Μου είπαν στην μονάδα μου στον Έβρο πως εάν πάρω μετάθεση σαν εξάμηνος θα κάνω + 3 μήνες έξτρα.
Εγώ όμως είχα ήδη πάρει 2 μεταθέσεις μια από την πρώτη μονάδα για την Αθήνα κ μετά τις έκτακτες μεταθέσεις για Έβρο. Ισχύει αυτό ρε παιδία;
Διάρκεια θητείας
Re: Διάρκεια θητείας
Οχι φίλε δεν ιαχυει. Στο λένε γιατί εάν έκανες 9μηνη θητεία (παραμεθοριο) και έφευγες από εκεί θα έπρεπε να κάνεις τους φουλ 12 μήνες. Απλά δεν ξερουνMrrobot έγραψε: Σάβ Δεκ 23, 2023 12:19 pm Μου είπαν στην μονάδα μου στον Έβρο πως εάν πάρω μετάθεση σαν εξάμηνος θα κάνω + 3 μήνες έξτρα.
Εγώ όμως είχα ήδη πάρει 2 μεταθέσεις μια από την πρώτη μονάδα για την Αθήνα κ μετά τις έκτακτες μεταθέσεις για Έβρο. Ισχύει αυτό ρε παιδία;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Διάρκεια θητείας
Καλησπερα και συγγνωμη για την ενοχληση. Η μονιμη κατοικια μου ειναι στην Ορεστιαδα, στον Εβρο. Αν καταφερω να μπω δοκιμος και να ειμαι σε στρατοπεδο, στον Εβρο, ποσο ειναι η διαρκεια της θητειας μου; Από οσο εχω δει η διαρκεια ως δοκιμος ειναι 17 μηνες και σε παραμεθοριο ειναι -3 μηνες. Ισχυει; Επίσης ειμαι παιδι χωρισμενων γονιων με ανηλικη αδερφη. Δε ξερω σε αυτη την περιπτωση αν δικαιουμαι κατι παραπανω σε μειωση θητειας... Ευχαριστω εκ των προτερων!
Ναι το μείον τρεις μήνες του Έβρου, ισχύει ΚΑΙ για τους ΔΕΑ. Δηλαδή υπηρετείς συνολικά 14 μήνες (αντί για 19 που είναι το κανονικό).
Τα δικαιώματα μειωμένης θητείας για οικογενειακούς λόγους παύουν να ισχύουν από την στιγμή που θα δηλώσεις για δόκιμος.Ioannis2024 έγραψε: Παρ Ιούλ 26, 2024 5:51 pm Καλησπερα και συγγνωμη για την ενοχληση. Η μονιμη κατοικια μου ειναι στην Ορεστιαδα, στον Εβρο. Αν καταφερω να μπω δοκιμος και να ειμαι σε στρατοπεδο, στον Εβρο, ποσο ειναι η διαρκεια της θητειας μου; Από οσο εχω δει η διαρκεια ως δοκιμος ειναι 17 μηνες και σε παραμεθοριο ειναι -3 μηνες. Ισχυει; Επίσης ειμαι παιδι χωρισμενων γονιων με ανηλικη αδερφη. Δε ξερω σε αυτη την περιπτωση αν δικαιουμαι κατι παραπανω σε μειωση θητειας... Ευχαριστω εκ των προτερων!
Πάντως στην περίπτωση σου δεν θα έκανες μειωμένη θητεία για λόγο χωρισμένων γονιών.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες