Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους
Μπορεις να μου πεις και εμενα Σταματη; Εχω το ιδιο προβλημα, παρουσιαζομαι 5/5 και παω για απαλλαγη αλλα τι να κανω αφου μεσολαβει πρωτομαγια και Σαββατοκυριακο; Ποτε να παω
Πηρα τηλέφωνο στο φρουραρχείο και μου είπαν οτι η διαδικασία μπορεί και απο δευτέρα 27/4 να ξεκινήσει. Απότι κατάλαβα πρέπει να έχεις ενα λόγο για να μην σου επιτραπεί να μετακινηθείς στο στρατόπεδο για να μπορέσει να ισχύσει η άποψη του θεράποντα γιατρού σου και να πάρεις απαλλαγή εφόσον έληξαν οι συνολικά δυο ετών αναβολές σου. Καλη τύχη μας έυχομαι παιδια τι να πω!
Ειμαι υποχρεος για καταταξη στις 5\5\2015 στο κεπβ θηβας εχω ιδη 2 χρονια αναβολη για λογους υγειας για καταθλιπτικη συνδρομη, φοβιες, εντονες αγχωδεις εκδηλωσεις και νανισμο μια συμβουλη για οριστικη απαλλαγη ι5 να παω μεσω φρουραρχειου η μεσω στρατοπεδου με συνοδο! ευχαριστω
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Για σας παιδιά συχαρητήρια για το φόρουμ. Έχω πάρει 1 συν 1 χρονια αναβολή για κατάθλιψη, άγχος Και οικονομικά προβλήματα. Και τώρα παο για απαλλαγή I5 ψυχολογικό έχω χαρτί Απω ιδιωτικό ψυχίατρο Παρουσιάζομαι τον νοέβριο. Επειδή βρήκα μια δουλειά Επιτέλους τελευταία Και δεν θέλω να xάσο την δουλειά μου. Σε περίπτωση που μου απορρίψουν την απαλλαγή Και μου πούνε ότι πρέπει να παρουσιαστώ σε 2 μέρες μπορώ να ξανακάνω αίτηση για απαλλαγή την ίδια μέρα που θα ξαναπαρουσιαστώ η πρέπει να περιμένω κάποιες μέρες; Θα είμαι με συνοδο. Ευχάριστο
Λοιπόν καλησπέρα και καλώς σας βρήκα έχω μια απορία και οποίος μπορεί ας με ενημερώσει έχω πάρει απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικά ύστερα από 2 χρονιαιες αναβολές την απαλλαγή τη πήρα Οκτώβριο του 2011 αυτό που θέλω να μάθω είναι, μπορούν να σε καλέσουν αυτοί για επανεξέταση; κι αν ναι τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ξανά περνάς τη φασαρία από 424(Θεσσαλονίκη είμαι) κι όλα αυτά με επιτροπές; και ξανά χαρτί ιατρού; και κάτι ακόμη σε τι βάθος χρόνου γίνεται η επανεξέταση; μετά από 5,7,10 χρόνια
Κοιτάξτε όσοι έχουνε ψυχολογικά προβλήματα και τα τιαύτα στην σημερινή εποχή. Θα επανεξετασθούνε όλοι το 2095. Και τότε θα τους έχουνε φύγει τα προβλήματα στα σίγουρα
Κάποιος με κάποια πιο πειστική απάντηση?samloxias έγραψε:Κοιτάξτε όσοι έχουνε ψυχολογικά προβλήματα και τα τιαύτα στην σημερινή εποχή. Θα επανεξετασθούνε όλοι το 2095. Και τότε θα τους έχουνε φύγει τα προβλήματα στα σίγουρα
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
valkyrion έγραψε:Λοιπόν καλησπέρα και καλώς σας βρήκα έχω μια απορία και οποίος μπορεί ας με ενημερώσει έχω πάρει απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικά ύστερα από 2 χρονιαιες αναβολές την απαλλαγή τη πήρα Οκτώβριο του 2011 αυτό που θέλω να μάθω είναι, μπορούν να σε καλέσουν αυτοί για επανεξέταση; Κι αν ναι τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ξανά περνάς τη φασαρία από 424 (Θεσσαλονίκη είμαι) κι όλα αυτά με επιτροπές; Και ξανά χαρτί ιατρού; Και κάτι ακόμη σε τι βάθος χρόνου γίνεται η επανεξέταση; Μετά από 5,7,10 χρόνια
Δεν νομίζω να ασχοληθούν μαζί σου ξανά, από την στιγμή που πέρασες από επιτροπή και πήρες Ι5 Ψυχολογικό τέλος. Αν θες εσύ να ξαναπεράσεις ώστε να πάρεις Ι1 γίνετε, απλά θα πρέπει να ολοκληρώσεις και την θητεία σου.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Όχι εγώ δε θέλω να ξαναπεράσω επιτροπή απλά έχω διαβάσει σε άλλο forum ότι σε άλλον είχε έρθει 11 χρόνια μετά να περάσει επανεξέταση γιατί κι αυτός είχε πάρει Ι5 ψυχολογικό και λέω σπάσε πλάκα να με ρθει κανα χαρτί για επανεξέταση σε καμία 5-7 χρονια
Θέλω κάτι ακόμη να ρωτήσω όταν πήρα την απαλλαγή μετά από 1 μήνα με ήρθε χαρτί όπου έλεγε προς τον απαλλαγεντα τάδε α) έχετε πάρει απαλλαγή από τη στράτευση λόγο ότι κριθήκατε ακατάλληλος για στράτευση β) υπέχετε στρατιωτική υπηρεσία μέχρι να συμπληρώσετε το 45 έτος εφόσον επανεξεταστητε και κρίθητε κατάλληλος. Τώρα εγώ ρωτάω αυτό το χαρτί είναι η απαλλαγή μου η έπρεπε να μ έρθει και τίποτα άλλο; αυτό είναι το απολυτήριο στρατού?
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ με τη σειρά μου ένα περιστατικό το οποίο συνέβει πριν λίγους μήνες που κατατάχθηκα. Πριν 2 μήνες περίπου μπήκα κι εγώ στο στρατό και πήγα 401 μαζί με τους υπόλοιπους για θέμα υγείας που είχα (μου δώσανε Ι5 παθολογικό). Μαζί μας λοιπόν ήταν και ένας τύπος λίγο μεγάλος σε ηλικία (καμιά 35αριά) ο οποίος πήγε με χαρτιά να το παίξει τρελός με ψυχολογικό θέμα ώστε να πάρει απαλλαγή. Την απαλλαγή την είχε δεδομένη (έτσι μας είπε) διότι είχε και χαρτιά από το 424. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τον περιμέναμε καμιά 40αριά φαντάροι έξω από την επιτροπή απαλλαγών ώστε να του βγάλουν το πόρισμα, και όχι μόνο δεν πήρε απαλλαγή, αλλά με το ζόρι του δώσανε 6μηνη αναβολή... Μάλιστα ο υπεύθυνος που πήγε να του πάρει τα χαρτιά όταν βγήκε του είπε με έκπληξη "Μα καλά, για απαλλαγή δεν ήσουν;6μηνη σου δώσανε" και ο άλλος κόντεψε να βάλει τα κλάματα... Το αναφέρω διότι φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο "σφιχτά" πλέον για απαλλαγή με τη μία για ψυχολογικούς λόγους. Βέβαια και ο άλλος έκανε μπαμ ότι έπαιζε θέατρο, οπότε ίσως παίζει και αυτό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για απαλλαγές/αναβολές καλύτερα μέσω στρατοπέδου διότι γλιτώνετε με τη μία χωρίς να περιμένετε όπως γίνεται μέσω φρουραρχείου.
Θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ με τη σειρά μου ένα περιστατικό το οποίο συνέβει πριν λίγους μήνες που κατατάχθηκα. Πριν 2 μήνες περίπου μπήκα κι εγώ στο στρατό και πήγα 401 μαζί με τους υπόλοιπους για θέμα υγείας που είχα (μου δώσανε Ι5 παθολογικό). Μαζί μας λοιπόν ήταν και ένας τύπος λίγο μεγάλος σε ηλικία (καμιά 35αριά) ο οποίος πήγε με χαρτιά να το παίξει τρελός με ψυχολογικό θέμα ώστε να πάρει απαλλαγή. Την απαλλαγή την είχε δεδομένη (έτσι μας είπε) διότι είχε και χαρτιά από το 424. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τον περιμέναμε καμιά 40αριά φαντάροι έξω από την επιτροπή απαλλαγών ώστε να του βγάλουν το πόρισμα, και όχι μόνο δεν πήρε απαλλαγή, αλλά με το ζόρι του δώσανε 6μηνη αναβολή... Μάλιστα ο υπεύθυνος που πήγε να του πάρει τα χαρτιά όταν βγήκε του είπε με έκπληξη "Μα καλά, για απαλλαγή δεν ήσουν;6μηνη σου δώσανε" και ο άλλος κόντεψε να βάλει τα κλάματα... Το αναφέρω διότι φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο "σφιχτά" πλέον για απαλλαγή με τη μία για ψυχολογικούς λόγους. Βέβαια και ο άλλος έκανε μπαμ ότι έπαιζε θέατρο, οπότε ίσως παίζει και αυτό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για απαλλαγές/αναβολές καλύτερα μέσω στρατοπέδου διότι γλιτώνετε με τη μία χωρίς να περιμένετε όπως γίνεται μέσω φρουραρχείου.
valkyrion έγραψε:Λοιπόν καλησπέρα και καλώς σας βρήκα έχω μια απορία και οποίος μπορεί ας με ενημερώσει έχω πάρει απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικά ύστερα από 2 χρονιαιες αναβολές την απαλλαγή τη πήρα Οκτώβριο του 2011 αυτό που θέλω να μάθω είναι, μπορούν να σε καλέσουν αυτοί για επανεξέταση; Κι αν ναι τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ξανά περνάς τη φασαρία από 424 (Θεσσαλονίκη είμαι) κι όλα αυτά με επιτροπές; Και ξανά χαρτί ιατρού; Και κάτι ακόμη σε τι βάθος χρόνου γίνεται η επανεξέταση; Μετά από 5,7,10 χρόνια
Η επανεξεταση ειναι μυθος σαν τις αστειοτητες που γραφει αυτος με το ονομα nickthegreek.2 3 επωνυμοι με απαλλαγη που πηγαν στρατο, πηγαν γιατι τους ζοριζαν οι φυλλαδες και οχι ο στρατος. Για να εισαι σιγουρος αλλαξε τοπο διαμονης αριθμο ταυτοτητας αφμ και αμκα. Αν εισαι απο τους σκληροπυρηνικους αλλαξε και ονομα. Αν εισαι απο τους εξυπνους αλλαξε χωρα.
Να χαιρετίσω κι εγώ το φόρουμ με αυτή μου την προσθήκη. ΜΕ συγχωρείτε αν ρωτήσω κάτι που έχει απαντηθεί σε προηγούμενες σελίδες.
Είμαι 23 χρονών, έχω ακόμη αναβολή εν ενεργεία μέχρι το τέλος του 2018, αρχική αιτία οι σπουδές. Δεν θέλω να πάω στρατό, και δεν νομίζω οτι μπορώ και να ήθελα. Έχω τρομερό άγχος που με βασανίζει με ψυχοσωματικά απο τα 16 μου, και έχω αρχίσει θεραπεία με ψυχίατρο 1 χρόνο τώρα. Μου έχουν χορηγηθεί Xanax αλλά, όσο τρομερό και να ακούγεται, είμαι πολύ λειτουργικός άνθρωπος, με δουλειά την οποία κάνω τέλει και με υπευθυνότητα, δεν είμαι 'τρελός'!
Να ρωτήσω λοιπόν... Το ιστορικό που έχω αρχίσει με τον ψυχίατρο (φιλάω αποδείξεις), ιδιωτικό είναι, μπορώ να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου για απαλλαγή; Θα μετρήσει καλύτερα απο κάποιον που 'παίζει θέατρο' εντελώς;
Επίσης, αν κόψω την αναβολή που έχω για να τελειώνω και πάω να αιτηθώ απαλλαγή για ψυχ λόγους, θα με ρωτήσουνε καχύποπτα γιατί την έκοψα;
Πρέπει να με συνοδεύει κάποιος μέχρι το φρουραρχείο;
Έγκυρες απαντήσεις παρακαλώ. Είναι πολύ σημαντικό θέμα για εμένα. Και μόνο που το σκέφτομαι μου ξαναέρχεται όλο το στρες.
ΥΓ Προς απάντηση σε κάποιον πιο κάτω, είναι λογικό που ο 35χρονος πήρε 6μηνη. Απ'ό, τι ξέρω είναι σπάνιο να σε απαλλάξουν με την μία. Νομίζω οι η πάροδος 2 ετών συνολικά με αναβολές είναι το πιο σύνηθες. Μπορεί να απαλλαχθεί τελικά.
Είμαι 23 χρονών, έχω ακόμη αναβολή εν ενεργεία μέχρι το τέλος του 2018, αρχική αιτία οι σπουδές. Δεν θέλω να πάω στρατό, και δεν νομίζω οτι μπορώ και να ήθελα. Έχω τρομερό άγχος που με βασανίζει με ψυχοσωματικά απο τα 16 μου, και έχω αρχίσει θεραπεία με ψυχίατρο 1 χρόνο τώρα. Μου έχουν χορηγηθεί Xanax αλλά, όσο τρομερό και να ακούγεται, είμαι πολύ λειτουργικός άνθρωπος, με δουλειά την οποία κάνω τέλει και με υπευθυνότητα, δεν είμαι 'τρελός'!

Να ρωτήσω λοιπόν... Το ιστορικό που έχω αρχίσει με τον ψυχίατρο (φιλάω αποδείξεις), ιδιωτικό είναι, μπορώ να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου για απαλλαγή; Θα μετρήσει καλύτερα απο κάποιον που 'παίζει θέατρο' εντελώς;
Επίσης, αν κόψω την αναβολή που έχω για να τελειώνω και πάω να αιτηθώ απαλλαγή για ψυχ λόγους, θα με ρωτήσουνε καχύποπτα γιατί την έκοψα;
Πρέπει να με συνοδεύει κάποιος μέχρι το φρουραρχείο;
Έγκυρες απαντήσεις παρακαλώ. Είναι πολύ σημαντικό θέμα για εμένα. Και μόνο που το σκέφτομαι μου ξαναέρχεται όλο το στρες.
ΥΓ Προς απάντηση σε κάποιον πιο κάτω, είναι λογικό που ο 35χρονος πήρε 6μηνη. Απ'ό, τι ξέρω είναι σπάνιο να σε απαλλάξουν με την μία. Νομίζω οι η πάροδος 2 ετών συνολικά με αναβολές είναι το πιο σύνηθες. Μπορεί να απαλλαχθεί τελικά.
Συμπληρωματικό μήνυμα στο προηγούμενο, με συγχωρείτε:
Υπάρχει περίπτωση, όπως έχω ακούσει, να με αναγκάσουν να περάσω κάποια βράδια στην στρατιωτική ψυχιατρική κλινική;
Αυτό με τρομάζει αφάνταστα! Τί μπορώ να κάνω για να μην συμβεί αυτό; Και, αν συμβεί, σε υποχρεώνουν σε χάπια και δεν ξέρω κι εγώ τί;
Να ξεκαθαρίσω, έχω άγχος που σε κάποιο βαθμό ελέγχω, αλλά ταλαιπωρούμαι απο αυτό! Δεν παίρνω όμως σταθερή αγωγή, απλά κατα περίπτωση! Πρέπει να υποδυθώ οτι έχω κάτι πιο 'τρομερό' ή θα καταλάβουν; Δεν λέω ψέματα. Αν με αναγκάσουν να υπηρετήσω θα επιδεινωθεί η κατάστασή μου που, τώρα τελευταία, είναι ομολογουμένως καλύτερα.
Υπάρχει περίπτωση, όπως έχω ακούσει, να με αναγκάσουν να περάσω κάποια βράδια στην στρατιωτική ψυχιατρική κλινική;
Αυτό με τρομάζει αφάνταστα! Τί μπορώ να κάνω για να μην συμβεί αυτό; Και, αν συμβεί, σε υποχρεώνουν σε χάπια και δεν ξέρω κι εγώ τί;
Να ξεκαθαρίσω, έχω άγχος που σε κάποιο βαθμό ελέγχω, αλλά ταλαιπωρούμαι απο αυτό! Δεν παίρνω όμως σταθερή αγωγή, απλά κατα περίπτωση! Πρέπει να υποδυθώ οτι έχω κάτι πιο 'τρομερό' ή θα καταλάβουν; Δεν λέω ψέματα. Αν με αναγκάσουν να υπηρετήσω θα επιδεινωθεί η κατάστασή μου που, τώρα τελευταία, είναι ομολογουμένως καλύτερα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες