Κατάργηση θητείας (2007-2016)
Δυστυχώς φίλε, για μία ακόμη φορά διαβάσουμε σε αυτό το thread ένα μήνυμα που ενώ είναι καλογραμμένο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Και μόνο η αναφορά στην κατάργηση της θητείας στην Τουρκία, που σχεδιάζει επαγγελματικό στρατό 300 χιλιάδων ανδρών και έχει ως στόχο την εγχώρια παραγωγή όλων των όπλων που χρειάζεται (πλην μαχητικών αεροσκαφών), είναι εντελώς αποπροσανατολιστική.
Τα έχουμε απαντήσει τόσες φορές αυτά τα 'επιχειρήματα' που αναμασούν όσοι δεν θέλουν να υπηρετήσουν που προφανώς έγραψες χωρίς να διαβάσεις τον (ήδη καταγγεγραμμένο) αντίλογο.
Προσωπικά με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση.
Τα έχουμε απαντήσει τόσες φορές αυτά τα 'επιχειρήματα' που αναμασούν όσοι δεν θέλουν να υπηρετήσουν που προφανώς έγραψες χωρίς να διαβάσεις τον (ήδη καταγγεγραμμένο) αντίλογο.
Προσωπικά με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση.
Αγαπητέ yandr δεν καταλαβαίνω γιατί εξάπτεσαι και το παίρνεις προσωπικά. Απλώς διατύπωσα την άποψή μου.
Και επίτρεψέ μου να υποβάλω μια ένσταση. Πουθενά δεν ανέφερα ότι επιθυμώ να μην υπηρετήσω. Αντιθέτως θα ήθελα να υπηρετήσω σε ένα στρατό ο οποίος θα με κάνει να νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας, να μου μάθει την ιστορία του τόπου μου (!), κάτι το οποίο ξεχάσαμε, να μου μάθει να σέβομαι την αποστολή του στρατού, όχι καταπιεστικά αλλά επειδή θα χαίρομαι για αυτό που θα κάνω, θα μου μάθει τις βασικές μου αρμοδιότητες και μόνο αυτές μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο έστι ώστε να μη στερηθώ πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες που θα μου τύχουν, θα μου μάθει να σέβομαι τα δικαιώματα του στρατιώτη που θα έχω δίπλα μου, θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες μου, θα με κάνει σε γενικές γραμμές άξιο στρατιώτη. Έναν άξιο στρατιώτη που δεν θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να λουφάρει, ή να μετράει τις μέρες, τις ώρες, τα δευτερόλεπτα. Τότε θα μειωθουν δραματικά και οι απαλλαγες, και τα βίσματα και όλα τα μαύρα σημεία που υποβιβάζουν τον ελληνικό στρατό.
Και επίτρεψέ μου να υποβάλω μια ένσταση. Πουθενά δεν ανέφερα ότι επιθυμώ να μην υπηρετήσω. Αντιθέτως θα ήθελα να υπηρετήσω σε ένα στρατό ο οποίος θα με κάνει να νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας, να μου μάθει την ιστορία του τόπου μου (!), κάτι το οποίο ξεχάσαμε, να μου μάθει να σέβομαι την αποστολή του στρατού, όχι καταπιεστικά αλλά επειδή θα χαίρομαι για αυτό που θα κάνω, θα μου μάθει τις βασικές μου αρμοδιότητες και μόνο αυτές μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο έστι ώστε να μη στερηθώ πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες που θα μου τύχουν, θα μου μάθει να σέβομαι τα δικαιώματα του στρατιώτη που θα έχω δίπλα μου, θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες μου, θα με κάνει σε γενικές γραμμές άξιο στρατιώτη. Έναν άξιο στρατιώτη που δεν θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να λουφάρει, ή να μετράει τις μέρες, τις ώρες, τα δευτερόλεπτα. Τότε θα μειωθουν δραματικά και οι απαλλαγες, και τα βίσματα και όλα τα μαύρα σημεία που υποβιβάζουν τον ελληνικό στρατό.
Thanos έγραψε:Αγαπητέ yandr δεν καταλαβαίνω γιατί εξάπτεσαι και το παίρνεις προσωπικά. Απλώς διατύπωσα την άποψή μου.
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα.
Thanos έγραψε:Αντιθέτως θα ήθελα να υπηρετήσω σε ένα στρατό ο οποίος :Τότε θα μειωθουν δραματικά και οι απαλλαγες, και τα βίσματα και όλα τα μαύρα σημεία που υποβιβάζουν τον ελληνικό στρατό.
- θα με κάνει να νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας,
- να μου μάθει την ιστορία του τόπου μου (!), κάτι το οποίο ξεχάσαμε,
- να μου μάθει να σέβομαι την αποστολή του στρατού, όχι καταπιεστικά αλλά επειδή θα χαίρομαι για αυτό που θα κάνω,
- θα μου μάθει τις βασικές μου αρμοδιότητες και μόνο αυτές μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο έστι ώστε να μη στερηθώ πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες που θα μου τύχουν,
- θα μου μάθει να σέβομαι τα δικαιώματα του στρατιώτη που θα έχω δίπλα μου,
- θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες μου,
- θα με κάνει σε γενικές γραμμές άξιο στρατιώτη. Έναν άξιο στρατιώτη που δεν θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να λουφάρει, ή να μετράει τις μέρες, τις ώρες, τα δευτερόλεπτα.
Δηλαδή θα αναλάβει να σε διαπαιδαγωγήσει αντικαθιστώντας το ελληνικό κράτος και το υπουργείο παιδείας, αλλά αντί για 12 χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης θέλεις να στο κάνει σε 9 μήνες (παράλληλα με την στρατιωτική εκπαίδευση).
Ο ρόλος του στρατού δεν είναι αυτός φίλε μου. Ανθρώπους να βαστάνε όπλα χρειάζεται ο στρατός και επειδή οι Έλληνες έχουμε την εντύπωση ότι το κράτος, ο στρατός κλπ είναι οντότητες πάνω και έξω από εμάς, απευθυνόμαστε σε αυτές στο τρίτο πρόσωπο.
Ο στρατός σε θέλει να κρατάς το όπλο και να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με συντεταγμένο τρόπο. Η Ελλάδα χρειάζεται το στρατό για να μην της την πέσει η Τουρκία ή κάποιος άλλος. Απλά τα πράγματα. Ως προς τον επαγγελματικό στρατό, όλοι θα τον ήθελαν αλλά κοστίζει ο κούκος αηδόνι.
Φίλε Yandr σε πληροφορώ ότι διάβασα και τις 10 σελίδες αυτού του θέματος, πριν διατυπώσω τη άποψή μου. Το ότι μπορεί να αναλύθηκε σε προηγούμενα post το θέμα αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα έκφρασης λόγου.
Επίσης ύστερα από άπειρες συζητήσεις με φίλους μου και άτομα της γενιάς μου που έχουν υπηρετήσει, μου έχει γίνει ξεκάθαρα αποδεκτό πως ο στρατός είναι ένας χαμένος χρόνος, στον οποίο δεν μαθαίνεις ούτε τα βασικά. Δηλαδή εσύ θεωρείς πως η δομή της εκπαίδευσης στον ελληνικό στρατό όπως είναι σήμερα βγάζει άξιους στρατιώτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάρουν το όπλο και να πολέμήσουν; Αν η απάντησή σου είναι θετική τότε θα μου δώσεις την εντύπωση πως αναφέρεσαι στον στρατό άλλης χώρας, ή ότι η συζήτηση αφορά τον στρατό άλλης χώρας.
Επιπρόσθετα το γεγονός ότι σήμερα ο Ελληνικός Στρατός επανδρώνεται με στρατιώτες οποιασδήποτε καταγωγής, Αλβανούς, Ρώσους, Βούλγαρους κτλ, ακόμη και Τούρκους, με κάνει να αμφιβάλλω για το κατά πόσο αποτελεσματικός θα είναι αυτός ο στρατός σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Και για το αν ο στρατός έχει χρέος να σε διαπαιδαγωγεί θα σου θυμίσω την άποψη των παλαιών κατά την οποία ο στρατός είναι το "μεγάλο σχολείο". Ή τουλάχιστον ήταν. Και μια χώρα απαίδευτη είναι πολύ ευάλωτη σε επιθέσεις. Αυτός που κρατάει όπλο χωρίς να ξέρει γιατί το κρατάει είναι δώρον άδωρον.
Επίσης ύστερα από άπειρες συζητήσεις με φίλους μου και άτομα της γενιάς μου που έχουν υπηρετήσει, μου έχει γίνει ξεκάθαρα αποδεκτό πως ο στρατός είναι ένας χαμένος χρόνος, στον οποίο δεν μαθαίνεις ούτε τα βασικά. Δηλαδή εσύ θεωρείς πως η δομή της εκπαίδευσης στον ελληνικό στρατό όπως είναι σήμερα βγάζει άξιους στρατιώτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάρουν το όπλο και να πολέμήσουν; Αν η απάντησή σου είναι θετική τότε θα μου δώσεις την εντύπωση πως αναφέρεσαι στον στρατό άλλης χώρας, ή ότι η συζήτηση αφορά τον στρατό άλλης χώρας.
Επιπρόσθετα το γεγονός ότι σήμερα ο Ελληνικός Στρατός επανδρώνεται με στρατιώτες οποιασδήποτε καταγωγής, Αλβανούς, Ρώσους, Βούλγαρους κτλ, ακόμη και Τούρκους, με κάνει να αμφιβάλλω για το κατά πόσο αποτελεσματικός θα είναι αυτός ο στρατός σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Και για το αν ο στρατός έχει χρέος να σε διαπαιδαγωγεί θα σου θυμίσω την άποψη των παλαιών κατά την οποία ο στρατός είναι το "μεγάλο σχολείο". Ή τουλάχιστον ήταν. Και μια χώρα απαίδευτη είναι πολύ ευάλωτη σε επιθέσεις. Αυτός που κρατάει όπλο χωρίς να ξέρει γιατί το κρατάει είναι δώρον άδωρον.
Thanos έγραψε: Το ότι μπορεί να αναλύθηκε σε προηγούμενα post το θέμα αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα έκφρασης λόγου.
δεν σου το στέρησε κανένας
Thanos έγραψε:Επίσης ύστερα από άπειρες συζητήσεις με φίλους μου και άτομα της γενιάς μου που έχουν υπηρετήσει, μου έχει γίνει ξεκάθαρα αποδεκτό πως ο στρατός είναι ένας χαμένος χρόνος, στον οποίο δεν μαθαίνεις ούτε τα βασικά. Δηλαδή εσύ θεωρείς πως η δομή της εκπαίδευσης στον ελληνικό στρατό όπως είναι σήμερα βγάζει άξιους στρατιώτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάρουν το όπλο και να πολέμήσουν; Αν η απάντησή σου είναι θετική τότε θα μου δώσεις την εντύπωση πως αναφέρεσαι στον στρατό άλλης χώρας, ή ότι η συζήτηση αφορά τον στρατό άλλης χώρας.
Τα έχουμε συζητήσει 100 φορές αυτά.
Τότε να κάνουμε θητεία 3 ετών με 30 ασκήσεις το χρόνο και 3 εβδομάδες χειμερινή διαβίωση, όποιος δεν δείχνει ενδιαφέρον για την εκπαίδευση να περνά στρατοδικείο και να φυλακίζεται, να καθιερωθεί ετήσια εφεδρική υπηρεσία 2 εβδομάδων για όλους τους πολίτες, να γίνονται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, να συμμετέχουμε σε 'ειρηνευτικές' αποστολές στο Αφγανιστάν και αλλού για να σκληραγωγηθούμε κλπ.
Με απλά λόγια.
Οι ίδιοι που λένε ότι ο στρατός δεν αξίζει και είναι χαμένος χρόνος είναι οι ίδιοι που αν ο στρατός γινόταν ξαφνικά μάχιμος θα έκλαιγαν μέχρι τελικής σταγόνας. Μη συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Στο κάτω - κάτω της γραφής, ο στρατός χρειάζεται μόνο κορμιά να κρατούν όπλα και να επανδρώνουν σκοπιές.Ένας ήταν ο Ράμπο και άλλος ένας ο Τασκ Νόρις. Δεν θα γίνουμε όλοι έτσι.
Thanos έγραψε:Και μια χώρα απαίδευτη είναι πολύ ευάλωτη σε επιθέσεις. Αυτός που κρατάει όπλο χωρίς να ξέρει γιατί το κρατάει είναι δώρον άδωρον.
ΟΚ. Πολύ λογικό... Εγώ πάντως αν έπεφτα σε ληστή που κρατά μαχαίρι θα προτιμούσα να έχω ένα G3 μαζί μου και ας εκπαιδεύτικα ελλιπώς.
Γενικα οστρατος μας ειναι σε αθλια κατασταση εκτο απο λιγα ατομα που Ξεχωριζουνε εκει μ, εσα οπως οι ΟΥΚαδες και τα ΛΟΚ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ ολα ολοι αλοι ειναι που ειναι μεσα ειναι για να περναι μισθο και να τα ξυνουνε... Και μερικοι πρεπει να συμορφοθουναι γενικα μιλαω. Κ3ΦΨΔ
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Μηχανικος
Πολλα νεα παιδια θελουνε να κανουνε την θητεια τους να υπηρετησουν
την πατριδα και μπαινωντας μεσα βλεπουνε οτι στην πραξη χρησιμοποιουνται
σαν ολοημεροι δημοσιοι υπαλληλοι κανωντας καθαριοτητες, γοπινγκ
και πολλα πραγματα που καθε αλλο παρα με τον στρατο και την αμυνα
της πατριδας δεν εχει σχεση.
Εγω πιστευω οτι θα πρεπει να αλλαξουμε καποια βασικα πραγματα στο
στρατο ωστε να γινει λιγο πιο χρησιμος ο χρονος που μενεις εκει. Να
υπαρχει περισσοτερη γυμναστικη-πορειες και γενικα δραστηριοτητες
για να ειναι σε καλη φυσικη κατασταση οι φανταροι. Να αυξηθουνε
οι ασκησεις εστω και με απλα μεσα ωστε αποκτουν μια υποτυπωδη
εμπειρια οι φανταροι. Να γινει ρε παιδι μου η θητεια περισσοτερο
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ θητεια.
Πιστευω μια καλη λυση θα ητανε η 6μηνη υποχρεωτικη θητεια
μολις τελειωνεις το λυκειο, πας ξεμπερδευεις και μετα ολη η ζωη
ειναι μπροστα σου.
την πατριδα και μπαινωντας μεσα βλεπουνε οτι στην πραξη χρησιμοποιουνται
σαν ολοημεροι δημοσιοι υπαλληλοι κανωντας καθαριοτητες, γοπινγκ
και πολλα πραγματα που καθε αλλο παρα με τον στρατο και την αμυνα
της πατριδας δεν εχει σχεση.
Εγω πιστευω οτι θα πρεπει να αλλαξουμε καποια βασικα πραγματα στο
στρατο ωστε να γινει λιγο πιο χρησιμος ο χρονος που μενεις εκει. Να
υπαρχει περισσοτερη γυμναστικη-πορειες και γενικα δραστηριοτητες
για να ειναι σε καλη φυσικη κατασταση οι φανταροι. Να αυξηθουνε
οι ασκησεις εστω και με απλα μεσα ωστε αποκτουν μια υποτυπωδη
εμπειρια οι φανταροι. Να γινει ρε παιδι μου η θητεια περισσοτερο
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ θητεια.
Πιστευω μια καλη λυση θα ητανε η 6μηνη υποχρεωτικη θητεια
μολις τελειωνεις το λυκειο, πας ξεμπερδευεις και μετα ολη η ζωη
ειναι μπροστα σου.
Δεν θελω να πω την αποψη μου για την καταργηση Θητειας στην ελλαδα μονο να απαντησω σε εκεινο που ειπε οτι καλα να παθει η κυπρος που ειναι κατεχoμενη, πρεπει να εχεις μεγαλο προβλημα εσυ αθρωπε μου στον εγκεφαλο και Μαθε να γραφεις ελληνικα
yandr έγραψε:
Τότε να κάνουμε θητεία 3 ετών με 30 ασκήσεις το χρόνο και 3 εβδομάδες χειμερινή διαβίωση, όποιος δεν δείχνει ενδιαφέρον για την εκπαίδευση να περνά στρατοδικείο και να φυλακίζεται, να καθιερωθεί ετήσια εφεδρική υπηρεσία 2 εβδομάδων για όλους τους πολίτες, να γίνονται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, να συμμετέχουμε σε 'ειρηνευτικές' αποστολές στο Αφγανιστάν και αλλού για να σκληραγωγηθούμε κλπ.
Με απλά λόγια.
Οι ίδιοι που λένε ότι ο στρατός δεν αξίζει και είναι χαμένος χρόνος είναι οι ίδιοι που αν ο στρατός γινόταν ξαφνικά μάχιμος θα έκλαιγαν μέχρι τελικής σταγόνας. Μη συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Στο κάτω - κάτω της γραφής, ο στρατός χρειάζεται μόνο κορμιά να κρατούν όπλα και να επανδρώνουν σκοπιές.Ένας ήταν ο Ράμπο και άλλος ένας ο Τασκ Νόρις. Δεν θα γίνουμε όλοι έτσι.
Θα ηθελα να ρωτησω φιλε yandr για ποιον ακριβως τον λόγο για να αξίζει ο στρατός οπως λες θα Πρεπει να γινονται 3 χρονια ασκησεις για να είμαστε μάχιμοι, ότα η πλειοψηφία των έφεδρων φαντάρων όταν τους ρωτας τι έκαναν απο εκπαίδευση και πόσο καιρο, όλοι έχουν να πουν οτι έκαναν 1-2 μηνες στρατιωτική εκπαίδευση και αργότερα ήταν χαμαλίκι, υπηρεσιες, σκοπιές, αγγαρεία και παει λέγοντας.
Δεν θα διαφωνήσω οτι και αυτά χρειάζονται ακόμη και ο στρατός χρειάζεται σε γενικές γραμμές για αρκετούς βουτυρομπεμπέδες και δεν θα αρνηθώ οτι αρκετοί έβαλαν και μυαλό στο στρατό. Επειδή υπήρχε ένα σχετικό σύστημα ιεραρχίας που σεβόσουν (αναγκαστικά στην πλειονότητα).
Δεν λέω, να γινουν και οι αγγαρείες, γιατί κάποιος πρέπει να τα κάνει και αυτα στον πόλεμο, αλλά δεν μπορώ να πω οτι σε όλα τα στρατόπεδα γίνεται η τρελή εκπαίδευση.
Ξέρουμε τι κατάσταση επικρατεί στα στρατόπεδα, μια γενική χαλάρωση μέχρι να γινει καμιά έφοδος, τα βύσματα παίρνουν άδειες και γινονται τηλεφωνήματα αν κάποιος τους κουνηθεί, διακρίσεις που δεν έχουν θέση στην νοοτροπία της μαζικής πειθαρχίας και αλληλουποστήριξης. Ολοι θελουμε την άνεση μας, ή να κάνουμε λιγότερες υπηρεσίες... Να την βγάζουμε λάδι οταν γίνεται καμια μ@λ. Ια
Ο στρατός έχει ελείψεις και μεμπτά σημεία και η εκπαίδευση είναι πολυ μικρή σε συγκριση με το διαστημα που γίνεται Η θητεία.
Προς θεου δεν λέω να καταργηθεί, αλλα ακόμα και 9 μήνες, ναι είναι πάρα πολύ διαστημα για να μάθεις να κάνεις σκοπιές και να κρατας όπλο οπως λες.
πάντα φιλικά.

Οι 9 (ή 12 ή 18) μήνες θητείας δεν είναι για να κάνεις καθημερινή εκπαίδευση.
προφανώς και η βασική εκπαίδευση μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1-2 μήνες.
Το θέμα είναι ο αριθμός του προσωπικού υπό τα όπλα. Τώρα με τους 9 μήνες είναι (ας πούμε) 90 χιλιάδες. Με 2 μήνες, θα πέσει σε 20 χιλιάδες που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.
Ως προς την επιστράτευση, καταλαβαίνεις ότι μέχρι να γίνει θα έχει ολοκληρωθεί και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.
προφανώς και η βασική εκπαίδευση μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1-2 μήνες.
Το θέμα είναι ο αριθμός του προσωπικού υπό τα όπλα. Τώρα με τους 9 μήνες είναι (ας πούμε) 90 χιλιάδες. Με 2 μήνες, θα πέσει σε 20 χιλιάδες που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.
Ως προς την επιστράτευση, καταλαβαίνεις ότι μέχρι να γίνει θα έχει ολοκληρωθεί και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Κανονικα η θητεια πρεπει να καταργηθει για τους οπλιτες και να αναλαβουν τα στελεχοι. Εγω υπηρετησα 18 μηνες 3 στο ναυπλιο 1 στο λουτρακι 14 στον εβρο στην 12 ΕΜΑ για οσους γνωριζουν τι εστι 12 ΕΜΑ και απο οτι θυμαμαι η θυτεια μου ηταν αγγαριες σκοπια ατελειωτη στα φυλακια και ατελειωτη οδηγηση μα πολλη οδηγηση γιατι ημουν στο μηχανικο και κουβαλαγαμε χωμα για να μπαζονουμε τους δρομους. Απο εκπαιδευση βολες πορειες σχοινακια κτλ τιποτα. Οσο για τα στελεχοι αραχτοι με τις κοιλιες εως τα γονατα και το μονο που τους ενδιεφερε ηταν ποτε θα πιουν καφε στο καψιμι και ποτε θα παει η ωρα 14.00 για να πανε στα σπιτια τους σαν τους δημοσιους υπαλληλους.
Όσοι υποστηρίζουν την κατάργηση της θητείας να μας λένε και τον εναλλακτικό τρόπο κάλυψης του προσωπικού που θα εκλείψει.
Αν το συνδυάζουν με κατάργηση του στρατού ολοκληρωτικά, καλύτερα να ανοίξουν άλλο θέμα.
Αν το συνδυάζουν με κατάργηση του στρατού ολοκληρωτικά, καλύτερα να ανοίξουν άλλο θέμα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι.yandr έγραψε:Όσοι υποστηρίζουν την κατάργηση της θητείας να μας λένε και τον εναλλακτικό τρόπο κάλυψης του προσωπικού που θα εκλείψει.
Να γίνει εθελοντικός για άνδρες και γυναίκες από 18- 28 χρονών για όσα χρόνια το επιθυμούν, παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη για όσο υπηρετούν, και ανάλογα με την ειδικότητα (να εκπαιδεύονται παίρνοντας αναγνωρισμένο πτυχίο) να μετρά ως προϋπηρεσία για την δουλειά.
Π. Χ αν είσαι οδηγός να σου δίνουν και δίπλωμα.
Να κλίσουν όλα τα στρατόπεδα που δεν βρίσκονται στα σύνορα.
Να έχεις σταθερό πρόγραμμα και να σου δίνουν την δυνατότητα να εργάζεσαι στον ελεύθερο χρόνο σου στους ΟΤΑ και τους δήμους.
Να ενοποιηθούν αστυνομία, πυροσβεστική στρατός σε ένα σώμα ασφαλείας και για να δουλέψεις να περνάς μια υποχρεωτική θητεία τετραετούς φοίτησης.
Να είναι ως ποινή σε όσους κάνουν μικρό παραπτώματα αντί φυλακή θητεία στο στρατό.
Π. Χ οδήγηση χωρίς δίπλωμα ή υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, φοροδιαφυγή, μικροκλοπές, κ. Α
Να δίνεται η ελληνική υπηκοότητα σε όσους παράνομους μετανάστες υπηρετούν στον ελληνικό στρατό και ταυτόχρονο να μαθαίνουν ελληνικά.
; Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να γίνει υποχρεωτική η θητεία και για της γυναίκες να μειωθεί στους 6 μήνες για όλους και να δύνεται η δυνατότητα εξαγοράς της θητείας με 1184? το μηνά το διπλάσιο του βασικού μισθού 592? σύνολο 7104?.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να προσληφτούν μόνιμοι επαγγελματίες και θα μένουν χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους.
Απορώ πως δεν το σκέφτηκε το δ. Ν. Τ και η ΕΕ
Ελπίζω να σε κάλυψα
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Εγω δεν λεω να καταργηθει η θητεια για πολιτικους λογους οπως λενε μερικοι απλα αφου θελουμε θητεια στο στρατο να εχουμε αλλα θητεια με ασκησης σχοινακια τρεξιμο πορειες βολες κτλ 6 με 10 φορες το μηνα και οχι θητεια με αγγαρειες σκοπιες κτλ. Επισης καποια απο τα στελεχοι πρεπει να καταλαβουν οτι ειναι στρατιωτικοι και οχι δ. Υπαλληλοι με το γιαλι στο κεφαλι και το τσιγαρο στο στομα και να κοιτανε που θα λουφαρουν. Δεν θα ξεχασω σε μια πορεια βραδυνη 10 χιλιομετρων τα περισσοτερα στελεχοι ειχαν σιγγαει και παρακαλαγανε ποτε θα γυρισουμε πισω στα σχοινακια για να αραξουνε. Αυτος ειναι στρατος; Οσοι απο αυτους μπηκαν στο στρατο μονο για τα λεφτα και οχι για να υπηρετησουν την πατριδα και την στολη που φορανε καλυτερα να πανε σπιτι τους γιατι χαλανε και ολους τους αλλους.
Το να καταργηθεί ο στρατός είναι εύκολο να το λέμε. Το ποιος θα αναλάβει αυτά που κάνει όμως ο στρατός δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί. Υπηρέτησα 17 μήνες στα Τεθωρακισμένα το 1994 και 1995. Σε όρχους, σκοπιές, αγγαρείες, συντηρήσεις, σκηνάκια κτλ. Δε θεωρώ ότι έπαθα κάτι με όλα αυτά, αντιθέτως διδάχτηκα. Σίγουρα πίσω από κάτι που δε μας αρέσει, κρύβεται και κάτι καλό... Ο στρατός είναι ένα σχολείο, όσο κι αν δε μπορούμε να το δούμε. Σίγουρα σε κάποια πράγματα υπάρχει ένα δίκιο, αλλά αν το καλοσκεφτούμε, κάτι καλό θα πήραμε κι από εκεί... :-)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης