Άρβυλα ελληνικού στρατού

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από arnold13 »

παιδες θελω τη βοηθεια σας ειχα αφησει τα αρβυλα μου μεσα στο φοριαμο στην αδεια που ειχα παρει για 16 μερες και τα ειχα βαλει λιγο ψιλοβρεγμενα μεσα σε σακουλα... οταν γυρισα τα ειδα ειχαν βγαλει λιγο μουχλα, τα ξεπλυνα και τα αφησασα να στεγνωσουν κανα 2 μερες στον ηλιο... το θεμα ειναι τωρα οτι οταν παω να τα βαλω δε μπαινει το ποδι εχουν στενεψει... τι να κανω να ανοιξουν;
arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από arnold13 »

μια απαντηση καποιος να δω τι θα κανω
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από D.Y.K »

Να μην κάνεις τίποτα. Πέταξε τα και πάρε ένα καινούριο ζευγάρι άρβυλα αν δεν έχεις εφεδρικά.

bigfoot

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από bigfoot »

Καλησπερα παιδες. Φοραω 49 νουμερο αθλητικα. Παιζει να βρω τετοιο νουμερο και λιγο μεγαλυτερο σε αρβυλα στο στρατο?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 48
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Δύσκολο να βρείς άμεσα. Αναγκαστικά θα φοράς αθλητικά μέχρι να βρεθεί άρβυλο στο νούμερο σου
παλιος

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από παλιος »

Τα μόνα άρβυλα που επιτρέπονται και για νεους ειναι αυτά

http://spimi.papakishop.gr/p.Aeropelma-duetto-7.906452.html
VasilisD
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από VasilisD »

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω τα συγκεκριμένα άρβυλα του ελληνικού στρατού http://www.trazeras.gr/index.php/ypodisi/arviles-epixeirisiakes/%CE%B1%CF%81%CE%B2%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-detail.html Ξέρετε μήπως ποια εταιρεία τα φτιάχνει; Γράφουν στο πλάι ες ARBYLA. Γνωρίζει κανείς αν είναι καλά και αν είναι αδιάβροχα; Ευχαριστώ.

ΥΓ. Πολίτης είμαι, όχι στρατιώτης
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Υποψιάζομαι ότι είναι τα λεγόμενα "Κινέζικα", μη περιμένεις και πολλά.

Αν πρόκειται να πάρεις άρβυλα Ελληνικού Στρατού, επέλεξε ανάμεσα σε "700 ΣΕ" ή "ΠΥΡΓΟΣ-ΠΑΠΠΟΥΔΗΣ". Εναλλακτικά υπάρχει και το Duetto Aeropelma που είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο αλλά με καλύτερη σόλα.

Δεν είναι πλήρως αδιάβροχο αυτό το σχέδιο, ούτε φυσικά έχει καλή μόνωση στο κρύο. Ή θα πρέπει να δώσεις πολλά παραπάνω για άρβυλο με τη μεμβράνη Gore-tex (ορειβατικό/πεζοπορίας/στρατιωτικό) ή θα πάρεις γκαίτες σαν τις παρακάτω που καλύπτουν όλο το κάτω άκρο και το άρβυλο.

Εικόνα
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε δεν είναι σίγουρη η προέλευσή τους. Πάντως στον πάτο γράφει ΕΣ αλλά όχι κάποια μάρκα, γι'αυτό και ρώτησα. Νόμιζα ότι πρόκειται για την 700ΣΕ επειδή γράφει και στο πλάι ες ARBYLA, νόμιζα ότι θα είναι από τα καλά. Η αλήθεια είναι ότι τα παράγγειλα. Ας ελπίσουμε να είναι από τα καλά. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω θα ήθελα να με διαφωτίσει λίγο παραπάνω. Ίσως κάποιοι να έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο και έχουν κάποια εμπειρία.
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Τελικά κατάφερα να ακυρώσω την παραγγελία. Το θέμα είναι ότι εδώ και μία εβδομάδα έστειλα μήνυμα στην Πύργος για τα συγκεκριμένα http://www.pyrgos-shoes.gr/index.php/armybootscat/91-army-boots-c402 αλλά δεν πήρα ακόμα απάντηση, γι'αυτό και πήγα να αγοράσω τα άλλα. Ξέρει μήπως κανένας πού μπορώ να βρώ αυτά τα συγκεκριμένα; Απ'ότι νομίζω αυτά είναι τα καινούργια άρβυλα του στρατού ή κάνω λάθος; Φαίνονται πολύ πρώτα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Αυτό είναι το μοντέλο του 2012-2013, σε καταστήματα κεντρικά (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) μπορείς να τα βρείς.

Το καινούργιο μοντέλο είναι στο "χακί" χρώμα και προς το παρόν είναι ακόμη υπο δοκιμή, αν και έχει βγει από την Armymania, εισαγώμενο φυσικά.

http://www.army-market.gr/product_info.php?cPath=28_46&products_id=3417&osCsid=1vim05lo2q95l8a2r3pqqu8qc5

Δώσε λίγα παραπάνω και πάρε το Aeropelma Duetto, πίστεψε με, εγώ που φοράω τα ημιάρβυλα Duetto σε καθημερινή βάση, είναι μακράν πιο ξεκούραστα από τα "παραδοσιακά" με τη σκληρή σόλα. Και δεν χρειάστηκε να το παστώσω με κρέμες και άλλα υλικά για να μαλακώσει το δέρμα.

http://www.army-market.gr/product_info.php?cPath=28_46&products_id=2451&osCsid=1vim05lo2q95l8a2r3pqqu8qc5

Το παραπάνω είναι το "Σχέδιο 7".
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δυστυχώς μένω στο εξωτερικό και έψαχνα να τα παραγγείλω on line, γι'αυτό και αντιμετωπίζω δυσκολίες. Αν υπάρχει κάποιο on line κατάστημα και το ξέρετε θα με βοηθούσατε πολύ. Έχετε εμπειρία από τις συγκεκριμένες της Πύργος C402;

Αυτό της Armymania το είχα ξαναδεί. Δεν είναι ελληνικό, αν και λέει σε κάποια sites ελληνικής κατασκευής, γι'αυτό και δεν.

Τα Αεροπέλμα ξέρω ότι είναι κορυφαία σε άνεση, γιατί έχω τα μποτάκια σχέδιο 450, τα οποία τα φοράω καθημερινά στη δουλειά εδώ και 8-9 μήνες και είναι πραγματικά ότι πιο άνετο έχω φορέσει σε μποτάκι και επίσης αρκετά γερό μέχρι στιγμής, χωρίς ίχνος φθοράς (εκτός από τη σόλα) Περπατάω κάθε μέρα τουλάχιστον 12-15 χιλιόμετρα στη δουλειά και πάντα το πόδι μου είναι ξεκούραστο. Είχα ανεβάσει μάλιστα και το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube, όπου συγκρίνω τα Αεροπέλμα 450 με τα Bates Strike που κοστίζουν παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι ψάχνω το γνήσιο άρβυλο του ελληνικού στρατού και αργότερα ίσως πάρω και το σχέδιο 7 της Αεροπέλμα. Οπότε όποιος ξέρει από πού μπορώ να το βρώ online θα με βοηθούσε πολύ!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Δημοσίευση από Nassos »

Αυτό το μοντέλο το πούλαγε το Army-market.gr στη Ξάνθη προς 70 Ευρώ και το περιέγραφε ως "τύπου Goretex" δηλαδή αδιάβροχο

Εικόνα

Στείλε τους μήνυμα να δεις αν μπορούν να στο βρούν και να στο στείλουν, διαφορετικά θα πρέπει να κατέβεις Ελλάδα και να ψάξεις σε κεντρικά καταστήματα με στρατιωτικά είδη.

Το αυτο και με τα άρβυλα 700 ΣΕ. Παλαιότερα μου έλεγαν ότι μόνο σε στρατιωτικά πρατήρια μπορείς να τα βρείς και όχι στο εμπόριο, δεν ξέρω τι γίνεται τώρα.

http://www.army-market.gr/contact_us.php

Αυτό πχ από το Armyland είναι γνήσιο Ελληνικό, δεν ξέρω όμως αν είναι από 700 ΣΕ ή ΠΥΡΓΟΣ-ΠΑΠΟΥΔΗ.

http://www.armyland.gr/products/5/43/s/s/479/
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, θα το κοιτάξω!
VasilisD

Άρβυλα ελληνικού στρατού

Είχα στείλει μήνυμα στο Armymarket για τα συγκεκριμένα με το goretex, αλλά, όπως γίνεται συνήθως όταν τους λέω ότι μένω εξωτερικό, απάντηση δεν πήρα. Οπότε αγόρασα αυτά από το Armyland από το λινκ που στείλατε και τα παρέλαβα χθες. Τα άρβυλα είναι της Lanador τελικά. Σε σχέση με τα Πύργος και τα 700ΣΕ τα θεωρείτε καλά; Χθες που τα φόρεσα μου φάνηκαν αρκετά άνετα. Θα τα βάλω και σήμερα στη δουλειά να δούμε. Τα κορδόνια μου φάνηκαν λίγο περίεργα, επειδή έχουν αρκετή ελαστικότητα. Είναι καλά άραγε; Επίσης ελπίζω να έχουν μία κάποια αδιαβροχότητα, να μην μπάζουν νερό κατευθείαν από λακούβες, ποταμάκια, υγρά χόρτα και τα σχετικά. Όποιος ξέρει κάτι για τα συγκεκριμένα από δική του πείρα θα με βοηθούσε. Έχω κάτι άρβυλα του αγγλικού στρατού, τα στάνταρ άρβυλα, τα οποία είναι εντελώς αδιάβροχα μέχρι την κορυφή, με πολύ σκληρό δέρμα. Γενικά δείχνουν πολύ ενισχυμένα, αλλά είναι πολύ σκληρά στην χρήση. Θέλουν αρκετό χρόνο να μαλακώσουν κάπως και πάλι είναι ζόρικα. Αυτά της Lanador δεν με ενόχλησαν καθόλου. Έχουν παρόμοιο βάρος αλλά είναι πολύ πιο ξεκούραστα. Αν είναι και επαρκώς αδιάβροχα, θα είναι σούπερ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες