UFO έγραψε: Είπαμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί η θητεία φέτος.
Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να μειωθεί από του χρόνου.
Αν δεν καταλάβετε, ε τότε αυτό είναι δικό σας πρόβλημα!
Μείωση θητείας (2009)
Μείωση θητείας (2009)
Μείωση θητείας (2009)
Λοιπόν διαφωνώ κάθετα με την μείωση της θητείας.(όχι γιατί εγώ πχ έκανα 19 μήνες) Ο κυριότερος λόγος είναι ότι με δεδομένη την υπογεννητικότητα και την μείωση των εφέδρων ταυτόχρονα μειώνεται και η επάρκεια επάνδρωσης των σωμάτων των εδ. Αν αυτή η μειωμένη επάρκεια οδηγεί αναγκαστικά σε πρόσληψη επ. Οπ ταυτόχρονα αυξάνει το budget των εδ για κάλυψη μισθών και στερέι την δυνατότητα για προμήθεια οπλικών συστημάτων ή εξυγχρονισμό και συντήρηση των υπάρχων όπλων. Αν συνυπολογίσουμε και την μείωση ποσοστού % των εδ στο αεπ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο ενώ οι προκλήσεις από απέναντι ολοένα και αυξάνονται!
Μείωση θητείας (2009)
Καλα, με ολο το σεβασμο αλλα εσυ ζεις στον κοσμο σου φιλε! Οι απεναντοι ονομαζονται Τουρκοι και αν νομιζεις οτι θα γινει πολεμος και θα τους νικησεις λογο υπεροχης της στρατιωτικης σου δυναμης. Τι να πω. Το θεμα οπως θα μπορεις να καταλαβεις ειναι να μην γινει πολεμος, και για το λογο αυτο θα πρεπει να κανουμε καλη διπλωματια, ολα παιζονται στις δημοσιες σχεσεις αλλα και στα χρηματα. Εαν εχεις μια ισχυρη οικονομια να εισαι σιγουρος πως ποτε δεν θα γινει πολεμος αν οι Τουρκοι στηριζονται απο εσενα οικονομικα με διαφορες επενδυσεις. Και τελος να εισαι σιγουρος πως κοστιζουν πολυ λιγοτερο οι εποπ στο κρατος απο τους φανταρους. Εκτος απο τις καινουριες θεσεις εργασιας που δημιουργουνται παραλληλα ολοι εκεινοι που θα ηταν φανταροι οχι μονο δεν θα χρεωνουν την οικογενεια τους και το κρατος που θα τους ταιζει για να δουλευουν δωρεαν για αυτο αλλα θα ειναι στην αγορα εργασιας και θα παραγουν εργο στην κοινωνια και θα συνεισφερουν στην οικονομια του κρατους! Τοσο απλα ειναι τα πραγματα και να μην αναφερθω στην εξειδικευση που θα εχει ενα επαγγελματιας στρατιωτης, πραγμα που θα επρεπε εσυ να αναζητας αφου πιστευεις οτι απειλουμαστε.
Μείωση θητείας (2009)
Αυτό και αν είναι υπεραπλούστευση. Εσύ λοιπόν φίλε που ζεις στον πραγματικό κόσμο μας λές ότι ΔΕΝ υπάρχει εξ ανατολών απειλή εξήγησέ μας για΄τι κάθε μέρα γίνεται μάχη στον αέρα του αιγαίου ενώ οι τουρκιές ακταιωροί κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εμφάνισή τους στα ελληνικά ύδατα; Οι απεναντοι ονομαζονται Τουρκοι και αν νομιζεις οτι θα γινει πολεμος και θα τους νικησεις λογο υπεροχης της στρατιωτικης σου δυναμης
Κατ αρχήν ευχαριστώ για την ενημέρωση ότι οι απέναντι λέγονται τούρκοι και εξήγησέ μου που Είδες Να αναφέρομαι σε πόλεμο και υπεροχή της στρατιωτικής μας δύναμης;
Εαν εχεις μια ισχυρη οικονομια να εισαι σιγουρος πως ποτε δεν θα γινει πολεμος αν οι Τουρκοι στηριζονται απο εσενα οικονομικα με διαφορες επενδυσεις
Εχεις δίκιος φίλε. Σοβαρό επιχείρημα έθεσες. Αλλωστε το διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια με τους σκοπιανούς που στηρίζονται σε εμάς οικονομικά...
ολα παιζονται στις δημοσιες σχεσεις αλλα και στα χρηματα
αν νομίζεις ότι όλοι φοβούνται την αμερική για την ισχυρή της οικονομία και όχι για την στρατιωτικής της δύναμη τότε φίλε μάλλον εσύ ζεις στο μαγικό κόσμο της Νάρνια
Και τελος να εισαι σιγουρος πως κοστιζουν πολυ λιγοτερο οι εποπ στο κρατος απο τους φανταρους
τώρα τι να σου πω; Συγκρίνεις τα 10? το μήνα με τα 1300 μεικτά + εργοδοτικές εισφορές (* 14); Συνέχισε να επιχειρηματολογείς σε διαβάζω με ενδιαφέρον...
Κατ αρχήν ευχαριστώ για την ενημέρωση ότι οι απέναντι λέγονται τούρκοι και εξήγησέ μου που Είδες Να αναφέρομαι σε πόλεμο και υπεροχή της στρατιωτικής μας δύναμης;
Εαν εχεις μια ισχυρη οικονομια να εισαι σιγουρος πως ποτε δεν θα γινει πολεμος αν οι Τουρκοι στηριζονται απο εσενα οικονομικα με διαφορες επενδυσεις
Εχεις δίκιος φίλε. Σοβαρό επιχείρημα έθεσες. Αλλωστε το διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια με τους σκοπιανούς που στηρίζονται σε εμάς οικονομικά...
ολα παιζονται στις δημοσιες σχεσεις αλλα και στα χρηματα
αν νομίζεις ότι όλοι φοβούνται την αμερική για την ισχυρή της οικονομία και όχι για την στρατιωτικής της δύναμη τότε φίλε μάλλον εσύ ζεις στο μαγικό κόσμο της Νάρνια
Και τελος να εισαι σιγουρος πως κοστιζουν πολυ λιγοτερο οι εποπ στο κρατος απο τους φανταρους
τώρα τι να σου πω; Συγκρίνεις τα 10? το μήνα με τα 1300 μεικτά + εργοδοτικές εισφορές (* 14); Συνέχισε να επιχειρηματολογείς σε διαβάζω με ενδιαφέρον...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
- Επικοινωνία:
Μείωση θητείας (2009)
sniper έγραψε:Και τελος να εισαι σιγουρος πως κοστιζουν πολυ λιγοτερο οι εποπ στο κρατος απο τους φανταρους
τώρα τι να σου πω; Συγκρίνεις τα 10? το μήνα με τα 1300 μεικτά + εργοδοτικές εισφορές (* 14) ; Συνέχισε να επιχειρηματολογείς σε διαβάζω με ενδιαφέρον...
με αφορμή το ανωτέρω, επιτρέψτε μου να μεταφερω το παρακάτω κείμενο, με πάσα επιφύλλαξη περί του αληθούς. Θα χαρω τόσο αν διαψευτεί, όσο κ αν επιβεβαιωθεί.
"Το Κόστος Λειτουργίας ενός Τάγματος Δυνάμεως 500 Ανδρών Στρατευσίμων εφέδρων κοστίζει ετήσια 51.000, Ενώ το κόστος Μισθοδοσίας 3 ΕΠ. ΟΠ. Ετήσια Κοστίζει 63.000 Δηλαδή καταργούν 1 Τάγμα Εφέδρων και Προσλαμβάνουν 3 ΕΠ. ΟΠ. Το συνολικό Νέο Κόστος Οικονομικής επιβάρυνσης Πρόσληψης, χωρίς διαγωνισμό,2.500 ΕΠ. ΟΠ. Είναι 525 δις Ευρώ, Ετησίως. "
από το http://www.pseed.gr/apologismos-10etias.html
Μείωση θητείας (2009)
Καλά τα 515 δις ? είναι ασύλληπτο νούμερο και σίγουρα υπερβολικό. Δεν μπορεί 2500 εποπ να στοιχίζουν περισσότερο απ όσο οι δαπάνες του Αμερικανικού Υπουργείου άμυνας συνολικά (μισθοί, εξοπλιστικά κτλ). Αλλα όπως και να το κάνουμε άλλο κόστος οι "υπάλληλοι" άλλο οι τσάμπα στρατεύσιμοι και για να μη Παρεξηγηθώ ποτέ δεν είπα ότι δεν χρειάζονται οι εποπ. Ισα-ίσα που καλύπτουν πάγιες ανάγκες εφόσον λόγω υπογεννητικότητας και μεγάλου αριθμού μονάδων κτλ οι έφεδροι πλέον δεν επαρκούν. Αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει επιπρόσθετη μείωση της θητείας. Μην τρελαθούμε τελείως
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
- Επικοινωνία:
Μείωση θητείας (2009)
Ναι, τωρα προσεξα κι εγω το "525 δις ευρω" 
φαντάζομαι θα είναι καποιο τυπογραφικό λάθος είτε το "δις", είτε το "ευρω" ή κι εγω δεν ξέρω τί.
αλλά εγω έμεινα (γιαυτο προσπερασα το "525 δις ευρω") στο κόστος φαντάρων vs ΕΠΟΠ.

φαντάζομαι θα είναι καποιο τυπογραφικό λάθος είτε το "δις", είτε το "ευρω" ή κι εγω δεν ξέρω τί.
αλλά εγω έμεινα (γιαυτο προσπερασα το "525 δις ευρω") στο κόστος φαντάρων vs ΕΠΟΠ.
Μείωση θητείας (2009)
Το 2010; Πλάκα μας κάνουνε... Δε μου λέτε ρε παιδιά, τουλάχιστον θα καταργηθούν το ναυτικό και η αεροπορία απο τώρα; Δεν πειράζει,12 μήνες.12 μήνες, αλλά το χειρότερο είναι να ξέρεις ότι ο τάδε πλούσιος πήγε ναυτικό ή αεροπορία. Αυτό θέλω να Καταργηθεί αμέσως και από αυτή την ΕΣΣΟ... Είναι ό, τι χειρότερο υπάρχει και η μεγαλύτερη αδικία για την μεγάλη μάζα των φαντάρων
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 37
Μείωση θητείας (2009)
Απ'ότι ξέρω δεν πρόκειται να καταργηθεί η θητεία κληρωτών στο ναυτικό και αεροπορία για αρκετά χρόνια ακόμα. Αυτό που -λένε τουλάχιστον- ότι θα καταργηθεί, είναι οι μετατάξεις. Δηλαδή άπαξ και σου έρθει το χαρτί για στρατό, τότε θα πας στρατό. Δεν θα μπορούνε να σε αλλάξουνε δηλαδή σε αεροπορία ή ναυτικό.
Μείωση θητείας (2009)
Πάντος σήμερα που ήμουν στην στρατολογία για να κόψω την αναβολή άκουσα να λέει σε ενα γραφείο μια κυρία σε κάποιον που πήγε να πάρει αναβολή '' α να πας με 9 μηνο θελεις ε, γι'αυτό τρέχεις '' και σκέφτομαι αν εκανα... Χαζομάρα που την σταμάτησα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
Μείωση θητείας (2009)
Παιδια καθομαστε και μαλωνουμε τζαμπα και βερεσε. Το καλυτερο ειναι να πας με ψυχολογια οτι θα υπηρετησεις 12μηνο και ΑΝ κατσει 9μηνο τοτε θα σου ερθει βουτυρο στο ψωμι σου! Αν παμε ομως με την λογικη οτι θα υπηρετησουμε 9μηνο και τελικα κανουμε 12μηνο θα ειναι το απολυτο ξενερωμα...
-
- Στρατιώτης
Μείωση θητείας (2009)
Γεια σας παιδια! θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε:
Ακουγεται κατι για εναν καινουργιο νομο Στον οποιο Η θητεια απο 12μηνο θα μειωθει σε 9μηνο. Αυτη η πληροφορια Ισχυει; Κ αν ναι ποτε θα εφαρμοστει; Εγω που απολυομαι νοεμβρη κ ειμαι κ προστατης θα με πιασει;
Ευχαριστω ! Αα, κ καλη θητεια σε ολους
Ακουγεται κατι για εναν καινουργιο νομο Στον οποιο Η θητεια απο 12μηνο θα μειωθει σε 9μηνο. Αυτη η πληροφορια Ισχυει; Κ αν ναι ποτε θα εφαρμοστει; Εγω που απολυομαι νοεμβρη κ ειμαι κ προστατης θα με πιασει;
Ευχαριστω ! Αα, κ καλη θητεια σε ολους

-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Μείωση θητείας (2009)
Φίλε φαντάρε Α Ε σε αυτή την χώρα όλο λένε και τίποτα δεν κάνουν. Και τον Δεκέμβη είχαν πει ότι θα κάνουν μείωση σε 9μηνο και τελικά το ακύρωσαν. Έλεγαν ότι σε περίπτωση που πάρουν ΕΠΟΠ θα κάνουν μείωση αλλα ούτε τότε νομίζω να κάνουν. Πιστεύω πως όλα αυτά είναι προεκλόγικα παιχνίδια και τίποτα άλλο. Τώρα *αν* σε περίπτωση κάνουν μείωση σε 9μηνο δεν ξέρω κατα πόσο θα ποιάσει αυτους που είναι ήδη μέσα. Μακάρι πάντως να γίνει αυτό γιατί θα κερδίσουμε όλοι 3μήνες Που ουσιαστικά ειναι χαμένοι στο στρατό.

Μείωση θητείας (2009)
UFO έγραψε: Είπαμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί η θητεία φέτος.
Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να μειωθεί από του χρόνου.
Αν δεν καταλάβετε, ε τότε αυτό είναι δικό σας πρόβλημα!
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Μείωση θητείας (2009)
Μπα... Ούτε για του χρόνου το βλέπω να μειώνεται...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης