Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
jonic
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από jonic »

iliass.tzs έγραψε:Ευχαριστω... Να ρωτησω και κατι αλλο, πιστευεις οτι αξιζει να τελειωσεις αυτο το ιεκ; Εχει αποκατασταση; Η να πας να κανεις τα σεμιναρια και να δωσεις εξετασεις στο κεμεα;

το έχω τελειώσει απο το 2011 κ πιστοποιήση δεν βγηκε και δεν βλέπω να βγαίνει κ σύντομα ! Τα μαθηματα δύσκολα... Πολλα αχρείαστα, υπάρχουν καποια πράγματα που σαφώς πρέπει να ξέρεις αλλα οχι, κατα την γνώμη μου τα ΙΕΚ Είναι υπερβολικά ... Το μόνο που λέγανε οτι το χαρτί πιστοποίησης θα μετρουσε για δημόσιο, αλλα τι να το κάνεις αν δεν βγεί η πιστοποίηση, αν το θες μόνο για security Κάνε τα σύντομα και είσαι εντάξει
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

iliass.tzs έγραψε:Ευχαριστω... Να ρωτησω και κατι αλλο, πιστευεις οτι αξιζει να τελειωσεις αυτο το ιεκ; Εχει αποκατασταση; Η να πας να κανεις τα σεμιναρια και να δωσεις εξετασεις στο κεμεα;

Αν ο πατέρας σου είναι ιδιοκτήτης κάποιας εταιρείας ίσως
σταδιοδρομήσεις. Λέω ίσως, γιατί πολλές εταιρείες βάζουν λουκέτο με πολλά χρέη
και απλήρωτο προσωπικό. Αν όχι και είσαι μικρός-ή στην ηλικία ίσως εργαστείς
για καμιά πενταετία και μετά ο επόμενος. Υπάρχει και η περίπτωση βέβαια να
εργάζεσαι για πολλά χρόνια. Στην αρχή αν είσαι εμφανίσιμος-η θα σε έχουν
βιτρίνα και θα είσαι μέσα στο air conditioning. Όσο θα περνούν τα χρόνια θα σε παροπλίζουν
έως ότου θα φυλάς τίποτε εγκαταλειμμένα εργοστάσια, ξενοδοχεία κτλ.

Όσο για το Δημόσιο μην περιμένεις πλην
ελαχίστων περιπτώσεων. Άλλωστε το φυλακτικό προσωπικό θεωρείται κατώτερο όπως
και το προσωπικό καθαριότητας και θα το αναλάβουν εξολοκλήρου οι εταιρείες security.

Οι διοικητικές θέσεις συνήθως καλύπτονται από απόστρατους
των σωμάτων ασφαλείας ή των Ενόπλων δυνάμεων. Οπότε και εκεί δύσκολα τα
πράγματα.

Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο καλύτερα να μην
ασχοληθείς καθόλου.

Αν πάλι έχει κάποιος εργασθεί στον χώρο ή εργάζεται καλό
θα ήταν να την βγάλει την άδεια. Πάντως για δύο χρόνια μαθήματα και μετά εξετάσεις που δεν ξέρουμε πότε με τίποτε.

Εικόνα

Καλές γιορτές να έχουμε.

Εικόνα

Οι απόψεις είναι προσωπικές μετά από 25+ χρόνια εργασίας.

Άβαταρ μέλους
tsao
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από tsao »

Ρε παιδια οποις ενδιαφερετε για φυλαξη κ τα λοιπα γιατι δεν κοιτατε για ενοπλους φρουρους ή σε ιδιωτικο στρατο;
Άβαταρ μέλους
iliass.tzs
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από iliass.tzs »

Ευχαριστω για τις αποντησεις jonic και mr vox . Τsao υπαρχουν ιδιωτικοι στρατοι στη Ελλαδα; Πως γινετε; Για πες καμια λεπτομερια.

Τοίς Τολμώσι η Τύχη
Άβαταρ μέλους
tsao
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tsao »

Εξωτερικο μονο, αλλα υπαρχουν εταιρειες με ενοπλους σεκιουριταδες
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Κάπου είχα δει στην τηλεόραση για ένοπλους στα καράβια που πάνε στο εξωτερικό για την αποτροπή πειρατείας. Μου φάνηκε λίγο μούφα η όλη ιστορία άλλα μπορεί και να υπάρχει. Η εταιρεία ήταν κάπου στον Πειραιά αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα γιατί δεν ενδιαφερόμουν καθότι «γέρος» τώρα.

Η συζήτηση μου θυμίζει όταν ψαχνόμουν με έναν φίλο πολύ παλιά ακόμα και την Λεγεώνα των ξένων.

Μιλάμαι πόρωση.

Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα όμως.

ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
tsao
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tsao »

http://www.euseca.com/en/
terzos

Δημοσίευση από terzos »

Και από ιδιώτη μπορεί να είναι 100%, αρκεί να αναγράφει πάνω στο χαρτί που θα σου δώσει Α. Φ. Μ. Δ. Ο. Υ. Και Αρ. Λειτουργίας Ιατρείου του Γιατρού.
terzos

Δημοσίευση από terzos »

Υπάρχουν πολλοί που ανανέωσαν για 5ετία και τελικά πήραν μόνο για έξι μήνες άδεια. Αυτό έγινε γιατί ο νόμος τροποποιήθηκε δύο φορές. Τελικά αυτό που ισχύει σήμερα για τις ανανεώσεις (αναλυτικά: Άρθρο 16 του Νόμου 4213/2013 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 παράγραφος 2 του Νόμου 4229/2014) είναι ότι όσων η άδεια λήγει και ΔΕΝ έχουν πιστοποίηση μπορούν να ανανεώσουν για έξι μήνες μέχρι 08-06-2014, και από κει και πέρα θέλει στάνταρ την πιστοποίηση. Προσοχή όμως, επειδή αίτηση πρέπει να κάνεις ένα μήνα πριν, ουσιαστικά τελευταία μέρα που έχεις δικαίωμα για αίτηση είναι η 08-05-2014.
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

terzos έγραψε: Υπάρχουν πολλοί που ανανέωσαν για 5ετία και τελικά πήραν μόνο για έξι μήνες άδεια. Αυτό έγινε γιατί ο νόμος τροποποιήθηκε δύο φορές. Τελικά αυτό που ισχύει σήμερα για τις ανανεώσεις (αναλυτικά: Άρθρο 16 του Νόμου 4213/2013 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 παράγραφος 2 του Νόμου 4229/2014) είναι ότι όσων η άδεια λήγει και ΔΕΝ έχουν πιστοποίηση μπορούν να ανανεώσουν για έξι μήνες μέχρι 08-06-2014, και από κει και πέρα θέλει στάνταρ την πιστοποίηση. Προσοχή όμως, επειδή αίτηση πρέπει να κάνεις ένα μήνα πριν, ουσιαστικά τελευταία μέρα που έχεις δικαίωμα για αίτηση είναι η 08-05-2014.

Όπως μας τά έκαναν οι καρεκλοκένταυροι μπορεί όσοι ανανενώσουν πριν την 08-05-2014 να πάρουν άδεια για ΤΡΕΙΣ ίσως και για ΕΝΑ μήνα. Ποιός μου λέει ότι πάλι δεν θα τροποποιηθεί ο νόμος στο μεσοδιάστημα; Τι είναι αυτά;

Δεν θα πρέπει να ισχύουν αυτά που ισχύουν την ημέρα κατάθεσης των διακαιολογητικών;

QUIZ

Αν σήμερα εμένα μου πάρουν το δίπλωμα οδήγησης για μία παράβαση για τρεις μήνες όπως ορίζει ο ΚΟΚ και στο μεσοδιάστημα αλλάξει ο κώδικας δηλαδή η Ποινή γίνει έξι μήνες, εγώ πότε θα πάρω πίσω το δίπλωμα; Σε τρεις μήνες Ή σε έξι;

ΕικόναΕικόνα

terzos

Δημοσίευση από terzos »

mr.Vox έγραψε:
terzos έγραψε: Υπάρχουν πολλοί που ανανέωσαν για 5ετία και τελικά πήραν μόνο για έξι μήνες άδεια. Αυτό έγινε γιατί ο νόμος τροποποιήθηκε δύο φορές. Τελικά αυτό που ισχύει σήμερα για τις ανανεώσεις (αναλυτικά: Άρθρο 16 του Νόμου 4213/2013 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 παράγραφος 2 του Νόμου 4229/2014) είναι ότι όσων η άδεια λήγει και ΔΕΝ έχουν πιστοποίηση μπορούν να ανανεώσουν για έξι μήνες μέχρι 08-06-2014, και από κει και πέρα θέλει στάνταρ την πιστοποίηση. Προσοχή όμως, επειδή αίτηση πρέπει να κάνεις ένα μήνα πριν, ουσιαστικά τελευταία μέρα που έχεις δικαίωμα για αίτηση είναι η 08-05-2014.

Όπως μας τά έκαναν οι καρεκλοκένταυροι μπορεί όσοι ανανενώσουν πριν την 08-05-2014 να πάρουν άδεια για ΤΡΕΙΣ ίσως και για ΕΝΑ μήνα. Ποιός μου λέει ότι πάλι δεν θα τροποποιηθεί ο νόμος στο μεσοδιάστημα; Τι είναι αυτά;

Δεν θα πρέπει να ισχύουν αυτά που ισχύουν την ημέρα κατάθεσης των διακαιολογητικών;

QUIZ

Αν σήμερα εμένα μου πάρουν το δίπλωμα οδήγησης για μία παράβαση για τρεις μήνες όπως ορίζει ο ΚΟΚ και στο μεσοδιάστημα αλλάξει ο κώδικας δηλαδή η Ποινή γίνει έξι μήνες, εγώ πότε θα πάρω πίσω το δίπλωμα; Σε τρεις μήνες Ή σε έξι;

ΕικόναΕικόνα

Ελληνικό Κράτος, Ένα κουίζ για δυνατούς λύτες! Πάντως για το πρώτο, παραδόξως το προέβλεψαν και το εξάμηνο ισχύει από τη μέρα που θα σου εκδόσουν τελικά την άδεια. Βέβαια, Μόνο σε 10 μέρες πλέον, λήγει η προθεσμία για ανανέωση χωρίς πιστοποίηση, οπότε μόνο με πιστοποίηση από κει και πέρα ούτως ή άλλως.
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Σήμερα πήρα την απάντηση για το θέμα της ανανέωσης που έχω αναφερθεί σε προηγούμενη καταχώρησή μου από τον Συνήγορο του Πολίτη και όπως φαίνεται δικαιώνομαι. Να το δούμε και στην πράξη.

Για να μην κάνει ο καθένας ότι γουστάρει.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

πολα

Δημοσίευση από πολα »

Την πιστοποιηση την πήρα ισχυει για εξωτερικο η οχι?
Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Aris25 »

Καλησπέρα σας,

είμαι 25 ετών, έχω τελειώσει πανεπιστήμιο, αλλά δε μπορώ να βρω δουλειά, είμαι σε απόγνωση και σκέφτομαι να βγάλω άδεια σεκιούριτι. Είναι κάτι που γενικά μου αρέσει (οπως και οτιδήποτε έχει σχέση με στρατο-αστυνομία και υπηρεσίες ασφαλείας) και δεν το θέλω μόνο επειδή έχω έρθει στο αμήν.

Απλά επειδή το κόστος είναι αρκετά υψηλό για τις εποχές που ζούμε, θα ήθελα να μου πείτε γνώμες αν αξίζει τον κόπο. Βασικά θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Παίζει μεγάλο ρόλο η προυπηρεσία; Ή θα μπορώ να βρω δουλειά μόλις βγάλω την άδεια; Σε αγγελίες που βλέπω δεν ζητάνε συνήθως προπηρεσία, παρά μόνο την άδεια και συχνά καμια ξενη γλώσσα, γνωση η/υ, δίπλωμα οδηγησης.

2. Με τι κριτήρια κάνει μια εταιρεία την επιλογή προσωπικού; Πέρα δηλ. Από προσκόμιση άδειας και λοιπών πιστοποιητικών, περνάμε κάποια αθλητική δοκιμασία; Η απλώς κοιτάνε σωματότυπο;

3. Υπαρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ΚΕΚ που κάνουν την κατάρτιση; Σκέφτομαι για e-learning. Είδα στο kemea.gr διάφορα ΚΕΚ, όμως θα εκτιμούσα όποιος γνωρίζει να μου συστήσει κάποιο (στείλτε μου εάν θέλετε σε pm).

Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι, θα το εκτιμούσα πολύ...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Καλύτερα φίλε μου να μην ασχοληθείς με το αντικείμενο. Θα βγάλεις μια άδεια και στο τέλος θα είσαι φύλακας σε μια χωματερή για τρία ευρώ το πολύ Την ώρα. Όταν η εταιρεία θα σταματήσει την συνεργασία με την χωματερή Μπορεί να σε στείλει σε μια κυριλάτη τράπεζα ή κτίριο και πάει λέγοντας. Το δωδεκάωρο θα είναι για πλάκα Μέχρι που θα παλιώσεις και κατά 95% θα σε διώξουν και θα πάρουν τους μικρότερους σε ηλικία.

Αυτά τελείως φιλικά και χωρίς παρεξήγηση.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες