Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kostas888 »

Θαρρώ πως είναι μια από τις πάμπολλες μπαρουφες που ξεστομίζουν έτσι ώστε να αποτρέπουν παιδιά να παιρνουν αναβολες/απαλλαγές.
xristoforos9119

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Γεια σας. Πρόκειται να περάσω από επιτροπή απαλλαγών στην Τρίπολη για την πρώτη μου ετήσια λογικα αναβολή. Έχετε κάποιες συμβουλές; Κάτι που να προσέξω; Μου είχανε πει γενικά να μην μπορώ μέσα στην τρελή χαρά, που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατον με το άγχος που έχω. Κάτι άλλο;

Σας ευχαριστώ.

lagotto

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από lagotto »

Καλησπέρα, Μέσω φρουραρχείου ακολούθησα κι εγώ τη διαδικασία για την αναβολή/απαλλαγή. Πήγα στο 424 ΓΣΝΕ. Ο γιατρός ήταν νέος και με ρώτησε ευθέως αν θέλω να υπηρετήσω ή όχι (όχι Εικόνα). Σημείωσε πρόταση την απαλλαγή (για παθολογικούς λόγους), αν και μου είπε ότι η επιτροπή σίγουρα θα δώσει αναβολή. Πράγματι στην επιτροπή με ρώτησαν απλώς τα φάρμακα που παίρνω και μου είπαν "διετής αναβολή". Το ύφος τους ήταν λίγο κάπως ("μπορεί σε ένα-δυο χρόνια να είστε καλύτερα, να κάνετε άοπλη"). Νομίζω ότι θέλουν να δείξουν αυστηροί. Κάποιος πριν από μένα που είχε ψυχολογικούς λόγους βγήκε υπερβολικά αγχωμένος και ανήσυχος.

Τώρα θα ελέγχω στην ιστοσελίδα της στρατολογίας για το "επίσημο" αποτέλεσμα. Ξέρετε πόσο καιρό παίρνει;

lagotto

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από lagotto »

Εναλλακτική θητεία (π. Χ. Σε δημόσια υπηρεσία) όπως ξέρω μόνοι οι αντιρρησίες συνείδησης εκπληρώνουν. Θεωρητικά μπορεί να σε ξαναθυμηθούν και να σου στείλουν σημείωμα για επανεξέταση, αν και δεν το έχω ακούσει να συμβαίνει στην πράξη. Σχετική η ΥΑ Φ.429.1/46/206923 (ΦΕΚ Β΄1641/2010) (που θα έλεγαν και οι γραφειοκράτες στη στρατολογία) :

Απαλλαγέντες από την υποχρέωση στράτευσης, επειδή κρίθηκαν από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση, για λόγους υγείας, είναι δυνατόν να παραπέμπονται αυτεπάγγελτα για Επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας για στράτευση εκτάκτως, οποτεδήποτε μέχρι τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου (45ου) έτους της ηλικίας τους.

Η αυτεπάγγελτη παραπομπή τους γίνεται από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο,κατόπιν διαταγής της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Pro77
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Pro77 »

Γειά σας είμαι ινσουλινοεξαρτωμενος (τύπου 1)εχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ποια είναι η διαδικασία; και 2ον Αφού ειναι από δημόσιο νοσομομειο η γνωμάτευση πρέπει να με εξετάσουν και οι ίδιοι στο 401; ευχαριστώ
Πολιτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Πολιτης »

Στην κυπρο ψηφιστηκε επανεξεταση ι5 καθε δυο χρονια μεχρι την ηλικια των 40 χρονων τον ιουνιο που μας περασε για να μην παραπληροφορειται ο κοσμος.
Guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest »

Καλησπέρα παιδιά, έχω μία ερώτηση για ένα μπέρδεμα που έχει προκύψει. Πέρασα βασική εκπαίδευση και σπεν ως άοπλος για τον εξής λόγο. Όταν πήγα να εξεταστώ στο στεπ ο γιατρός με ζύγισε και είπε Ι3 λόγω βάρους. Νόμιζα ένοπλο. Το λέω στον εκπαιδευτή /διοικητή λόχου μου και μετά από 2 μέρες μου είπε είναι άοπλο για αυτό τον λόγο, το έψαξα. Οπότε περνάει όλη η εκπαίδευση έτσι. Πήρα κατ εξαίρεση μετάθεση λόγω αναπηρίας γονέα και τρεις βδομάδες μετά, μου λένε ότι με βλέπουν Ι1 στα χαρτιά και πρέπει να κάνω κανονικά ένοπλες υπηρεσίες! Ενώ δεν έχω εκπαιδευτεί με όπλο! Γιατί ο φοβερός γιατρός του στεπ δεν τα έστειλε ποτέ, ούτε η παλιά μου μονάδα ασχολείται. Με στέλνουν γιατρό για παραπεμπτικό, φουλ ειρωνεία, αν θες να βγεις άοπλος δέχομαι μόνο ψυχολόγο κλπ. Στο 401 ο παθολόγος μου έγραψε Ι3 λόγω ΔΜΣ. Με αυτό μου είπαν θα περάσω επιτροπή απαλλαγών. Η επιτροπή στο 401 είναι συνεννοήσιμη; Λέτε να με βγάλει ένοπλο; Κανονικά αν γίνει αυτό δεν πρέπει να απαιτήσω να με εκπαιδεύσουν με όπλο; Έστω να κάνω τα βασικά και βολή. Είναι δυνατόν η μονάδα μου να μου λέει να κάνω ένοπλες υπηρεσίες, ενώ πέρασα εκπαίδευση χωρίς να ακουμπήσω όπλο;
Ερώτηση

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ερώτηση »

Καλησπέρα, ήρθε το χαρτί για τον γιο μου να παρουσιαστεί στο ναυτικό νοσοκομείο, μετά από 2 χρόνια αναβολών για λόγους υγείας. Ο Γιος μου έχει προβλήματα, και έχει χαρτί από δημόσιο ψυχίατρο και παίρνει αντιψυχωτικά φάρμακα. Υπάρχει περίπτωση να τον κρατήσουν; Μπορώ να τον συνοδέψω εγώ στο νοσοκομείο γιατί δεν θέλω να τον αφήσω μόνο του; Μήπως να κάνουμε την διαδικασία μέσω φρουραρχείου;

Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί είμαι αρκετά αγχωμένη με την κατάσταση του και δεν θέλω να γίνει χειρότερα
fwtismore

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από fwtismore »

Γνωρίζει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι με το ι5 για ψυχολογικούς λόγους ή ακόμα παίρνεις οριστική απαλλαγή μετά από 2 χρόνια αναβολής;
pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από pro777 »

Ο γιατρός στο 401 που σε στέλνει το φρουραρχειο για (παθητικό Ι5) εξετάζει το χαρτί σου που γράφει την πάθηση σου που του πας μονο σωστά;
Σταμος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Σταμος »

Καλημέρα σε όλους. ειχα πολλές απορίες αλλά η συζήτηση εδώ μέσα με βοήθησε πολύ στις περισσότερες από αυτές. θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωριζει, επειδή χτες πέρασα τη διαδικασία φρουραρχειο-πεντελη-φρουραρχειο ξανά κ τέλος Ρουφ, Μ ενημερώσαμε στο Ρουφ πως εντός 30ημερων θα ειδοποιηθω με συστημένο για την ημερομηνία που θα πρέπει να πάω στην επιτροπή στο 401(μέχρι δλδ να σταλούν τα χαρτια μου κλπ κλπ). διάβασα παραπάνω πως δν ισχύει κάτι τετοιο; κ αν δν ισχύει, πάω από αύριο δλδ κιόλας αν θέλω; ευχαριστω εκ των προτέρων.
Πολιτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Πολιτης »

Μάγκες έληξε η αναβολη μου αλλά 13 μέρες πριν λήξει με κάλεσαν (17 Οκτ) 1 νομβρ έληγε για κοινωνικούς λόγους δεν πήγα κ 2 μέρες με παίρνουν τηλ απο στρατολογία κ λενε έλα εδώ θα εχεις πρόβλημα θα φας πρόστιμο κ αλλα τι να κάνω; Θα με παίρνουν συνέχεια?
Ανωνυμος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ανωνυμος »

Αλλαξε χωρα:/
Γιάννης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλησπέρα, υπάρχει επιτροπή απαλλαγών ξεχωριστή για την αεροπορία στο 251 νοσοκομείο;

Ευχαριστω

kokopiko

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kokopiko »

Καλησπερα παιδια μηπως εχει κανενας κανενα γιατρο στιν αθηνα Για να μου δωσει χαρτι για να βγω ι5;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης