Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως
Γεια σας παιδιά. Να ρωτήσω και εγώ.
Έχω μυωπία 10 στο 1 μάτι και 10.75 στο άλλο.
Επίσης έχω σχετικά αυξημένη ενδοφθαλμική πίεση (αυξημένος κίνδυνος αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς σε περίπτωση έντασης-πίεσης)
Υπάρχει περίπτωση απαλλαγής για λόγους υγείας ή θα πάω Ι4;
Διάβασα το ΦΕΚ αλλά δεν έβγαλα και πολύ άκρη με τις διόπτρες που λέει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Επίσης έχω σχετικά αυξημένη ενδοφθαλμική πίεση (αυξημένος κίνδυνος αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς σε περίπτωση έντασης-πίεσης)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 44
Γιαννης έγραψε:Εχω 6 και στα δυο ματια. Κανονικα βγαινω Ι2, αλλα θελω να μπω ειδικες δυναμεις, γι αυτο αγχωνομαι και θελω να βγω οπωσδηποτε Ι1. Ακουσα οτι ενδεχεται να την κρυψεις την μυωπια με φακους... Ειναι ρισκο;D.Y.K έγραψε:Γιαννης έγραψε:Αν γινεται ας μου απαντησει καποιος επειδη δεν θελω να εχω μπελαδες κ δεν εχω καποιον γνωστο στο στρατο...
Eχω μυωπια, ομως θα μπω με φακους ωστε να την κρυψω. Θελω να μαθω τα εξης:
1. Στην αστυνομικη μου ταυτοτητα εχω γυαλια. Υπαρχει περιπτωση να την δουν και να βρω το μπελα μου;
2. Θα την εχω μαζι μου στο στρατοπεδο ή δεν χρειαζεται να την παρω;
1. Την Αστυνομική σου ταυτότητα θα την παραδώσεις έτσι κ αλλιώς ώστε να σου χορηγήσουν στρατιωτική μέχρι να απολυθείς. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Θα σε εξετάσουν έτσι κ αλλιώς. Είναι βαριάς μορφής η μυωπία;
Επισης, σε αυτο που λες οτι θα την παραδωσω... Αυτο γινεται στην αρχη; Εννοώ μην μπω για εξετασεις οφθαλμολογικες με την αστυνομικη ταυτοτητα στο χερι και καταλαβουν οτι εχω μυωπια...
Aπλά όταν ρωτήσουν για μυωπία πες ότι έχεις μικρή γύρω στους 2 βαθμούς για να μην σε πάνε σε εξετάσεις
guest έγραψε:Γεια σας παιδιά. Να ρωτήσω και εγώ.
το μόνο που βρήκα στο φεκ είναι η πάθηση νούμερο 450 για ρίξε μια ματιά αν σχετίζεται με την πάθηση που έχεις, αλλιώς για Ι4 σε βλέπω
Φίλε Greek Army σε ευχαριστώ για την απάντηση... Ωστόσο δεν έχω πρόβλημα εξόφθαλμου.
Ίσως είμαι πιο κοντά στην πάθηση 440... Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν έχω και εκφυλλιστικές αλλοιώσεις... Μάλλον θα πρέπει να ξαναδώ τον οφθαλμίατρο μου για αυτό...
Όμως για την υψηλή ενδοφθαλμική πίεση και τον κίνδυνο αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς θυμάμαι ότι μου το είχε τονίσει ο οφθαλμίατρος πριν 2 χρόνια, να προσέχω τις εντάσεις.
(Πάντως αν συμβεί αποκόλληση, επέρχεται τύφλωση που διορθώνεται με χειρουργική επέμβαση που ωστόσο δεν είναι και 100% η επιτυχία)
Σε περίπτωση που με βγάλουν Ι4 και δεν το θεωρήσουν σημαντικό από το στρατό, έχω δικαίωμα να κάνω κάποια καταγγελία και να ζητήσω απαλλαγή ή απλά πρέπει να το αποδεχτώ με ό, τι κίνδυνο συνεπάγεται;
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.
Ίσως είμαι πιο κοντά στην πάθηση 440... Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν έχω και εκφυλλιστικές αλλοιώσεις... Μάλλον θα πρέπει να ξαναδώ τον οφθαλμίατρο μου για αυτό...
Όμως για την υψηλή ενδοφθαλμική πίεση και τον κίνδυνο αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς θυμάμαι ότι μου το είχε τονίσει ο οφθαλμίατρος πριν 2 χρόνια, να προσέχω τις εντάσεις.
(Πάντως αν συμβεί αποκόλληση, επέρχεται τύφλωση που διορθώνεται με χειρουργική επέμβαση που ωστόσο δεν είναι και 100% η επιτυχία)
Σε περίπτωση που με βγάλουν Ι4 και δεν το θεωρήσουν σημαντικό από το στρατό, έχω δικαίωμα να κάνω κάποια καταγγελία και να ζητήσω απαλλαγή ή απλά πρέπει να το αποδεχτώ με ό, τι κίνδυνο συνεπάγεται;
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.
-
- Στρατηγός
Σε περίπτωση που βγεις Ι4 δεν μπορείς να κινηθείς νομικά διότι βάση ΦΕΚ δεν θα θεωρείσαι ακατάλληλος για στράτευση...
τσάμπα λεφτά σε δικηγόρους δηλαδή
τσάμπα λεφτά σε δικηγόρους δηλαδή

Καλησπερα. Εχω καταρρακτη εκ γεννετης και στους 2 οφθαλμους και εχω κανει επεμβαση για τον καθενα ξεχωριστα και αλλη μια για δευτετρευων καταρρακτη και παω κ για τεταρτη νεχρι τα Χριστουγεννα. Απο κουσουρια εχω υπερμετροπια κ αυξημενος κινδυνος αποκολλησης αμφιβλιστροειδους. Επισης απαγορευεται οτιδηποτε προκαλλει πιεση στο κεφαλι (πχ εντονο σκυψιμο, ελευθερα βαρη). Τι γινεται με αυτην την περιπτωση; Επισης με την οπτικη οξυτητα που λεει στο ΦΕΚ τι γινεται; Πως εξεταζεται?
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου.
Ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με τις ιατρικές εξετάσεις και συγκεκριμένα αναφέρομαι στις Οφθαλμολογικές.
Έχω μυωπία κοντά στο 10 και στα δύο μάτια. Όταν πάω θα μου γίνει καμία σοβαρή εξέταση για αυτό; Να πάω σε κάποιον οφθαλμολόγο εξωτερικό πριν μπω στρατό και να ζητήσω κάποιο χαρτί για την υψηλή μυωπία μου;
Μου έχουν πει γενικά ότι λόγο μεγάλης μυωπίας (ειδικά στα γυμναστήρια) δεν κάνει να σηκώνω μεγάλα βάρυ και να πιέζομαι γενικά πολύ στην γυμναστική.
Τέλος λόγος της μυωπίας 10 - + θα βγω κάτι σε Ι και αυτό είναι καλό ή κακό;
Ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με τις ιατρικές εξετάσεις και συγκεκριμένα αναφέρομαι στις Οφθαλμολογικές.
Έχω μυωπία κοντά στο 10 και στα δύο μάτια. Όταν πάω θα μου γίνει καμία σοβαρή εξέταση για αυτό; Να πάω σε κάποιον οφθαλμολόγο εξωτερικό πριν μπω στρατό και να ζητήσω κάποιο χαρτί για την υψηλή μυωπία μου;
Μου έχουν πει γενικά ότι λόγο μεγάλης μυωπίας (ειδικά στα γυμναστήρια) δεν κάνει να σηκώνω μεγάλα βάρυ και να πιέζομαι γενικά πολύ στην γυμναστική.
Τέλος λόγος της μυωπίας 10 - + θα βγω κάτι σε Ι και αυτό είναι καλό ή κακό;
MΥωπία 7-9 βγαίνεις Ι3.
Μυωπία 9-18 βγαίνεις Ι4.
Ι4 είσαι άοπλος δηλαδή δεν κάνεις ένοπλες υπηρεσίες. Κάνεις μόνο θαλαμοφύλακας, μαγειρία κτλ.
Την πρώτη μέρα απλά θα πεις ότι έχεις μυωπία και θα σε στείλουν αυτοί κάποια από τις επόμενες ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο σε οφθαλμίατρο. Αυτός θα μετρήσει ακριβώς τη μυωπία, θα σου δώσει τις αντίστοιχες οδηγίες, και θα σε παραπέμψει σε επιτροπή απαλλαγών για να γίνει η αλλαγή του Ι.
Η κυριότερη οδηγία είναι αυτή που είπες. Να μη σηκώνεις πολύ απότομα βάρη και να μην ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου απότομα.
Μυωπία 9-18 βγαίνεις Ι4.
Ι4 είσαι άοπλος δηλαδή δεν κάνεις ένοπλες υπηρεσίες. Κάνεις μόνο θαλαμοφύλακας, μαγειρία κτλ.
Την πρώτη μέρα απλά θα πεις ότι έχεις μυωπία και θα σε στείλουν αυτοί κάποια από τις επόμενες ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο σε οφθαλμίατρο. Αυτός θα μετρήσει ακριβώς τη μυωπία, θα σου δώσει τις αντίστοιχες οδηγίες, και θα σε παραπέμψει σε επιτροπή απαλλαγών για να γίνει η αλλαγή του Ι.
Η κυριότερη οδηγία είναι αυτή που είπες. Να μη σηκώνεις πολύ απότομα βάρη και να μην ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου απότομα.
-
- Στρατηγός
Χαίρετε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να υπηρετήσω κανονικά. Πάσχω από στραβισμό και στους δύο οφθαλμούς κι έχω μυωπία στον έναν 7/10 και στον άλλο 4/10. Πάσχω κι από πλατυποδία μεγάλου βαθμού. Θα με βγάλουν I κι αν ναι, τι ακριβώς; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στραβισμός στα μάτια είναι τουλάχιστον Ι3 Άοπλο.
Nassos έγραψε:Στραβισμός στα μάτια είναι τουλάχιστον Ι3 Άοπλο.
Λάθος, μέγα λάθος φίλε "Nassos". Οι στρατεύσιμοι οι οποίοι έχουν τις ακόλουθες οφθαλμολογικές παθήσεις:
δυσχρωματοψία, μυωπία, αστιγματισμός (μεμονωμένος), μυωπικός αστιγματισμός, αχρωματοψία σε πράσινο ή κόκκινο χρώμα (δαλτονισμός), στραβισμός καταττάσσονται στη κατηγορία Ι2.
Όμως, ο στραβισμός θεωρείται ιδιάζουσα περίπτωση οφθαλμολογικής πάθησης και ανάλογα με τη βαρύτητα της Πάθησης Που εμφανίζει ο στρατεύσιμος, τότε τοποθετείται σε κατηγορία Ι2-Ι3 (άοπλο) .
Στη σειρά μου όσοι είχαν εκ γενετής στραβισμό τους έβγαζαν Ι3 Άοπλο.
Εγώ όταν πήγα στρατό είχα 1) υπερμετρωπία 2) δυσχρωματοψία 3) στραβισμό-αμβλειοπία και βγήκα Ι2... Το μόνο που με άλλαξαν ήταν η ειδηκότητα. Ήμουνα μαύρος και με είχαν ΟΔΜΑ (οδηγός μέσου άρματος) και με έκαναν τυφεκιοφόρο! Την ειδηκότητα βέβαια μου Την άλλαξαν μετά από πολλούς μήνες. Δεν έκατσα καν στον αυλώνα για την εκπαίδευση σαν ΟΔΜΑ
Εχω αμβλυωπια και πτωση βλεφαρων στα δυο ματια. Ξερετε τι Ι θα βγω στον στρατο
Καλύπτεται η κόρη του ματιού από την πτώση βλεφάρων ; Αν ναι στο ΦΕΚ σε βλέπω Ι5 (υπερβολικό μου φαίνεται βέβαια δεν έχω ιδέα από τέτοια) και Ι2 αν δεν καλύπτεται η κόρη.
Όσο για την αμβλυωπία δεν μπορώ να την βρω μπορείς να ψάξεις και μόνος σου εσύ εδώ
Όσο για την αμβλυωπία δεν μπορώ να την βρω μπορείς να ψάξεις και μόνος σου εσύ εδώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης