είμαι ήδη Ελλάδα όταν εκδοθεί.
Παίζει ρεαλιστικά να έχω πρόβλημα στην έξοδο σε πιθανό έλεγχο (πετάω μέσω Σένγκεν) αν δείξω στην αστυνομία βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού που εκδόθηκε πριν 3 μήνες;

Θα μας τρελάνουν. Είναι αδύνατο να συγχρονίσει κάποιος ραντεβού στις πρεσβείες, να απαντήσει εγκαίρως η στρατολογία κτλ, και πάλι αν δηλαδή ήθελα να πάω 29 μέρες Ελλάδα, έπρεπε να τα συγχρονίσω όλα τέλεια και την μέρα που θα εκδοθεί να τρέξω στο αεροδρόμιο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων!

Μισο λεπτακι ρε συ,

Ποιες 30 μερες; Εγω πριν ενα χρονο εβγαλα βεβαιωση ανυποταξιας. Απο την ΣΥ Αθηνων μου ειπαν οτι για εκδοση διαβατηριου οι 6 μηνες ειναι μια χαρα. Δεν εχω ακουσει τιποτα ουτε για 30 μερες, μονο οτι 30 μερες επιτρεπεται η παραμονη στην Ελλαδα.

Επισης, το πιστοποιητικο ισχυει για παντα. Αυτο μου ειπε ενας φιλος και το επιβεβαιωσε και η ΣΥ Αθηνων οταν ειχα παρει τηλεφωνο.

Θα μας τρελανουν;

Αλλα ναι, ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συνεννοηθουν οι υπηρεσεις και προκαλουν και αγχος σε εμας.
Άβαταρ μέλους
Galathorn7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Kwstas έγραψε:Εγω που έχω γεννηθει στην Γαλλια και εζησα εκει τα πρωτα 5 χρονια οταν ημουν μικρος, και τωρα μενω Αγγλια τα τελευταια 5 χρονια (ειμαι 26), μπορω να πω οτι ζω 10 χρονια εξωτερικο ή τα 5 χρονια στην Γαλλια δεν θα τα μετρησουν;
Αν μεταξυ Γαλλιας και Αγγλιας ησουν Ελλαδα οχι, δεν τα μετρανε. Αλλα ακομα και αν δεν υπηρχε διαστημα μεταξυ Γαλλιας και Αγγλιας, το πιστοποιητικο θα χρειαστει καποιου ειδους δικαιολογητικα ΚΑΙ απο τις δυο χωρες...

Steve

Δημοσίευση από Steve »

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά του φόρουμ.

Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2016. Ήταν να παρουσιαστώ τον Μάρτιο του 2020 (είχα αναβολή μέχρι τα τέλη του 2019) κάτι το οποίο δεν έγινε.

Επικοινώνησα με την πρεσβεία, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα το φόρουμ, κατάθεσα τα δικαιολογητικά μου για Ανυπότακτος Εξωτερικού. Σήμερα με ενημέρωσαν από την Στρατολογία ηλεκτρονικά και μου έστειλαν την βεβαίωση όπως και την απόφαση να μου επιβληθεί το πρόστιμο στην Εφορία.

Η ερώτηση μου, όπου και θα ήθελα να την γνώμη σας, είναι αν αξίζει να ασχοληθώ με το να διακανονίσω το χρέος μου ή να το αφήσω όπως έχει;
Το λέω αυτό γιατί, έχω ήδη 3 χρόνια εργασίας εδώ, είμαι παντρεμένος και επιπλέον έχω καταθέσει την αίτηση μου για να γίνω Αμερικανός Υπήκοος. Συνεπώς μου υπολείπονται 4 χρόνια για να καταθέσω τα χαρτιά μου για ΜΚΕ, που με την σειρά του σημαίνει ότι το πρόστιμο και οι προσαυξήσεις του θα διαγραφτούν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

UK citizen

Δημοσίευση από UK citizen »

Σταματήστε να παραπληροφορείτε και να παραπληροφορήστε (υπάρχουν άλλωστε όλες οι πληροφορίες ΕΠΙΣΗΜΑ και στο διαδίκτυο). Έκανα τη βεβαίωση ανυποταξίας το 2018 και από τότε κανείς δε ζήτησε βεβαίωση στα σύνορα που να είναι μάλιστα και πρόσφατη. Δε χρειάζεται να είναι πρόσφατη παρά μόνο αν είναι να βγάλεις διαβατήριο.

Αυτά τα ολίγα από εμένα

sakis282
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sakis282 »

Πες μου σε παρακαλώ φίλε μου που υπάρχει επίσημα στο διαδίκτυο η πληροφορία του πόσο πρόσφατη πρέπει να είναι η βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού, για να έχω και εγώ κάποια πηγή να αναφερθώ όταν μου λένε τα παράλογα τους. Σε ευχαριστώ πολύ.

Παλαιότερα στο φόρουμ έχει αναφερθεί πως ζητάνε βεβαίωση ανυποταξίας στα σύνορα (οταν πας εκτός σένγκεν) και πως καλό είναι να είναι "πρόσφατη". Κανείς δεν ξέρει το πρόσφατη σε πόσων ημερών αντιστοιχεί, αλλά έχει ακουστεί στο φόρουμ το 6 μηνο. Συμφωνώ, το 30 ημερών που άκουσα είναι παράλογο, και ήθελα να δω αν το έχει ακούσει και κανείς άλλος, η απλά έπεσα σε άσχετο στην στρατολογία.

Steve

Δημοσίευση από Steve »

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως διαχειρίστηκες το χρέος στην εφορία;

Το τακτοποίησες με δώσεις ή το άφησες όπως είναι και ότι γίνει όταν βγεις ΜΚΕ;

Επιπλέον, αν έπραξες κάτι, ποια είναι η διαδικασία; Παίζει ρόλο η μεταφορά εφορίας στου κατοίκους εξωτερικού;

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Galathorn7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επεσες σε ασχετο. Δεν εχω λινκ τωρα αλλα οπου και να ψαξεις (ιστοσελιδες προξενειου ή στρατολογιας) ολα λενε 6 μηνες.

Δυστυχως ομως δεν διευκρυνιζεται το γεγονος οτι πρεπει να ειναι 6μηνη ΜΟΝΟ εαν θες διαβατηριο
Άβαταρ μέλους
Galathorn7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

UK citizen έγραψε:Σταματήστε να παραπληροφορείτε και να παραπληροφορήστε (υπάρχουν άλλωστε όλες οι πληροφορίες ΕΠΙΣΗΜΑ και στο διαδίκτυο). Έκανα τη βεβαίωση ανυποταξίας το 2018 και από τότε κανείς δε ζήτησε βεβαίωση στα σύνορα που να είναι μάλιστα και πρόσφατη. Δε χρειάζεται να είναι πρόσφατη παρά μόνο αν είναι να βγάλεις διαβατήριο.

Αυτά τα ολίγα από εμένα

Πολυ σωστος! Και εμενα οταν ειχα παρει τηλεφωνο τη ΣΥ Αθηνων μου ειπαν οτι ειναι επ'αοριστου, εκτος και να θες διαβατηριο. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ πρεπει να ειναι 6μηνη.

Δημ

Δημοσίευση από Δημ »

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω μια ερώτηση: μετά από πόσο καιρό σου ήρθε το πρόστιμο και στρατοδικείο; Πόσες δόσεις μπορείς να το ρυθμίσεις;
Άρης

Δημοσίευση από Άρης »

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω μετά από πόσο καιρό αφότου δεν παρουσιαστεις σου έρχεται ειδοποίηση και πρόστιμο; Ήταν να παρουσιαστώ 20/7/20 αλλά βρίσκομαι εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους και δεν θα παρουσιαστώ. Θα κυρηχθώ ανυπότακτος εξωτερικού. Αλλά μετά από 2 εβδομάδες ακόμη δεν μου έχει έρθει κάποια ειδοποίηση στην κατοικία μου στην Ελλάδα. Πρέπει να περιμένω ή να κάνω από τώρα την αίτηση για ανυπότακτος εξωτερικού; Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω μέχρι να μου έρθει κάποια ειδοποίηση; Ευχαριστώ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες