Γυναίκα Επαγγελματίας Οπλίτης
Στον στρατό ήθελε να πάει η Τόνια. Όχι όμως Να υπηρετήσει θητεία όπως θάπρεπε κανονικά και για τις γυναίκες Για να κερδίσουν ισότητα σε καθαρά αντρικό "προνόμιο", μα να γίνει μόνιμο στέλεχος.
Όχι τόσο για την πατρίδα και τα ιδανικά της όσο για να έχει σίγουρο μισθό από νωρίς Για τα λούσα της, να βάφει τα μαλλιά και τα νύχια κάθε τρείς μέρες, να πάρει μοδάτο αυτοκινητάκι και να καλύπτει τα έξοδα για Φούμαρα και ποτά κάθε βράδυ, όπως κάνανε και τόσες άλλες που λόγω εμφάνισης γίνανε υπάλληλοι σε καφετέριες και μαγαζιά.
Τέτοια θηλυκή εμφάνιση κι εμφανή προσόντα η Τόνια ποτέ δεν είχε...
Μην έχοντας καμμιά ελπίδα να εισαχθεί στην σχολή Ευελπίδων, ούτε και στην ΣΜΥ, Τράβηξε αναγκαστικά τον άλλο δρόμο που έμενε, εκείνον του επαγγελματία οπλίτη, που φαινότανε κι απλούστερος...
Τώρα πως να την πάρουνε στο στράτευμα Αφού ήτανε σαν κωλοκουβάρα, με ύψος που δεν ξεπερνούσε κατά πολύ ένα G3 με ξιφολόγχη και χοντρή, γελοίο θέαμα στην παράταξη του λόχου κι ακόμα χειρότερο και τραγικό σε συνθήκες μάχης.
Ο στρατός απαιτεί προσωπικό ικανό ν' ανταπεξέλθει στην αποστολή του, Δεν είναι Άσυλο για μαλθακούς χοντροκώληδες, αδύναμους κοκκαλιάρηδες ή κάθε είδους παράουρο που δεν έχει Που αλλού να τρυπώσει για να επιβιώσει.
Το ξέρανε καλά οι καραβανάδες που την απορρίψανε αρχικά, γι' αυτό βάλανε και κανόνες με τα ελάχιστα σωματικά προσόντα όσων θέλουν να καταταγούν σαν μόνιμα στελέχη...
Κανόνες που δεν ισχύουν για όλους, ιδίως για αυτούς που διαθέτουν χαρτί από τον άγιο Μαλακογιάννη και αυτός τέτοια χαρτιά που δεν του κοστίζουν τίποτα, μοιράζει απλόχερα σε όσους/ες προστρέχουν στη χάρη του. Το ίδιο έκανε και η οικογένεια της Τόνιας, όσο πιο πολλοί παρουσιαστούνε να κάνουνε τάμα και να βοηθηθούν τόσο ευκολότερα ευνοούνται, έναντι μελλοντικών ψήφων εννοείται από το πολύτεκνο σόι...
Έτσι βρέθηκε με την στολή του υποδεκανέα η Τόνια. Μεγάλο άλμα για το σόι της, από βοσκαρούδα καραβανού, στα μάτια τους ίδια η στολή με αυτή του στρατηγού, κάτι στους ώμους είχε παραπάνω μα δεν ήξεραν τι συμβόλιζαν στο χωριό τους...
Δεν ξέρω πως τα κατέφερε στην εκπαίδευση, ήθελα όμως να την έβλεπα να περνά στίβο μάχης φορτωμένη εξοπλισμό. Η υπόλοιπη παραμονή της στον στρατό δεν έχει ενδιαφέρον για κανέναν, δεν διαφέρει από τόσες άλλες θλιβερές ιστορίες των ΕΠΟΠ:
Προδομένα όνειρα, αγγαρείες, κούφιες προσδοκίες για υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, σκοπιές, καψώνι από τους "γνήσιους" στολισμένους των παραγωγικών σχολών...
Στις μεταθέσεις όμως δεν μπόρεσε να την συνδράμει ο άγιος Μαλακογιάννης όπου κατέφυγε σύντομα για δεύτερο τάμα, η χάρη του ευτυχώς δεν φτάνει μέχρι τον Βαγγέλη του ΥΠΕΘΑ, έτσι ακολουθούσε τους άλλους σε συνοριακές μονάδες και νησιά, αντί να τη βγάλει Κάπου κοντά να βλέπει τους δικούς τη
Μόνο για τον τακτικό μισθό, την ασφάλιση του δημοσίου και τη στολή να καμαρώνει στο χωριό...
Αμάξι όμως ολοκαίνουριο πήρε η Τόνια αμέσως με τα πρώτα της λεφτά. Βρέθηκε κι ένας σαβουρο... Ης να της κάνει τον εραστή, αφού είχε βολευτεί τάχα η μέλλουσα γυναίκα του στο ελληνικό στράτευμα και θάπαιρνε γαλόνια μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του αρχιλοχία...
Όχι τόσο για την πατρίδα και τα ιδανικά της όσο για να έχει σίγουρο μισθό από νωρίς Για τα λούσα της, να βάφει τα μαλλιά και τα νύχια κάθε τρείς μέρες, να πάρει μοδάτο αυτοκινητάκι και να καλύπτει τα έξοδα για Φούμαρα και ποτά κάθε βράδυ, όπως κάνανε και τόσες άλλες που λόγω εμφάνισης γίνανε υπάλληλοι σε καφετέριες και μαγαζιά.
Τέτοια θηλυκή εμφάνιση κι εμφανή προσόντα η Τόνια ποτέ δεν είχε...
Μην έχοντας καμμιά ελπίδα να εισαχθεί στην σχολή Ευελπίδων, ούτε και στην ΣΜΥ, Τράβηξε αναγκαστικά τον άλλο δρόμο που έμενε, εκείνον του επαγγελματία οπλίτη, που φαινότανε κι απλούστερος...
Τώρα πως να την πάρουνε στο στράτευμα Αφού ήτανε σαν κωλοκουβάρα, με ύψος που δεν ξεπερνούσε κατά πολύ ένα G3 με ξιφολόγχη και χοντρή, γελοίο θέαμα στην παράταξη του λόχου κι ακόμα χειρότερο και τραγικό σε συνθήκες μάχης.
Ο στρατός απαιτεί προσωπικό ικανό ν' ανταπεξέλθει στην αποστολή του, Δεν είναι Άσυλο για μαλθακούς χοντροκώληδες, αδύναμους κοκκαλιάρηδες ή κάθε είδους παράουρο που δεν έχει Που αλλού να τρυπώσει για να επιβιώσει.
Το ξέρανε καλά οι καραβανάδες που την απορρίψανε αρχικά, γι' αυτό βάλανε και κανόνες με τα ελάχιστα σωματικά προσόντα όσων θέλουν να καταταγούν σαν μόνιμα στελέχη...
Κανόνες που δεν ισχύουν για όλους, ιδίως για αυτούς που διαθέτουν χαρτί από τον άγιο Μαλακογιάννη και αυτός τέτοια χαρτιά που δεν του κοστίζουν τίποτα, μοιράζει απλόχερα σε όσους/ες προστρέχουν στη χάρη του. Το ίδιο έκανε και η οικογένεια της Τόνιας, όσο πιο πολλοί παρουσιαστούνε να κάνουνε τάμα και να βοηθηθούν τόσο ευκολότερα ευνοούνται, έναντι μελλοντικών ψήφων εννοείται από το πολύτεκνο σόι...
Έτσι βρέθηκε με την στολή του υποδεκανέα η Τόνια. Μεγάλο άλμα για το σόι της, από βοσκαρούδα καραβανού, στα μάτια τους ίδια η στολή με αυτή του στρατηγού, κάτι στους ώμους είχε παραπάνω μα δεν ήξεραν τι συμβόλιζαν στο χωριό τους...
Δεν ξέρω πως τα κατέφερε στην εκπαίδευση, ήθελα όμως να την έβλεπα να περνά στίβο μάχης φορτωμένη εξοπλισμό. Η υπόλοιπη παραμονή της στον στρατό δεν έχει ενδιαφέρον για κανέναν, δεν διαφέρει από τόσες άλλες θλιβερές ιστορίες των ΕΠΟΠ:
Προδομένα όνειρα, αγγαρείες, κούφιες προσδοκίες για υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, σκοπιές, καψώνι από τους "γνήσιους" στολισμένους των παραγωγικών σχολών...
Στις μεταθέσεις όμως δεν μπόρεσε να την συνδράμει ο άγιος Μαλακογιάννης όπου κατέφυγε σύντομα για δεύτερο τάμα, η χάρη του ευτυχώς δεν φτάνει μέχρι τον Βαγγέλη του ΥΠΕΘΑ, έτσι ακολουθούσε τους άλλους σε συνοριακές μονάδες και νησιά, αντί να τη βγάλει Κάπου κοντά να βλέπει τους δικούς τη
Μόνο για τον τακτικό μισθό, την ασφάλιση του δημοσίου και τη στολή να καμαρώνει στο χωριό...
Αμάξι όμως ολοκαίνουριο πήρε η Τόνια αμέσως με τα πρώτα της λεφτά. Βρέθηκε κι ένας σαβουρο... Ης να της κάνει τον εραστή, αφού είχε βολευτεί τάχα η μέλλουσα γυναίκα του στο ελληνικό στράτευμα και θάπαιρνε γαλόνια μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του αρχιλοχία...
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 2
Πολλοι απο εσας Φανταζομαι Δε 8α αρνη8ειτε οτι αυτο το δειγμα που εθεσε |η ΤΖΟΒΑΝΑ Αποτελει ολοκλιρο στατιστικο στοιχειο... Πλεον ο θεσμος Κατανταει 'ΒΟΛΕΜΑ' και οχι ενοπλες δυναμεις και περαιτερω... Φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις,(δειτε που φτασαμε Να λεμε οτι υπαρχουν εξαιρεσεις ) που βοηθουν αποτελεσματικα στην αναβαθμιση του θεσμου... Μπραβο τζοωανα. Αν και ηδη γνωστο... Καλα κανεις Και το ξανααναφερθεις! 

Και εγω την ειχα δει αυτην την ιστοριουλα! Ομολογω οτι ε αγγιξε η ιστορια της κοπελας, αλλα οχι τοσο ωστε να πω μπραβο στο στρατό που συνεχιζει τη εκδοση μη αξιοκρατικών διαγωνισμών και την προσληψη ατομων που δεν μπορούν καν σωματικά να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις!
Ειναι αυτο που λεμε 'μια χοντρη στο στρατο ειναι κατι θλιβερο, ΠΟΛΛΕΣ χοντρες στο Στρατο ειναι απλα μια στατιστικη' 

Βλακείες και στερεότυπα! Έχει αποδειχθεί ότι οι άντρες ΔΕΝ υπερέχουν σωματικά απο τις γυναίκες! Απλά υπάρχουν ορισμένοι αδύναμοι άνθρωποι και των δύο φύλλων. Τα επιβαλλόμενα πρότυπα συμπεριφοράς θέλουν τις γυναίκες να καλλωπίζονται ενώ τους άνδρες να ασχολούνται με το "σοβαρό" θέμα του στρατού. Για αυτό τα μικρά αγόρια παίζουν με στρατιωτάλια για να "ενισχύσουν" την επιθετικότητά τους και τα κορίτσια με κούκλες για την ενεργοποίηση του λεγόμενου ¨μητρικού ενστίκτου¨... Στην πραγματικότητα οι διαφορές των δύο φύλων -αν αποβάλλουμε τα επιβαλλόμενα πρότυπα συμπεριφοράς που θέλουν ας πουμε την γυναίκα ευαίσθητη και τον άντρα σκληρό- είναι πολύ λιγότερες και αμαλητέες απο ότι πιστεύουμε... Οι άνθρωποι δεν διαφέρουν Και πολύ μεταξύ τους. Πάνντως ο στρατός είναι γελείος! Δεν θα έπρεπε να συζητάμε την στράτευση των γυναικών αλλά την αποστράτευση των αντρών! Φυσικά με τα τωρινά παγκόσμια δεδομένα αυτό είναι αδύνατον...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 66
κατ έγραψε:Δεν θα έπρεπε να συζητάμε την στράτευση των γυναικών αλλά την αποστράτευση των αντρών!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την φιλη μας και εσενα ΙΛΛΙ μου!

-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 18
Κοριτσια χαλαρωστε λιγο. Ειπαμε, ειστε χρησιμες αλλα και εμεις κατι αξιζουμε
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Βελερεφόντη μου αξιζετε και εσεις, ετσι μωρε τα λέμε για να τονωνεται το ηθικό μας, επειδη εδω μεσα ολο μας την λένε για το θεμα γυναικες-στρατος!

-
- Ταξίαρχος
Και ομως εχω δει αρκετα ποστ οπου οι αντρες κυριολεκτικα βγαινουν αχρηστοι και οι γυναικες ακρως απαραιτητες. Ειμαμε να υπαρχει μια ισοροπια, αλλα οπως και να το κανουμε ο στρατος ανεκαθεν ηταν μια ανδροκρατουμενη κοινωνια και ετσι θα παραμεινει. Και χωρις καμμια διαθεση ειρωνιας και φαλλοκρατισμου πρεπει και εσεις να παραδεχθειτε οτι χωρις γυναικες οι ενοπλες δυναμεις θα λειτουργουσαν οπως λειτουργησαν τοσα χρονια. Χωρις αντρες ομως οχι. Επαναλαμβανω, δεν αμφισβητω τη χρησιμοτητα των γυναικων στο στρατευμα και ειμαι υπερ αυτων για καταταξη. Μη τα ισοπεδωνουμε ολα ομως και φτανουμε στο αντιθετο ακρο
-
- Στρατηγός
Μα δεν ειπαμε κατι κακο Βελε μου... Εγω επικροτω τετοιες γυναικες σαν αυτη την κοπελα και οτι τετοιες χρειαζεται ο στρατος!
-
- Ταξίαρχος
Δεν θα έπρεπε να συζητάμε την στράτευση των γυναικών αλλά την αποστράτευση των αντρών!
εμενα αυτο με προσβαλλει. Ας ερθει να μου δειξει ποσο καλυτερη ειναι απο εμενα
εμενα αυτο με προσβαλλει. Ας ερθει να μου δειξει ποσο καλυτερη ειναι απο εμενα
Και εγω ειμαι υπερ των μαχημων γυναικών, οχι αυτων που πανε στο στρατο και καταλήγουν οι αντρες να κάνουν τις δικιες τους δουλειες! Και αυτος ειναι ο λόγος που δεν κάνω τα χαρτια μου, γιατι δεν μπορω να δηλώσω την ειδικοτητα που θελω και εχω σπουδάσει, επειδη δεν εχω το πτυχιο! Προσωπικά δεν πιστευω οτι θα μπορουσα να προσφερω κατι στο στρατο σε κάποιο αλλο ποστο κααι γιαυτο προτιμώ να μεινω απέξω! Πανω από ολα πρεπει ολες οι κοπελες να δειχνουν υπευθυνότητα και να ξερουν τι μπορούν να κάνουν και τι οχι!
Εβλεπα κατι κοπελιτσες μαζεμενες, με την φουστα μεχρι τον αστραγαλο και γυαλάκια, και δεν μπορουσαν να ορθωσουνε λεξη! Αυτες πως να μπουν στον στρατό ας πουμε; Εκει να δωσω δικιο στους αντρες!
Εβλεπα κατι κοπελιτσες μαζεμενες, με την φουστα μεχρι τον αστραγαλο και γυαλάκια, και δεν μπορουσαν να ορθωσουνε λεξη! Αυτες πως να μπουν στον στρατό ας πουμε; Εκει να δωσω δικιο στους αντρες!
-
- Στρατηγός
Προφανως υπονοουσε για τις παραιτησεις των ανδρων-εξου και αποστρατευση-
Εγω θελω να γινει επιστρατευση
μουαχαχαχαχαχα
μουαχαχαχαχαχα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες