ΕΠΟΠ στις Ειδικές Δυνάμεις
Τζοαννα αυτο το φωρουσα στην στολη εξοδου μου οταν ημουν φανταρος. Παιδια ξερετε αν οι ΕΠΟΠ στις καταδρομες εχουν τα Μ16Α2, Μ16Α4 ηΜ4Α2; Εγω σαν φανταρος καταδρομεας Ειχα το Μ16Α2. Οι εποπ λογικα θα εχουν το Μ4 ε;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Γεια σας θελω να πας μονιμος στα αλεξιπτωτα μπορει καποιος να μου πει τι παιζει απο μισθο στα ποσα χρονια ειναι η συνταξη και που παιζουν μεταθεσεις;
-
- Στρατιώτης
Και να μου πει καποιος τι διαφορα εχουν οι αλεξιπτωτιστες απο τα ΕΤΑ
Παιδια ξερετε εαν στους πεζοναυτες μπορουν να πανε και εποπ πεζικου;
Παιδια εχω δηλωσει να υπηρετησω ναυτικο. Αλλα εχω αλλαξει γνωμη και θελω να υπηρετησω μονιμος στις ειδικες δυναμεις. Τι πρεπει να κανω;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Λοιπον 286 λελε εχεις δικιο το μ4 εχουν λογω του βαρους του και του μικρου ογκου αλλα τα ξερεις κ συ αυτα αφου τα ειδες και πολυ πριν απο μενα, απο πεζικο μπορεις να πας πεζοναυτης αφου πια λειτουργουν ως επιλεκτη μοναδα πεζικου, και τελος μανολη οτι δηλωσες ναυτικο δν σημαινει οτι θα πας κιολας μαλλον στρατο ξηρας θα πας και απο κει θα δηλωσεις οταν ερθει η ωρα ειδικες δυναμεις...
Νομίζω οτι ο αδελφός μου ΛΕΛΕ ειχε Μ16Α4. Λενε οτι ειναι ενα οπλο που σχεδιαστηκε οχι για να σκοτωνει αλλα κυριως για να τραυματιζει... Περισσοτερα δεν θυμάμαι, μου το ειχε πει ο αδελφος μου οτι τους το ειχαν πει οταν κάνανε φρουρα
Ναι πολυ σωστα Μαρινα μου. Το Μ16 και το Μ4 ειναι για να τραυματιζουν ενω τα G3 του πεζικου ειναι για να σκοτωνουν το θεμα ομως ειναι αν δν παθουν εμπλοκη...40-50 ετων οπλα...
(G3)

Η ΣΧΑΛ στους ΕΠΟΠ ειναι υποχρεωτικη η αναλογα την ειδικοτητα;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ειναι υποχρεωτικη για ολα τα στελεχη εκτος ο. Β. Α
m16 που τραυματιζει; Καινουργιο οπλο ειναι αυτο; Ολα τα οπλα ειναι σχεδιασμενα να σκοτωνουν. Απλως το m16 το χουν οι ειδικες δυναμεις γιατι ειναι πιο ελαφρυ και οχι τετοια κουμουτσα σαν το g3. Οσο για εποπ ρωτηστε να μαθετε ποσες αναφορες εχουν γινει μεχρι τωρα για αποστρατευση απο ειδικες δυναμεισ
Και εγω οταν το ακουσα πριν από 1 χρονο περιπου μου φανηκε εντελώς ανοητο και περιεργο γιατι οντως ολα τα οπλα σκοτώνουν, οπως και αυτό αν πυροβολήσεις σε κάποια απόσταση τον άλλο. Αλλα επειδη μου εκανε εντύπωση γιαυτό το συγκράτησα. Το χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις για να προκαλούν εκτος του σωματικού πόνου και ψυχικό αποδεκατισμό στο εχθρό.288 MARINE έγραψε: m16 που τραυματιζει; Καινουργιο οπλο ειναι αυτο; Ολα τα οπλα ειναι σχεδιασμενα να σκοτωνουν. Απλως το m16 το χουν οι ειδικες δυναμεις γιατι ειναι πιο ελαφρυ και οχι τετοια κουμουτσα σαν το g3. Οσο για εποπ ρωτηστε να μαθετε ποσες αναφορες εχουν γινει μεχρι τωρα για αποστρατευση απο ειδικες δυναμεισ
για να στο κανω λιανα αν εχεις παει φανταρος θα πρεπει να ξερεις οτι το διαμετρημα του Μ16 ειναι κατα 2 χιλ μικροτερο απο του G3 και το σχεδιασαν ετσι οι αμερικανοι για τον εξης λογο-αν σε κατασταση μαχης τραυματιστει ο συναδελφος σου εχεις καθηκον να τον κουβαλισεις και αν δεν μπορεις μονος να τον κουβαλισετε 2 ατομα αρα εχουμε και λεμε συνολο 3 οποτε περισσοτεροι στοχοι για να χτυπισεις απο τον 1. Λογικοτατο μου φενεται. Εκτος και αν ειχαν κανει λαθος οι εκπεδευτες μου στα ΠΕΝ... Οσο αφορα το βαρος ναι ειναι σαφως ελαφρυτερο λογο του υλικου κατασκευης και επισσεις πλεον υπαρχει και το Μ4 με το πτυσομενο κοντακι το οποιο ειναι ακομα ελαφρυτερο και χρησιμοποιηται και για κοντινες αποστασεις οπως π. Χ ανταρτικου πολεων οπου και παλεοτερα χρησιμοποιουσαν κοντοκανες επαναληπτηκες καραμπινες... Ελπιζω να σας διαφωτισα.288 MARINE έγραψε: m16 που τραυματιζει; Καινουργιο οπλο ειναι αυτο; Ολα τα οπλα ειναι σχεδιασμενα να σκοτωνουν. Απλως το m16 το χουν οι ειδικες δυναμεις γιατι ειναι πιο ελαφρυ και οχι τετοια κουμουτσα σαν το g3. Οσο για εποπ ρωτηστε να μαθετε ποσες αναφορες εχουν γινει μεχρι τωρα για αποστρατευση απο ειδικες δυναμεισ

Τα δικαιολογητικα μου που θα τα καταθεσω; Αμα παω μονιμος Λ. Ο. Κ ανεβαινω σε βαθμο;
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κατι τετοια τους ειχαν πει και σε αυτούς οταν κάναν την εκπαίδευση.286_lele έγραψε:για να στο κανω λιανα αν εχεις παει φανταρος θα πρεπει να ξερεις οτι το διαμετρημα του Μ16 ειναι κατα 2 χιλ μικροτερο απο του G3 και το σχεδιασαν ετσι οι αμερικανοι για τον εξης λογο-αν σε κατασταση μαχης τραυματιστει ο συναδελφος σου εχεις καθηκον να τον κουβαλισεις και αν δεν μπορεις μονος να τον κουβαλισετε 2 ατομα αρα εχουμε και λεμε συνολο 3 οποτε περισσοτεροι στοχοι για να χτυπισεις απο τον 1. Λογικοτατο μου φενεται. Εκτος και αν ειχαν κανει λαθος οι εκπεδευτες μου στα ΠΕΝ... Οσο αφορα το βαρος ναι ειναι σαφως ελαφρυτερο λογο του υλικου κατασκευης και επισσεις πλεον υπαρχει και το Μ4 με το πτυσομενο κοντακι το οποιο ειναι ακομα ελαφρυτερο και χρησιμοποιηται και για κοντινες αποστασεις οπως π. Χ ανταρτικου πολεων οπου και παλεοτερα χρησιμοποιουσαν κοντοκανες επαναληπτηκες καραμπινες... Ελπιζω να σας διαφωτισα.288 MARINE έγραψε: m16 που τραυματιζει; Καινουργιο οπλο ειναι αυτο; Ολα τα οπλα ειναι σχεδιασμενα να σκοτωνουν. Απλως το m16 το χουν οι ειδικες δυναμεις γιατι ειναι πιο ελαφρυ και οχι τετοια κουμουτσα σαν το g3. Οσο για εποπ ρωτηστε να μαθετε ποσες αναφορες εχουν γινει μεχρι τωρα για αποστρατευση απο ειδικες δυναμεισ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης